• Latest
ΣΥΛΛΗΨΗ

Εξιχνιάσθηκαν 7 περιπτώσεις απάτης σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης

24 Απριλίου 2019
KonitsaRace 3: Η Κόνιτσα γίνεται ξανά το επίκεντρο του υπαίθριου αθλητισμού την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026

KonitsaRace 3: Η Κόνιτσα γίνεται ξανά το επίκεντρο του υπαίθριου αθλητισμού την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026

16 Ιουλίου 2026
Ξεχωριστή  παρουσία της Μαρίας Μπόσιακα, της μαθήτριας της Β Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στη Λ’ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων με θέμα: «Η γενιά ΑΙ συζητά για την Τεχνητή Νοημοσύνη»

Ξεχωριστή  παρουσία της Μαρίας Μπόσιακα, της μαθήτριας της Β Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στη Λ’ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων με θέμα: «Η γενιά ΑΙ συζητά για την Τεχνητή Νοημοσύνη»

16 Ιουλίου 2026
Κοζάνη: Οστά εντοπίστηκαν στην πλατεία Αλώνια – Σταμάτησαν οι εργασίες ανάπλασης

Κοζάνη: Οστά εντοπίστηκαν στην πλατεία Αλώνια – Σταμάτησαν οι εργασίες ανάπλασης

16 Ιουλίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ΄ Εθνική: Έγινε ο καταρτισμός των ομίλων. Οι αντίπαλοι του Μακεδονικού Σιάτιστας

16 Ιουλίου 2026
Ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στον Δήμο Γρεβενών

Ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στον Δήμο Γρεβενών

16 Ιουλίου 2026
Επίσκεψη της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ Κορασίδων στον Δήμαρχο Γρεβενών ενόψει του BVA U16 Women Volleyball Championships 2026

Επίσκεψη της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ Κορασίδων στον Δήμαρχο Γρεβενών ενόψει του BVA U16 Women Volleyball Championships 2026

16 Ιουλίου 2026
Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»

Νέα απόφαση του ΔΣ της ΔΙΑΔΥΜΑ για την επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Δυτικής Μακεδονίας

16 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Έργα ύψους 240.000€ για παρεμβάσεις στα  γήπεδα 5×5 του Δήμου Βοΐου

Δήμος Βοΐου: Έργα ύψους 240.000€ για παρεμβάσεις στα  γήπεδα 5×5 του Δήμου Βοΐου

16 Ιουλίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για τη λειτουργία Γραφείου Εξωστρέφειας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για τη λειτουργία Γραφείου Εξωστρέφειας

16 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Τετάρτη 29/10

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026

16 Ιουλίου 2026
Επτά νέα χλοοκοπτικά τρακτέρ στη “μάχη” για καλύτερα γήπεδα στην Π.Ε. Κοζάνης – Δωρεάν διάθεση στους αθλητικούς συλλόγους

Επτά νέα χλοοκοπτικά τρακτέρ στη “μάχη” για καλύτερα γήπεδα στην Π.Ε. Κοζάνης – Δωρεάν διάθεση στους αθλητικούς συλλόγους

16 Ιουλίου 2026

Μουντιάλ 2026: Ποιος θα κερδίσει τον τελικό. Ο Μέσι έκανε νέο ρεκόρ

16 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εξιχνιάσθηκαν 7 περιπτώσεις απάτης σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης

sierafm by sierafm
24 Απριλίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΣΥΛΛΗΨΗ
2
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Εξιχνιάσθηκαν 7 περιπτώσεις απάτης σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, για τις οποίες συνελήφθη 61χρονος αλλοδαπός

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθη ο ανωτέρω, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη απατών

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ακόμη δυο ατόμων, μελών της εγκληματικής οργάνωσης

Παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά με σκοπό να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα της παροχής ιατρικής επέμβασης σε στενό συγγενικό τους πρόσωπο, που δήθεν είχε τραυματισθεί σοβαρά σε ατύχημα

Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, επτά (7) περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης, επτά (7) ημεδαπών γυναικών, ηλικίας από 49 έως 85 ετών, που διαπράχθηκαν χθες (23-04-2019) στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης.

Για τις υποθέσεις συνελήφθη, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, χθες (23-04-2019) το μεσημέρι, 61χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη απατών, καθώς και για αντίσταση, ενώ αναζητούνται ακόμη δυο άγνωστα άτομα.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 23-04-2019, 73χρονη ημεδαπή ενημέρωσε τις αστυνομικές Αρχές ότι άγνωστος άνδρας που παρίστανε τον ιατρό, της τηλεφώνησε και με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο έχει εμπλακεί σε ατύχημα, με συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό του, απαίτησε την καταβολή του χρηματικού ποσού των (20.000) ευρώ, προκειμένου να χειρουργηθεί και να μην υποβληθεί σε ακρωτηριασμό.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση εντοπισμού του δράστη, με αποτέλεσμα την σύλληψη του 61χρονου, παρά την αντίσταση που προέβαλε.

Σημειώνεται ότι, την ίδια ημέρα τελέστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, άλλες έξι (6) απόπειρες εξαπάτησης, κυρίως ηλικιωμένων γυναικών, με τον ίδιο τρόπο, όπου οι δράστες δεν κατάφεραν να εξαπατήσουν τα θύματά τους, γιατί είτε οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι παθόντες, είτε συγγενικά τους πρόσωπα που βρίσκονταν μαζί τους, αντιλήφθηκαν την απόπειρα εξαπάτησης και δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των δραστών.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ακόμη δύο ατόμων, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, μελών της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι με την ανεύρεση υποψήφιων θυμάτων και την υπόδειξη των τόπων παραλαβής των χρημάτων από τους παθόντες.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες θα αποκόμιζαν οικονομικό όφελος που ξεπερνά το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα (150.000) χιλιάδων ευρώ.

Στην κατοχή του 61χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, δύο κάρτες SIM, μία συσκευή πλοήγησης, τρεις συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, ιδιόχειρο σημείωμα και τετράδιο σημειώσεων.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δύο άγνωστων ατόμων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους  και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και η συμμετοχή τυχόν επιπλέον μελών-συνεργών στην ανωτέρω εγκληματική οργάνωση.

Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.

Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά εξαπάτησης:  

  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
  • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
  • Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
  • Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
  • Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
  • Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Tags: ΣΥΛΛΗΨΗ
Previous Post

Το νέο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιο υποδέχθηκε σήμερα το μεσημέρι  στο γραφείο του ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος.

Next Post

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Προχωρούν οι διαδικασίες για την Αναγκαστική Απαλλοτρίωση της κοινότητας των Αναργύρων

Next Post

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Προχωρούν οι διαδικασίες για την Αναγκαστική Απαλλοτρίωση της κοινότητας των Αναργύρων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • KonitsaRace 3: Η Κόνιτσα γίνεται ξανά το επίκεντρο του υπαίθριου αθλητισμού την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ξεχωριστή  παρουσία της Μαρίας Μπόσιακα, της μαθήτριας της Β Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στη Λ’ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων με θέμα: «Η γενιά ΑΙ συζητά για την Τεχνητή Νοημοσύνη»
  • Κοζάνη: Οστά εντοπίστηκαν στην πλατεία Αλώνια – Σταμάτησαν οι εργασίες ανάπλασης
  • Γ΄ Εθνική: Έγινε ο καταρτισμός των ομίλων. Οι αντίπαλοι του Μακεδονικού Σιάτιστας
  • Ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στον Δήμο Γρεβενών

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr