• Latest
ΔΥΠΑ, ΟΑΕΔ

Επίσημη επιβεβαίωση: Αλλάζει το επίδομα ανεργίας ΔΥΠΑ

21 Φεβρουαρίου 2024
Εθιμοτυπικές επισκέψεις του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας στον Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο Φλώρινας 

Εθιμοτυπικές επισκέψεις του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας στον Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο Φλώρινας 

16 Φεβρουαρίου 2026
Το βιβλίο «Η Δώρα και το δώρο της αιμοδοσίας» μοιράστηκε από τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Σιάτιστας στα παιδιά της 1ης και 2ης τάξης των Δημοτικών σχολείων της Σιάτιστας

Το βιβλίο «Η Δώρα και το δώρο της αιμοδοσίας» μοιράστηκε από τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Σιάτιστας στα παιδιά της 1ης και 2ης τάξης των Δημοτικών σχολείων της Σιάτιστας

16 Φεβρουαρίου 2026
Ἡ Μητρόπολη Καστοριᾶς ἱδρύει τὸ πρῶτο Κέντρο Ψυχικῆς Ὑγείας γιὰ ἄτομα μὲ ἄνοια!

Ἡ Καστοριά τίμησε τὸν θρυλικὸ Μητροπολίτη της Γερμανὸ Καραβαγγέλη παρουσία τοῦ Ὑπουργοῦ Ἐθνικῆς Ἀμύνης κ. Νικολάου Δένδια

16 Φεβρουαρίου 2026
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

Δευτέρα 16/2, πιθανή αρρυθμία στην υδροδότηση των Τ.Κ.  Κήπου, Καισαρειάς, Άνω & Κάτω Κώμης

16 Φεβρουαρίου 2026
Ορκωμοσία 13 νέων Ειδικών Φρουρών στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας

Ορκωμοσία 13 νέων Ειδικών Φρουρών στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας

16 Φεβρουαρίου 2026
«Απουκρά σ’ν Αγουρά» | Η Κοζανίτικη Αποκριά ζωντανεύει στο εμπορικό κέντρο της πόλης 

«Απουκρά σ’ν Αγουρά» | Η Κοζανίτικη Αποκριά ζωντανεύει στο εμπορικό κέντρο της πόλης 

16 Φεβρουαρίου 2026
To MyStreet επεκτείνεται: Υποδομές ΑμεΑ, ράμπες και διαβάσεις στο χάρτη – Σύντομα και το Μητρώο Απινιδωτών

To MyStreet επεκτείνεται: Υποδομές ΑμεΑ, ράμπες και διαβάσεις στο χάρτη – Σύντομα και το Μητρώο Απινιδωτών

16 Φεβρουαρίου 2026
Συνελήφθη διακινητής αναβολικών σε αθλητές: Χρυσές μπίζνες με παράνομα σκευάσματα

Ξεκινά σήμερα η δωρεάν διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους στα ιδιωτικά φαρμακεία – Τι να κάνουν οι ασφαλισμένοι

16 Φεβρουαρίου 2026
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε προαύλιο σχολείου – Στο νοσοκομείο 7χρονος

16 Φεβρουαρίου 2026
αστυνομια, βιασμος

Δύο νεαροί και μία 15χρονη βίασαν έφηβο αγόρι στη Νίκαια – Το βασάνισαν και τράβηξαν βίντεο

16 Φεβρουαρίου 2026
υπαλληλοι

Νεανική επιχειρηματικότητα: Πότε «ανοίγουν» οι αιτήσεις

16 Φεβρουαρίου 2026
Διεθνής προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μέσω του Πρότυπου Δάσους Δυτικής Μακεδονίας

Διεθνής προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μέσω του Πρότυπου Δάσους Δυτικής Μακεδονίας

16 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επίσημη επιβεβαίωση: Αλλάζει το επίδομα ανεργίας ΔΥΠΑ

sierafm by sierafm
21 Φεβρουαρίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΥΠΑ, ΟΑΕΔ
0
SHARES
135
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε δύο ουσιαστικές παρεμβάσεις που αφορούν το επίδομα ανεργίας αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πάνος Τσακλόγλου καλεσμένος στη Ναυτεμπορική TV. Αυξάνεται το ποσό και θα μειώνεται σταδιακά.

Ειδικότερα όπως τόνισε θα αλλάξει η δομή του επιδόματος ανεργίας, πρόταση που υπήρχε και στην έκθεση της Επιτροπής Πισσαρίδη. Όπως είπε ο λόγος για τον οποίο παρέχεται το επίδομα ανεργίας είναι για να μην μειωθεί σημαντικά το βιοτικό επίπεδο αυτού που το λαμβάνει.

«Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ασχέτως των εισφορών τις οποίες έχει καταβάλει κάποιος, το επίδομα ανεργίας είναι σταθερό και μάλιστα σε όλη τη χρονική διάρκεια στην οποία καταβάλλεται. Αυτό το οποίο σκεπτόμαστε, αλλά ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί, είναι να κάνουμε δύο πράγματα. Αρχικά να ξεκινάει από υψηλότερο ύψος αλλά καθώς περνάει ο χρόνος να μειώνεται ώστε να δίνει κίνητρο σε αυτόν που το λαμβάνει να βρει όσο το δυνατόν νωρίτερα κάποια δουλειά».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι κανένας κάτοχος ΑΜΚΑ δεν αποκλείεται από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Παλαιότερα, όπως είπε πριν από τα μνημόνια, αν κάποιος ήταν ανασφάλιστος, έπρεπε να πληρώσει ο ίδιος οποιαδήποτε ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Στα χρόνια των μνημονίων, με Υπουργό Υγείας τον Άδωνι Γεωργιάδη θεσπίστηκε ότι οποιοσδήποτε έχει ΑΜΚΑ, είτε έχει καταβάλει, είτε δεν έχει καταβάλει τις τρέχουσες ασφαλιστικές του εισφορές, μπορεί να έχει πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας.

«Η νομοθεσία αυτή ισχύει ατόφια και σήμερα, άρα δεν μένει κανένας ακάλυπτος από ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη. Εκείνο το οποίο έχουμε είναι το ότι όταν πληρώνεις κανονικά τις εισφορές σου, όπως ισχύει αυτή τη στιγμή για όλους τους μισθωτούς, αλλά και για την πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών, μπορείς να έχεις πρόσβαση με τους όρους του ΕΟΠΥΥ και σε ιδιώτες γιατρούς.

Στα χρόνια του Covid δεν θέλαμε να πηγαίνει ο κόσμος στα δημόσια νοσοκομεία για να μην τροφοδοτείται η πανδημία. Γι’ αυτό δώσαμε στους ανασφάλιστους το δικαίωμα να πηγαίνουν και σε ιδιώτες ιατρούς. Ο κίνδυνος του Covid σήμερα έχει εκλείψει, οπότε επιστρέφουμε στην κανονικότητα».

Σημείωσε δε ότι στόχος του Υπουργείου είναι να προστατευθούν δύο ευάλωτες ομάδες, τα παιδιά και τα άτομα ΑΜεΑ ασχέτως της ασφαλιστικής ικανότητας του γονέα, ενώ υπάρχουν και κάποιες μικρότερες ομάδες, η μεγαλύτερη των οποίων είναι οι πλημμυροπαθείς της προηγούμενης χρονιάς, οι οποίοι θα έχουν πρόσβαση και αυτοί και στους ιδιώτες γιατρούς ανεξαρτήτων της καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.

Για τον κατώτατο μισθό ο Υφυπουργός Εργασίας εξήγησε ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη θεσμοθετημένη διαδικασία. Oι κοινωνικοί εταίροι έχουν καταθέσει τα πορίσματά τους και τις προτάσεις τους και η Επιστημονική Επιτροπή επεξεργάζεται αυτά τα στοιχεία, εισηγείται στην υπουργό Εργασίας και εκείνη με τη σειρά της εισηγείται στο υπουργικό συμβούλιο το οποίο λαμβάνει την τελική απόφαση.

Τόσο ο κατώτατος μισθός, όσο και οι μισθοί γενικότερα συναρτώνται με την παραγωγικότητα. Είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί ένα βιοτικό επίπεδο όσο το δυνατόν ψηλότερο για τους εργαζόμενους που είναι στο κάτω μέρος της κατανομής, χωρίς από την άλλη μεριά να προκληθεί κάποια ζημιά στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας που να αυξήσει την ανεργία.

Από τότε που ανέλαβε η Κυβέρνηση μας έχουμε αύξηση στο κατώτατο μισθό της τάξης του 20% από τα 650 το πήγαμε στα 780 και θα έχουμε και περαιτέρω αύξηση τώρα.

Για την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών αλλά και την κατάργηση τέλους επιτηδεύματος τόνισε ότι «η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος είναι μέσα στους στόχους που θα προσπαθήσουμε, όταν είναι οι συνθήκες κατάλληλες, να υλοποιηθεί. Για τις ασφαλιστικές εισφορές δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όσο μικρότερη είναι η λεγόμενη φορολογική σφήνα, δηλαδή η διαφορά ανάμεσα σε αυτό που πληρώνει ο εργοδότης και σε αυτό που λαμβάνει ο εργαζόμενος τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα τα οποία έχουμε στην αγορά εργασίας, δηλαδή μεγαλύτερη απασχόληση.

Στην προηγούμενη τετραετία μειώσαμε τις ασφαλιστικές κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες και αυτό συνέβαλε στη θεαματική μείωση του ποσοστού ανεργίας κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες. Η Κυβέρνηση μας θα υλοποιήσει τη δέσμευση να μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές κατά μια ακόμα ποσοστιαία μονάδα. Μισή μονάδα το ’25 και μισή μονάδα το ’27.

Ωστόσο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί οι εισφορές μας χρηματοδοτούν άλλες δαπάνες. Αυτή τη στιγμή οι μισές περίπου συντάξεις τις οποίες καταβάλλουμε, καταβάλλονται από το φορολογούμενο και όχι από τους εργαζόμενους. Μια περικοπή λοιπόν σε αυτό τον τομέα θα ήταν πάρα πολύ δύσκολη».

Για τις οφειλές συνταξιούχων ο Υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου ξεκαθάρισε ότι η διάταξη αφορά αποκλειστικά και μόνο ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες καθώς για τους μισθωτούς δεν υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα.

Η ισχύουσα μέχρι πρόσφατα νομοθεσία ανέφερε ότι κάποιος μπορούσε να συνταξιοδοτηθεί αν είχε χρέη έως είκοσι (20) χιλιάδες ευρώ, ποσό το οποίο παρακρατούνταν σε 60 ισόποσες δόσεις από τη σύνταξή.

Με τη νέα διάταξη δώσαμε την ευκαιρία και σε άτομα τα οποία είχαν χρέος έως 30 χιλιάδες ευρώ να κάνουν κανονικά την αίτηση συνταξιοδότησης με δυο προϋποθέσεις. Πρώτον να υπάρχουν τουλάχιστον 20 χρόνια καταβολής εισφορών και δεύτερον να μην είναι συστηματικοί κακοπληρωτές, δηλαδή ελέγχοντας αν πραγματικά οι τραπεζικές τους καταθέσεις είναι τέτοιες που δεν επαρκούν ώστε να καλύψουν το χρέος τους προς τον ΕΦΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι με το προηγούμενο καθεστώς οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι δεν έπαιρναν σύνταξη ενώ είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε πως ένα διανεμητικό σύστημα, όπως το δικό μας, στο οποίο η πληρωμή των συντάξεων γίνεται από τις εισφορές που καταβάλουν οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς την πληρωμή τους.

Πηγή: dikaiologitka.gr

Tags: ΔΥΠΑΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Previous Post

Παλαιοχριστιανoί: Σε αργία από σήμερα τίθεται ο πατέρας

Next Post

Λόγω συντήρησης γεώτρησης Αρρυθμία στην υδροδότηση σε Τ.Κ. της Δ.Ε. Ελίμειας την Πέμπτη 22-2 (10.00- 18.00).  

Next Post
ΔΕΥΑΚ

Λόγω συντήρησης γεώτρησης Αρρυθμία στην υδροδότηση σε Τ.Κ. της Δ.Ε. Ελίμειας την Πέμπτη 22-2 (10.00- 18.00).  

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εθιμοτυπικές επισκέψεις του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας στον Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο Φλώρινας 
  • Το βιβλίο «Η Δώρα και το δώρο της αιμοδοσίας» μοιράστηκε από τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Σιάτιστας στα παιδιά της 1ης και 2ης τάξης των Δημοτικών σχολείων της Σιάτιστας
  • Ἡ Καστοριά τίμησε τὸν θρυλικὸ Μητροπολίτη της Γερμανὸ Καραβαγγέλη παρουσία τοῦ Ὑπουργοῦ Ἐθνικῆς Ἀμύνης κ. Νικολάου Δένδια
  • Δευτέρα 16/2, πιθανή αρρυθμία στην υδροδότηση των Τ.Κ.  Κήπου, Καισαρειάς, Άνω & Κάτω Κώμης
  • Ορκωμοσία 13 νέων Ειδικών Φρουρών στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr