• Latest
απατη

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων

30 Ιανουαρίου 2025
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

Σύσκεψη για το επικείμενο κλείσιμο του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

9 Νοεμβρίου 2025
“Ευχαριστώ” του Πολιτιστικού Συλλόγου Κωσταραζίου προς Δήμο Βοΐου και αυτοδιοικητικούς παράγοντες

Σιάτιστα: Εορτή Αγίου Μηνά 10 και 11 Νοεμβρίου

9 Νοεμβρίου 2025
ποδοσφαιρο

ΕΠΣ Κοζάνης: Αποτελέσματα και βαθμολογίες 8 και 9 Νοεμβρίου

9 Νοεμβρίου 2025
Λάζαρος Κώτσικας: Ελευθέρια Σιάτιστας 2025 – Μια ανασκόπηση και ένα μεγάλο ευχαριστώ

Λάζαρος Κώτσικας: Ελευθέρια Σιάτιστας 2025 – Μια ανασκόπηση και ένα μεγάλο ευχαριστώ

9 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ Εθνική: Ισοπαλία η Κοζάνη, ήττα ο Εορδαϊκός

9 Νοεμβρίου 2025
Καστοριά: Ένα πετροκούναβο «έριξε» το ρεύμα στον μισό νομό

Καστοριά: Ένα πετροκούναβο «έριξε» το ρεύμα στον μισό νομό

9 Νοεμβρίου 2025
Όλγα Μαρκογιαννάκη

Όλγα Μαρκογιαννάκη: «Χρειάζεται ένας νέος χάρτης για πραγματική ενεργειακή ασφάλεια, όχι βίαιη απολιγνιτοποίηση με “σοκ και δέος”»

9 Νοεμβρίου 2025
ΠΑΠΑΣ

Ρασοφόρος συνελήφθη με 2 κιλά κοκαΐνης – Έπεισε ηλικιωμένη να τη μεταφέρει με πλοίο ενώ αυτός ταξίδεψε με αεροπλάνο

9 Νοεμβρίου 2025
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Τι θα ισχύσει από το καλοκαίρι για όσους δεν έχουν βγάλει νέα ταυτότητα

9 Νοεμβρίου 2025
συνταξιουχοι, συνταξη

Διπλασιάζεται οικονομική ενίσχυση σε συνταξιούχους – Ποιοι θα πάρουν 500 ευρώ

9 Νοεμβρίου 2025
πετρελαιο θερμανσης

Επίδομα Θέρμανσης: Ξεκινούν οι αιτήσεις από αύριο Δευτέρα 10/11

9 Νοεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 3 ατόμων στο Δήμο Κοζάνης

9 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων

sierafm by sierafm
30 Ιανουαρίου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
απατη
0
SHARES
43
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Εξιχνιάσθηκαν -2- περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης, που τελέσθηκαν σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, για τις οποίες συνελήφθησαν άμεσα -2- ημεδαποί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων            

Οι συλληφθείς είχαν το ρόλο του «εισπράκτορα», ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ενός άνδρα και μιας γυναίκας, ως συνεργών τους.

Παρουσίασαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά με αποτέλεσμα να αποσπάσουν από τους παθόντες, συνολικά χρηματικό ποσό άνω των -30.000- ευρώ.

Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων, -2- περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης, που τελέσθηκαν στα τέλη Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, σε βάρος -3- ηλικιωμένων ημεδαπών, σε περιοχές της Κοζάνης.

Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία -2- ημεδαπών, ηλικίας 23 και 59 ετών, οι οποίοι και συνελήφθησαν χθες (29-01-2025) τις μεσημβρινές ώρες σε περιοχή της Κοζάνης. Οι ανωτέρω είχαν το ρόλο του «εισπράκτορα», ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ακόμη -2- συνεργών τους, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την 20-01-2025 τις πρωινές ώρες, 89χρονος δέχτηκε τηλεφωνική κλήση από άγνωστο άνδρα, ο οποίος του συστήθηκε ως αστυνομικός και αφού προφασίστηκε ότι συγγενικό του πρόσωπο προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, του απαίτησε την καταβολή χρηματικού ποσού των -11.000- ευρώ για την αποφυγή νομικών συνεπειών του συγγενικού του προσώπου, το οποίο και παρέδωσε στον 23χρονο, ενώ ο 59χρονος τον ανάμενε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με σκοπό να τον βοηθήσει να διαφύγει.   

Στην δεύτερη περίπτωση, την 27-01-2025 τις πρωινές ώρες, δύο ημεδαποί, μία 90χρονη και ένας 92χρονος, δέχθηκαν τηλεφωνική κλήση από άγνωστο άτομο, ο οποίος συστήθηκε ως ιατρός και αφού προφασίστηκε ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, τους απαίτησε την καταβολή χρηματικού ποσού «δήθεν» για το χειρουργείο, ενώ ταυτόχρονα άγνωστη γυναίκα προσποιούνταν το συγγενικό τους πρόσωπο.

Ακολούθως, οι -2- ημεδαποί υπό τις τηλεφωνικές οδηγίες του υποτιθέμενου ιατρού, παρέδωσαν στον 23χρονο σε περιοχή της Κοζάνης, το χρηματικό ποσό των -20.000- ευρώ, ενώ ο 59χρονος ανέμενε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο για να τον βοηθήσει να διαφύγει.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2- κινητά τηλέφωνα, Ι.ΧΕ. αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων, καθώς και το χρηματικό ποσό των -2.000- ευρώ, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, στην οικία των -2- ημεδαπών, σε περιοχή της Λάρισας, βρεθήκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των -800- ευρώ.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων συνεχίζονται οι έρευνες, για την ταυτοποίηση άλλων δύο άγνωστων ατόμων-συνεργών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και ο εντοπισμός τυχόν άλλων παθόντων.

Οι συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Tags: ΑΠΑΤΗΕΞΙΧΝΙΑΣΗ
Previous Post

Έπεσε από σκάλα και σκοτώθηκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του – Μόλις είχε βγει στη σύνταξη

Next Post

Χρήστος Ζευκλής: Θέτουμε υψηλά στάνταρ και υποστηρίζουμε τη σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου. Παρουσία στην κοπή Βασιλόπιτας (Βίντεο και φωτογραφίες)

Next Post
Χρήστος Ζευκλής: Θέτουμε υψηλά στάνταρ και υποστηρίζουμε τη σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου. Παρουσία στην κοπή Βασιλόπιτας (Βίντεο και φωτογραφίες)

Χρήστος Ζευκλής: Θέτουμε υψηλά στάνταρ και υποστηρίζουμε τη σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου. Παρουσία στην κοπή Βασιλόπιτας (Βίντεο και φωτογραφίες)

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Σύσκεψη για το επικείμενο κλείσιμο του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου
  • Σιάτιστα: Εορτή Αγίου Μηνά 10 και 11 Νοεμβρίου
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Αποτελέσματα και βαθμολογίες 8 και 9 Νοεμβρίου
  • Λάζαρος Κώτσικας: Ελευθέρια Σιάτιστας 2025 – Μια ανασκόπηση και ένα μεγάλο ευχαριστώ
  • Γ Εθνική: Ισοπαλία η Κοζάνη, ήττα ο Εορδαϊκός

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  3. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  5. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr