• Latest
ΓΚΟΥΝΤΙΟΣ ΑΝΕΛ

Γκουντιός: Αυτονόμησαν το Βελβεντό και παρέδωσαν τη Μακεδονία

14 Μαρτίου 2019
Δήμος Κοζάνης: Παράταση για την Έκθεση Συλλεκτών έως την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025 – Σας περιμένουμε!

Δήμος Κοζάνης: Παράταση για την Έκθεση Συλλεκτών έως την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025 – Σας περιμένουμε!

15 Δεκεμβρίου 2025

Αγρυπνία επί τη εορτή των Χριστουγέννων Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής Δομαβιστίου – Ναμάτων

15 Δεκεμβρίου 2025
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Αλληλεγγύη στα μπλόκα της αγροτιάς! Όλοι στην συγκέντρωση στο μπλόκο της Σιάτιστας Τρίτη 16 Δεκέμβρη 11πμ.

15 Δεκεμβρίου 2025
κυνηγι καραμπινα

Πυροβόλησε στο κυνήγι τον φίλο του!

15 Δεκεμβρίου 2025
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

170 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

15 Δεκεμβρίου 2025
Διασυνοριακή εκπαίδευση Μαιών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο αγγλόφωνου προγράμματος του ΚΕΔΙΒΙΜ

Διασυνοριακή εκπαίδευση Μαιών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο αγγλόφωνου προγράμματος του ΚΕΔΙΒΙΜ

15 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

46χρονος εισήλθε σε  κατάστημα Super Market στην Πτολεμαΐδα, και έκλεψε προϊόντα συνολικής αξίας 280 ευρώ – Συνελήφθη άμεσα

15 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκο αγροτών στα διόδια Μαλγάρων – Κλειστά και τα δύο ρεύματα

Μπλόκο κόμβου Φιλώτα Δ. Αμυνταίου: Κλείσιμο δρόμου Δευτέρα 15/12 στις 17:00 ως απάντηση στην πρόσκληση του πρωθυπουργού. Συμμετοχή στην απεργία Τρίτη 16/12 στο μπλόκο Σιάτιστας στις 11:00

15 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Ενημερωτικά σημειώματα από τη Δημοτική Αστυνομία για την έναρξη εφαρμογής του Κ.Ο.Κ. στο κέντρο της Σιάτιστας

Αστυνομικοί της Τροχαίας έπαιρναν από «φακελάκι» μέχρι… τούβλα για να σβήνουν πρόστιμα

15 Δεκεμβρίου 2025
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 16/12

15 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Αναστάτωση σε παιδικό σταθμό: Πατέρας άρπαξε τα παιδιά του και εξαφανίστηκε

15 Δεκεμβρίου 2025
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

Επίδομα παιδιού: Πότε καταβάλλεται η τελευταία δόση για το 2025 – Τι αλλάζει το 2026

15 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γκουντιός: Αυτονόμησαν το Βελβεντό και παρέδωσαν τη Μακεδονία

sierafm by sierafm
14 Μαρτίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΓΚΟΥΝΤΙΟΣ ΑΝΕΛ
12
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μετά από δέκα χρόνια διαρκούς αγώνα με επιμονή και υπομονή, με ομοψυχία και καθολική συμμετοχή οι Βελβεντινοί κατέκτησαν την αυτονομία τους.

Είτε συμφωνεί κανείς με την απόφαση αυτή είτε όχι, οφείλει να παραδεχθεί ο κάθε καλόπιστος παρατηρητής, ότι ο αγώνας τους δικαιώθηκε από τους ίδιους και μόνο. Όχι από τους διεκπεραιωτές βουλευτές οι οποίοι οσμίστηκαν πιθανές ψήφους και έσπευσαν ασμένως για ψηφολάφυρα.

Και μάλιστα τόση είναι η αγωνία τους, που έκαναν και αυτοί αγώνα μεταξύ τους, για να προλάβουν ο ένας τον άλλο ως αγγελιοφόροι της τροπολογίας, όπως παλιά τα μικρά παιδιά του χωριού έτρεχαν για να αναγγείλουν το όνομα του νεοβάπτιστου εγγονιού για να πάρουν το μεγαλύτερο δώρο από τη γιαγιά του.

Τον ίδιο αγώνα καθώς και τον ίδιο ενθουσιασμό δεν έδειξαν κατά την παράδοση σε υποτέλεια της Μακεδονίας μας. Απεναντίας, έδειξαν μένος και αντεπιτέθηκαν με οργανωμένη πολιτική κατασυκοφάντηση (στην οποία είναι ειδικοί) και με τους γνωστούς χαρακτηρισμούς περί ακραίων, φασιστών κλπ, σε όσους διαφώνησαν με τη στάση τους και απαίτησαν δημοψήφισμα.

Μάλιστα, σαράντα μέρες μετά την κύρωση της τραγικής για την Ελλάδα συμφωνίας, δεν βρίσκουν ένα λόγο να πουν για όσα προκλητικά γίνονται από τα Σκόπια.
• Δεν έχουν να πουν τίποτα για την επίσκεψη του ΥΠΕΞ των Σκοπίων στην Άγκυρα τη μέρα που έστειλαν στην Ελλάδα τη ρηματική διακοίνωση του πέρατος των διαδικασιών από μέρους τους.
• Δεν έχουν να πουν τίποτα για την ωμή καπηλεία του επιθέτου μακεδονικός-η-ο σε διεθνές επίπεδο και σε κάθε ευκαιρία.
• Δεν έχουν να πουν τίποτα για την de facto αναγνώριση της «Τουρκικής Βόρειας Κύπρου» με την πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού παιδείας των Σκοπίων στα κατεχόμενα έχοντας συνομιλίες με τον αντίστοιχο ψευδουπουργό παιδείας εκεί.
• Δεν έχουν να πουν τίποτα για την απαράδεκτη και προκλητική πρόταση της υπουργού Ζορμπά (το αρνήθηκε αλλά ποιός την πιστεύει) για την ανταλλαγή του Δρομέα του Βαρώτσου.

Οι Βελβεντινοί γνωρίζουν ότι δεν χρωστάνε σε κανέναν τίποτα. Ξέρουν καλύτερα από όλους μας τι σημαίνει απώλεια της ιδιοπροσωπίας μας ως Μακεδόνες. Το ζήσανε δέκα χρόνια.

Ξέρουν επίσης, ότι η αυτονομία του δήμου τους σκιάζεται από την παράδοση της Μακεδονίας. Και η σκιά αυτή θα φύγει μόνο με την κατάργηση της αδικίας. Μας έδειξαν το δρόμο του αγώνα, της επιμονής, της υπομονής, της οργάνωσης, της ομόνοιας, της πίστης στο δίκαιο. Αλλά ταυτόχρονα και το δρόμο της δικαίωσης, της χαράς της νίκης, της ευόδωσης του αγώνα, του αποτελέσματος της ομόνοιας, της οργάνωσης, της καθολικής συμμετοχής.

Όσοι στήριξαν τη συμφωνία των Πρεσπών, πρέπει να πάρουν την αντίστοιχη απάντηση της απομάκρυνσής τους από το πολιτικό προσκήνιο επερχόμενες κάλπες όλων των βαθμίδων.

Επίσης την ίδια απάντηση πρέπει να πάρουν και όσοι την αποδέχονται έμμεσα και ιδιοτελώς ή όσοι μπορούσαν να την αποτρέψουν και δεν το έκαναν. Και τότε σίγουρα οι αγγελιοφόροι και επίδοξοι ψηφοσυλλέκτες δεν θα πανηγυρίζουν, αλλά ίσως μετανοήσουν.

Καλή σαρακοστή και καλό αγώνα.
Γκουντιός Β. Γιάννης

Tags: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΥΝΤΙΟΣ
Previous Post

Γιάννης Θεοφύλακτος:“Υλοποιούνται όλα τα θετικά μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ”

Next Post

Φονική πυρκαγιά στην Κοκκινιά Γρεβενών – Νεκρός 89χρονος

Next Post
Πυρκαγιά

Φονική πυρκαγιά στην Κοκκινιά Γρεβενών – Νεκρός 89χρονος

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Παράταση για την Έκθεση Συλλεκτών έως την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025 – Σας περιμένουμε!
  • Αγρυπνία επί τη εορτή των Χριστουγέννων Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής Δομαβιστίου – Ναμάτων
  • Αλληλεγγύη στα μπλόκα της αγροτιάς! Όλοι στην συγκέντρωση στο μπλόκο της Σιάτιστας Τρίτη 16 Δεκέμβρη 11πμ.
  • Πυροβόλησε στο κυνήγι τον φίλο του!
  • 170 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr