• Latest
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δήμος Κοζάνης: Είναι πράγματι κρίμα στην πλάτη του πολιτισμού να παίζονται πολιτικά παιχνίδια…

14 Σεπτεμβρίου 2017
Π. Κουκουλόπουλος: «Η Αλλαγή φέρνει τη Βόρεια Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή»

Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί εξαιρέσατε τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών από την επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης;»

11 Δεκεμβρίου 2025
Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

11 Δεκεμβρίου 2025
Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα

Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα

11 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης

11 Δεκεμβρίου 2025

Ο Δήμος Βοΐου θα τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου Αναστασίου Δάρδα. Το όνομά του στην αίθουσα τελετών του Τραμπάντζειου

11 Δεκεμβρίου 2025
Το ΕΠΑΛ Σιάτιστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή για την παραχώρηση του αυτοκινήτου

Το ΕΠΑΛ Σιάτιστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή για την παραχώρηση του αυτοκινήτου

11 Δεκεμβρίου 2025
Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής.  Βίντεο

Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο

11 Δεκεμβρίου 2025
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

11 Δεκεμβρίου 2025
Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

11 Δεκεμβρίου 2025
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025

11 Δεκεμβρίου 2025
Φωτοβολταϊκά: Πληρώνουμε και τον Ήλιο που ανατέλλει; Ο ΣΕΦΠΕ για την επιβολή τελών από το Δήμο Σερβίων

Σημαντική Συγκέντρωση μελών ΣΕΦΠΕ Δυτικής Μακεδονίας

11 Δεκεμβρίου 2025
«Ενότητα» – Λάζαρος Μαλούτας: Είμαστε περήφανοι για το έργο μας – Χαιρόμαστε με τα έργα που διευρύνουν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες του τόπου μας!

Μαλούτας για δημοτική αρχή: Και ο μήνας έχει 9 …… με αφορμή απένταξη έργου

11 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήμος Κοζάνης: Είναι πράγματι κρίμα στην πλάτη του πολιτισμού να παίζονται πολιτικά παιχνίδια…

sierafm by sierafm
14 Σεπτεμβρίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 Μετά την δημοσίευση του άρθρου της κ. Φτάκα, σχετικά με την λειτουργία και πολιτική που ακολουθεί ο Δήμος Κοζάνης σε θέματα πολιτισμού, μετά τη σύσταση Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, και επειδή από το δημοσιευμένο κείμενο προκύπτουν ποικίλες παρανοήσεις και ασάφειες, νομικές και μη, οι οποίες διαστρέφουν την αλήθεια των πραγμάτων, θα θέλαμε να αποσαφηνίσουμε τα εξής:

Ουδέποτε «εκχωρήθηκαν» αρμοδιότητες νομικών προσώπων και ουδέποτε επικαλύφθηκαν δραστηριότητες των δομών του Δήμου. Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού λειτουργεί συντονιστικά, και ως μία ενιαία έκφραση του πολιτισμού του Δήμου, χωρίς να υποβαθμίζει ή να περιορίζει τη λειτουργία και την θεσμική διάσταση των νομικών προσώπων. Παράλληλα με τη συνεργασία των δομών μπορούν να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακος, προς όφελος των οικονομικών του Δήμου και κατ’επέκταση των δημοτών.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των Προέδρων των τριών νομικών προσώπων του Δήμου, είναι απολύτως νόμιμη, και προέκυψε ύστερα από αποφάσεις των Ν.Π. Αυτοτέλεια του νομικού προσώπου σημαίνει ότι έχει δικά του όργανα διοίκησης, δικό του προϋπολογισμό και λαμβάνει τις δικές του αποφάσεις. Αποφάσεις για συνεργασία και συντονισμό με άλλα νομικά πρόσωπα και με το Δήμο αποτελούν και αυτά έκφραση της αυτοτέλειας του νομικού προσώπου. Σύμφωνα με το δημοτικό κώδικα, αλλά και κάθε λογική χρηστής διοίκησης, τα νομικά πρόσωπα έχουν δημιουργηθεί, προκειμένου να εξυπηρετούν τους σκοπούς του Δήμου. Αν επικαλούμαστε άστοχα την «αυτοτέλειά» τους, τότε ουσιαστικά τα απομακρύνουμε από το δημοκρατικό έλεγχο, αναιρούμε την έννοια της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όλες οι δαπάνες που έκαναν τα νομικά πρόσωπα έχουν ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, επομένως θεσμικά δεν υπάρχει κάποια παράβαση, πολύ περισσότερο κάποια παρανομία.

Είναι αναληθές ότι το Σεμινάριο Μουσικής χρηματοδοτήθηκε από τον Τοπικό Πόρο. Το Σεμινάριο χρηματοδοτήθηκε από το ΔΗΠΕΘΕ με περίπου 4χιλ ευρώ και λειτούργησε ανταποδοτικά από τα έσοδά του. Το Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής είναι ένας πετυχημένος θεσμός, κατά κοινή ομολογία, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών ακροατών, καθώς και πολλές συμμετοχές σπουδαστών.

Το ΔΗΠΕΘΕ ήταν διοργανωτής του Σεμιναρίου Μουσικής για τεχνικούς λόγους, καθώς η νομική του υπόσταση τού δίνει τη δυνατότητα να εισπράττει και να υποστηρίζει έτσι τον ανταποδοτικό χαρακτήρα της διοργάνωσης. Επίσης, το νομικό του πλαίσιο σαφώς του επιτρέπει να διοργανώνει δράσεις που σχετίζονται ευρύτερα με τον πολιτισμό.

Στόχος είναι το Σεμινάριο Μουσικής να εξελιχθεί σε έναν σημαντικό θεσμό των Λασσανείων, που θα συμβάλλει στην πολιτιστική και πνευματική αναβάθμιση του τόπου. Αυτό θα επιτευχθεί με την όσο το δυνατόν πιο άρτια οργάνωσή του τα επόμενα χρόνια, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν όλους τους φορείς που υπηρετούν την τέχνη της μουσικής, και οι οποίοι το κάνουν εξαιρετικά, με ποιότητα και βαθιά γνώση του αντικειμένου.

    Το «πολιτιστικό απόθεμα των Λασσανείων» το διαχειρίστηκε ανάδοχος μέσα από διαγωνιστική διαδικασία  η οποία  προέκυψε να είναι ΚΟΙΝΣΕΠ και  η οποία ανέλαβε τη διαδικαστική διαχείριση των δράσεων. Η στοχοποίηση μιας κοινωνικής επιχείρησης χάριν εντυπωσιασμού, και μάλιστα από κάποιον που υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, και δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο κομμάτι των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, είναι αήθης.

Σχετικά με την μη καταβολή του αντιμισθίου Ιουλίου και Αυγούστου στους μουσικούς της Πανδώρας, ενημερωτικά αναφέρουμε πως ουδεμία σχέση έχει με όσα αναφέρει το κείμενο, αλλά σχετίζεται με την τυπική έγκριση αυτού του είδους της δαπάνης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η οποία είναι πλέον υπό σοβαρή συζήτηση και αμφισβήτηση.

Σε ό, τι αφορά στην «υπέρβαση εξουσίας» από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού,  σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο, οι Αντιδήμαρχοι ασκούν αρμοδιότητες του Δημάρχου, οι οποίες τους απονέμονται με απόφασή του (άρθρο 59 παρ. 1 ν. 3852/2010). Επομένως, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού δεν έχει περισσότερες αρμοδιότητες από όσες θα είχε ο ίδιος ο Δήμαρχος, εάν επέλεγε να ασχοληθεί προσωπικά με το συντονιστικό του έργο. Για το λόγο αυτό, ο ορισμός Αντιδημάρχου Πολιτισμού σε καμία περίπτωση δεν καταλύει την αυτονομία των νομικών προσώπων που έχουν αντίστοιχο αντικείμενο.

      Η άμεση και έμμεση αναφορά ως προς το εσκεμμένο και την προσπάθεια επικράτησης του ίδιου οφέλους έναντι του γενικότερου, αποτελούν ισχυρισμούς που είναι απολύτως παραπλανητικοί, άδικοι και συκοφαντικοί, και φυσικά αβάσιμοι, αποτελούν μία επίθεση κατά παντός υπευθύνου άνευ αντικειμένου. Είναι θλιβερό να αναδεικνύονται πολιτικές διαφωνίες μέσω νομικών ανακριβειών και αβάσιμων ισχυρισμών.

Η όποια πολιτική άποψη και διαφωνία της κ. Φτάκα-Τσικριτζή παραμένει απολύτως σεβαστή και ευπρόσδεκτη. Είναι άλλο πράγμα, όμως, η διαφορετική πολιτική εκτίμηση, και άλλο η αναληθής επίθεση για υποτιθέμενες ανύπαρκτες παρατυπίες. Στην πολιτική ο διχασμός κερδίζει πάντα εντυπώσεις, ζημιώνει πάντα την κοινωνία και φυσικά διαλύεται εκ της ύπαρξής του πάντα στο τέλος, δυστυχώς όμως έχοντας επιφέρει απώλειες για το σύνολο.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης θα συνεχίσει, ως οφείλει, να καταρτίζει και να εκτελεί έναν θετικό και προοδευτικό σχεδιασμό, ο οποίος αναδεικνύει το παρελθόν και παρόν του Δήμου, ενώνει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, με γνώμονα τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Τα πεπραγμένα της θα παρουσιαστούν με την πάροδο ενός έτους. Ο Δήμος Κοζάνης αποτελείται από το σύνολο των Δημοτών, των οποίων τα συμφέροντα θα συνεχίσει να υπηρετεί με προσήλωση και εκτός κάθε προσωπικής επιδίωξης.

Tags: ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Με τους αγιασμούς ξεκίνησε σήμερα η σχολική χρονιά στους 8 Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Κοζάνης

Next Post

Η αυτοδιοίκηση πυρήνας ανασυγκρότησης του σύγχρονου κράτους, επισημάνθηκε στην εκδήλωση της ΝΔ στην Κοζάνη

Next Post

Η αυτοδιοίκηση πυρήνας ανασυγκρότησης του σύγχρονου κράτους, επισημάνθηκε στην εκδήλωση της ΝΔ στην Κοζάνη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί εξαιρέσατε τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών από την επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης;»
  • Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».
  • Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα
  • Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης
  • Ο Δήμος Βοΐου θα τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου Αναστασίου Δάρδα. Το όνομά του στην αίθουσα τελετών του Τραμπάντζειου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr