• Latest
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Διάθεση ποσού 900.000 ευρώ από  το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020 για την υποστήριξη των Δικαιούχων του Προγράμματος

26 Οκτωβρίου 2020
ΣΥΝΤΑΞΗ

Σύνταξη στο Δημόσιο -Γιατί είναι “τυχεροί” όσοι προσλήφθηκαν μεταξύ 1983-1992

12 Μαΐου 2026
ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

77χρονος αυτοτραυματίστηκε με όπλο – Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση

12 Μαΐου 2026
Οχιά φιδι

Στη ΜΕΘ 57χρονος – Τον δάγκωσε οχιά, ενώ μάζευε ξύλα

12 Μαΐου 2026
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Σχετικά με την ανακοίνωση της ΠΕ Κοζάνης, που αφορά στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την « Προμήθεια υλικών και εξαρτημάτων γα την υδροδότηση κτηνοτροφικών μονάδων και οικισμών του Δήμου Βοΐου»

12 Μαΐου 2026
Εκδήλωση – Ανοιχτή συζήτηση Π. Κουκουλόπουλου: «Πτολεμαΐδα V – Το τελευταίο οχυρό. 1,5 δισεκατομμύριο λόγοι να σπάσουμε το λουκέτο Στάσση»

Εκδήλωση – Ανοιχτή συζήτηση Π. Κουκουλόπουλου: «Πτολεμαΐδα V – Το τελευταίο οχυρό. 1,5 δισεκατομμύριο λόγοι να σπάσουμε το λουκέτο Στάσση»

12 Μαΐου 2026
Καλλιόπη Βέττα: Οι δενδροκαλλιεργητές της Π.Ε. Κοζάνης βρίσκονται σε απόγνωση περιμένοντας μάταια τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές του 2024 και του 2025

Καλλιόπη Βέττα: Οι δενδροκαλλιεργητές της Π.Ε. Κοζάνης βρίσκονται σε απόγνωση περιμένοντας μάταια τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές του 2024 και του 2025

12 Μαΐου 2026
λίμνη Πολυφύτου

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Το «φαινόμενο του αφρού» στη Λίμνη Πολυφύτου δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία ή το οικοσύστημα  

12 Μαΐου 2026
ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Αναζητούμε Φωτογραφίες & Ιστορίες της Πλατείας Ηρώων

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Αναζητούμε Φωτογραφίες & Ιστορίες της Πλατείας Ηρώων

12 Μαΐου 2026
Καστοριά: «Παραμύθι… αλλιώς»/ Μια παράσταση βασισμένη στο «Παραμύθι δίχως όνομα» της Π. Δέλτα

Καστοριά: «Παραμύθι… αλλιώς»/ Μια παράσταση βασισμένη στο «Παραμύθι δίχως όνομα» της Π. Δέλτα

12 Μαΐου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Γαλατινή λόγω βλάβης

12 Μαΐου 2026
φυσικο αεριο

Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Προσοχή σε δήθεν επιδοτήσεις για εγκατάσταση φυσικού αερίου

12 Μαΐου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Δύο 17χρονες έπεσαν από ταράτσα πολυκατοικίας

12 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 13 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διάθεση ποσού 900.000 ευρώ από  το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020 για την υποστήριξη των Δικαιούχων του Προγράμματος

sierafm by sierafm
26 Οκτωβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
0
SHARES
9
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με στόχο την υποστήριξη των Φορέων που υλοποιούν έργα με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες υλοποίησης των ενταγμένων έργων τους, αλλά και των δυνητικών Δικαιούχων του Προγράμματος προκειμένου να μπορέσουν να ωριμάσουν τις προτάσεις τους για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης υπέγραψε την ένταξη 2 έργων, συνολικού προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020, με Δικαιούχο την Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων ΑΕ – ΜΟΔ ΑΕ.

Συγκεκριμένα, η υποστήριξη της ΜΟΔ ΑΕ προς τους Φορείς θα αφορά:

  1. Για του Δικαιούχους του ΕΠ Δυτική Μακεδονία που έχουν ήδη εξασφαλίσει την χρηματοδότησή τους, αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην υλοποίηση των έργων αυτών η ΜΟΔ ΑΕ θα υποστηρίξει την αναβάθμιση και περαιτέρω ανάπτυξη της ικανότητας των δικαιούχων στη διαχείριση και υλοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων πράξεων τους, καθώς και την αποτελεσματική υλοποίηση και ολοκλήρωση του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Η ΜΟΔ Α.Ε. ως δικαιούχος της πράξης αναλαμβάνει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την προετοιμασία, ανάθεση και παραλαβή των απαιτούμενων ενεργειών υποστήριξης. Τέτοιες ενέργειες μπορεί να αφορούν στην επικαιροποίηση-συμπλήρωση μελετών, στην ολοκλήρωση αδειοδοτήσεων, στη σύνταξη τευχών δημοπράτησης, στη λήψη αναγκαίων εγκρίσεων και διοικητικών αποφάσεων, στη σύνταξη Προγραμματικών Συμβάσεων, στην υποστήριξη στη διενέργεια των διαγωνισμών και στις τυχόν προσφυγές, δημιουργία και τήρηση φακέλου έργου, αλλά και στην υποστήριξη των δικαιούχων κατά την υλοποίηση των έργων τους (παρακολούθηση, επίβλεψη έργων, παραλαβή κ.λπ.), καθώς και στην τήρηση των υποχρεώσεων τους σύμφωνα με το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου, αλλά και υπηρεσίες νομικής υποστήριξης των δικαιούχων, εφόσον χρειαστεί. Ο προϋπολογισμός του έργου που αφορά στην υποστήριξη των Δικαιούχων του Προγράμματος ανέρχεται σε 246.000 ευρώ.
  2. Για τους δυνητικούς Δικαιούχους του ΕΠ Δυτική Μακεδονία, δηλαδή τους Φορείς που προτίθενται να υποβάλουν τις προτάσεις τους για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, η ΜΟΔ ΑΕ θα υποστηρίξει την επιτάχυνση της ωρίμανσης έργων με εξειδικευμένες ανάγκες, καθώς και την εκπόνηση τεχνικών ή λοιπών υποστηρικτικών μελετών προκειμένου οι Φορείς αυτοί να ανταποκριθούν στην υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης για επιλεγμένες πράξεις σημαντικές για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Η ΜΟΔ Α.Ε. ως δικαιούχος της πράξης αναλαμβάνει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την προετοιμασία, ανάθεση και παραλαβή των απαιτούμενων ενεργειών υποστήριξης, όπως, για παράδειγμα η υποστήριξη για έργα υψηλής σκοπιμότητας/στρατηγικής σημασίας για το Πρόγραμμα και έργα που περιλαμβάνονται σε εγκεκριμένες στρατηγικές χωρικών παρεμβάσεων (ΒΑΑ/ΟΧΕ), η υποστήριξη των δυνητικών δικαιούχων στην εκπόνηση τεχνικής φύσης μελετών για έργα του προγράμματος προκειμένου να ανταποκριθούν οι δικαιούχοι τους στην υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης για ένταξη στο Ε. Π. (σύνταξη φακέλου έργου, υποστήριξη στις διαγωνιστικές διαδικασίες, λήψη αναγκαίων εγκρίσεων και διοικητικών αποφάσεων, υποστήριξη στην εκπόνηση των μελετών, την παραλαβή και την έγκρισή τους κ.λπ.), η υποστήριξη δυνητικών δικαιούχων με μεταφορά τεχνογνωσίας σε εξειδικευμένες υπηρεσίες με σκοπό την επιτάχυνση της ωρίμανσης έργων προς συγχρηματοδότηση ή ακόμα και υπηρεσίες νομικής υποστήριξης των δικαιούχων, εφόσον απαιτηθεί. Ο προϋπολογισμός του έργου που αφορά στην υποστήριξη των δυνητικών Δικαιούχων του Προγράμματος ανέρχεται σε 654.000 ευρώ.

Οι δύο δράσεις θα υλοποιηθούν με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 12 – «Τεχνική Βοήθεια (ΕΤΠΑ)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020, καθώς και τις δράσεις που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο αυτού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.

 

Previous Post

Ανασχηματισμός: Τι αλλαγές σκέφτεται να κάνει ο Μητσοτάκης -Ποιους «ψάχνει»

Next Post

Ενημέρωση πολιτών της Π.Ε. Κοζάνης της 26ης Οκτωβρίου 2020 για την πανδημία COVID-19.

Next Post
κορονοιος

Ενημέρωση πολιτών της Π.Ε. Κοζάνης της 26ης Οκτωβρίου 2020 για την πανδημία COVID-19.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σύνταξη στο Δημόσιο -Γιατί είναι “τυχεροί” όσοι προσλήφθηκαν μεταξύ 1983-1992
  • 77χρονος αυτοτραυματίστηκε με όπλο – Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
  • Στη ΜΕΘ 57χρονος – Τον δάγκωσε οχιά, ενώ μάζευε ξύλα
  • ΔΕΥΑΒ: Σχετικά με την ανακοίνωση της ΠΕ Κοζάνης, που αφορά στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την « Προμήθεια υλικών και εξαρτημάτων γα την υδροδότηση κτηνοτροφικών μονάδων και οικισμών του Δήμου Βοΐου»
  • Εκδήλωση – Ανοιχτή συζήτηση Π. Κουκουλόπουλου: «Πτολεμαΐδα V – Το τελευταίο οχυρό. 1,5 δισεκατομμύριο λόγοι να σπάσουμε το λουκέτο Στάσση»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  2. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  3. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  4. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  5. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr