• Latest
ΕΜΒΟΛΙΟ

Εμβολιασμός, αλλιώς αποχή από την εργασία άνευ αποδοχών -Ποιους αφορά, όλες οι ανακοινώσεις

13 Ιουλίου 2021
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ένταξη έργου 900.000 € για την αποκατάσταση δημοτικών οδών στον Δήμο Καστοριάς

22 Δεκεμβρίου 2025
Kλιμάκωση των κινητοποιήσεων από του αγρότες και στο μπλόκο Σιάτιστας-Έκλεισαν για δυο ώρες, μόνο για τα φορτηγά, και τον παλιό δρόμο Κοζάνης-Γρεβενών-Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Βίντεο

Άρση του αποκλεισμού για τα φορτηγά στο μπλόκο Δυτικής Μακεδονίας στη Σιάτιστα

22 Δεκεμβρίου 2025
Αναβάλλεται η αυριανή συναυλία του Sidarta λόγω των καιρικών συνθηκών

Αναβάλλεται η αυριανή συναυλία του Sidarta λόγω των καιρικών συνθηκών

22 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Αναβίωση του εθίμου των Κλαδαριών στη Σιάτιστα

Δήμος Βοΐου: Αναβίωση του εθίμου των Κλαδαριών στη Σιάτιστα

22 Δεκεμβρίου 2025
Η ΔΕΠΑ Εμπορίας αλλάζει πίστα

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας αλλάζει πίστα

22 Δεκεμβρίου 2025
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

ΔΕΥΑΚ. Τεχνικό πρόγραμμα 2026: Στόχος η κάλυψη των πραγματικών αναγκών και η παροχή υψηλών υπηρεσιών στους πολίτες

22 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Βοΐου Γεύσεις στην καρδιά της Αθήνας

Δήμος Βοΐου: Βοΐου Γεύσεις στην καρδιά της Αθήνας

22 Δεκεμβρίου 2025
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

140 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

22 Δεκεμβρίου 2025
Χριστουγεννιάτικη γιορτή  για τα παιδιά των εργαζομένων στη Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης   

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων στη Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης  

22 Δεκεμβρίου 2025
Μουσική, φως και Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα από το Δημοτικό Ωδείο Γρεβενών.

Μουσική, φως και Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα από το Δημοτικό Ωδείο Γρεβενών.

22 Δεκεμβρίου 2025
Η νέα spin-off «Saggel» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο πλευρό αγροτών και κτηνοτρόφων: Λύσεις τεχνολογίας γεννημένες από την αγροκτηνοτροφική εμπειρία

Η νέα spin-off «Saggel» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο πλευρό αγροτών και κτηνοτρόφων: Λύσεις τεχνολογίας γεννημένες από την αγροκτηνοτροφική εμπειρία

22 Δεκεμβρίου 2025
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Κανονικά η υδροδότηση – Η βλάβη όμως παραμένει στο δίκτυο της ΔΥΠΡΑ

22 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εμβολιασμός, αλλιώς αποχή από την εργασία άνευ αποδοχών -Ποιους αφορά, όλες οι ανακοινώσεις

sierafm by sierafm
13 Ιουλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΜΒΟΛΙΟ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τα μέτρα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τη λειτουργία της εστίασης εξειδίκευσαν σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Οι τρεις υπουργοί εξειδίκευσαν ουσιαστικά τα μέτρα, σε όλες τις παραμέτρους τους, στέλνοντας το μήνυμα που έστειλε και χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι εμβολιασμένοι θα επανέλθουν σταδιακά στην κανονικότητά τους και θα αποκτήσουν πίσω τη ζωή τους. Οι ανεμβολίαστοι θα μείνουν υπό περιορισμούς διότι «η χώρα δεν θα ξανακλείσει από τη στάση ορισμένων», όπως σημείωσε.
Κικίλιας: Για ποιους είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Ο υπουργός Υγείας ουσιαστικά έστειλε το μήνυμα ότι το προσωπικό των δομών φροντίδας ευπαθών ομάδων, φροντίδας ηλικιωμένων κ.λπ., όπως και το προσωπικό των δομών υγείας, δημόσιων και ιδιωτικών, θα πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά, αλλιώς θα απέχουν από την εργασία τους χωρίς αποδοχές.

Έως τις 16/8 το σύνολο των εργαζομένων στις δομές πρόνοιας (μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ατόμων με ειδικές ανάγκες) θα πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και ακολούθως τη β’ δόση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Οποιος αρνείται να εμβολιαστεί απέχει από την εργασία του άνευ αποδοχών.

Σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων, 50.000 ευρώ πρόστιμο στη δομή και σε περίπτωση δεύτερης παράβασης 200.000 ευρώ πρόστιμο.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός του προσωπικού, όλων των ιδιωτικών και δημόσιων δομών υγείας, κέντρων αποκατάστασης κ.λπ. Έως 1/9 το σύνολο του προσωπικού να έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου και τη β’ δόση κατά τα προβλεπόμενα.

Θα έρθει νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε οι δημόσιοι φορείς να προσλαμβάνουν προσωπικό σε αναπλήρωση όσων δεν εμβολιάζονται. Μάλιστα, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, θα δημιουργηθεί επιτροπή που θα κρίνει αν για κάποιους λόγους υγείας ορισμένοι από τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους δεν μπορούν να εμβολιαστούν.
Γεωργιάδης: Τέλος οι όρθιοι στην εστίαση -Κλειστοί χώροι μόνο για εμβολιασμένους

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλοκαίρι καθημένων. Η πανδημία δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο. Τα ημερήσια κρούσματα διεθνώς αυξάνονται. Όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, είναι ζήτημα καίριο να μη δοθεί η εντύπωση ότι χάνεται ο έλεγχος στην Ελλάδα, να εμφανίζεται συγκροτημένη εικόνα, να λειτουργούν οι επιχειρήσεις απρόσκοπτα και να διασωθούν οι θέσεις εργασίας. Με γνώμονα το κοινό συμφέρον, έως 31 Αυγούστου θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα».

Από 16 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους με το 85% της χωρητικότητας.

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων σε υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέξουν είτε αμιγή είτε μεικτή λειτουργία.

Αθλητικοί αγώνες μόνο με αμιγή λειτουργία. Με 25.000 θεατές τα ανοικτά γήπεδα και μέχρι 8.000 τα κλειστά, και για ανήλικους με self test στο 5% -από το 85%- της χωρητικότητας.

Σε όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να ζητούν από τους εργαζόμενους να λένε αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι και με ειδική σήμανση θα ενημερώνουν τους πολίτες για το μέγεθος του κινδύνου.

Ο υπουργός σημείωσε πως οι στρατεύσιμοι και οι μόνιμοι στον στρατό που θα εμβολιάζονται θα παίρνουν 5 ημέρες άδεια, ξεκαθαρίζοντας πως ο εμβολιασμός στο στράτευμα είναι εθελοντικός και όχι υποχρεωτικός.
Πρόστιμα

Στην πρώτη παράβαση ορίζεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας για κατάστημα κάτω των 200 τ.μ., και πρόστιμο 5.000 ευρώ για χώρους άνω των 200 τ.μ. με επίσης 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας.

Σε δεύτερη παράβαση για όλους, ανεξαρτήτως τετραγωνικών μέτρων, πρόστιμο 10.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας, ενώ στην τρίτη παράβαση -πάλι ανεξαρτήτως τετραγωνικών- προσωρινή αφαίρεση άδειας λειτουργίας για 60 ημέρες.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων και μετά την τέλεση της παράβασης, βάσει αποδεικτικού υλικού από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Πιερρακάκης: Διαθέσιμη η εφαρμογή «Covid Free GR»

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης από την πλευρά του παρουσίασε το νέο app για την εστίαση που ουσιαστικά θα σκανάρει τα έγγραφα των εμβολιασμένων για να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους.

H εφαρμογή «Covid Free GR» είναι διαθέσιμη από σήμερα, Τρίτη 13 Ιουλίου, για κινητά τηλέφωνα και tablet με λογισμικό iOS ή Android, και διατίθεται δωρεάν μέσω του επίσημου λογαριασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας στο App Store και στο Google Play.

Όπως τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, η διαδικασία να «κατεβάσει» κάποιος την εφαρμογή-κλειδί, όπως τη χαρακτήρισε, για να μπορεί να ελέγχει τη γνησιότητα του ψηφιακού πιστοποιητικού, είναι εύκολη και απλή. Η εφαρμογή δείχνει μόνο το όνομα του κατόχου του πιστοποιητικού, ενώ δεν κρατάει και δεν αποθηκεύει προσωρινά ή μόνιμα προσωπικά δεδομένα ή ιστορικό επαληθεύσεων. Για τον έλεγχο και την επαλήθευση των ευρωπαϊκών ψηφιακών πιστοποιητικών COVID δεν απαιτείται σύνδεση στο internet, ενώ για τις ελληνικές βεβαιώσεις απαιτείται.
Πώς λειτουργεί η εφαρμογή; Υπάρχουν τρία επίπεδα επαλήθευσης:

Πράσινο – σημαίνει ότι ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει από COVID.

Κίτρινο – σημαίνει ότι ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει αρνητικό τεστ (rapid ή PCR).

Κόκκινο – σημαίνει λάθος ή μη έγκυρο πιστοποιητικό.
Ποια είναι η χρονική ισχύς των πιστοποιητικών:

Εμβολιασμού – 14 ημέρες από την ημερομηνία της τελευταίας δόσης.

Νόσησης – έως και 6 μήνες μετά.

Rapid test – 48 ώρες από τη συλλογή δείγματος (η διάρκεια μετράει από τις 00:01 από την ημερομηνία συλλογής δείγματος).

PCR test – 72 ώρες από τη συλλογή δείγματος (η διάρκεια μετράει από τις 00:01 από την ημερομηνία συλλογής δείγματος).

Σημειώνεται ότι η εν λόγω εφαρμογή υλοποιείται από την ΕΔΥΤΕ GRNET, φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΕΜΒΟΛΙΟ
Previous Post

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Θερινό σινεμά, «Grease»

Next Post

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Δεύτερη ευκαιρία για όσους την έχασαν

Next Post
χρημα

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Δεύτερη ευκαιρία για όσους την έχασαν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ένταξη έργου 900.000 € για την αποκατάσταση δημοτικών οδών στον Δήμο Καστοριάς
  • Άρση του αποκλεισμού για τα φορτηγά στο μπλόκο Δυτικής Μακεδονίας στη Σιάτιστα
  • Αναβάλλεται η αυριανή συναυλία του Sidarta λόγω των καιρικών συνθηκών
  • Δήμος Βοΐου: Αναβίωση του εθίμου των Κλαδαριών στη Σιάτιστα
  • Η ΔΕΠΑ Εμπορίας αλλάζει πίστα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  2. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  3. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  5. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr