• Latest
ΤΕΕ

«Ενημέρωση της Διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΔΜ από στελέχη της ΔΕΗ ΑΕ για τις εξελίξεις γύρω από την απολιγνιτοποίηση»

28 Ιουλίου 2021
ΟΓΕ

Ομάδα Γυναικών Σιάτιστας: Αλληλεγγύη στο Δίκαιο Αγώνα των Αγροτοκτηνοτρόφων

5 Δεκεμβρίου 2025

Ψήφισμα  του Συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών Βοΐου για τις Κινητοποιήσεις των Αγροτών

5 Δεκεμβρίου 2025
Νέα υπηρεσία (shelf check) απέκτησε η Μανούσεια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

Νέα υπηρεσία (shelf check) απέκτησε η Μανούσεια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

5 Δεκεμβρίου 2025
Διπλάσια ποσότητα καυσόξυλων στους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Μεταξά

Επίδομα θέρμανσης: Τι ισχύει για καυσόξυλα και πέλετ – Τα ποσά

5 Δεκεμβρίου 2025

Λαϊκή Συσπείρωση Βοΐου: Να ικανοποηθούν τα αιτήματα των αγροτών. Όλοι στα διόδια Σιάτιστας

5 Δεκεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Ο Δήμος Κοζάνης στο πλευρό των παραγωγών μας

5 Δεκεμβρίου 2025
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης «Ασφαλτόστρωση Οδού Περιβόλι- Αβδέλλα»

5 Δεκεμβρίου 2025
Συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στα Γρεβενά – Διαμαρτυρήθηκαν για κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές, καθυστερήσεις στις πληρωμές και σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών στο πλευρό των αγροτών του Νομού. Κοινός αγώνας για το μέλλον της περιοχής

5 Δεκεμβρίου 2025
Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς: 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς: 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

5 Δεκεμβρίου 2025
Έκθεση, Αφιέρωμα στην παλιότερη αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

Έκθεση, Αφιέρωμα στην παλιότερη αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

5 Δεκεμβρίου 2025
Καστοριά: Έναρξη Εορταστικής Περιόδου με Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Καστοριά: Έναρξη Εορταστικής Περιόδου με Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

5 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Ανήλικος λήστευε mini market!!

Πτολεμαΐδα: Ανήλικος λήστευε mini market!!

5 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Ενημέρωση της Διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΔΜ από στελέχη της ΔΕΗ ΑΕ για τις εξελίξεις γύρω από την απολιγνιτοποίηση»

sierafm by sierafm
28 Ιουλίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΤΕΕ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στο γραφείο του στο Διοικητήριο του ΛΚΔΜ υποδέχτηκε ο Διευθυντής Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, Αντώνιος Νίκου, τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΔΜ Νικόλαο Συλλίρη και την Αντιπρόεδρο του Τμήματος, Ευαγγελία Μπάγκαβου, στα πλαίσια των επαφών που πραγματοποιούν ως νέα διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΔΜ, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις γύρω από την απολιγνιτοποίηση και για το ρόλο της ΔΕΗ ΑΕ την επόμενη μέρα.

Ο Δ/ντης κος Νίκου, επεσήμανε καταρχήν την ανάγκη χρήσης του λιγνίτη στην ηλεκτροπαραγωγή σε περιόδους μεγάλης ζήτησης, όπως ήταν ο χειμώνας που πέρασε, αλλά και στην τρέχουσα περίοδο του καύσωνα, όπου ήδη από την Δευτέρα 25/07 έχουν τεθεί σε λειτουργία οι μονάδες 3 και 4, οι οποίες θα μείνουν σε λειτουργία για όσο διάστημα απαιτηθεί, ώστε να στηρίξουν το σύστημα.

Από τους εκπροσώπους του ΤΕΕ/ΤΔΜ τέθηκε το θέμα της λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης της Κοζάνης και η ανησυχία που υπάρχει σε μεγάλη μερίδα της τοπικής κοινωνίας για τη βιωσιμότητά της, αλλά και της Πτολεμαΐδας, ενώ τέθηκαν και θέματα τόσο για το μέλλον των εργαζομένων στη ΔΕΗ, όσο και για τις αποκαταστάσεις των εδαφών και για τις εκτάσεις που προτίθεται η ΔΕΗ να διατηρήσει, για τη δυνατότητα εκμετάλλευσης των μεγάλων αποθεμάτων λιγνίτη σε άλλου είδους χρήσεις (πχ, ενισχυτικό καλλιεργειών κ.α.),  για τα σχέδια της εταιρείας στην περιοχή την επόμενη μέρα και για την προοπτική της εγκατάστασης μονάδας υδρογόνου.

Ο κος Νίκου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η τηλεθέρμανση της Κοζάνης θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της, ενώ διαβεβαίωσε ότι πρόβλημα δεν υπάρχει ούτε με την τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας, δεδομένου ότι η λειτουργία της διευθετήθηκε με την εγκατάσταση των ηλεκτρικών λεβητών θέρμανσης νερού. Συμφώνησε ότι οι δυνατότητες που προσφέρει ο λιγνίτης πέραν της ηλεκτροπαραγωγής είναι μεγάλες, στάθηκε στη δυσκολία που ενδέχεται να  υπάρχει  από τους ιδιώτες στην προσφορά στο σύστημα και στην αμφίβολη συνέπεια – σε σύγκριση με τη ΔΕΗ – που ίσως επιδείξουν, καθώς και στην ενδεχόμενη ανάγκη διατήρησης της λειτουργίας κάποιων μονάδων για τις περιόδους υψηλής ζήτησης. Αναφέρθηκε επίσης στα σχέδια της ΔΕΗ και στη δημιουργία εργοστασίου αποθήκευσης ενέργειας, στη προοπτική του White Dragon και στη δυνατότητα συνεργασίας με την εταιρεία, στην πορεία των αποκαταστάσεων των εδαφών και ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία έχει κάνει γνωστό στο ΣΔΑΜ ποια εδάφη προτίθεται να διατηρήσει. Τέλος, έκανε λόγο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ και για τα οποία ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση, όπως είναι αυτό της μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης και τις όποιες δυσκολίες στην καθημερινότητα των κατοίκων εκεί, αυτή συνεπάγεται.

Στη συνέχεια, η διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΔΜ, επισκέφτηκε τον Τομεάρχη Μεταλλευτικού Σχεδιασμού και Απόδοσης, κο Παυλουδάκη Φραγκίσκο, στο Νότιο Πεδίο, όπου εκτός από όλα τα ανωτέρω θέματα, συζήτησαν εκτενώς τη θέση των Διπλωματούχων Μηχανικών στη ΔΕΗ ΑΕ, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο εργασιακό τους περιβάλλον, αλλά και άλλα θέματα των μηχανικών εν γένει.

Tags: ΤΕΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Δήμος Κοζάνης: Rapid tests για την covid19 την Πέμπτη 29 Ιουλίου, 10:00 – 13:00, στην κεντρική πλατεία

Next Post

Αντιμετώπιση της θερμικής Καταπόνησης

Next Post
εργατικο κεντρο

Αντιμετώπιση της θερμικής Καταπόνησης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Ομάδα Γυναικών Σιάτιστας: Αλληλεγγύη στο Δίκαιο Αγώνα των Αγροτοκτηνοτρόφων
  • Ψήφισμα  του Συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών Βοΐου για τις Κινητοποιήσεις των Αγροτών
  • Νέα υπηρεσία (shelf check) απέκτησε η Μανούσεια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας
  • Επίδομα θέρμανσης: Τι ισχύει για καυσόξυλα και πέλετ – Τα ποσά
  • Λαϊκή Συσπείρωση Βοΐου: Να ικανοποηθούν τα αιτήματα των αγροτών. Όλοι στα διόδια Σιάτιστας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr