• Latest
ΑΙΜΟΔΟΣΊΑ

Εθελοντική αιμοδοσία: Η προσφορά που χαρίζει ζωή

21 Ιουνίου 2025
Σιάτιστα: Έκλεβαν το παγκάρι με πατέντα συλλογής των χρημάτων!!! Φωτογραφίες

Σιάτιστα: Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά 30 και 31 Ιουλίου

30 Ιουλίου 2025
Μαρκίδες Πούλιου: 50 χρόνια ζωής και δράσης

Μαρκίδες Πούλιου: 50 χρόνια ζωής και δράσης

30 Ιουλίου 2025
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις δωρεάν voucher  για την δράση «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών, για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, περιόδου 2025-2026»

30 Ιουλίου 2025
Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025 «Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση»: Μία εκδήλωση-αφιέρωμα στην ελληνική Μουσική Κληρονομιά

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025 στα Γρεβενά: «Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση»: Μία εκδήλωση-αφιέρωμα στην ελληνική Μουσική Κληρονομιά

30 Ιουλίου 2025
ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΞΥΛΟ ΒΙΑ

Φλώρινα: Συνελήφθη 42χρονος για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της σωματικής βλάβης

30 Ιουλίου 2025
Σοφία Ζαχαράκη

Πρωτογνωρη ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής – 6 νέα Τμήματα Ένταξης στον Νομό Γρεβενών

30 Ιουλίου 2025
Ενίσχυση γέννησης παιδιού με 10.000 ευρώ από τα ανταποδοτικά του Δάσους Ελάτης

Ενίσχυση γέννησης παιδιού με 10.000 ευρώ από τα ανταποδοτικά του Δάσους Ελάτης

30 Ιουλίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Η επίσημη ανακοίνωση για τις συλλήψεις στην Αιανή

30 Ιουλίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης προς την Αντιπολίτευση «Δε γίνεται να ψηφίζετε τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την επίλυση του στεγαστικού των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, και να μην ψηφίζετε τις διατάξεις που εξασφαλίζουν τους πόρους για τον σκοπό αυτό!»

30 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Καστοριά: Συνέλαβαν απατεώνες

30 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Γρεβενά: Κυκλοφορούσε με το πιστόλι στη θήκη μέσα στην πόλη!!!

30 Ιουλίου 2025
ταξιδι διακοπες

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το voucher διακοπών 200 ευρώ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

30 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 31 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εθελοντική αιμοδοσία: Η προσφορά που χαρίζει ζωή

sierafm by sierafm
21 Ιουνίου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΑΙΜΟΔΟΣΊΑ
0
SHARES
54
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Υπάρχουν δώρα που δεν αγοράζονται, αλλά προσφέρονται από καρδιάς – Γίνετε εθελοντές αιμοδότες και κάντε τη διαφορά στη ζωή χιλιάδων ανθρώπων που το έχουν ανάγκη.

Κάποια δώρα κατασκευάζονται στα εργοστάσια. Άλλα σε εργαστήρια. Ορισμένα δημιουργούνται από ανθρώπινα χέρια. Σχεδόν όλα, όμως, μπορούν να φτιαχτούν ξανά και ξανά, όσες φορές χρειάζεται. Υπάρχει, ωστόσο, ένα που δεν κατασκευάζεται. Ο μόνος τρόπος να φτάσει στον παραλήπτη του είναι μέσω μιας πράξης προσφοράς: Της αιμοδοσίας. Μοναδική πηγή αίματος είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Μόνο η εθελοντική προσφορά μπορεί να προσφέρει αίμα, ώστε αυτό να φτάσει εκεί όπου είναι απολύτως απαραίτητο: Στους ασθενείς με λευχαιμία, θαλασσαιμία και άλλες παθήσεις, σε όσους χειρουργούνται και στους τραυματίες τροχαίων ατυχημάτων.

Επιτακτική η ανάγκη για προσφορά

Η Ελλάδα χρειάζεται περίπου 580.000 μονάδες αίματος τον χρόνο. Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών -σχεδόν 20%- καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών με μεσογειακή αναιμία, οι οποίοι χρειάζονται τακτικές μεταγγίσεις αίματος καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Η κάλυψη των αναγκών αίματος επιτυγχάνεται μέσω τριών βασικών πηγών:

– Εθελοντές αιμοδότες: Είναι οι άνθρωποι που αποτελούν τον βασικό πυλώνα του συστήματος, προσφέροντας ανιδιοτελώς αίμα, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Η εθελοντική αιμοδοσία καλύπτει περίπου το 55% των αναγκών της χώρας.

– Συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον ασθενών: Ένα ακόμη 40% καλύπτεται από συγγενείς και φίλους ασθενών, οι οποίοι, προκειμένου να χειρουργηθούν, πρέπει να διασφαλίσουν τις απαραίτητες ποσότητες αίματος.

– Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικές καμπάνιες: Οι στρατευμένοι και τα οργανωμένα σώματα συμμετέχουν σε τακτικές δράσεις αιμοδοσίας.

Στόχος του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι η αύξηση της εθελοντικής αιμοδοσίας, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η επάρκεια χωρίς την ανάγκη «αναγκαστικής» προσφοράς.

Μια πιο προσεκτική ματιά στους ήρωες αιμοδότες

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Εθελοντικής Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), ο μέσος Έλληνας αιμοδότης είναι ηλικίας 30-45 ετών, κατά κύριο λόγο άνδρας, αν και οι γυναίκες συμμετέχουν ενεργά τα τελευταία χρόνια. Πολλοί από τους εθελοντές αιμοδότες παραδέχονται ότι παίρνουν τη σημαντική απόφαση μετά από μια προσωπική εμπειρία (κάποιο περιστατικό στην οικογένεια ή το φιλικό τους περιβάλλον) ή μετά από κάποια ενημερωτική δράση.

Το πρόβλημα της έλλειψης όμως, παραμένει. Μία φορά δυστυχώς δεν αρκεί. Η συστηματική αιμοδοσία από τακτικούς αιμοδότες (2-3 φορές τον χρόνο) εξακολουθεί να αποτελεί ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί. Εκστρατείες ενημέρωσης, δράσεις σε σχολεία, πανεπιστήμια και χώρους εργασίας, έχουν ως στόχο να ενισχύσουν τη συμμετοχή της νέας γενιάς.

15 χρόνια προσφοράς από το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος

Η ανάγκη για αίμα είναι διαρκής. Αν κάθε άνθρωπος που έχει τη δυνατότητα να δώσει αίμα αφιέρωνε μόλις 10 λεπτά, ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός. Με οδηγό το μήνυμα «όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα», η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. και το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος προάγουν την εθελοντική αιμοδοσία, αποδεικνύοντας στην πράξη τη σημασία της προσφοράς και της κοινωνικής υπευθυνότητας.

Όπως το νερό είναι απαραίτητο για τη ζωή, έτσι και το αίμα αποτελεί ζωτικό στοιχείο, που μόνο ο άνθρωπος μπορεί να προσφέρει. Είναι μια πράξη αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης – ένα πολύτιμο δώρο που η εταιρεία προσφέρει εδώ και 15 χρόνια, μέσω τακτικών εθελοντικών αιμοδοσιών από τους ίδιους τους εργαζόμενούς της.

Για την ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας και την καλλιέργεια συνείδησης, η εταιρεία διοργανώνει ενημερωτικές δράσεις σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπως η Αθήνα, τα Ιωάννινα, ο Βόλος, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και το Ηράκλειο Κρήτης.

Στόχος του φυσικού μεταλλικού νερού Βίκος είναι να μεταδώσει ένα σημαντικό μήνυμα: «Το αίμα σώζει ζωές». Το ανθρώπινο σώμα είναι μια ανεξάντλητη πηγή ελπίδας. Δέκα λεπτά αρκούν για να σωθούν τρεις ζωές.

ΠΗΓΗ

Tags: Αιμοδοσία
Previous Post

Κοζάνη: Κατολισθήσεις στο ΕΟ Κοζάνης – Γρεβενών λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Next Post

Α.Τ. Βοΐου: Μέχρι την Παρασκευή 27 Ιουνίου η έκδοση ταυτότητας χωρίς προσωπικό αριθμό

Next Post
Προσωπικός Αριθμός… από κούνια: Σκοπός να αποδίδεται από τη γέννηση – Ποια λάθη θα μπορείτε να διορθώσετε από 3 Ιουνίου

Α.Τ. Βοΐου: Μέχρι την Παρασκευή 27 Ιουνίου η έκδοση ταυτότητας χωρίς προσωπικό αριθμό

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά 30 και 31 Ιουλίου
  • Μαρκίδες Πούλιου: 50 χρόνια ζωής και δράσης
  • Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις δωρεάν voucher  για την δράση «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών, για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, περιόδου 2025-2026»
  • Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025 στα Γρεβενά: «Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση»: Μία εκδήλωση-αφιέρωμα στην ελληνική Μουσική Κληρονομιά
  • Φλώρινα: Συνελήφθη 42χρονος για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της σωματικής βλάβης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  2. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  3. Διεξάγεται τον Αύγουστο ο διασυλλογικός αγώνας Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου - Boat & Fishing στο Έγκριση διεξαγωγής διασυλλογικού αγώνα Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου, ανοιχτών συμμετοχών, στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου από τις 8 Αυγούστου 2025 ως τις 10 Αυγούστου 2025
  4. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  5. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr