• Latest
Ζεμπιλιάδου ελπιδα

“ΕΛΠΙΔΑ” – Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Καλαμιά: η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

25 Μαΐου 2023
Π. Κουκουλόπουλος: «Η Αλλαγή φέρνει τη Βόρεια Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή»

Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί εξαιρέσατε τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών από την επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης;»

11 Δεκεμβρίου 2025
Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

11 Δεκεμβρίου 2025
Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα

Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα

11 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης

11 Δεκεμβρίου 2025

Ο Δήμος Βοΐου θα τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου Αναστασίου Δάρδα. Το όνομά του στην αίθουσα τελετών του Τραμπάντζειου

11 Δεκεμβρίου 2025
Το ΕΠΑΛ Σιάτιστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή για την παραχώρηση του αυτοκινήτου

Το ΕΠΑΛ Σιάτιστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή για την παραχώρηση του αυτοκινήτου

11 Δεκεμβρίου 2025
Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής.  Βίντεο

Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο

11 Δεκεμβρίου 2025
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

11 Δεκεμβρίου 2025
Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

11 Δεκεμβρίου 2025
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025

11 Δεκεμβρίου 2025
Φωτοβολταϊκά: Πληρώνουμε και τον Ήλιο που ανατέλλει; Ο ΣΕΦΠΕ για την επιβολή τελών από το Δήμο Σερβίων

Σημαντική Συγκέντρωση μελών ΣΕΦΠΕ Δυτικής Μακεδονίας

11 Δεκεμβρίου 2025
«Ενότητα» – Λάζαρος Μαλούτας: Είμαστε περήφανοι για το έργο μας – Χαιρόμαστε με τα έργα που διευρύνουν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες του τόπου μας!

Μαλούτας για δημοτική αρχή: Και ο μήνας έχει 9 …… με αφορμή απένταξη έργου

11 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“ΕΛΠΙΔΑ” – Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Καλαμιά: η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

sierafm by sierafm
25 Μαΐου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Ζεμπιλιάδου ελπιδα
0
SHARES
13
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Καλαμιά: η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ζητάμε:  Επιτέλους επιστροφή στην Νομιμότητα.

Φαίνεται ότι κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι η Δυτική Μακεδονία είναι η Περιφέρεια στην οποία  οι Νόμοι μπορούν να παραβιάζονται χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός.

Η περίπτωση της Καλαμιάς, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με την χωρίς νόμιμη αδειοδότηση αποθήκευση Φωτοβολταϊκών  Πάνελ σε χώρο ο οποίος   είχε αδειοδοτηθεί για κτηνοτροφική χρήση, είναι η θρυαλλίδα που δείχνει ότι η  Περιφέρεια μας που κινείται πλέον στο φάσμα της ανομίας.

Η Δυτική Μακεδονία είναι η Περιφέρεια όπου η εφαρμογή των Νόμων σταματά εκεί που αρχίζουν τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και κυρίως της πρωταθλήτριας σε αυτά Kiefer.

Από το Σεπτέμβριο του 2019 από την αρχή δηλαδή της απόφασης για την βίαιη Απολιγνιτοποίηση, η Πολιτεία είχε υποχρέωση να θέσει τις νέες κατευθύνσεις για το νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης της περιοχής μέσα από ένα νέο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο (Π.Χ.Π). 

Μεταξύ 2018-2019, όλες οι άλλες Περιφέρειες είχαν εγκεκριμένα τα νέα τους Π.Χ.Π, πλην …της Δυτικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου (..τυχαίο;;;), οι οποίες ακόμη μέχρι και σήμερα δεν έχουν νέο Π.Χ.Π.

Όμως δεν είναι μόνο το Π.Χ.Π που καθυστερεί στη Δυτική Μακεδονία.

Το ίδιο συμβαίνει και με την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη  για τις περιοχές NATURA της Δυτικής Μακεδονίας, της οποίας επίσης  καθυστερεί η έγκριση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν σαφείς και θεσμοθετημένες απαγορεύσεις στις ευαίσθητες αυτές περιοχές.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτές οι δυο δομικές, για την αναπτυξιακή μας προοπτική μελέτες «χρονοτριβούν» μέχρι να «προλάβουν» να αδειοδοτηθούν και κυρίως να κατασκευασθούν έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας  τα οποία  είναι οφθαλμοφανώς ασύμβατα με την Περιφερειακή Ανάπτυξη, μιας και ξεπερνούν την φέρουσα ικανότητα των οικοσυστημάτων μας.

Προσπαθούν δηλαδή να  δημιουργήσουν τετελεσμένα που μας οδηγούν σε ένα απέραντο γκρίζο βιομηχανικό πεδίο, δίπλα στις  αυλές, κάτω από τα παράθυρα μας, χωρίς επιπλέον   κανείς να έχει  μελετήσει την σωρευτική επίπτωση των ΑΠΕ  τη Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον.

-Γι αυτό σήμερα πρέπει να συνταχθούμε πίσω από ένα και μοναδικό αίτημα, το οποίο πρέπει να κατατεθεί άμεσα σε κάθε επίπεδο: ΠΑΓΩΜΑ όλων των έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας τα οποία προκαλούν αλλαγή χρήσεων γης, έως ότου ολοκληρωθούν: Το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο  και η Ειδική  Περιβαλλοντική Μελέτη,  τηρώντας  κάθε νόμιμη διαδικασία και βέβαια  σε διαβούλευση με τους φορείς της Κοινωνίας..

Εν αντιθέσει με όσα γίνονται, εμείς επαναφέρουμε τη ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ.

Αξιοποιώντας  το Ευρωπαϊκό  πλαίσιο  για την Πράσινη Μετάβαση (πρωτοβουλία REPowerEU) το οποίο προτείνει για την ηλιακή ενέργεια, διπλασιασμό της ηλιακής φωτοβολταϊκής ισχύος έως το 2025 και εγκατάσταση 600 GW έως το 2030.

Προτείνουμε:

·         Μια δυναμική πρωτοβουλία για Φωτοβολταϊκά  στις στέγες (Solar Rooftop Initiative) και  σταδιακά νομική υποχρέωση εγκατάστασης ηλιακών συλλεκτών σε νέα δημόσια και εμπορικά κτίρια και νέα κτίρια κατοικιών.

  • Διπλασιασμό του ρυθμού ανάπτυξης αντλιών θερμότητας και μέτρα για την ενσωμάτωση της γεωθερμικής και της ηλιακής θερμικής ενέργειας σε εκσυγχρονισμένα συστήματα αστικής και κοινόχρηστης θέρμανσης.

Για την υποστήριξη αυτού του σχεδίου,  η Ευρωπαϊκή Ένωση  διαθέτει ήδη 225 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF). Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα, στην Χώρα μας και ιδιαίτερα  στην Περιφέρεια μας, αξιοποιούνται από τους μεγάλους ομίλους των γιγαντιαίων πάρκων, διαστρεβλώνοντας επί της ουσίας την Ευρωπαϊκή Πολιτική η οποία  ενθαρρύνει τα Φωτοβολταικά  στις στέγες και σε μικρές ενεργειακές κοινότητες για  ιδιοκατατανάλωση και μικρές αποθηκευτικές μονάδες.

Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, στη Δυτική Μακεδονία,  μένει αναξιοποίητη και η Ευρωπαϊκή πολιτική Συνοχής που υποστηρίζει έργα απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές, με επενδύσεις έως και 100 δισεκατομμύρια ευρώ σε υποδομές Μεταφορών και σε πράσινα Μεταφορικά Μέσα όπως ο Σιδηρόδρομος.

Τονίζουμε επίσης ότι:  Η εφαρμογή αυτής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής, θα δημιουργήσει πραγματικές πράσινες θέσεις εργασίας, προς όφελος των πολλών και  συμβατή ανάπτυξη στη Δυτική Μακεδονία που σήμερα θυσιάζεται με συνοπτικές διαδικασίες και με την περίεργη σιωπή της συντεταγμένης Πολιτείας.

Θυμίζουμε:

Στις 31/5 ως Παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου, δίνουμε την Μάχη ενάντια στην ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των ΑΠΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αλλά αυτό μόνον  δεν αρκεί. Τα συμφέροντα είναι τεράστια και χρειάζεται ένα μεγάλο αρραγές μέτωπο της Κοινωνίας των Πολιτών.

Σήμερα πρέπει να υψωθεί από όλες τις  κοινωνικές και θεσμικές δυνάμεις  ένα τεράστιο STOP στην ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των ΑΠΕ.

Η δημιουργία τετελεσμένων στις χρήσεις γης δεν θα γίνουν αποδέκτες αφού δεν προέκυψαν από νόμιμες διαδικασίες.

Η Καλαμιά έδειξε το δρόμο

Για τον Συνδυασμό «ΕΛΠΙΔΑ»

Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Περιφερειακή Σύμβουλος – Επικεφαλής

 

Previous Post

«Αγόρια στο ντους»: Πολυβραβευμένη και για παιδιά η ταινία που έδειξε η δασκάλα σε τάξη -Εξώδικο έστειλαν γονείς

Next Post

ΑΣΕΠ-προσλήψεις: 14.875 οι επιτυχόντες στον διαγωνισμό [δείτε τα αποτελέσματα]

Next Post
ασεπ

ΑΣΕΠ-προσλήψεις: 14.875 οι επιτυχόντες στον διαγωνισμό [δείτε τα αποτελέσματα]

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί εξαιρέσατε τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών από την επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης;»
  • Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».
  • Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα
  • Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης
  • Ο Δήμος Βοΐου θα τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου Αναστασίου Δάρδα. Το όνομά του στην αίθουσα τελετών του Τραμπάντζειου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr