• Latest
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Διάθεση ποσού 900.000 ευρώ από  το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020 για την υποστήριξη των Δικαιούχων του Προγράμματος

26 Οκτωβρίου 2020
Συγκέντρωση τρακτέρ στη Νεάπολη

Συγκέντρωση τρακτέρ στη Νεάπολη

3 Δεκεμβρίου 2025
Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

3 Δεκεμβρίου 2025
Τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Νικόλαο γιορτάζει η Κοζάνη

Κοζάνη: Ο εορτασμός για τον Πολιούχο Άγιο Νικόλαο

3 Δεκεμβρίου 2025
4η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027: Απτά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες

4η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027: Απτά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες

3 Δεκεμβρίου 2025
Γρεβενά: Εορταστικό Πρόγραμμα Εμπορικών Καταστημάτων Πάσχα 2025

Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Το ωράριο για την περίοδο των γιορτών

3 Δεκεμβρίου 2025
Ατύχημα με νταλίκα γεμάτη με…πυρομαχικά του στρατού μέσα στο Καπνοχώρι-Έπεσε σε κολόνα της ΔΕΗ!-Φωτογραφίες

Ατύχημα με νταλίκα γεμάτη με…πυρομαχικά του στρατού μέσα στο Καπνοχώρι-Έπεσε σε κολόνα της ΔΕΗ!-Φωτογραφίες

3 Δεκεμβρίου 2025
Οι αγρότες του Φιλώτα, κλείνουν το τελωνείο της Νίκης

Μπλόκο Φιλώτα: Πότε θα κλείσει ο δρόμος

3 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Φλώρινα: Ανήλικος έβαζε φωτιά σε θυροτηλέφωνα

3 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας, αναβάθμιση υποδομών κι έμφαση στην εκπαίδευση, όχι μόνο καταστολή και πρόστιμα» – Ομιλία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

3 Δεκεμβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συνελήφθη 36χρονος στην πόλη της Κοζάνης, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ένταλμα Σύλληψης

3 Δεκεμβρίου 2025
Τα Σέρβια και οι Κοινότητες του Δήμου ζωντανεύουν με τις γιορτές των Χριστουγέννων

Τα Σέρβια και οι Κοινότητες του Δήμου ζωντανεύουν με τις γιορτές των Χριστουγέννων

3 Δεκεμβρίου 2025
ευαγγελιο εκκλησια

Πανήγυρη Παρεκκλησίου Αγίας Βαρβάρας πλησίον Υψηλής Γέφυρας Σερβίων

3 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διάθεση ποσού 900.000 ευρώ από  το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020 για την υποστήριξη των Δικαιούχων του Προγράμματος

sierafm by sierafm
26 Οκτωβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με στόχο την υποστήριξη των Φορέων που υλοποιούν έργα με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες υλοποίησης των ενταγμένων έργων τους, αλλά και των δυνητικών Δικαιούχων του Προγράμματος προκειμένου να μπορέσουν να ωριμάσουν τις προτάσεις τους για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης υπέγραψε την ένταξη 2 έργων, συνολικού προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020, με Δικαιούχο την Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων ΑΕ – ΜΟΔ ΑΕ.

Συγκεκριμένα, η υποστήριξη της ΜΟΔ ΑΕ προς τους Φορείς θα αφορά:

  1. Για του Δικαιούχους του ΕΠ Δυτική Μακεδονία που έχουν ήδη εξασφαλίσει την χρηματοδότησή τους, αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην υλοποίηση των έργων αυτών η ΜΟΔ ΑΕ θα υποστηρίξει την αναβάθμιση και περαιτέρω ανάπτυξη της ικανότητας των δικαιούχων στη διαχείριση και υλοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων πράξεων τους, καθώς και την αποτελεσματική υλοποίηση και ολοκλήρωση του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Η ΜΟΔ Α.Ε. ως δικαιούχος της πράξης αναλαμβάνει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την προετοιμασία, ανάθεση και παραλαβή των απαιτούμενων ενεργειών υποστήριξης. Τέτοιες ενέργειες μπορεί να αφορούν στην επικαιροποίηση-συμπλήρωση μελετών, στην ολοκλήρωση αδειοδοτήσεων, στη σύνταξη τευχών δημοπράτησης, στη λήψη αναγκαίων εγκρίσεων και διοικητικών αποφάσεων, στη σύνταξη Προγραμματικών Συμβάσεων, στην υποστήριξη στη διενέργεια των διαγωνισμών και στις τυχόν προσφυγές, δημιουργία και τήρηση φακέλου έργου, αλλά και στην υποστήριξη των δικαιούχων κατά την υλοποίηση των έργων τους (παρακολούθηση, επίβλεψη έργων, παραλαβή κ.λπ.), καθώς και στην τήρηση των υποχρεώσεων τους σύμφωνα με το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου, αλλά και υπηρεσίες νομικής υποστήριξης των δικαιούχων, εφόσον χρειαστεί. Ο προϋπολογισμός του έργου που αφορά στην υποστήριξη των Δικαιούχων του Προγράμματος ανέρχεται σε 246.000 ευρώ.
  2. Για τους δυνητικούς Δικαιούχους του ΕΠ Δυτική Μακεδονία, δηλαδή τους Φορείς που προτίθενται να υποβάλουν τις προτάσεις τους για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, η ΜΟΔ ΑΕ θα υποστηρίξει την επιτάχυνση της ωρίμανσης έργων με εξειδικευμένες ανάγκες, καθώς και την εκπόνηση τεχνικών ή λοιπών υποστηρικτικών μελετών προκειμένου οι Φορείς αυτοί να ανταποκριθούν στην υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης για επιλεγμένες πράξεις σημαντικές για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Η ΜΟΔ Α.Ε. ως δικαιούχος της πράξης αναλαμβάνει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την προετοιμασία, ανάθεση και παραλαβή των απαιτούμενων ενεργειών υποστήριξης, όπως, για παράδειγμα η υποστήριξη για έργα υψηλής σκοπιμότητας/στρατηγικής σημασίας για το Πρόγραμμα και έργα που περιλαμβάνονται σε εγκεκριμένες στρατηγικές χωρικών παρεμβάσεων (ΒΑΑ/ΟΧΕ), η υποστήριξη των δυνητικών δικαιούχων στην εκπόνηση τεχνικής φύσης μελετών για έργα του προγράμματος προκειμένου να ανταποκριθούν οι δικαιούχοι τους στην υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης για ένταξη στο Ε. Π. (σύνταξη φακέλου έργου, υποστήριξη στις διαγωνιστικές διαδικασίες, λήψη αναγκαίων εγκρίσεων και διοικητικών αποφάσεων, υποστήριξη στην εκπόνηση των μελετών, την παραλαβή και την έγκρισή τους κ.λπ.), η υποστήριξη δυνητικών δικαιούχων με μεταφορά τεχνογνωσίας σε εξειδικευμένες υπηρεσίες με σκοπό την επιτάχυνση της ωρίμανσης έργων προς συγχρηματοδότηση ή ακόμα και υπηρεσίες νομικής υποστήριξης των δικαιούχων, εφόσον απαιτηθεί. Ο προϋπολογισμός του έργου που αφορά στην υποστήριξη των δυνητικών Δικαιούχων του Προγράμματος ανέρχεται σε 654.000 ευρώ.

Οι δύο δράσεις θα υλοποιηθούν με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 12 – «Τεχνική Βοήθεια (ΕΤΠΑ)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020, καθώς και τις δράσεις που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο αυτού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.

 

Previous Post

Ανασχηματισμός: Τι αλλαγές σκέφτεται να κάνει ο Μητσοτάκης -Ποιους «ψάχνει»

Next Post

Ενημέρωση πολιτών της Π.Ε. Κοζάνης της 26ης Οκτωβρίου 2020 για την πανδημία COVID-19.

Next Post
κορονοιος

Ενημέρωση πολιτών της Π.Ε. Κοζάνης της 26ης Οκτωβρίου 2020 για την πανδημία COVID-19.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Συγκέντρωση τρακτέρ στη Νεάπολη
  • Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας
  • Κοζάνη: Ο εορτασμός για τον Πολιούχο Άγιο Νικόλαο
  • 4η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027: Απτά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες
  • Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Το ωράριο για την περίοδο των γιορτών

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr