• Latest
πανεπιστημιο

Δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία για το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας!

12 Μαΐου 2020
Το Τρενάκι του Αϊ-Βασίλη στη Γαλατινή. Βίντεο

Το Τρενάκι του Αϊ-Βασίλη στη Γαλατινή. Βίντεο

8 Δεκεμβρίου 2025
Το Τσοτύλι ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Το Τσοτύλι ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

8 Δεκεμβρίου 2025
ΚΤΕΛ

Καθυστερήσεις στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Κοζάνης λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων

8 Δεκεμβρίου 2025
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Αγρότες Δυτικής Μακεδονίας: Παραμένουν στο μπλόκο Σιάτιστας με 700 τρακτέρ

8 Δεκεμβρίου 2025
Υπογραφή Σύμβασης του έργου: «Συντήρηση Επαρχιακής Οδού Κοζάνης – Αιανής»

3η Συνεδρίαση της Επιτροπή Ένταξης και Απένταξης Έργων ΕΑΠ Δυτικής Μακεδονίας

8 Δεκεμβρίου 2025
ΑΔΕΔΥ

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κοζάνης στο πλευρό των αγροτών

8 Δεκεμβρίου 2025
Με κέφι και χαμόγελα ο Δήμος Βοΐου μπήκε και επίσημα στην εορταστική περίοδο

Με κέφι και χαμόγελα ο Δήμος Βοΐου μπήκε και επίσημα στην εορταστική περίοδο

8 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Οι κάτοχοι αναπηρικών οχημάτων να αντιμετωπίζονται με δικαιοσύνη και οικονομική στήριξη

8 Δεκεμβρίου 2025
Καστοριά: Μετωπική σύγκρουση δύο Ι.Χ.

Καστοριά: Μετωπική σύγκρουση δύο Ι.Χ.

8 Δεκεμβρίου 2025
Πρέσπες: Πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στη μνήμη του Υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη

Πρέσπες: Πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στη μνήμη του Υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη

8 Δεκεμβρίου 2025
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

Πτολεμαΐδα: Σύλληψη 2 Γυναικών για μαστροπεία. Εξέδιδαν 33χρονη αλλοδαπή!!

8 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκο αγροτών στα διόδια Μαλγάρων – Κλειστά και τα δύο ρεύματα

Κώστας Τσιάρας: Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους αγρότες άμεσα. Σήμερα, αύριο, όποτε χρειαστεί

8 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία για το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας!

sierafm by sierafm
12 Μαΐου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
πανεπιστημιο
4
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μία ημέρα μόλις μετά την επιτυχία της έγκρισης της πρότασης EVIDENT στην πρόσκληση H2020-LC-SC3-2018-2019-2020, άλλο ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό έργο H2020 εγκρίνεται για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας που καθιστά το Πανεπιστήμιο οδηγό στον καθορισμό και στη διαμόρφωση του Διαδικτύου των Πραγμάτων Νέας Γενιάς (Next Generation Internet of Things – NG-IoT)! Συντονιστής των δύο αυτών μεγάλων ευρωπαϊκών έργων θα είναι ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Παναγιώτης Σαρηγιαννίδης, ο οποίος με την ομάδα του επιμελήθηκε την επιτυχημένη προετοιμασία και υποβολή των δύο αυτών προτάσεων.

Η ερευνητική πρόταση TERMINET: nexT gEneRation sMart INterconnectEd ioT, που υποβλήθηκε στο πλαίσιο της ιδιαίτερα ανταγωνιστικής πρόσκλησης H2020-ICT-56-2020 έλαβε την εξαιρετική βαθμολογία 14/15, κατατάσσοντάς τη στη 2η θέση σε μία από τις πιο ανταγωνιστικές προσκλήσεις στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού πλαισίου Horizon. Η έγκριση της πρότασης TERMINET ήρθε μία ημέρα μετά την έγκριση της πρότασης EVIDENT, που συντονίζεται από την ίδια ερευνητική ομάδα του ΠΔΜ, αποδίδοντας στο Πανεπιστήμιο μέσα σε 2 ημέρες περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια ευρώ για έρευνα και ανάπτυξη! Σημειώνεται δε, ότι στις προσκλήσεις αυτές κολοσσοί από όλη την Ευρώπη ανταγωνίζονται και διεκδικούν χρηματοδοτικούς πόρους αλλά και κύρος για να διαμορφώσουν τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Με συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει τα 8 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 881.250 ευρώ απονέμονται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, 27 εταίροι από 11 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ericsson, η Schneider Electric, η NEC, η Intrasoft, το Karolinksa Institute και η ΔΕΗ θα συνεργαστούν για τον στρατηγικό καθορισμό του Διαδικτύου των Πραγμάτων Νέας Γενιάς σε Ευρωπαϊκό κα παγκόσμιο επίπεδο! Το TERMINET στοχεύει στον καθορισμό της νέας αρχιτεκτονικής αναφοράς του Διαδικτύου των Πραγμάτων Νέας Γενιάς αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής, όπως η δικτύωση οριζόμενη από λογισμικό (software defined networking), η υπολογιστική πολλαπλής πρόσβασης στα άκρα του δικτύου (multiple-access edge computing), η συνενωτική μάθηση (federated learning) και η εικονικοποίηση (virtualization), αναπτύσσοντας παράλληλα νέας γενιάς, ευφυείς NG-IoT συσκευές που θα εφαρμοστούν και θα αξιολογηθούν σε έξι προσανατολισμένα στην αγορά πιλοτικά σενάρια, δύο εκ των οποίων θα λάβουν χώρα στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος θα καθοριστεί η αρχιτεκτονική, ο προσανατολισμός, τα σενάρια χρήσης, οι απαιτήσεις και οι ευφυείς συσκευές του NG-IoT με έμφαση στις εφαρμογές-οδηγούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η ευφυής γεωργία, η εξατομικευμένη υγειονομική περίθαλψη, η έξυπνη πόλη, τα ενεργειακά-αποδοτικά κτίρια, η βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση με τη χρήση εικονικού περιβάλλοντος αλλά και η πρόβλεψη/πρόληψη σφάλματος στα νέα, ευφυή εργοστάσια.

Η ομάδα του κ. Σαρηγιαννίδη, που συντονίζει το TERMINET, θα είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση και τη διενέργεια ανοικτών προσκλήσεων (open calls) για την προσέλκυση καινοτόμων λύσεων από μικρές κοινοπραξίες από όλη την Ευρώπη, καθιστώντας το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ένα Ευρωπαϊκό κέντρο τεχνολογικών εξελίξεων αλλά και κοιτίδα ανταλλαγής ιδεών και καλών πρακτικών στον αναπτυσσόμενο χώρο του NG-IoT, τον κυρίαρχο μοχλό της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης.

 

Tags: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Previous Post

“ΑλλάΖω Σελίδα…από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι”. Συνεχίζεται το πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο οποίο συμμετέχει και η Βιβλιοθήκη μας.                  

Next Post

Τραγωδία, 5χρονος βρήκε όπλο στο δάσος και σκότωσε τον 12χρονο αδελφό του

Next Post
ΟΠΛΟ ΦΟΝΟΣ

Τραγωδία, 5χρονος βρήκε όπλο στο δάσος και σκότωσε τον 12χρονο αδελφό του

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Το Τρενάκι του Αϊ-Βασίλη στη Γαλατινή. Βίντεο
  • Το Τσοτύλι ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο
  • Καθυστερήσεις στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Κοζάνης λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων
  • Αγρότες Δυτικής Μακεδονίας: Παραμένουν στο μπλόκο Σιάτιστας με 700 τρακτέρ
  • 3η Συνεδρίαση της Επιτροπή Ένταξης και Απένταξης Έργων ΕΑΠ Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr