• Latest
ΔΕΔΑ

Δυναμική παρουσία της ΔΕΔΑ στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

14 Σεπτεμβρίου 2021
Γήπεδο Σιάτιστας: Τι πρέπει να ξέρουν όσοι χρησιμοποιούν το στίβο

Γήπεδο Σιάτιστας: Τι πρέπει να ξέρουν όσοι χρησιμοποιούν το στίβο

17 Σεπτεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Ο Αγιασμός του Μακεδονικού και της Ακαδημίας.  Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Ο Αγιασμός του Μακεδονικού και της Ακαδημίας. Βίντεο και φωτογραφίες

17 Σεπτεμβρίου 2025
ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Προσοχή για απάτη με δήθεν επιστροφή χρημάτων – Πώς θα αναγνωρίσετε τα παραπλανητικά email

17 Σεπτεμβρίου 2025
bullying, βια, ξυλο, σχολειο, ξυλοδαρμος

Με σπασμένη την κάτω γνάθο 15χρονος έπειτα από επεισόδιο ξυλοδαρμού – Συνελήφθησαν ένας 16χρονος και ο πατέρας του

17 Σεπτεμβρίου 2025
Του έσκασε ηλεκτρονικό τσιγάρο στο στόμα – Του έκαψε τα ούλα

Του έσκασε ηλεκτρονικό τσιγάρο στο στόμα – Του έκαψε τα ούλα

17 Σεπτεμβρίου 2025
ΛΥΚΟΣ

Χαλκιδική: 5χρονο κοριτσάκι δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία

17 Σεπτεμβρίου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη 13χρονος για ΑΙ παιδική πορνογραφία

17 Σεπτεμβρίου 2025
ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΑΜΕΑ

Επίδομα 165 ευρώ τον μήνα για ΑμεΑ – Ποιοι το δικαιούνται

17 Σεπτεμβρίου 2025
Τα SOS για μετεγγραφές φοιτητών – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα: Άνοιξαν ξανά οι αιτήσεις

17 Σεπτεμβρίου 2025
Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2025

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2025

17 Σεπτεμβρίου 2025
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

Εφιάλτης για 14χρονη: Έπεσε θύμα revenge porn από 25χρονο που γνώρισε στο διαδίκτυο – Είχε εκβιάσει κι άλλες κοπέλες

17 Σεπτεμβρίου 2025

Σιάτιστα: Έσπασε βιτρίνες καταστημάτων τα ξημερώματα της Τετάρτης

17 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δυναμική παρουσία της ΔΕΔΑ στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

sierafm by sierafm
14 Σεπτεμβρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΔΕΔΑ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας μίλησε στο συνέδριο του Economist για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της εταιρείας που θα κινητοποιήσει επενδύσεις 1 δισ. και θα δημιουργήσει 6.000 νέες θέσεις εργασίας

Δυναμική είναι η παρουσία της ΔΕΔΑ στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), με δράσεις που έχουν ως επίκεντρο το Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 της εταιρείας για την έλευση του φυσικού αερίου σε 34 πόλεις σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, μία ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη της ΔΕΘ, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας  συμμετείχε στο συνέδριο «The Thessaloniki Metropolitan Summit», το οποίο συνδιοργανώθηκε από τον Economist και το powergame.gr στη Θεσσαλονίκη, λαμβάνοντας μέρος στη συζήτηση με κεντρικούς ομιλητές τον τέως υφυπουργό Εξωτερικών στο Γραφείο Ενεργειακών Πόρων των ΗΠΑ, Francis R. Fannon και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Τσάκας αναφέρθηκε στο επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΔΑ, τονίζοντας τη συμβολή των έργων επέκτασης δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην τόνωση της οικονομίας και την ενίσχυση της απασχόλησης. Είναι ενδεικτικό ότι τα έργα της ΔΕΔΑ, σε πλήρη ανάπτυξη, θα κινητοποιήσουν άμεσες και έμμεσες επενδύσεις συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ και θα δημιουργήσουν περίπου 6.000 νέες θέσεις εργασίας. Συνολικά, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανάπτυξης 2021- 2025 της ΔΕΔΑ, θα κατασκευαστούν 2.000 χιλιόμετρα δικτύου διανομής φυσικού αερίου, ενώ έως το 2036 θα γίνουν περισσότερες από 170.000 νέες συνδέσεις οικιακών και εμπορικών καταναλωτών και εκατοντάδες συνδέσεις βιομηχανιών.

Κεντρική θέση στη στρατηγική ανάπτυξης της ΔΕΔΑ έχει η Βόρεια Ελλάδα. <<Μπορεί η εταιρεία μας να εδρεύει στην Αθήνα, όμως η «καρδιά» και η «ψυχή» της βρίσκεται στη Μακεδονία και τη Θράκη>> σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας στο συνέδριο του Economist, εξηγώντας: <<Εδώ υλοποιείται περίπου το 70% του επενδυτικού μας προγράμματος -του μεγαλύτερου project επέκτασης δικτύων διανομής φυσικού αερίου που «τρέχει», αυτή την περίοδο στην Ευρώπη. Εδώ θα υλοποιήσουμε, επίσης, ένα έργο στρατηγικής σημασίας: έναν νέο αγωγό φυσικού αερίου κατά μήκος του κάθετου άξονα του Έβρου που θα εκτείνεται από την περιοχή των Κήπων μέχρι την Ορεστιάδα προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο το Σουφλί και το Διδυμότειχο >>.

Παράλληλα, ο κ. Τσάκας παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της εταιρείας για το «πρασίνισμα» των δικτύων της ώστε να μπορούν μελλοντικά να διανέμουν βιομεθάνιο και υδρογόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε σε τρία πιλοτικά προγράμματα που προετοιμάζει η ΔΕΔΑ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Τα δύο πρώτα αφορούν στη μετατροπή και την αναβάθμιση δύο υφισταμένων μονάδων βιοαερίου σε μονάδες παραγωγής βιομεθανίου το οποίο θα εγχέεται στα γειτνιάζοντα δίκτυα διανομής και θα καταναλώνεται ως μείγμα με το φυσικό αέριο. Το τρίτο πρόγραμμα αναφέρεται στην ολιστική προσέγγιση της παραγωγής, διανομής και χρήσης καθαρού υδρογόνου σε κατοικίες, καλύπτοντας το σύνολο των ενεργειακών αναγκών ενός οικισμού. «Βάζουμε ένα λιθαράκι για τη μετάβαση της χώρας μας στη νέα, πράσινη εποχή», επισήμανε ο κ. Τσάκας.

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας και ο Πρόεδρος της ΔΕΔΑ, Βασίλης Κοτρώνης είχαν την ευκαιρία να ξεναγήσουν στο περίπτερο της εταιρείας τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, καθώς και τον βουλευτή Δράμας της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπλούχο.

Επίσης, ο κ. Τσάκας πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Χρήστο Μέτιο και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα.

Το περίπτερο της ΔΕΔΑ επισκέφθηκαν πολίτες, επαγγελματίες, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και οργανισμών. Οι επισκέπτες μπορούν να ενημερώνονται αναλυτικά για τις δράσεις της ΔΕΔΑ στο περίπτερο 10/ Stand 14 καθ΄ όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ (έως και τις 19 Σεπτεμβρίου 2021).

Tags: ΔΕΔΑ
Previous Post

Σχολεία: O ΕΟΔΥ θα ανακοινώνει τα κρούσματα στις σχολικές μονάδες

Next Post

Δήμος Κοζάνης: Rapid tests την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, 10:00-13:00, στην κεντρική πλατεία

Next Post
Τα αποτελέσματα των rapid tests

Δήμος Κοζάνης: Rapid tests την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, 10:00-13:00, στην κεντρική πλατεία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γήπεδο Σιάτιστας: Τι πρέπει να ξέρουν όσοι χρησιμοποιούν το στίβο
  • Σιάτιστα: Ο Αγιασμός του Μακεδονικού και της Ακαδημίας. Βίντεο και φωτογραφίες
  • ΕΟΠΥΥ: Προσοχή για απάτη με δήθεν επιστροφή χρημάτων – Πώς θα αναγνωρίσετε τα παραπλανητικά email
  • Με σπασμένη την κάτω γνάθο 15χρονος έπειτα από επεισόδιο ξυλοδαρμού – Συνελήφθησαν ένας 16χρονος και ο πατέρας του
  • Του έσκασε ηλεκτρονικό τσιγάρο στο στόμα – Του έκαψε τα ούλα

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr