Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”
ΑΙΜΟΔΟΣΊΑ
Δημήτρης Διαμαντίδης, Γιώργος Πρίντεζης, Λάζαρος Παπαδόπουλος και Νίκος Χατζηβρέττας.  Η καρδιά του αθλητισμού χτύπησε δυνατά στην Καστοριά
απατη
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους
Παρσουσίαση Musical από το Καλλιτεχνικό Γυμνασίο με Λ.Τ. Κοζάνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
 Παρουσίαση του βιβλίου «Μετέωρος» του Ρίντβαλντ Δήμο στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Φως στον δρόμο προς Σιάτιστα – Ένα έργο που αλλάζει τα δεδομένα!
παιδι
ΔΙΑΔΥΜΑ: Η συμβολή των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας και οι προκλήσεις για τους φορείς
ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ: Εκδήλωση με θέμα: «Επαναχρησιμοποίηση & Ανακύκλωση στην πράξη» στο Εμπόριο Εορδαίας

Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον: Νέο πρόγραμμα 250 εκατ. ευρώ – Πότε έρχεται, τι αλλάζει στα κριτήρια

Νέο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον”, συνολικού προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ, ετοιμάζεται να προκηρύξει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες νοικοκυριά να επιδοτηθούν για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, κατόπιν σχετικών εντολών του αρμόδιου υπουργού, Κωστή Χατζηδάκη, καταρτίζουν τον οδηγό εφαρμογής και ταυτόχρονα εξετάζουν παρεμβάσεις τόσο για την απλοποίηση των διαδικασιών συμμετοχής όσο κι ενδεχομένως για βελτίωση των εισοδηματικών κριτηρίων που αποτελούν τις προϋποθέσεις ένταξης σε αυτό. Η προκήρυξη του προγράμματος αναμένεται περί τον Ιούνιο.

Επιπλέον σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, οι επιλαχόντες στον τελευταίο κύκλο που είχε προκηρύξει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου και διαχειρίστηκε η παρούσα δεν πρέπει να περιμένουν και πολλά, δηλαδή την πιθανότητα υπαγωγής στο πρόγραμμα για χρηματοδότηση των προτεινόμενων παρεμβάσεών τους.

Τα κριτήρια

Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια και τους όρους συμμετοχής, σημειώνεται ότι η κεντρική φιλοσοφία των προηγούμενων κύκλων του “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον” ήταν ο συνδυασμός επιδότησης των παρεμβάσεων σε ποσοστό έως 70%, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος των νοικοκυριών και των αριθμό των προστατευόμενων παιδιών.

Επιπλέον, η τελευταία αλλαγή που είχε γίνει ήταν ότι δεν υπήρχε κανένας περιορισμός στην υπαγωγή του προγράμματος, δηλαδή μπορούσαν να υπαχθούν στο πρόγραμμα οικογένειες και ιδιοκτήτες κατοικιών ανεξαρτήτως εισοδήματος. Απλά για τις περιπτώσεις ατομικού εισοδήματος άνω των 35.000 και οικογενειακού άνω των 45.000 ευρώ δεν επιτρεπόταν η επιδότηση, αλλά υπήρχε η δυνατότητα άτοκων τραπεζικών δανείων.

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *