• Latest
ΜΑΛΟΥΤΑΣ

Δήμος Κοζάνης: Το νέο νοσοκομείο  η μεγάλη ευκαιρία για σύνθεση δυνάμεων

27 Νοεμβρίου 2020
Γυναίκα διαγνώσθηκε με καρκίνο… του προστάτη

Γυναίκα διαγνώσθηκε με καρκίνο… του προστάτη

13 Μαΐου 2025
πονος αυτι

«Πώς μπορώ να καταλάβω αν παθαίνω εγκεφαλικό επεισόδιο;» 3 συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε

13 Μαΐου 2025
νερο

Εμφιαλωμένο νερό: Ποιοι οι κίνδυνοι για την υγεία

13 Μαΐου 2025
14χρονος που οδηγούσε μοτοσικλέτα, παραβίασε κόκκινα φανάρια και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα

14χρονος που οδηγούσε μοτοσικλέτα, παραβίασε κόκκινα φανάρια και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα

13 Μαΐου 2025
Δήμος Βοΐου: Το 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Σιάτιστας την Κυριακή 18 Μαΐου

Δήμος Βοΐου: Το 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Σιάτιστας την Κυριακή 18 Μαΐου

13 Μαΐου 2025
Στο Δήμο Βοΐου δωρεάν για 20 χρόνια τμήμα του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου

Στο Δήμο Βοΐου δωρεάν για 20 χρόνια τμήμα του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου

13 Μαΐου 2025
Ο Όμιλος ΔΕΗ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Έργο RAIDO

Ο Όμιλος ΔΕΗ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Έργο RAIDO

13 Μαΐου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανελλαδικές 2025: Τι ανακοινώθηκε για τον αριθμό των εισακτέων

13 Μαΐου 2025
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ

Νέος ΚΟΚ: Οι κάμερες και η κατηγοριοποίηση των παραβάσεων σε 3+1 βασικές κατηγορίες

13 Μαΐου 2025
Eurovision

Eurovision 2025: Τα φαβορί του πρώτου ημιτελικού

13 Μαΐου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

«Τη μαχαίρωσα μετά τον καβγά»: 21χρονος σκότωσε τη μητέρα του στη Λάρισα και προσπάθησε να ξεφορτωθεί το πτώμα της με τον ξάδερφό του

13 Μαΐου 2025
τρενο, συγκρουση, τεμπη

Παραδόθηκε στον εφέτη ανακριτή το πόρισμα του ΕΜΠ για τα Τέμπη – «Τα έλαια σιλικόνης μπορούν να δημιουργήσουν πυρόσφαιρα»

13 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήμος Κοζάνης: Το νέο νοσοκομείο  η μεγάλη ευκαιρία για σύνθεση δυνάμεων

sierafm by sierafm
27 Νοεμβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΜΑΛΟΥΤΑΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η πανδημία του κορωνοϊού αποτελεί μία κρίση που δοκιμάζει όχι μόνο τα συστήματα υγείας και τους μηχανισμούς των κρατών, αλλά και  την επάρκεια όλων μας να αντιμετωπίσουμε από κοινού αυτή την πρόκληση. Όχι διαιρώντας, αλλά συνθέτοντας.

Θα περιμέναμε λοιπόν από όλους όσοι εκπροσωπούν τους πολίτες και εκφράζουν δημόσιο λόγο, να είναι περισσότερο συνεπείς και να ανταποκρίνονται στο ρόλο τους. Η αναφορά σε «επικοινωνιακά παιχνίδια» και «εύπεπτες εξαγγελίες», υποτιμά όχι μόνο τους  ίδιους, αλλά και τους πολίτες.

Καλούμε λοιπόν όλους να συνθέσουμε, να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε ενωμένοι αυτή την ώρα να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολίτων για μία υπεύθυνη προσέγγιση στο ζήτημα του νοσοκομείου και της υγειονομικής περίθαλψης της περιοχής.

Για να αναιρέσουμε όμως κάθε πιθανή αμφισβήτηση αναφορικά με το ενδιαφέρον και την αγωνία μας για τη δημόσια υγεία, να υπενθυμίσουμε πως η πρόταση του Λάζαρου Μαλούτα για ένα νέο νοσοκομείο εκφράζεται ρητά, συνεχώς και σε όλους τους τόνους από το 2011 (Άρθρο «Το νέο νοσοκομείο Κοζάνης του Λάζαρου Μαλούτα, Δημάρχου Κοζάνης», 19.11.2011 https://bit.ly/33jltva ).

Η  πρόταση του δημάρχου Κοζάνης για ένα νέο νοσοκομείο στον κόμβο της Εγνατίας οδού, είναι σαφής και ολοκληρωμένη, καθώς στοχεύει στις βέλτιστες υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες, με πρόθεση το νέο αυτό νοσοκομείο να αποτελέσει ένα ισχυρό ίδρυμα για όλη την Περιφέρεια, και όχι έναν ενδιάμεσο σταθμό στις υγειονομικές μονάδες μεγάλων αστικών κέντρων.

Η συζήτηση του ζητήματος της υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή και των ελλείψεων στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο εισήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο, διότι στόχευε στην ανάδειξη της υφιστάμενης κατάστασης σε μία περίοδο πανδημίας και έντονης πίεσης στις δομές υγείας.  Δίνοντας βήμα στους αρμόδιους μέσα από μια συζήτηση σε θεσμικό επίπεδο, διασφαλίστηκαν  όλα όσα  ορισμένοι συνειδητά παραποιούν. Δόθηκε χρόνος σε όλους  στους εμπλεκόμενους, στο πλαίσιο μιας επίσημης και δημόσιας συζήτησης, ώστε να εστιάσουν στο πρόβλημα, να μην αποπροσανατολιστεί κανείς, καθώς και να έρθουν στο φως όλα τα δεδομένα, χωρίς την απόκρυψη ουδενός στοιχείου.

Αντί λοιπόν να επικροτείται μία τέτοια πρωτοβουλία, επικρίνεται ως «μικροπολιτική», από εκείνους που αρνούνταν πεισματικά να φέρουν στο Δ.Σ. τα σοβαρά θέματα που αφορούν την περιοχή.  Να θυμίσουμε λοιπόν σε όσους έχουν κοντή μνήμη:

  • Τη δωρεά ασθενοφόρου στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο (https://bit.ly/2VkQQ4t )
  • Την έμπρακτη στήριξη στο ΕΚΑΒ με την κατασκευή του νέου κτηρίου για τη στέγαση των υπηρεσιών του (https://bit.ly/3nYQ2OP )
  • Την κινητοποίηση για το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Δεκέμβριο 2015 με πρωτοβουλία της παράταξης «Ενότητα»
  • Την κατασκευή νέου κτηρίου για την εγκατάσταση του Μαγνητικού Τομογράφου

Αξίζει να σημειωθεί, η πρόσφατη επιστολή του δημάρχου Κοζάνης στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, στις 13.10.2020, με την οποία απαιτεί την ανάγκη άμεσης στήριξης του Μαμάτσειου Νοσοκομείου. Στην ίδια επιστολή επαναλαμβάνεται η ανάγκη κατασκευής νέου Νοσοκομείου στον κόμβο της Εγνατίας, εύκολα προσβάσιμου από όλους τους Δυτικομακεδόνες, ικανού να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Προς ενίσχυση των λόγων μας να υπενθυμίσουμε ενδεικτικά την ύπαρξη νοσοκομείων, όπως αυτό της Καβάλας, που έχουν χωροθετηθεί κοντά σε κόμβους της Εγνατίας εξυπηρετώντας απόλυτα τον ρόλο τους.

Συνεπώς, το ενδιαφέρον για την δημόσια υγεία είναι διαρκές και αυταπόδεικτο. Υπό αυτή την έννοια είναι κατανοητή η αγωνία ορισμένων να χρησιμοποιούν όρους όπως απαξίωση, τοπικισμός, απομόνωση, εντυπωσιασμός. Δεν μας εκπλήσσει. Είναι δυστυχώς αναμενόμενη η αντίδραση, με μοναδικό στόχο να κρύψει τις δικές τους ευθύνες.

Όμως είναι καιρός να συνειδητοποιήσουν πως αξίζει να επανακαθοριστούν ως προς το πότε κάποιος είναι πραγματικά χρήσιμος. Γιατί αυτή την ώρα χρειαζόμαστε πνεύμα συνεργασίας, ομαδικότητας και προσπάθειας για το κοινό καλό.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί έναν ξεκάθαρα διεκδικητικό θεσμό  και αυτόν τον χαρακτήρα δεν σκοπεύουμε να τον απεμπολήσουμε για κανέναν λόγο.

Tags: ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Previous Post

ΕΛΓΑ: Παράταση για τις ασφαλιστικές εισφορές

Next Post

Απολιγνιτοποίηση: Η τοποθέτηση του Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας για το ΣΔΑΜ (Βίντεο)

Next Post
ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ

Απολιγνιτοποίηση: Η τοποθέτηση του Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας για το ΣΔΑΜ (Βίντεο)

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γυναίκα διαγνώσθηκε με καρκίνο… του προστάτη
  • «Πώς μπορώ να καταλάβω αν παθαίνω εγκεφαλικό επεισόδιο;» 3 συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε
  • Εμφιαλωμένο νερό: Ποιοι οι κίνδυνοι για την υγεία
  • 14χρονος που οδηγούσε μοτοσικλέτα, παραβίασε κόκκινα φανάρια και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα
  • Δήμος Βοΐου: Το 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Σιάτιστας την Κυριακή 18 Μαΐου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  2. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  3. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  4. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr