• Latest
επιδομα παιδιου χρημα

Επίδομα παιδιού Α21: Ποιοι δεν θα λάβουν την επόμενη δόση – Αλλαγές λόγω των νέων φορολογικών δηλώσεων

21 Ιουλίου 2024
Το Δήμο Βοΐου επέλεξε για την εκδρομή της η Ένωση Δημάρχων Αττικής – Θερμή υποδοχή από τον Χρήστο Ζευκλή

Το Δήμο Βοΐου επέλεξε για την εκδρομή της η Ένωση Δημάρχων Αττικής – Θερμή υποδοχή από τον Χρήστο Ζευκλή

28 Φεβρουαρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Συλλήψεις -6- ατόμων σε περιοχές της Κοζάνης και της Εορδαίας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

28 Φεβρουαρίου 2026
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Εγκαίνια στα νέα γραφεία

28 Φεβρουαρίου 2026
ΣΥΛΛΗΨΗ

Φλώρινα: Συνελήφθη 28χρονη αλλοδαπή, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα, καθώς και για το αδίκημα της πλαστογραφίας

28 Φεβρουαρίου 2026
λιρες

Γκρέμισαν Αγία Τράπεζα ναού σε νεκροταφείο ψάχνοντας λίρες

28 Φεβρουαρίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Για ασήμαντη αφορμή η αιματηρή συμπλοκή με θύμα τον 17χρονο – «Εγώ το έκανα» είπε ο δράστης στους αστυνομικούς πριν παραδοθεί

28 Φεβρουαρίου 2026
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Δήμος Κοζάνης: Η νέα σύνθεση της Δημοτικής Αρχής

28 Φεβρουαρίου 2026
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Προσυνεδριακός Διάλογος στην Κοζάνη: Η εναλλακτική – προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Προσυνεδριακός Διάλογος στην Κοζάνη: Η εναλλακτική – προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης

27 Φεβρουαρίου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Επιμελείται ο Γιώργος Ζιμπιλίδης, ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος

Τσοτύλι: Την Τρίτη 17/03/2026 θα δέχεται ο Ιατρός Ελευθεριάδης Νικόλαος Ειδικός Γαστρεντερολόγος

27 Φεβρουαρίου 2026
ΕΥΔΑΜ: Στοχευμένη στήριξη στις τοπικές επιχειρήσεις – Ενημερωτική περιοδεία για τη νέα Δράση Ενδυνάμωσης ΜμΕ σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη

ΕΥΔΑΜ: Στοχευμένη στήριξη στις τοπικές επιχειρήσεις – Ενημερωτική περιοδεία για τη νέα Δράση Ενδυνάμωσης ΜμΕ σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη

27 Φεβρουαρίου 2026
Αριστεία, έρευνα και φοιτητική δράση στο επίκεντρο της Τελετής Βραβεύσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Αριστεία, έρευνα και φοιτητική δράση στο επίκεντρο της Τελετής Βραβεύσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

27 Φεβρουαρίου 2026
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σχολεία της Κοζάνης για τη Μετάβαση και την Πολιτιστική Ταυτότητα της Δυτικής Μακεδονίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σχολεία της Κοζάνης για τη Μετάβαση και την Πολιτιστική Ταυτότητα της Δυτικής Μακεδονίας

27 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επίδομα παιδιού Α21: Ποιοι δεν θα λάβουν την επόμενη δόση – Αλλαγές λόγω των νέων φορολογικών δηλώσεων

sierafm by sierafm
21 Ιουλίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
επιδομα παιδιου χρημα
0
SHARES
116
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ θα προβούν σε επανυπολογισμό του επιδόματος παιδιού ακολουθώντας την υποβολή της φορολογικής δήλωσης (Ε1) για τα εισοδήματα του 2023.

Κάθε δικαιούχος που έχει ήδη υποβάλει την αίτηση Α21 και έχει λάβει τις δύο πρώτες διμηνιαίες δόσεις, πρέπει να είναι ενημερωμένος ότι το ποσό του επιδόματος θα επανυπολογιστεί βάσει των στοιχείων της φετινής φορολογικής του δήλωσης.

Σημαντικό είναι να τονιστεί ότι η επόμενη πληρωμή του επιδόματος παιδιού, που θα γίνει μετά τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης Ε1 του τρέχοντος έτους, θα αφορά μόνο τους δικαιούχους που έχουν ολοκληρώσει την υποβολή της. Όσοι δεν έχουν υποβάλει τη δήλωση δεν θα λάβουν τη δόση.

Επιπλέον, με τον επανυπολογισμό των εισοδημάτων, όσοι διαπιστώσουν αύξηση των εισοδημάτων τους για το 2023, θα κληθούν να επιστρέψουν τα ποσά του επιδόματος παιδιού που έχουν ήδη λάβει. Τα ποσά αυτά θεωρούνται αχρεωστήτως καταβληθέντα και θα πρέπει να επιστραφούν στον ΟΠΕΚΑ, στον λογαριασμό που έχει δοθεί (Τράπεζα Πειραιώς, Αρ. Λογαριασμού GR 78 0171 0170 0060 1703 0022 477), αναγράφοντας ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ και νομό κατοικίας. Επίσης, θα πρέπει να αποσταλεί στον ΟΠΕΚΑ αντίγραφο του παραστατικού καταθετηρίου.

Επίδομα παιδιού Α21: Ποιοι δεν θα λάβουν την επόμενη δόση – Αλλαγές λόγω των νέων φορολογικών δηλώσεων

Σε περίπτωση που αρχικά είχε χορηγηθεί μικρότερο ποσό επιδόματος και με τον επανυπολογισμό προκύπτει μεγαλύτερο δικαίωμα, η διαφορά θα καταβληθεί αναδρομικά. Επιπλέον, το επίδομα παιδιού δεν επιτρέπεται να κατασχεθεί για οποιαδήποτε οφειλή ούτε να συμψηφιστεί με βεβαιωμένα χρέη, σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4659/2020.

Γι’ αυτό το λόγο, όσοι δεν έχουν ακόμη υποβάλει την αίτηση Α21, είναι συνιστώμενο να ολοκληρώσουν πρώτα τη φορολογική τους δήλωση στο σύστημα TAXIS και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην υποβολή της αίτησης Α21.

Το οικογενειακό εισόδημα που λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του επιδόματος παιδιού προκύπτει από το συνολικό εισόδημα των μελών της οικογένειας, πραγματικό ή τεκμαρτό, από κάθε πηγή εντός και εκτός Ελλάδας πριν τη φορολόγηση, αφαιρουμένων των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης. Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι τα επιδόματα δεν προσμετρούνται στο φορολογητέο εισόδημα. Ο υπολογισμός αυτός διενεργείται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και τα στοιχεία ενημερώνονται αυτόματα στην εφαρμογή Α21, διασφαλίζοντας την ακρίβεια του υπολογισμού μέσω της διαλειτουργικότητας των δύο συστημάτων.

Το επίδομα παιδιού Α21 υπολογίζεται με βάση τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων που έχουν δηλωθεί στην αίτηση Α21 για το έτος 2024, καθώς και από τα στοιχεία της τελευταίας εκκαθαρισμένης φορολογικής δήλωσης. Η πληρωμή του επιδόματος προγραμματίζεται για τις 31 Ιουλίου 2024, με τη διαδικασία να ξεκινά το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας, 30 Ιουλίου. Η πλατφόρμα Α21 ανοίγει για υποβολές δηλώσεων τον Αύγουστο, εξασφαλίζοντας την ορθή και ομαλή διεκπεραίωση των πληρωμών.

Η καθοριστική διαμόρφωση του επιδόματος παιδιού λαμβάνει υπόψη οικονομικά και εκπαιδευτικά κριτήρια, με το ποσό του επιδόματος να κυμαίνεται από 28 έως 70 ευρώ ανά παιδί, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία εντάσσεται η οικογένεια. Οι αιτήσεις για το επίδομα υποβάλλονται μέσω της ειδικής πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ ή του ΟΠΕΚΑ, και το τελικό ποσό υπολογίζεται με βάση τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και το συνολικό οικογενειακό εισόδημα.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή της αίτησης Α21 διαθέτει προηγμένες δυνατότητες ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με βάσεις δεδομένων άλλων φορέων και υπηρεσιών, επιτρέποντας τον έλεγχο της ακρίβειας και ορθότητας των δηλούμενων στοιχείων κατά την υποβολή. Για να θεωρηθεί η αίτηση ως επίσημα υποβληθείσα και να προχωρήσει σε έγκριση για τη χορήγηση του επιδόματος, πρέπει να υποβληθεί οριστικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις που έχουν αποθηκευτεί προσωρινά δεν θεωρούνται ως επίσημα υποβληθείσες και κατά συνέπεια δεν λαμβάνονται υπόψη για τη χορήγηση του επιδόματος.

Για να διευκολύνει τους δικαιούχους στην υποβολή της αίτησης Α21, ο ΟΠΕΚΑ παρέχει συγκεκριμένες οδηγίες:

– Οι ΑΜΚΑ όλων των μελών της οικογένειας που καταχωρίζονται στην αίτηση πρέπει να είναι έγκυροι. Υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικού ελέγχου στον ιστότοπο [amka.gr](http://www.amka.gr/).
– Φοιτητές ΑΕΙ-ΤΕΙ και άλλων Δημοσίων Σχολών πρέπει να έχουν ενεργές ακαδημαϊκές ταυτότητες (πάσο). Φοιτητές που μεταγράφηκαν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους πρέπει να διαθέτουν τον αριθμό της προηγούμενης ακαδημαϊκής ταυτότητάς τους ή να επισυνάψουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση πρώτης εγγραφής.
– Αλλοδαποί ή ομογενείς με ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς πρέπει να έχουν έγκυρες άδειες διαμονής κατά την υποβολή της αίτησης Α21. Εάν οι άδειες διαμονής δεν ελέγχονται ηλεκτρονικά, θα πρέπει να επισυναφθούν ηλεκτρονικά.
– Για τα εξαρτώμενα τέκνα ηλικίας 19 ετών (γεννηθέντα το 2005) που είναι μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι δικαιούχοι πρέπει να καταχωρίσουν στα αντίστοιχα πεδία της αίτησης τον αριθμό μητρώου του μαθητή και του σχολείου. Αν δεν διασταυρωθούν αυτά τα στοιχεία, θα ζητηθεί ηλεκτρονική επισύναψη πρόσφατης βεβαίωσης σπουδών (έκδοση εντός 2024).

Οι διευκρινίσεις αυτές στοχεύουν στην ομαλή και απρόσκοπτη υποβολή της αίτησης Α21, διασφαλίζοντας την έγκυρη και έγκαιρη χορήγηση του επιδόματος παιδιού

Tags: ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ
Previous Post

Επιμένει ο καύσωνας αν και θα πάρουμε ανάσα δροσιάς – Πότε αναμένεται νέα θερμή εισβολή

Next Post

Παιδόφιλος φωτογράφιζε παιδιά σε νεροτσουλήθρες: «Έβγαζε τα οπίσθια των ανηλίκων!»

Next Post
νεροτσουλήθρες

Παιδόφιλος φωτογράφιζε παιδιά σε νεροτσουλήθρες: «Έβγαζε τα οπίσθια των ανηλίκων!»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Το Δήμο Βοΐου επέλεξε για την εκδρομή της η Ένωση Δημάρχων Αττικής – Θερμή υποδοχή από τον Χρήστο Ζευκλή
  • Συλλήψεις -6- ατόμων σε περιοχές της Κοζάνης και της Εορδαίας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
  • ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Εγκαίνια στα νέα γραφεία
  • Φλώρινα: Συνελήφθη 28χρονη αλλοδαπή, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα, καθώς και για το αδίκημα της πλαστογραφίας
  • Γκρέμισαν Αγία Τράπεζα ναού σε νεκροταφείο ψάχνοντας λίρες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr