• Latest
κινημα αλλαγης, κιναλ

Επίσκεψη του Γραμματέα της ΚΟ, Βασίλη Κεγκέρογλου στην Κοζάνη, 11/09/2018

12 Σεπτεμβρίου 2018
μητροπολιτης αντωνιος

Σιάτιστα: 20ετές Μνημόσυνο για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιο

16 Δεκεμβρίου 2025
Εκλογή νέας συντονιστικής επιτροπής στη Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης

Εκλογή νέας συντονιστικής επιτροπής στη Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης

16 Δεκεμβρίου 2025
 Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη 12η ΑΙΤ EXPO 2025

 Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη 12η ΑΙΤ EXPO 2025

16 Δεκεμβρίου 2025
Χριστουγεννιάτικη γιορτή Κατηχητικών Συνάξεων Ενορίας Αγίου Δημητρίου Σιατίστης

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Κατηχητικών Συνάξεων Ενορίας Αγίου Δημητρίου Σιατίστης

16 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκο και σε παράδρομους της Εγνατίας από αγρότες και κτηνοτρόφους στη Σιάτιστα

Μπλόκο και σε παράδρομους της Εγνατίας από αγρότες και κτηνοτρόφους στη Σιάτιστα

16 Δεκεμβρίου 2025
Συλλογή λαδιού για τα χριστουγεννιάτικα δέματα αγάπης του Φιλοπρόοδου Συλλόγου

Συλλογή λαδιού για τα χριστουγεννιάτικα δέματα αγάπης του Φιλοπρόοδου Συλλόγου

16 Δεκεμβρίου 2025
Με φως, μουσική και πλήθος κόσμου άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στα Γρεβενά!

Με φως, μουσική και πλήθος κόσμου άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στα Γρεβενά!

16 Δεκεμβρίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

42χρονος πνίγηκε προσπαθώντας να καταπιεί ναρκωτικά για να αποφύγει έλεγχο

16 Δεκεμβρίου 2025
ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Της πήραν τις πινακίδες, αλλά δεν πτοήθηκε – Έβαλε ψεύτικες!

16 Δεκεμβρίου 2025
χρημα

Δώρο Χριστουγέννων 2025: Υπολογίστε το με ένα κλικ – Πόσα σας αναλογούν φέτος

16 Δεκεμβρίου 2025
κρυο καιρος θερμομετρο

Meteo: Παγετός σήμερα το πρωί -Οι οκτώ περιοχές που ξύπνησαν με -5

16 Δεκεμβρίου 2025
Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονης από τρεις 16χρονες – Στο νοσοκομείο το κορίτσι

55χρονη βίαζε τον γιο της οικιακής βοηθού της

16 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επίσκεψη του Γραμματέα της ΚΟ, Βασίλη Κεγκέρογλου στην Κοζάνη, 11/09/2018

sierafm by sierafm
12 Σεπτεμβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
κινημα αλλαγης, κιναλ
1
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τρεις σημαντικούς σταθμούς περιλάμβανε η επίσκεψη του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας – βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου στην Π.Ε. Κοζάνης.

Ο πρώτος σταθμός συμπεριλάμβανε επίσκεψη στην αρχαιότερη πόλη της Μακεδονίας και ιστορική έδρα του Δήμου Κοζάνης, την Αιανή και το αρχαιολογικό της Μουσείο. Την ξενάγηση ανέλαβε η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης κα Αρετή Χονδρογιάννη, η οποία παρουσίασε τα ευρήματα, τα οποία αποκαλύπτουν την εξέλιξη του ελληνισμού στην περιοχή της Άνω Μακεδονίας από την Ύστερη Εποχή του Χαλκού μέχρι τα ρωμαϊκά χρόνια.

Μετά το τέλος την ξενάγησης ο Β. Κεγκέρογλου δήλωσε μεταξύ άλλων «Εντυπωσιάστηκα από τον όγκο και τη σημαντικότητα των ευρημάτων που εκτίθενται – ομολογώ δεν γνώριζα για το Μουσείο – αλλά σίγουρα αποτελεί σοβαρό λόγο επίσκεψης στην ευρύτερη περιοχή. […] Εμείς, ως Κίνημα Αλλαγής, επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο για την αύξηση της επισκεψιμότητας των Μουσείων μέσω, κατ’ αρχάς, στοχευμένων εκπαιδευτικών επισκέψεων σχολείων και κοινωνικών ομάδων, ώστε να αποτελέσουν τους πρώτους αλλά σημαντικότερους πρεσβευτές των μικρότερων, αλλά όχι λιγότερο σημαντικών, περιφερειακών Μουσείων».

Ερωτώμενος από πολίτες για τη θέση του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με το «Σκοπιανό» σημείωσε: «…η απόδοση του όρου «Μακεδονία – Μακεδονικός/-ή» σε ονομασία, γλώσσα και υπηκοότητα, που όλα μαζί συγκροτούν την εθνότητα, είναι ολέθριο σφάλμα, δεν κλείνει τα θέματα και δυστυχώς ανοίγει νέους κύκλους προβλημάτων. Γι’ αυτό αυτή η συμφωνία δεν θα ψηφιστεί από τους βουλευτές μας εκτός κι αν ανοίξει ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων και αρθούν αυτές οι επιζήμιες για την πατρίδα μας προβλέψεις».

Ο δεύτερος σταθμός της περιοδείας αφορούσε συνάντηση εργασίας με τη διοίκηση του Ε.Β.Ε. Κοζάνης, όπου, αφού άκουσε τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Π.Ε., ανέλυσε διαστάσεις που προγράμματος ΕΛΛΑΔΑ – του προγράμματος του Κινήματος Αλλαγής για την μείωση της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων με παράλληλη αύξηση της απασχόλησης και ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους για τη Β. Ελλάδα. Το Κίνημα Αλλαγής, σημείωσε ο κ. Κεγκέρογλου, προτείνει την αναπροσαρμογή του κατώτερου και του ανώτερου ορίου ώστε να μειωθεί το κίνητρο φοροδιαφυγής που δίνει ο «νόμος Κατρούγκαλου» με τη σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το δηλωθέν εισόδημα.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας, αποτέλεσε η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. Μεταξύ άλλων τόνισε «Το Πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ είναι το όχημα του περάσματος από τις συμπληγάδες που απειλούν την Κοινωνία και την Πολιτική. Είναι η εθνική γραμμή που απαντά στην πόλωση και το διχασμό που προωθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. […] Μήπως τελείωσαν τα βάσανα και οι υποχρεώσεις του ελληνικού λαού μετά την «έξοδο από τα Μνημόνια»; Δύο φορές την ανέβαλαν το 2012 και το 2015 Σαμαράς και Τσίπρας, ρίχνοντας τις Κυβερνήσεις Παπαδήμου το 2012 και Σαμαρά-Βενιζέλου το 2014, αντίστοιχα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η νομή της εξουσίας», συμπλήρωσε.

«Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας», συνέχισε, «διαχειρίστηκαν Μνημόνια, αλλά μόνο δύο τα προκάλεσαν: η Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή (2004-09) και του Αντώνη Σαμαρά με τα Ζάππεια και ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάνη Βαρουφάκη. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έπεισαν τους πολίτες να ψηφίσουν «αντί» και όχι να τους δώσουν θετική ψήφο. Εμείς ζητούμε μόνο θετική ψήφο, για αλλαγή πολιτικής και όχι απλή αλλαγή προσώπων και εναλλαγή κομμάτων. Στόχος μας στις βουλευτικές εκλογές που θα έρθουν είναι η ισχυρότερη δυνατή εκπροσώπηση – εντολή, για να προωθήσουμε το ζήτημα της εθνικής ενότητας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Όμως, ο ελληνικός λαός θα καθορίσει ποιος/-οι θα (συγ)κυβερνήσουν και καλό είναι να μην προτρέχουν διάφοροι. Διότι, εθνική συνεννόηση δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη και συγκυβέρνηση».

Τέλος, για τη συμφωνία των Πρεσπών επισήμανε ότι «Στις καλύτερες συνθήκες για την επίλυση του «Σκοπιανού», ο Αλ. Τσίπρας έφερε το χειρότερο αποτέλεσμα. Αυτή η συμφωνία είναι εθνικά επιζήμια και το Κίνημα Αλλαγής δεν την υποστηρίζει».

 

Tags: ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
Previous Post

Μετέφερε το νεογέννητο παιδί της στις αποσκευές από τα Σκόπια στην Ελλάδα

Next Post

Ο Σύλλογος Αμπελουργών και Οινοπαραγωγών Σιάτιστας “Ο Άγιος Τρύφων” αναλαμβάνει τη φύλαξη των αμπελιών

Next Post
αμπελι κρασι

Ο Σύλλογος Αμπελουργών και Οινοπαραγωγών Σιάτιστας "Ο Άγιος Τρύφων" αναλαμβάνει τη φύλαξη των αμπελιών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: 20ετές Μνημόσυνο για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιο
  • Εκλογή νέας συντονιστικής επιτροπής στη Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης
  •  Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη 12η ΑΙΤ EXPO 2025
  • Χριστουγεννιάτικη γιορτή Κατηχητικών Συνάξεων Ενορίας Αγίου Δημητρίου Σιατίστης
  • Μπλόκο και σε παράδρομους της Εγνατίας από αγρότες και κτηνοτρόφους στη Σιάτιστα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr