• Latest
ΒΙΤΡΙΟΛΙ

Επίθεση με βιτριόλι: Τα χειρουργεία, τα ευχάριστα νέα και γιατί οι γιατροί δεν αφήνουν κανένα να δει το πρόσωπό της Ιώννας

29 Ιουνίου 2020
Π. Κουκουλόπουλος: «Η Αλλαγή φέρνει τη Βόρεια Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή»

Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί εξαιρέσατε τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών από την επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης;»

11 Δεκεμβρίου 2025
Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

11 Δεκεμβρίου 2025
Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα

Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα

11 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης

11 Δεκεμβρίου 2025

Ο Δήμος Βοΐου θα τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου Αναστασίου Δάρδα. Το όνομά του στην αίθουσα τελετών του Τραμπάντζειου

11 Δεκεμβρίου 2025
Το ΕΠΑΛ Σιάτιστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή για την παραχώρηση του αυτοκινήτου

Το ΕΠΑΛ Σιάτιστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή για την παραχώρηση του αυτοκινήτου

11 Δεκεμβρίου 2025
Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής.  Βίντεο

Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο

11 Δεκεμβρίου 2025
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

11 Δεκεμβρίου 2025
Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

11 Δεκεμβρίου 2025
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025

11 Δεκεμβρίου 2025
Φωτοβολταϊκά: Πληρώνουμε και τον Ήλιο που ανατέλλει; Ο ΣΕΦΠΕ για την επιβολή τελών από το Δήμο Σερβίων

Σημαντική Συγκέντρωση μελών ΣΕΦΠΕ Δυτικής Μακεδονίας

11 Δεκεμβρίου 2025
«Ενότητα» – Λάζαρος Μαλούτας: Είμαστε περήφανοι για το έργο μας – Χαιρόμαστε με τα έργα που διευρύνουν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες του τόπου μας!

Μαλούτας για δημοτική αρχή: Και ο μήνας έχει 9 …… με αφορμή απένταξη έργου

11 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση με βιτριόλι: Τα χειρουργεία, τα ευχάριστα νέα και γιατί οι γιατροί δεν αφήνουν κανένα να δει το πρόσωπό της Ιώννας

sierafm by sierafm
29 Ιουνίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΒΙΤΡΙΟΛΙ
3
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για το πέμπτο χειρουργείο προετοιμάζεται η 34χρονη Ιωάννα που δέχθηκε την επίθεση με το βιτριόλι και νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του τμήματος Εγκαυμάτων του Θριασίου νοσοκομείου.

Οι γιατροί που αισιοδοξούν πλέον για το αριστερό της μάτι ότι καταφέρνουν να περισώσουν τη «ζημιά» αναμένουν συνήθως περίπου δέκα ημέρες από το ένα χειρουργείο στο επόμενο. Το τέταρτο χειρουργείο η νεαρή κοπέλα το έκανε πριν από περίπου μια εβδομάδα και εφόσον ανταποκρίνεται στις αγωγές που της χορηγούν και δεν παρουσιάζει επιπλοκές, οι γιατροί είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στο επόμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χειρουργεία που έπονται για την Ιωάννα θα είναι πολλά. Κανείς όμως δε γνωρίζει ακόμη τον ακριβή αριθμό, δεδομένου ότι επηρεάζουν πολλοί παράγοντες την είσοδο στο χειρουργείο. Ο σημαντικότερος, πάντως, είναι η ομαλή μετεγχειρητική πορεία, που μέχρι στιγμής η Ιωάννα την ακολουθεί και ανταποκρίνεται καλά.

Επίσης άγνωστο και για το ιατρικό προσωπικό που τη φροντίζει είναι ο χρόνος παραμονής της στο νοσοκομείο. Κατά πληροφορίες, τόσο βαριά περιστατικά εγκαυμάτων παραμένουν τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες.

Συνεπώς, η κοπέλα έχει ένα μακρύ δρόμο μπροστά της, ενώ ακόμη και όταν βγει ενδεχομένως θα χρειάζεται να πάει και άλλες φορές για θεραπείες.

Αυτό που κάνουν τώρα οι γιατροί είναι να στρώνουν μια καλή «βάση» ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να βάλουν από πάνω το δέρμα της, που θα ληφθεί μέσω μεταμοσχεύσεων από άλλα σημεία του σώματός της. Το γεγονός ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα δεν θα έχει καμία σχέση με το τελικό αποτέλεσμα της αποκατάστασης είναι και αυτό στο οποίο βασίζονται ώστε να μη βλέπει η Ιωάννα τον εαυτό της στον καθρέφτη.

Ούτε όμως και η οικογένειά της που είναι συνεχώς δίπλα της. Το κορίτσι είναι καλυμμένο με γάζες, και έχει δεχθεί να ακολουθήσει τις συμβουλές των γιατρών και να κοιταχθεί όταν η αποκατάσταση θα έχει προχωρήσει αρκετά. Αλλωστε, η ψυχολογία της είναι ιδιαίτερα εύθραυστη, μετά από το πρωτοφανές περιστατικό της επίθεσης. Δουλεύει καθημερινά έχοντας εξειδικευμένη ψυχολογική υποστήριξη να διαχειριστεί αυτό που της έτυχε.

Το έγκαυμα είναι ιδιαίτερα βαθύ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, με την αριστερή πλευρά να έχει πληγεί περισσότερο. Εντονος ήταν ο φόβος των γιατρών για το αριστερό της μάτι, ο οποίος τώρα φαίνεται ότι ξεπερνιέται. Με την επιφύλαξη πάντα ότι ένας ασθενής που συνεχίζει να νοσηλεύεται, μπορεί κάτι να ανατραπεί, να παρουσιαστεί μια επιπλοκή. Σημειώνεται ότι η κοπέλα βλέπει κανονικά.

Οσον αφορά στην αναπλήρωση του δέρματος που έχει καεί, δεν υπάρχει τρόπος στην πλαστική χειρουργική ώστε να αναπληρωθεί στην ολότητά του. Εφόσον έχει καεί σε όλο του το βάθος, μπορούν να αναπληρωθούν μόνο κάποια στοιχεία του αλλά όχι να γίνει όπως πριν.

Τα χημικά εγκαύματα – στην κατηγορία αυτή εντάσσεται της Ιωάννας – έχουν την ιδιαιτερότητα του να μην έχουν τόσο μεγάλη έκταση αλλά να έχουν βάθος. Τα θερμικά εγκαύματα, από φωτιά, έχουν μεγαλύτερη έκταση αλλά όχι μεγάλο βάθος, ενώ τα ηλεκτρικά μπορεί να μην έχουν καθόλου έκταση αλλά καταστρέφουν όλο τον ιστό.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Tags: ΒΙΤΡΙΟΛΙ
Previous Post

Θετικός σε κορονοϊό γιατρός από την Κοζάνη

Next Post

Η αναλυτική, επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα σε Καστοριά και Κοζάνη

Next Post
ΕΟΔΥ

Η αναλυτική, επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα σε Καστοριά και Κοζάνη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί εξαιρέσατε τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών από την επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης;»
  • Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».
  • Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα
  • Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης
  • Ο Δήμος Βοΐου θα τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου Αναστασίου Δάρδα. Το όνομά του στην αίθουσα τελετών του Τραμπάντζειου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr