• Latest
ΔΑΝΕΙΑ, ΧΡΗΜΑ, ΦΟΡΟ

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ξεκινούν σήμερα οι πρώτες πληρωμές στις επιχειρήσεις

12 Μαΐου 2020
Γήπεδο Σιάτιστας: Τι πρέπει να ξέρουν όσοι χρησιμοποιούν το στίβο

Γήπεδο Σιάτιστας: Τι πρέπει να ξέρουν όσοι χρησιμοποιούν το στίβο

17 Σεπτεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Ο Αγιασμός του Μακεδονικού και της Ακαδημίας.  Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Ο Αγιασμός του Μακεδονικού και της Ακαδημίας. Βίντεο και φωτογραφίες

17 Σεπτεμβρίου 2025
ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Προσοχή για απάτη με δήθεν επιστροφή χρημάτων – Πώς θα αναγνωρίσετε τα παραπλανητικά email

17 Σεπτεμβρίου 2025
bullying, βια, ξυλο, σχολειο, ξυλοδαρμος

Με σπασμένη την κάτω γνάθο 15χρονος έπειτα από επεισόδιο ξυλοδαρμού – Συνελήφθησαν ένας 16χρονος και ο πατέρας του

17 Σεπτεμβρίου 2025
Του έσκασε ηλεκτρονικό τσιγάρο στο στόμα – Του έκαψε τα ούλα

Του έσκασε ηλεκτρονικό τσιγάρο στο στόμα – Του έκαψε τα ούλα

17 Σεπτεμβρίου 2025
ΛΥΚΟΣ

Χαλκιδική: 5χρονο κοριτσάκι δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία

17 Σεπτεμβρίου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη 13χρονος για ΑΙ παιδική πορνογραφία

17 Σεπτεμβρίου 2025
ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΑΜΕΑ

Επίδομα 165 ευρώ τον μήνα για ΑμεΑ – Ποιοι το δικαιούνται

17 Σεπτεμβρίου 2025
Τα SOS για μετεγγραφές φοιτητών – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα: Άνοιξαν ξανά οι αιτήσεις

17 Σεπτεμβρίου 2025
Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2025

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2025

17 Σεπτεμβρίου 2025
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

Εφιάλτης για 14χρονη: Έπεσε θύμα revenge porn από 25χρονο που γνώρισε στο διαδίκτυο – Είχε εκβιάσει κι άλλες κοπέλες

17 Σεπτεμβρίου 2025

Σιάτιστα: Έσπασε βιτρίνες καταστημάτων τα ξημερώματα της Τετάρτης

17 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ξεκινούν σήμερα οι πρώτες πληρωμές στις επιχειρήσεις

sierafm by sierafm
12 Μαΐου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΑΝΕΙΑ, ΧΡΗΜΑ, ΦΟΡΟ
3
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Ξεκινά σήμερα, Τρίτη, η καταβολή των ποσών της επιστρεπτέας προκαταβολής σε 9.221 επιχειρήσεις. Οι επισκέψεις στην πλατφόρμα ξεπέρασαν τις 105.000.

Από σήμερα, Τρίτη (12/05), αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή των ποσών της επιστρεπτέας προκαταβολής στις επιχειρήσεις οι οποίες συμπλήρωσαν χθες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport” της ΑΑΔΕ την Αίτηση Χορήγησης, επέλεξαν το τελικό ποσό και αποδέχθηκαν τους όρους αποπληρωμής του.

Συγκεκριμένα χθες, Δευτέρα (11/05), οριστικοποιήθηκαν οι πρώτες 9.221 αιτήσεις ενώ ο αριθμός των επισκέψεων στην πλατφόρμα ξεπέρασε τις 105.000.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, οι επιχειρήσεις των οποίων απορρίφθηκαν οι αιτήσεις για τη χορήγηση του κρατικού δανείου έχουν τη δυνατότητα εντός 5 εργάσιμων ημέρων να υποβάλουν ένσταση στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ με αίτημα επανεξέτασης. Οι περισσότερες αιτήσεις που απορρίφθηκαν είχαν υποβληθεί από ατομικές επιχειρήσεις οι οποίες δεν απασχολούν κανέναν εργαζόμενο. Επίσης μετά την υποβολή της οριστικής αίτησης χορήγησης της ενίσχυσης, η επιχείρηση μπορεί να τροποποιήσει την αίτηση αυτή περισσότερες από μία φορές μέχρι το τέλος της ημέρας της αρχικής υποβολής της. Μετά το πέρας της ημέρας αυτής, η οριστική αίτηση δεν δύναται να τροποποιηθεί.

Υπενθυμίζεται οτι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων χορήγησης της επιστρεπτέας προκαταβολής θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Παρασκευή 15 Μαίου. Στην εγκύκλιο του Διοικητή της ΑΑΔΕ διευκρινίζονται μεταξύ άλλων τα εξής:

-Δικαιούχοι της επιστρεπτέας προκαταβολής είναι οι ενεργές κατά την υποβολή της αίτησης, ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, συμπεριλαμβανόμενων των ατομικών, ανεξαρτήτως κλάδου, οι οποίες κατά την 31η Μαρτίου 2020 απασχολούσαν από 1 έως 500 εργαζόμενους, ή οι ιδιωτικές επιχειρήσεις με τη μορφή ομόρρυθμων, ετερόρρυθμων, εταιρειών περιορισμένης ευθύνης εταιρειών και ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών (ΙΚΕ), ανεξαρτήτως κλάδου, οι οποίες δεν απασχολούσαν εργαζόμενους κατά την 31η Μαρτίου 2020.

-Για την χορήγηση της επιστρεπτέας προκαταβολής αποτελεί προϋπόθεση η επιχείρηση να μην είναι σε αδράνεια από την 1η Απριλίου 2019 μέχρι και τις 2 Απριλίου 2020, όπως αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που τηρούνται στο φορολογικό μητρώο της ΑΑΔΕ ή από τη μη υποβολή μηδενικών δηλώσεων ΦΠΑ καθ’ όλη την ως άνω χρονική περίοδο. Διευκρινίζεται ότι προκειμένου να αποκλεισθεί μια επιχείρηση και να μην είναι δικαιούχος, θα πρέπει να είναι σε αδράνεια συνεχώς για όλο το διάστημα από 1ης Απριλίου 2019 και μετά, έως και τις 2 Απριλίου 2020. Συνεπώς, αν μια επιχείρηση είναι μόνο κάποιο διάστημα σε αδράνεια ή υπάρχουν τμηματικές περίοδοι αδράνειας, π.χ. από 1/5/2019-30/11/2019 και από 1/1/2020-31/1/2020, δικαιούται την επιστρεπτέα προκαταβολή, εφόσον βέβαια πληρούνται και οι λοιπές προϋποθέσεις. Για το σκοπό αυτό είναι κατ’ αρχήν επιλέξιμες όλες οι επιχειρήσεις που στο διάστημα αυτό εμφανίζονται ως «ενεργές», σύμφωνα με τα ανωτέρω. Ομοίως, η προϋπόθεση της μη υποβολής μηδενικών δηλώσεων ΦΠΑ αφορά τις επιχειρήσεις, οι οποίες καθ’ όλη την περίοδο από την 1η Απριλίου 2019 έως και τις 2 Απριλίου 2020, υπέβαλαν δηλώσεις με μηδενικές εισροές και μηδενικές εκροές, δηλαδή δηλώσεις μέχρι και το Α’ τρίμηνο του 2020, για τις επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία και για τον τρίτο μήνα του 2020 για τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία.

-Δεν δικαιούνται την επιστρεπτέα προκαταβολή επιχειρήσεις που κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης βρίσκονται σε πτώχευση ή διαδικασία εκκαθάρισης, καθώς σκοπός των σχετικών διατάξεων είναι η ενίσχυση ενεργών επιχειρήσεων.

-Δεν δικαιούνται την επιστρεπτέα προκαταβολή, οι επιχειρήσεις που έχουν δηλώσει έναρξη εργασιών στο φορολογικό μητρώο της ΑΑΔΕ μέχρι την 31-3-2019 και έχουν υποβάλει, μέχρι και τις 3 Μαΐου 2020, πιστωτικές δηλώσεις ΦΠΑ με μηδενικές εκροές καθ’ όλη την περίοδο από την 1η Απριλίου 2019 μέχρι και την 31 Μαρτίου 2020, κατά τα προαναφερθέντα. Συνεπώς, επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει κατά την περίοδο αυτή έστω και μία χρεωστική δήλωση ή πιστωτική δήλωση ΦΠΑ με θετικές (άνω του μηδενός) εκροές, δικαιούνται την επιστρεπτέα προκαταβολή, εφόσον βέβαια πληρούνται και οι λοιπές προϋποθέσεις.

– Στις περιπτώσεις που δεν έχουν υποβληθεί οι σχετικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ, εφόσον υπήρχε η υποχρέωση, οι επιχειρήσεις αυτές δεν δικαιούνται την επιστρεπτέα προκαταβολή.

-Στις περιπτώσεις επιχειρήσεων που δεν είναι υποκείμενες σε ΦΠΑ ή είναι υποκείμενες αλλά απαλλάσσονται από την επιβολή του ΦΠΑ και την υποβολή των σχετικών δηλώσεων, λαμβάνονται υπόψη τα δεδομένα του υποβληθέντος εντύπου Ε3, ανεξάρτητα εάν οι δηλώσεις δεν έχουν ακόμη εκκαθαριστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Previous Post

«Ένα Ευχαριστώ δεν είναι αρκετό_ 12 Μαΐου Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων» του Βουλευτή Ν. Κοζάνης Μιχάλη Παπαδόπουλου

Next Post

Σιάτιστα: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 13 Μαΐου

Next Post
ΔΕΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑ

Σιάτιστα: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 13 Μαΐου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γήπεδο Σιάτιστας: Τι πρέπει να ξέρουν όσοι χρησιμοποιούν το στίβο
  • Σιάτιστα: Ο Αγιασμός του Μακεδονικού και της Ακαδημίας. Βίντεο και φωτογραφίες
  • ΕΟΠΥΥ: Προσοχή για απάτη με δήθεν επιστροφή χρημάτων – Πώς θα αναγνωρίσετε τα παραπλανητικά email
  • Με σπασμένη την κάτω γνάθο 15χρονος έπειτα από επεισόδιο ξυλοδαρμού – Συνελήφθησαν ένας 16χρονος και ο πατέρας του
  • Του έσκασε ηλεκτρονικό τσιγάρο στο στόμα – Του έκαψε τα ούλα

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr