ΕΠΑΛ Σιάτιστας: Δείτε αν κερδίσατε. Αναζητούνται 2 τυχεροί
Παρουσίαση Βιβλίου: «Στα χνάρια του Μεγαλέξανδρου» του Πάρη Γαβριηλίδη στη Σιάτιστα
Ή τα κέρδη τους ή η ζωή μας! Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Επιμελείται ο Γιώργος Ζιμπιλίδης, ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος
Κοζάνη: Νέες συλλήψεις για ηρωίνη
Τέλος στην εξαγωγή Λιγνίτη στα Σκόπια  – Νέο  κύμα ανέργων στην περιοχή
Δήμος Γρεβενών: Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων και μέτρα προστασίας από τον καύσωνα
Φουσκωμένη κοιλιά; Οι τροφές που μπορούν να σε βοηθήσουν να νιώσεις πιο ανάλαφρα
Αγριογούρουνο τραυμάτισε στο πόδι 65χρονο κυνηγό σε περιοχή ανάμεσα σε Σκαφίδι και Βατερό
Τραυματισμός 13χρονου σε θαλάσσια παιδική χαρά στη Θάσο
ΚΟΥΝΟΥΠΙ
βια Βιασμός παιδι

Γαβρόγλου: Μισθοδοτούνται 10.400 κληρικοί ενώ ο νόμος προβλέπει 6.000 θέσεις

Αναταραχή στις τάξεις των κληρικών προκαλεί η δήλωση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος από τη Βουλή χαρακτήρισε “θεσμική ακαταστασία” το γεγονός ότι η Πολιτεία μισθοδοτεί 10.400 κληρικούς όταν ο νόμος προβλέπει μόλις 6.000 θέσεις.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Κυριαζίδη ο κ. Γαβρόγλου υποστήριξε επί της ουσίας ότι οι 4.000 έξτρα θέσεις είναι στον αέρα: «Διότι δεν έχουν οργανικές θέσεις. Διότι εάν αύριο έρθει το όποιο ελεγκτικό συμβούλιο και πει “γιατί μισθοδοτούνται οι ιερείς οι οποίοι δεν έχουν οργανικές θέσεις;”, μπορεί να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Το ξέρετε αυτό;» είπε ο Υπουργός και πρόσθεσε  ότι με βάση τον νόμο του 1945 πρέπει να μισθοδοτούνται μόνο οι έγγαμοι ιερείς, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει.

Ο κ. Γαβρόγλου ζήτησε από όλα τα κόμματα να πάρουν θέση, λέγοντας πως το γεγονός ότι σήμερα μισθοδοτούνται 10.400 ιερείς, ενώ είναι 6.000 οι οργανικές θέσεις που προέβλεπε ο νόμος, είναι μια απίστευτη παθογένεια.

«Αυτό ακριβώς πήγε να διορθώσει το πλαίσιο συμφωνίας που έχει υπογραφεί ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο και τον πρωθυπουργό. Το ερώτημα είναι: Ως πολιτικά κόμματα θέλουμε να μπει μια τάξη σε αυτό, ναι ή όχι; Εμείς δεν λέμε να διώξουμε κανέναν. Εμείς δεν λέμε να σταματήσει η μισθοδοσία. Εν πάση περιπτώσει, όμως, όταν υπάρχουν έξι χιλιάδες οργανικές και μέσα από μια απίστευτη παθογένεια, που έγινε σιγά-σιγά από το 1945 και μετά, σήμερα η πολιτεία μισθοδοτεί πάνω από δέκα χιλιάδες, αυτό είναι μια θεσμική ακαταστασία, στην οποία τα πολιτικά κόμματα πρέπει να πάρουν θέση», σημείωσε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Πηγή:Real.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *