• Latest
κινημα αλλαγης, κιναλ

Επίσκεψη του Γραμματέα της ΚΟ, Βασίλη Κεγκέρογλου στην Κοζάνη, 11/09/2018

12 Σεπτεμβρίου 2018
Υπογραφή σύμβασης από την Π.Ε. Κοζάνης “συντήρηση της οδού διασύνδεσης της Επαρχιακής Οδού Δυτικής Εορδαίας με τη Δευτερεύουσα Επαρχιακή Οδό Πτολεμαΐδας – Αναρράχης”

Υπογραφή σύμβασης από την Π.Ε. Κοζάνης “συντήρηση της οδού διασύνδεσης της Επαρχιακής Οδού Δυτικής Εορδαίας με τη Δευτερεύουσα Επαρχιακή Οδό Πτολεμαΐδας – Αναρράχης”

11 Δεκεμβρίου 2025
Λάζαρος Γκερεχτές: Αυτόνομα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, τοποθετούνται σε 85 κόμβους

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σύγχρονα φωτιστικά υψηλής απόδοσης στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο

11 Δεκεμβρίου 2025
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 12-14 Δεκεμβρίου 2025

11 Δεκεμβρίου 2025
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Tο τεχνικό πρόβλημα στο ταχυδιυλιστήριο του φράγματος Πραμόριτσας έχει πλέον αποκατασταθεί

11 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Σύλληψη 60χρονου στην Πτολεμαΐδα, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης

11 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Θεματικού Πάρκου “Μαγική Λιμνοπολιτεία – Πολικό Εργαστήρι”

Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Θεματικού Πάρκου “Μαγική Λιμνοπολιτεία – Πολικό Εργαστήρι”

11 Δεκεμβρίου 2025
Συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής από Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής «Διονύσιος Ψαριανός» της Ι. Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης

Συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής από Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής «Διονύσιος Ψαριανός» της Ι. Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης

11 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Κίβδηλο το κυβερνητικό ενδιαφέρον για τον βιώσιμο και δίκαιο τουρισμό»

Καλλιόπη Βέττα: «Κίβδηλο το κυβερνητικό ενδιαφέρον για τον βιώσιμο και δίκαιο τουρισμό»

11 Δεκεμβρίου 2025
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Δείτε τους συντελεστές για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής σε κάθε σχολή

11 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2025 στις 11:00 το πρωί η «Χορωδιακή Συνάντηση» στην κεντρική πλατεία Νίκης

Δήμος Κοζάνης: Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2025 στις 11:00 το πρωί η «Χορωδιακή Συνάντηση» στην κεντρική πλατεία Νίκης

11 Δεκεμβρίου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

90χρονος έθαψε ζωντανό σκύλο αφού τον ακινητοποίησε με χαρτοταινία

11 Δεκεμβρίου 2025
Κέρδισε το λόττο τέσσερις φορές – Σκίζουν τα… διπλώματα οι μαθηματικοί

Τα νέα χαρτονομίσματα του ευρώ για το 2026 – Τι θα γίνει με το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ

11 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επίσκεψη του Γραμματέα της ΚΟ, Βασίλη Κεγκέρογλου στην Κοζάνη, 11/09/2018

sierafm by sierafm
12 Σεπτεμβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
κινημα αλλαγης, κιναλ
1
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τρεις σημαντικούς σταθμούς περιλάμβανε η επίσκεψη του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας – βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου στην Π.Ε. Κοζάνης.

Ο πρώτος σταθμός συμπεριλάμβανε επίσκεψη στην αρχαιότερη πόλη της Μακεδονίας και ιστορική έδρα του Δήμου Κοζάνης, την Αιανή και το αρχαιολογικό της Μουσείο. Την ξενάγηση ανέλαβε η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης κα Αρετή Χονδρογιάννη, η οποία παρουσίασε τα ευρήματα, τα οποία αποκαλύπτουν την εξέλιξη του ελληνισμού στην περιοχή της Άνω Μακεδονίας από την Ύστερη Εποχή του Χαλκού μέχρι τα ρωμαϊκά χρόνια.

Μετά το τέλος την ξενάγησης ο Β. Κεγκέρογλου δήλωσε μεταξύ άλλων «Εντυπωσιάστηκα από τον όγκο και τη σημαντικότητα των ευρημάτων που εκτίθενται – ομολογώ δεν γνώριζα για το Μουσείο – αλλά σίγουρα αποτελεί σοβαρό λόγο επίσκεψης στην ευρύτερη περιοχή. […] Εμείς, ως Κίνημα Αλλαγής, επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο για την αύξηση της επισκεψιμότητας των Μουσείων μέσω, κατ’ αρχάς, στοχευμένων εκπαιδευτικών επισκέψεων σχολείων και κοινωνικών ομάδων, ώστε να αποτελέσουν τους πρώτους αλλά σημαντικότερους πρεσβευτές των μικρότερων, αλλά όχι λιγότερο σημαντικών, περιφερειακών Μουσείων».

Ερωτώμενος από πολίτες για τη θέση του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με το «Σκοπιανό» σημείωσε: «…η απόδοση του όρου «Μακεδονία – Μακεδονικός/-ή» σε ονομασία, γλώσσα και υπηκοότητα, που όλα μαζί συγκροτούν την εθνότητα, είναι ολέθριο σφάλμα, δεν κλείνει τα θέματα και δυστυχώς ανοίγει νέους κύκλους προβλημάτων. Γι’ αυτό αυτή η συμφωνία δεν θα ψηφιστεί από τους βουλευτές μας εκτός κι αν ανοίξει ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων και αρθούν αυτές οι επιζήμιες για την πατρίδα μας προβλέψεις».

Ο δεύτερος σταθμός της περιοδείας αφορούσε συνάντηση εργασίας με τη διοίκηση του Ε.Β.Ε. Κοζάνης, όπου, αφού άκουσε τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Π.Ε., ανέλυσε διαστάσεις που προγράμματος ΕΛΛΑΔΑ – του προγράμματος του Κινήματος Αλλαγής για την μείωση της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων με παράλληλη αύξηση της απασχόλησης και ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους για τη Β. Ελλάδα. Το Κίνημα Αλλαγής, σημείωσε ο κ. Κεγκέρογλου, προτείνει την αναπροσαρμογή του κατώτερου και του ανώτερου ορίου ώστε να μειωθεί το κίνητρο φοροδιαφυγής που δίνει ο «νόμος Κατρούγκαλου» με τη σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το δηλωθέν εισόδημα.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας, αποτέλεσε η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. Μεταξύ άλλων τόνισε «Το Πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ είναι το όχημα του περάσματος από τις συμπληγάδες που απειλούν την Κοινωνία και την Πολιτική. Είναι η εθνική γραμμή που απαντά στην πόλωση και το διχασμό που προωθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. […] Μήπως τελείωσαν τα βάσανα και οι υποχρεώσεις του ελληνικού λαού μετά την «έξοδο από τα Μνημόνια»; Δύο φορές την ανέβαλαν το 2012 και το 2015 Σαμαράς και Τσίπρας, ρίχνοντας τις Κυβερνήσεις Παπαδήμου το 2012 και Σαμαρά-Βενιζέλου το 2014, αντίστοιχα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η νομή της εξουσίας», συμπλήρωσε.

«Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας», συνέχισε, «διαχειρίστηκαν Μνημόνια, αλλά μόνο δύο τα προκάλεσαν: η Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή (2004-09) και του Αντώνη Σαμαρά με τα Ζάππεια και ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάνη Βαρουφάκη. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έπεισαν τους πολίτες να ψηφίσουν «αντί» και όχι να τους δώσουν θετική ψήφο. Εμείς ζητούμε μόνο θετική ψήφο, για αλλαγή πολιτικής και όχι απλή αλλαγή προσώπων και εναλλαγή κομμάτων. Στόχος μας στις βουλευτικές εκλογές που θα έρθουν είναι η ισχυρότερη δυνατή εκπροσώπηση – εντολή, για να προωθήσουμε το ζήτημα της εθνικής ενότητας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Όμως, ο ελληνικός λαός θα καθορίσει ποιος/-οι θα (συγ)κυβερνήσουν και καλό είναι να μην προτρέχουν διάφοροι. Διότι, εθνική συνεννόηση δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη και συγκυβέρνηση».

Τέλος, για τη συμφωνία των Πρεσπών επισήμανε ότι «Στις καλύτερες συνθήκες για την επίλυση του «Σκοπιανού», ο Αλ. Τσίπρας έφερε το χειρότερο αποτέλεσμα. Αυτή η συμφωνία είναι εθνικά επιζήμια και το Κίνημα Αλλαγής δεν την υποστηρίζει».

 

Tags: ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
Previous Post

Μετέφερε το νεογέννητο παιδί της στις αποσκευές από τα Σκόπια στην Ελλάδα

Next Post

Ο Σύλλογος Αμπελουργών και Οινοπαραγωγών Σιάτιστας “Ο Άγιος Τρύφων” αναλαμβάνει τη φύλαξη των αμπελιών

Next Post
αμπελι κρασι

Ο Σύλλογος Αμπελουργών και Οινοπαραγωγών Σιάτιστας "Ο Άγιος Τρύφων" αναλαμβάνει τη φύλαξη των αμπελιών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Υπογραφή σύμβασης από την Π.Ε. Κοζάνης “συντήρηση της οδού διασύνδεσης της Επαρχιακής Οδού Δυτικής Εορδαίας με τη Δευτερεύουσα Επαρχιακή Οδό Πτολεμαΐδας – Αναρράχης”
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σύγχρονα φωτιστικά υψηλής απόδοσης στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο
  • Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 12-14 Δεκεμβρίου 2025
  • ΔΕΥΑΒ: Tο τεχνικό πρόβλημα στο ταχυδιυλιστήριο του φράγματος Πραμόριτσας έχει πλέον αποκατασταθεί
  • Σύλληψη 60χρονου στην Πτολεμαΐδα, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr