• Latest
ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εγκρίθηκε ομόφωνα η προετοιμασία έργου για την συνοριακή διάβαση στις Πρέσπες

8 Νοεμβρίου 2018
Σεμινάριο: “Digital  Marketing & Social Media – Από τη Θεωρία στην Πράξη” στην Πτολεμαΐδα

Σεμινάριο: “Digital  Marketing & Social Media – Από τη Θεωρία στην Πράξη” στην Πτολεμαΐδα

28 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Έκθεση Συλλεκτών Νομού Κοζάνης από 3 έως 15 Δεκεμβρίου 2025 στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη

Δήμος Κοζάνης: Έκθεση Συλλεκτών Νομού Κοζάνης από 3 έως 15 Δεκεμβρίου 2025 στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη

28 Νοεμβρίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης για τις Άμεσες Ασφαλτικές Παρεμβάσεις στο Ε.Ο.Δ./Π.Δ.Μ.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης για τις Άμεσες Ασφαλτικές Παρεμβάσεις στο Ε.Ο.Δ./Π.Δ.Μ.

28 Νοεμβρίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος για επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων: Σημαντική θετική εξέλιξη η αποκατάσταση του κύρους των κοινωνικών εταίρων

28 Νοεμβρίου 2025
Οι κάτοικοι είπαν «όχι» στη συγχώνευση του Γυμνασίου Τρανοβάλτου

Οι κάτοικοι είπαν «όχι» στη συγχώνευση του Γυμνασίου Τρανοβάλτου

28 Νοεμβρίου 2025
Αυτοψίες για τη μελέτη αποκατάστασης της γέφυρας Σερβίων

Παράταση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων-Κοζάνης

28 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ Εθνική: Συνέχεια με δύσκολες αναμετρήσεις για Κοζάνη και Εορδαϊκό

28 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

ΕΠΣ Κοζάνης: Ντέμπι κορυφής για Σιάτιστα και Αλιάκμων Βοΐου

28 Νοεμβρίου 2025
Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Γαλατινή: Αγιασμός για το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας

28 Νοεμβρίου 2025
Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για την 18η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Παρέμβαση Δημάρχου Γρεβενών για τις επενδύσεις ΑΠΕ στο Δήμο και την απώλεια σημαντικού έργου στο Παλαιοχώρι

28 Νοεμβρίου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ

Πτολεμαΐδα: Έσπασε το τζάμι αυτοκινήτου και έκλεψε ότι υπήρχε μέσα

28 Νοεμβρίου 2025
Στελέχη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Φλώρινας συμμετείχαν σε ημερίδα με θέμα:  «Από τη βία στη στήριξη»

Στελέχη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Φλώρινας συμμετείχαν σε ημερίδα με θέμα:  «Από τη βία στη στήριξη»

28 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εγκρίθηκε ομόφωνα η προετοιμασία έργου για την συνοριακή διάβαση στις Πρέσπες

sierafm by sierafm
8 Νοεμβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η 4η συνεδρίαση της κοινής επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος INTERREG-IPA GREECE-fYROM 2014-2020 που έγινε σήμερα Πέμπτη 8.11.2018 στον Λαιμό Πρεσπών εξουσιοδότησε ομόφωνα τη Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος να προχωρήσει στην τεχνική επεξεργασία και προετοιμασία πρότασης για τη χρηματοδότηση του έργου μίας ολοκληρωμένης αναπτυξιακής παρέμβασης στην περιοχή της συνοριακής διάβασης μεταξύ Ελλάδος και πΓΔΜ στον Δήμο Πρεσπών.

Η κεντρική ιδέα της πρότασης που παρουσιάστηκε στα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης, το οποίο αποτελεί το ανώτατο αποφασιστικό όργανο του Προγράμματος, από τον Δρ. Αναστάσιο Σιδηρόπουλο Διευθυντή Προγραμμάτων στην Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ) περιλαμβάνει κατ’ αρχήν την κατασκευή εγκαταστάσεων συνοριακού ελέγχου, των απαραίτητων οδικών προσβάσεων αλλά και παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή όπως ανάπλαση του Λαιμού που πλέον θα γίνει οικισμός εισόδου της χώρας μας. Εταίροι του έργου θα είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο και στις δύο χώρες με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με εκτιμώμενο συνολικό προϋπολογισμό 4.000.000 €.

Τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης που εκπροσωπούν Υπουργεία, φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κοινωνικούς φορείς των δύο χωρών καθώς και στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέθεσαν την πλήρη υποστήριξη τους στην πρόταση της παρέμβασης και τις παρατηρήσεις τους για την καλύτερη περαιτέρω επεξεργασία της πρότασης καθώς και για το χρονοδιάγραμμα της περαιτέρω εξέλιξης της πρότασης παρέμβασης ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση των δράσεων εντός του 2019.

Ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης ο οποίος χαιρέτησε την έναρξη της συνεδρίασης δήλωσε σχετικά με την σημερινή απόφαση «ένα κρίσιμο ορόσημο στον σχεδιασμό για την διάνοιξη και λειτουργία της συνοριακής διάβασης στον Λαιμό κατακτήθηκε σήμερα, θέλω να ευχαριστήσω το Προεδρείο και τα μέλη της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης αλλά και τη Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος για την υποστήριξή τους σε αυτό το έργο πνοής για την Πρέσπα και για τη διασυνοριακή συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες».

Ακολουθεί το κείμενο του σύντομου χαιρετισμού του Δημάρχου Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη στην 4η συνεδρίαση της κοινής επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος INTERREG-IPA GREECE-fYROM 2014-2020 που έγινε σήμερα Παρασκευή 8.11.2018 στον Λαιμό Πρεσπών.

Κυρία πρόεδρε, εκλεκτά μέλη της επιτροπής παρακολούθησης

Θέλω κατ’ αρχήν να σας καλωσορίσω από την καρδιά μου στην Πρέσπα, να σας ευχαριστήσω που αποφασίσατε να κάνετε αυτή την πολύ σημαντική σας συνεδρίαση στον τόπο μας, και να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες της επιτροπή σας.

Ο Δήμος Πρεσπών είναι ο μικρότερος και πιο αραιοκατοικημένος Δήμος της Ηπειρωτικής Ελλάδας, παρά την εκπληκτική ομορφιά του τοπίου, τη σπάνια βιοποικιλότητα και τον αδάμαστο χαρακτήρα των κατοίκων του υπέφερε πολλά τον περασμένο αιώνα. Η Πρέσπα κινούνταν πάντα ανάμεσα στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές της χώρας λόγω της μεγάλης καταστροφής που προκάλεσε εδώ ο εμφύλιος αλλά και λόγω μεθοριακότητας και απομόνωσης από τα αστικά κέντρα.

Σήμερα, που όλα αλλάζουν γύρω μας η πρωτοβουλία των δύο χωρών για διάνοιξη της συνοριακής διάβασης λίγες εκατοντάδες μέτρα από δω που βρισκόμαστε και η συνεδρίαση της επιτροπή σας για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας αυτής μας επιτρέπουν να ελπίζουμε ότι το μέλλον της περιοχής μας θα είναι πιο λαμπρό από το παρελθόν της, ότι οι ζωές των παιδιών μας θα είναι καλύτερες από τις δικές μας ότι η Πρέσπα θα βρει τη θέση που της αξίζει στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Με αυτές τις σκέψεις, σας καλωσορίζω και πάλι στον τόπο μας και σας εύχομαι καλή επιτυχία στο σημαντικό σας έργο.

Tags: ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ
Previous Post

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου

Next Post

Τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών για το ΠΥΣΠΕ Κοζάνης

Next Post
εκλογες επιμελητηριο

Τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών για το ΠΥΣΠΕ Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Σεμινάριο: “Digital  Marketing & Social Media – Από τη Θεωρία στην Πράξη” στην Πτολεμαΐδα
  • Δήμος Κοζάνης: Έκθεση Συλλεκτών Νομού Κοζάνης από 3 έως 15 Δεκεμβρίου 2025 στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης για τις Άμεσες Ασφαλτικές Παρεμβάσεις στο Ε.Ο.Δ./Π.Δ.Μ.
  • Π. Κουκουλόπουλος για επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων: Σημαντική θετική εξέλιξη η αποκατάσταση του κύρους των κοινωνικών εταίρων
  • Οι κάτοικοι είπαν «όχι» στη συγχώνευση του Γυμνασίου Τρανοβάλτου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr