• Latest
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Επανασύσταση και λειτουργία της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Καστοριάς

14 Οκτωβρίου 2022
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού σε όλο το Δήμο Βοΐου λόγω προβλήματος στην Πραμόριτσα

11 Δεκεμβρίου 2025
Επικίνδυνα πυροτεχνήματα μέσα στον κόσμο, στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Κοζάνης. Βίντεο

Μαλούτας για τα βεγγαλικά στην Κοζάνη: Η δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη συνεχίζει να λειτουργεί με ανευθυνότητα

10 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Το πρώτο φιλικό παιχνίδι του Μακεδονικού

Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: Μακεδονικός Σιάτιστας – ΑΣ Ιωνικός 0-0

10 Δεκεμβρίου 2025
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Σύσκεψη αγροτών στο μπλόκο της Μπάρας

10 Δεκεμβρίου 2025
Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

10 Δεκεμβρίου 2025
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Συνελήφθησαν ο ανιψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ στη Φοινικούντα και ο επιχειρηματίας φίλος του – Αναζητείται κι άλλος

10 Δεκεμβρίου 2025
Δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ για τα βεγγαλικά στην κεντρική πλατεία Κοζάνης- Ενημερώθηκε η Εισαγγελία

Δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ για τα βεγγαλικά στην κεντρική πλατεία Κοζάνης- Ενημερώθηκε η Εισαγγελία

10 Δεκεμβρίου 2025
Νεάπολη: Ημερίδα για παιδιά και γονείς για το διαδίκτυο

Νεάπολη: Ημερίδα για παιδιά και γονείς για το διαδίκτυο

10 Δεκεμβρίου 2025
Νίκος Κατσαούνης: Πρόταση για ίδρυση μουσείου Υπεραστικών Λεωφορείων στο ΒΙΟΠΑ Εράτυρας

Νίκος Κατσαούνης: Πρόταση για ίδρυση μουσείου Υπεραστικών Λεωφορείων στο ΒΙΟΠΑ Εράτυρας

10 Δεκεμβρίου 2025
Συνάντηση Έναρξης του Έργου CARED – Κυκλική Γεωργία για την Αγροτική Οικονομική Ανάπτυξη

Συνάντηση Έναρξης του Έργου CARED – Κυκλική Γεωργία για την Αγροτική Οικονομική Ανάπτυξη

10 Δεκεμβρίου 2025
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για την Εγνατία Οδό Α.Ε. Βίντεο

10 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: «Η Καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας»

Δήμος Γρεβενών: «Η Καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας»

10 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επανασύσταση και λειτουργία της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Καστοριάς

sierafm by sierafm
14 Οκτωβρίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την επανασύσταση και επαναλειτουργία της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Καστοριάς επικύρωσαν εχθές κατά τη διάρκεια συνάντησης ο Δήμαρχος Γιάννης Κορεντσίδης με τον Υπεύθυνο Καθηγητή Πνευστών του Δημοτικού Ωδείου Καστοριάς, Πασχάλη Καρβουνάρη, ο οποίος θα αναλάβει την Μπάντα ως Αρχιμουσικός, παρουσία του Προέδρου του Νομικού Προσώπου του Δήμου, Νίκου Αλεξανδρίδη και  του μέλους της Διοίκησης του Ωδείου, Σωκράτη Πέλκα.

Η Μπάντα θα στεγάζεται στο κτίριο του Δημοτικού Ωδείου που είναι το πλέον κατάλληλο για τις πρόβες των μελών, ενώ τα μαθήματα θα είναι εντελώς δωρεάν για τους συμμετέχοντες, στους οποίους, επίσης δωρεάν, θα παρέχονται τα μουσικά όργανα και η στολή.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Αρχιμουσικό κ. Πασχάλη Καρβουνάρη στο τηλέφωνο 6973716148.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο Δημοτικό Ωδείο Καστοριάς (περιοχή Χλόης) ή ηλεκτρονικά στο email [email protected].

ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ – ΣΥΝΤΟΜΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Καρβουνάρης Πασχάλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νάουσα. Συνεχίζει ως σήμερα την τρίτη γενεά καλλιτεχνών – μουσικών της οικογενείας του, έχοντας λάβει τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της Νάουσας από τον πατέρα του και από τον παππού του. Ξεκίνησε την μουσική του δραστηριότητα σε ηλικία μόλις 10 ετών στην Φιλαρμονική Εταιρία της Νάουσας κάνοντας κλασσικές σπουδές στην τρομπέτα μέσα στα πλαίσια της μπάντας και βραβεύτηκε για τα προσόντα του στο ήθος και την επίδοσή του στο είδος με το βραβείο ‘ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΖΑΝΤΖΗ’. Ως μαθητής έλαβε μέρος σε περιφερειακούς μαθητικούς μουσικούς αγώνες και διακρίθηκε ειδικά στη δημοτική – παραδοσιακή μουσική ως ‘σόλο όργανο τρομπέτα’. Μέρος της στρατιωτικής του θητείας εκπλήρωσε στο Δ’ Στρατιωτικό Μουσικό Σώμα Ξάνθης από όπου και πήρε απολυτήριο το 2008. Το 2009 εγγράφεται στο ΩΔΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στην Σίνδο για την πιστοποίηση των μουσικών του γνώσεων και την απόκτηση πτυχίων στα θεωρητικά μαθήματα και διπλώματος της τρομπέτας, λαμβάνοντας υποτροφία εις μνήμην του ιδρυτού του ωδείου ‘ΑΒΡΑΜΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ’. Την ίδια χρονιά προτείνεται ως εμπειροτέχνης για την θέση των Χάλκινων Πνευστών  Ελληνικής Παραδοσιακής (Δημοτικής) Μουσικής του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το 2010 αναλαμβάνει ενορχηστρωτής στο μουσικό σχήμα χάλκινων πνευστών ‘ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΑΝΦΑΡΑ’ και παράλληλα εκτελεστής-χειριστής τρομπέτας στο μουσικό σχήμα ‘MOTEL SELENIK’. Το 2011 συμμετέχει ως ενεργό μέλος του σχήματος ‘BAILDSA’ όπου και κάνουν υπεράριθμες συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό και ηχογραφούν 2 δίσκους. Από το 2013 μέχρι και σήμερα αναλαμβάνει σολίστ των συναυλιών και υπεύθυνος διδάσκων της τάξης των Χάλκινων Πνευστών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Σϊνδου καθώς και βοηθός Μαέστρου. Το 2015 αναλαμβάνει στην Φιλαρμονική  Εταιρία Νάουσας καθήκοντα Αρχιμουσικού και καθηγητής όλων των Τάξεων και Σχολών της Μπάντας. Την ίδια χρονιά διδάσκει θεωρία της Μουσικής και Οργανογνωσία στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ. Το 2016 γίνεται ιδρυτικό στέλεχος του μουσικού σχήματος ΜΑΟΔΟΝΕΣ και από το 2017 έως το 2019 αναλαμβάνει τις τάξεις του σαξοφώνου στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας. Το 2019 αναλαμβάνει υπεύθυνος καθηγητής της ειδίκευσης ‘Τρομπέτα Παραδοσιακής Κατεύθυνσης’ του πανεπιστημίου Μακεδονίας μέχρι και σήμερα. Από το 2021 είναι ο υπεύθυνος καθηγητής του Βαλκανικού και Λαϊκού – Παραδοσιακού Εργαστηρίου Μουσικής στο Ωδείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στην Σίνδο.

Σε όλη την μουσική του καριέρα έχει στο ενεργητικό του μεγάλο αριθμό συναυλιών κλασσικής και σύγχρονης μουσικής στα πλαίσια της Φιλαρμονικής ορχήστρας και Μπάντας, περισσότερες από 200 συναυλίες βαλκανικής και ευρωπαϊκής μουσικής με διεθνώς αναγνωρισμένα σχήματα, αμέτρητες συμμετοχές σε πολλά τραγούδια ελλήνων και ξένων παγκοσμίως αναγνωρισμένων καλλιτεχνών και αρκετές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλων καναλιών και μη. Συμμετέχει δε και στα παραδοσιακά δρώμενα  του τόπου ανά περιόδους, όπως στα Ραγκουτσάρια, την Αποκριά στην Νάουσα, στους Κουδουνοφόρους του Σοχού και άλλα ανά την Ελλάδα.

Tags: ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Previous Post

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά σήμερα η διάθεσή του – Στα 1,33 ευρώ ανά λίτρο η τιμή του

Next Post

Δήμος Κοζάνης: Πρόσκληση συμμετοχής σε υπαίθριες αγορές, επ’ αφορμή θρησκευτικών εορτών   

Next Post
Λαϊκή Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης: Πρόσκληση συμμετοχής σε υπαίθριες αγορές, επ’ αφορμή θρησκευτικών εορτών   

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού σε όλο το Δήμο Βοΐου λόγω προβλήματος στην Πραμόριτσα
  • Μαλούτας για τα βεγγαλικά στην Κοζάνη: Η δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη συνεχίζει να λειτουργεί με ανευθυνότητα
  • Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: Μακεδονικός Σιάτιστας – ΑΣ Ιωνικός 0-0
  • Σιάτιστα: Σύσκεψη αγροτών στο μπλόκο της Μπάρας
  • Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr