• Latest
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δήμος Κοζάνης: Είναι πράγματι κρίμα στην πλάτη του πολιτισμού να παίζονται πολιτικά παιχνίδια…

14 Σεπτεμβρίου 2017
Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Συλλόγου Σιατιστεων Αθηνών – Πειραιώς

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Συλλόγου Σιατιστεων Αθηνών – Πειραιώς

26 Ιανουαρίου 2026
Σιάτιστα: Οι αιμοδότες έκοψαν τη Βασιλόπιτα και χόρεψαν. Βίντεο και φωτογραφίες

Με μεγάλη επιτυχία ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας το Σάββατο 24/1/26

25 Ιανουαρίου 2026
Ανέλαβε και εκτελεί καθήκοντα Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, ο Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Σπανούδης

Αποχαιρετιστήρια Επιστολή Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας Υποστράτηγου ε.ο.θ. Κωνσταντίνου Σπανούδη

25 Ιανουαρίου 2026
Σιάτιστα: Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – διάλεξη με θέμα «Ενισχύοντας την ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών – Ο ρόλος της οικογένειας»

Σιάτιστα: Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – διάλεξη με θέμα «Ενισχύοντας την ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών – Ο ρόλος της οικογένειας»

25 Ιανουαρίου 2026
Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης: Αγιασμός Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Σιάτιστα: Εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου 26 και 27 Ιανουαρίου

25 Ιανουαρίου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Κοζάνης:Η Δυτική Μακεδονία δεν αντέχει άλλες κενές υποσχέσεις, χρειάζεται σχέδιο, χρονοδιάγραμμα και δουλειές τώρα

25 Ιανουαρίου 2026
ΓΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Φυλακές, θετική ή αρνητική εξέλιξη; Γράφει ο Γιάννης Γουσιόπουλος

25 Ιανουαρίου 2026
Σιάτιστα: Οι αιμοδότες έκοψαν τη Βασιλόπιτα και χόρεψαν. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Οι αιμοδότες έκοψαν τη Βασιλόπιτα και χόρεψαν. Βίντεο και φωτογραφίες

25 Ιανουαρίου 2026
Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Ιστορίας με θέμα: «Συνταγματάρχης Παναγιώτης Γαρδίκας. Διοικητής της ΙΧ Μεραρχίας, στο καθήκον»

Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Ιστορίας με θέμα: «Συνταγματάρχης Παναγιώτης Γαρδίκας. Διοικητής της ΙΧ Μεραρχίας, στο καθήκον»

24 Ιανουαρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Συνάντηση Δημάρχου Κοζάνης με Υπουργό Παιδείας – Τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ Γιάννη Κοκκαλιάρη και Σοφίας Ζαχαράκη

Δήμος Κοζάνης: Συνάντηση Δημάρχου Κοζάνης με Υπουργό Παιδείας – Τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ Γιάννη Κοκκαλιάρη και Σοφίας Ζαχαράκη

24 Ιανουαρίου 2026
Σοφία Ζαχαράκη: Το Ίδρυμα Παπανικολάου είναι παράδειγμα προς μίμηση. Βίντεο

Σοφία Ζαχαράκη: Το Ίδρυμα Παπανικολάου είναι παράδειγμα προς μίμηση. Βίντεο

24 Ιανουαρίου 2026
Σιάτιστα: Ξενάγηση της Υπουργού Σοφίας Ζαχαράκη και κοπή πίτας στο Ίδρυμα Παπανικολάου. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Ξενάγηση της Υπουργού Σοφίας Ζαχαράκη και κοπή πίτας στο Ίδρυμα Παπανικολάου. Βίντεο και φωτογραφίες

24 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήμος Κοζάνης: Είναι πράγματι κρίμα στην πλάτη του πολιτισμού να παίζονται πολιτικά παιχνίδια…

sierafm by sierafm
14 Σεπτεμβρίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 Μετά την δημοσίευση του άρθρου της κ. Φτάκα, σχετικά με την λειτουργία και πολιτική που ακολουθεί ο Δήμος Κοζάνης σε θέματα πολιτισμού, μετά τη σύσταση Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, και επειδή από το δημοσιευμένο κείμενο προκύπτουν ποικίλες παρανοήσεις και ασάφειες, νομικές και μη, οι οποίες διαστρέφουν την αλήθεια των πραγμάτων, θα θέλαμε να αποσαφηνίσουμε τα εξής:

Ουδέποτε «εκχωρήθηκαν» αρμοδιότητες νομικών προσώπων και ουδέποτε επικαλύφθηκαν δραστηριότητες των δομών του Δήμου. Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού λειτουργεί συντονιστικά, και ως μία ενιαία έκφραση του πολιτισμού του Δήμου, χωρίς να υποβαθμίζει ή να περιορίζει τη λειτουργία και την θεσμική διάσταση των νομικών προσώπων. Παράλληλα με τη συνεργασία των δομών μπορούν να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακος, προς όφελος των οικονομικών του Δήμου και κατ’επέκταση των δημοτών.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των Προέδρων των τριών νομικών προσώπων του Δήμου, είναι απολύτως νόμιμη, και προέκυψε ύστερα από αποφάσεις των Ν.Π. Αυτοτέλεια του νομικού προσώπου σημαίνει ότι έχει δικά του όργανα διοίκησης, δικό του προϋπολογισμό και λαμβάνει τις δικές του αποφάσεις. Αποφάσεις για συνεργασία και συντονισμό με άλλα νομικά πρόσωπα και με το Δήμο αποτελούν και αυτά έκφραση της αυτοτέλειας του νομικού προσώπου. Σύμφωνα με το δημοτικό κώδικα, αλλά και κάθε λογική χρηστής διοίκησης, τα νομικά πρόσωπα έχουν δημιουργηθεί, προκειμένου να εξυπηρετούν τους σκοπούς του Δήμου. Αν επικαλούμαστε άστοχα την «αυτοτέλειά» τους, τότε ουσιαστικά τα απομακρύνουμε από το δημοκρατικό έλεγχο, αναιρούμε την έννοια της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όλες οι δαπάνες που έκαναν τα νομικά πρόσωπα έχουν ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, επομένως θεσμικά δεν υπάρχει κάποια παράβαση, πολύ περισσότερο κάποια παρανομία.

Είναι αναληθές ότι το Σεμινάριο Μουσικής χρηματοδοτήθηκε από τον Τοπικό Πόρο. Το Σεμινάριο χρηματοδοτήθηκε από το ΔΗΠΕΘΕ με περίπου 4χιλ ευρώ και λειτούργησε ανταποδοτικά από τα έσοδά του. Το Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής είναι ένας πετυχημένος θεσμός, κατά κοινή ομολογία, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών ακροατών, καθώς και πολλές συμμετοχές σπουδαστών.

Το ΔΗΠΕΘΕ ήταν διοργανωτής του Σεμιναρίου Μουσικής για τεχνικούς λόγους, καθώς η νομική του υπόσταση τού δίνει τη δυνατότητα να εισπράττει και να υποστηρίζει έτσι τον ανταποδοτικό χαρακτήρα της διοργάνωσης. Επίσης, το νομικό του πλαίσιο σαφώς του επιτρέπει να διοργανώνει δράσεις που σχετίζονται ευρύτερα με τον πολιτισμό.

Στόχος είναι το Σεμινάριο Μουσικής να εξελιχθεί σε έναν σημαντικό θεσμό των Λασσανείων, που θα συμβάλλει στην πολιτιστική και πνευματική αναβάθμιση του τόπου. Αυτό θα επιτευχθεί με την όσο το δυνατόν πιο άρτια οργάνωσή του τα επόμενα χρόνια, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν όλους τους φορείς που υπηρετούν την τέχνη της μουσικής, και οι οποίοι το κάνουν εξαιρετικά, με ποιότητα και βαθιά γνώση του αντικειμένου.

    Το «πολιτιστικό απόθεμα των Λασσανείων» το διαχειρίστηκε ανάδοχος μέσα από διαγωνιστική διαδικασία  η οποία  προέκυψε να είναι ΚΟΙΝΣΕΠ και  η οποία ανέλαβε τη διαδικαστική διαχείριση των δράσεων. Η στοχοποίηση μιας κοινωνικής επιχείρησης χάριν εντυπωσιασμού, και μάλιστα από κάποιον που υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, και δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο κομμάτι των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, είναι αήθης.

Σχετικά με την μη καταβολή του αντιμισθίου Ιουλίου και Αυγούστου στους μουσικούς της Πανδώρας, ενημερωτικά αναφέρουμε πως ουδεμία σχέση έχει με όσα αναφέρει το κείμενο, αλλά σχετίζεται με την τυπική έγκριση αυτού του είδους της δαπάνης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η οποία είναι πλέον υπό σοβαρή συζήτηση και αμφισβήτηση.

Σε ό, τι αφορά στην «υπέρβαση εξουσίας» από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού,  σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο, οι Αντιδήμαρχοι ασκούν αρμοδιότητες του Δημάρχου, οι οποίες τους απονέμονται με απόφασή του (άρθρο 59 παρ. 1 ν. 3852/2010). Επομένως, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού δεν έχει περισσότερες αρμοδιότητες από όσες θα είχε ο ίδιος ο Δήμαρχος, εάν επέλεγε να ασχοληθεί προσωπικά με το συντονιστικό του έργο. Για το λόγο αυτό, ο ορισμός Αντιδημάρχου Πολιτισμού σε καμία περίπτωση δεν καταλύει την αυτονομία των νομικών προσώπων που έχουν αντίστοιχο αντικείμενο.

      Η άμεση και έμμεση αναφορά ως προς το εσκεμμένο και την προσπάθεια επικράτησης του ίδιου οφέλους έναντι του γενικότερου, αποτελούν ισχυρισμούς που είναι απολύτως παραπλανητικοί, άδικοι και συκοφαντικοί, και φυσικά αβάσιμοι, αποτελούν μία επίθεση κατά παντός υπευθύνου άνευ αντικειμένου. Είναι θλιβερό να αναδεικνύονται πολιτικές διαφωνίες μέσω νομικών ανακριβειών και αβάσιμων ισχυρισμών.

Η όποια πολιτική άποψη και διαφωνία της κ. Φτάκα-Τσικριτζή παραμένει απολύτως σεβαστή και ευπρόσδεκτη. Είναι άλλο πράγμα, όμως, η διαφορετική πολιτική εκτίμηση, και άλλο η αναληθής επίθεση για υποτιθέμενες ανύπαρκτες παρατυπίες. Στην πολιτική ο διχασμός κερδίζει πάντα εντυπώσεις, ζημιώνει πάντα την κοινωνία και φυσικά διαλύεται εκ της ύπαρξής του πάντα στο τέλος, δυστυχώς όμως έχοντας επιφέρει απώλειες για το σύνολο.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης θα συνεχίσει, ως οφείλει, να καταρτίζει και να εκτελεί έναν θετικό και προοδευτικό σχεδιασμό, ο οποίος αναδεικνύει το παρελθόν και παρόν του Δήμου, ενώνει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, με γνώμονα τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Τα πεπραγμένα της θα παρουσιαστούν με την πάροδο ενός έτους. Ο Δήμος Κοζάνης αποτελείται από το σύνολο των Δημοτών, των οποίων τα συμφέροντα θα συνεχίσει να υπηρετεί με προσήλωση και εκτός κάθε προσωπικής επιδίωξης.

Tags: ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Με τους αγιασμούς ξεκίνησε σήμερα η σχολική χρονιά στους 8 Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Κοζάνης

Next Post

Η αυτοδιοίκηση πυρήνας ανασυγκρότησης του σύγχρονου κράτους, επισημάνθηκε στην εκδήλωση της ΝΔ στην Κοζάνη

Next Post

Η αυτοδιοίκηση πυρήνας ανασυγκρότησης του σύγχρονου κράτους, επισημάνθηκε στην εκδήλωση της ΝΔ στην Κοζάνη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Συλλόγου Σιατιστεων Αθηνών – Πειραιώς
  • Με μεγάλη επιτυχία ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας το Σάββατο 24/1/26
  • Αποχαιρετιστήρια Επιστολή Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας Υποστράτηγου ε.ο.θ. Κωνσταντίνου Σπανούδη
  • Σιάτιστα: Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – διάλεξη με θέμα «Ενισχύοντας την ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών – Ο ρόλος της οικογένειας»
  • Σιάτιστα: Εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου 26 και 27 Ιανουαρίου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr