• Latest
Γεωτεχνικο Επιμελητηριο Ελλάδος

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Αίτημα δυνατότητας επανυποβολής αντιρρήσεων επί του συνόλου των αναρτηθέντων δασικών χαρτών

25 Ιανουαρίου 2021
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

ΠΑΣΟΚ: Στήριξη στη Δημιουργία Τμήματος Ακτινοθεραπείας στο «Μποδοσάκειο»

24 Νοεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο πήρε τη θέση του. Φωτογραφίες

Σιάτιστα: Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο πήρε τη θέση του. Φωτογραφίες

24 Νοεμβρίου 2025
Προσωρινή Διακοπή Λειτουργίας του Σχολικού Συγκροτήματος ΕΠΑΛ – ΣΑΕΚ Γρεβενών

Προσωρινή Διακοπή Λειτουργίας του Σχολικού Συγκροτήματος ΕΠΑΛ – ΣΑΕΚ Γρεβενών

24 Νοεμβρίου 2025
Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης: Σημαντική πρόκριση για τον Μακεδονικό Σιάτιστας μέσα στο Βελβεντό! Ευχαριστήριο

Κέρδισε την ένσταση ο Μακεδονικός Σιάτιστας. Θα γίνει το παιχνίδι με τον Ιωνικό

24 Νοεμβρίου 2025
Τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Νικόλαο γιορτάζει η Κοζάνη

Πανηγυρίζει η Αγία Αικατερίνα, Προστάτις του Επισκοπικού Μεγάρου

24 Νοεμβρίου 2025
ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Πότε λήγει το δίπλωμα οδήγησης -Ποιοι πρέπει να το παραδώσουν μέσα στο 2025

24 Νοεμβρίου 2025
καιρος

Έκτακτο δελτίο και προειδοποιήσεις μετεωρολόγων για ισχυρή κακοκαιρία αυτή τη βδομάδα

24 Νοεμβρίου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών που είναι αύριο 25 Νοεμβρίου.

24 Νοεμβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθησαν 2 άτομα για ναρκωτικά, σε περιοχές της Κοζάνης και της Καστοριάς

24 Νοεμβρίου 2025

 Ημερίδα Ε.Σ.Α.μεΑ. στην Κοζάνη 27 Νοεμβρίου 2025

24 Νοεμβρίου 2025
Ανήλικος «χτυπήθηκε» από ρεύμα – Προσπάθησε να κλέψει μετασχηματιστή

e-ΕΦΚΑ: Πώς θα μάθετε αν δικαιούστε την ενίσχυση των 250 ευρώ

24 Νοεμβρίου 2025
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

Νεκρό δίχρονο κοριτσάκι μετά από αιφνίδια αδιαθεσία

24 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 25 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Αίτημα δυνατότητας επανυποβολής αντιρρήσεων επί του συνόλου των αναρτηθέντων δασικών χαρτών

sierafm by sierafm
25 Ιανουαρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Γεωτεχνικο Επιμελητηριο Ελλάδος
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας απέστειλε το Περιφερειακό Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με την οποία αιτείται, να δοθεί η δυνατότητα επανυποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του συνόλου του δασικού χάρτη και όχι μόνο για το αναμορφούμενο τμήμα του, στους ιδιοκτήτες γεωτεμαχίων της Π.Ε Κοζάνης και της Δ.Κ. Φλώρινας που δεν προχώρησαν στις προβλεπόμενες προθεσμίες σε υποβολή αντιρρήσεων. Το έγγραφο αναλυτικά αναφέρει τα εξής:                   Με το υπ΄ αρ. 3295/104/14-01-2021 (ΑΔΑ: ΩΥΔΓ4653Π8-ΛΕΓ) έγγραφο του Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας στάλθηκε εγκύκλιος στις Διευθύνσεις Δασών με θέμα: «Ανάρτηση αναμορφωμένων δασικών χαρτών, σε εφαρμογή της παρ. 10 άρθρου 48 ν. 4685/2020», με την οποία χάνουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αντίρρηση στο δασικό χάρτη χιλιάδες ιδιοκτήτες οικοπέδων και αγροτεμαχίων.

Συγκεκριμένα, στην παρ.3 της εγκυκλίου αναφέρεται ότι: ’’οι περιοχές στις οποίες υποβλήθηκαν αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου των ήδη αναρτηθέντων δασικών χαρτών δεν τίθενται σε διαδικασία επανυποβολής αντιρρήσεων, αφού είτε έχουν εξεταστεί από τις ΕΠ.Ε.Α. και έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις, είτε έχουν αναμορφωθεί με τις νέες ισχύουσες διατάξεις είτε θα προωθηθούν προς εξέταση στις νέες ΕΠ.Ε.Α.’’.

Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι με το Ν.4685/2020 «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας και λοιπές διατάξεις» ο οποίος ψηφίστηκε τον Μάιο του 2020, δινόταν το δικαίωμα της αναμόρφωσης και τροποποίησης των δασικών χαρτών και στη συνέχεια των ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ από τους πολίτες, όπως προβλέπεται στα άρθρα 15 επ. του ν. 3889/2010 (Α’ 182), με απώτερο στόχο να δημιουργηθούν όσο το δυνατόν ορθότεροι δασικοί χάρτες και να ολοκληρωθεί η διαδικασία του δασολογίου και του κτηματολογίου μέσα στο 2021.

Ένα από τα σοβαρά ζητήματα που είχε ως αντικείμενο ο Ν.4685/2020 ήταν και η επίλυση ζητημάτων που προέκυψαν κατά την ανάρτηση και μερική κύρωση των δασικών χαρτών όπως, αγροτικές εκτάσεις με απόφαση της διοίκησης και κτίρια με οικοδομικές άδειες που χαρακτηρίστηκαν ως δασικές, η πληρωμή των ενισχύσεων στους αγρότες για τις εκχερσωμένες εκτάσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι οικιστικές πυκνότητες καθώς και η επίσπευση της διαδικασίας εξέτασης των αντιρρήσεων που έγιναν από τους πολίτες και άλλες ρυθμίσεις.

Ύστερα από σχετική ενημέρωση που είχαμε διαπιστώνουμε ότι, πλήθος πολιτών της Π.Ε Κοζάνης κινδυνεύουν να χάσουν τις ιδιοκτησίες τους μη έχοντας το δικαίωμα να υποβάλλουν αντιρρήσεις στον αναμορφωμένο δασικό χάρτη της Π.Ε Κοζάνης. Είτε γιατί έκαναν λάθος εκτίμηση σχετικά με τις αντιρρήσεις, είτε επειδή ήταν στο εξωτερικό είτε ακόμη λόγω δικαιολογημένων λαθών απόρροια του γεγονότος ότι η Π.Ε Κοζάνης ήταν στους πρώτους 11 νομούς που επιλέχθηκαν πανελλαδικά το 2017 στην ανάρτηση των δασικών χαρτών. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Δημοτική Κοινότητα Φλώρινας, του Δήμου Φλώρινας.

Έχοντας υπ’ όψη τα παραπάνω σας παρακαλούμε για την τροποποίηση της υπ΄ αρ. 3295/104 (ΑΔΑ: ΩΥΔΓ4653Π8-ΛΕΓ) εγκυκλίου, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων της Π.Ε Κοζάνης και της Δ.Κ. Φλώρινας επανυποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του συνόλου του δασικού χάρτη και όχι μόνο για το αναμορφούμενο τμήμα του, προκειμένου να αρθούν πιθανές αδικίες και για να επιτευχθεί η αρχική στόχευση υλοποίησης ολοκληρωμένου δασικού χάρτη.

Tags: ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Previous Post

Πίστεψε την αγγελία στο διαδίκτυο και έχασε 2.500 ευρώ – Η μεγάλη παγίδα

Next Post

Δήμος Κοζάνης: Ξεκινούν οι παρεμβάσεις στις Κοινότητες της Δ.Ε. Δημητρίου Υψηλάντη

Next Post

Δήμος Κοζάνης: Ξεκινούν οι παρεμβάσεις στις Κοινότητες της Δ.Ε. Δημητρίου Υψηλάντη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • ΠΑΣΟΚ: Στήριξη στη Δημιουργία Τμήματος Ακτινοθεραπείας στο «Μποδοσάκειο»
  • Σιάτιστα: Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο πήρε τη θέση του. Φωτογραφίες
  • Προσωρινή Διακοπή Λειτουργίας του Σχολικού Συγκροτήματος ΕΠΑΛ – ΣΑΕΚ Γρεβενών
  • Κέρδισε την ένσταση ο Μακεδονικός Σιάτιστας. Θα γίνει το παιχνίδι με τον Ιωνικό
  • Πανηγυρίζει η Αγία Αικατερίνα, Προστάτις του Επισκοπικού Μεγάρου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr