• Latest

Γιώργος Κασαπίδης: «Οι Πύργοι Εορδαίας πρότυπο Ανάπτυξης του Αγροτικού τομέα και σημείο αναφοράς της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς»

12 Μαρτίου 2020
Σιάτιστα: Το όνομα του Αναστασίου Δάρδα στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο

Σιάτιστα: Το όνομα του Αναστασίου Δάρδα στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο

14 Δεκεμβρίου 2025
ΔΕΥΑΒ

Σιάτιστα: Αρρυθμία και προσωρινή διακοπή στην υδροδότηση λόγω τεχνικού προβλήματος σήμερα Κυριακή

14 Δεκεμβρίου 2025
Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.  Βίντεο και φωτογραφίες

Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Βίντεο και φωτογραφίες

13 Δεκεμβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Χρήστος Καραλιώτας

13 Δεκεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Η τεράστια αύξηση των έμμεσων φόρων πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ακρίβεια, το κόστος στέγασης, την έλλειψη προοπτικών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους»

13 Δεκεμβρίου 2025
χιονι αλυσιδες

H κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων

13 Δεκεμβρίου 2025
Όλγα Μαρκογιαννάκη

Όλγα Μαρκογιαννάκη: Αναφορικά με την ανακοίνωση της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης στις 12/12/25

13 Δεκεμβρίου 2025
Νεάπολη: Σήμερα Σάββατο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Νεάπολη: Σήμερα Σάββατο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

13 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Θεματικού Πάρκου “Μαγική Λιμνοπολιτεία – Πολικό Εργαστήρι”

Δήμος Καστοριάς: Σήμερα η επίσημη έναρξη της Μαγικής Λιμνοπολιτείας!

13 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Με 155 έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκινά το 2026

Δήμος Βοΐου: Με 155 έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκινά το 2026

13 Δεκεμβρίου 2025
Saga Furs: Online Δημοπρασία Δεκεμβρίου 2025

Saga Furs: Πρόγραμμα Πωλήσεων για τη Online δημοπρασία Δεκεμβρίου

13 Δεκεμβρίου 2025
εφορια φορολογια

Τέλος η «ομηρία» από χρέη – Απαλλαγή από ποινικές διώξεις και διπλή ρύθμιση-ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά

13 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιώργος Κασαπίδης: «Οι Πύργοι Εορδαίας πρότυπο Ανάπτυξης του Αγροτικού τομέα και σημείο αναφοράς της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς»

sierafm by sierafm
12 Μαρτίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
8
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση του αρδευτικού δικτύου, την  πιθανή δημιουργία φράγματος και την αξιοποίηση υφιστάμενων και νέων γεωτρήσεων για την εκμετάλλευση του εύφορου κάμπου των Πύργων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης Νικόλαος Λυσσαρίδης, ο Δ/ντης Τεχνικών Έργων Κώστας Γρίβας και ο προϊστάμενος τμ. Δομών Περιβάλλοντος Παναγιώτης Τσιάμης, επισκέφτηκαν την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πύργων Δημήτρη Σαμπακίδη και της Προέδρου του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Μάρθας Κωνσταντινίδου τους Πύργους Εορδαίας.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε να γίνει από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Κοζάνης διερεύνηση επιλογής βέλτιστης λύσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΤΟΕΒ ώστε η άρδευση του κάμπου, να είναι περισσότερο οικονομική και αναπτυξιακή, προς όφελος των αγροτών και της περιοχής.

Όπως γνωρίζουμε εξαιτίας των πιστοποιημένων και άριστης ποιότητας μήλων, η καλλιέργεια μήλου έχει αυξητικές τάσεις τα τελευταία χρόνια, κάτι που φαίνεται από τις μεγάλες επενδύσεις που έγιναν στην περιοχή και όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης «…η διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι καθοριστικός παράγοντας για τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις  ενώ η  συνολική βελτίωση του αρδευτικού δικτύου  αναμένεται να “δώσει ανάσα” στον κάμπο».

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης αναφερόμενος στο καθεστώς των ΤΟΕΒ   σημείωσε στην πρόεδρο του ΤΟΕΒ Πύργων Μάρθα Κωνταντινίδου πως «…το νοικοκύρεμα των ΤΟΕΒ, οι μεταρρυθμίσεις στη διαχείριση του νερού, οι δράσεις και τα μέτρα που αφορούν εκατοντάδες χρήστες θα γίνουν πραγματικότητα και θα υλοποιηθούν μόνο, στα πλαίσια ενός αποτελεσματικού φορέα με κανόνες και δράσεις. Μόνο έτσι θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα διαχείρισης του  νερού στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας».

Νωρίτερα ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Θυμάτων Ολοκαυτώματος Πύργων Εορδαίας «Ιερή Μνήμη» κ. Χαράλαμπο Φωτιάδη, επισκέφτηκαν τον υπό κατασκευή χώρο του τόπου που διαδραματίστηκαν τα φρικτά γεγονότα του Ολοκαυτώματος των Πύργων και αποφασίστηκε η οικονομική συνδρομή της Π.Ε. Κοζάνης για την ολοκλήρωσή του.

Στη συνέχεια βρέθηκαν στο παλαιό κτίριο της Αστυνομίας καθώς προτείνεται από τον Σύλλογο, να διαμορφωθεί ως χώρος έκθεσης και μνήμης, ώστε να αναδεχθεί η ιστορία του τόπου και συζήτησαν για την ωρίμανση του έργου.

Το παλιό γεφύρι του «Σάνδυμου» μαζί με το γεφύρι του Κάστρου (Γκέλιμος) στην περιοχή όπου σώζονται σήμερα μόνο ερείπιά του ήταν ο επόμενος σταθμός της επίσκεψης καθώς αποτελούν σημαντικά έργα Αρχιτεκτονικής της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς και σημεία Τουριστικής Ανάπτυξης της περιοχής. Επιπροσθέτως αποφασίστηκε από κοινού η αναζήτηση περισσοτέρων στοιχείων για την καταγραφή και ανάδειξη της τοπικής Ιστορίας.

Previous Post

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βοΐου: Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του.

Next Post

Ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Εορδαίας αναστέλλει την λειτουργία του κέντρου φροντίδας

Next Post
ΑΜΕΑ ΕΟΡΔΑΙΑ

Ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Εορδαίας αναστέλλει την λειτουργία του κέντρου φροντίδας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Το όνομα του Αναστασίου Δάρδα στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο
  • Σιάτιστα: Αρρυθμία και προσωρινή διακοπή στην υδροδότηση λόγω τεχνικού προβλήματος σήμερα Κυριακή
  • Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Χρήστος Καραλιώτας
  • Καλλιόπη Βέττα: «Η τεράστια αύξηση των έμμεσων φόρων πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ακρίβεια, το κόστος στέγασης, την έλλειψη προοπτικών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr