• Latest
ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΑΙΡΟΣ

Εργασία σε συνθήκες καύσωνα. Η ζωή των εργαζομένων πρώτα και πάνω από όλα

16 Ιουλίου 2024
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού σε όλο το Δήμο Βοΐου λόγω προβλήματος στην Πραμόριτσα

11 Δεκεμβρίου 2025
Επικίνδυνα πυροτεχνήματα μέσα στον κόσμο, στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Κοζάνης. Βίντεο

Μαλούτας για τα βεγγαλικά στην Κοζάνη: Η δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη συνεχίζει να λειτουργεί με ανευθυνότητα

10 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Το πρώτο φιλικό παιχνίδι του Μακεδονικού

Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: Μακεδονικός Σιάτιστας – ΑΣ Ιωνικός 0-0

10 Δεκεμβρίου 2025
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Σύσκεψη αγροτών στο μπλόκο της Μπάρας

10 Δεκεμβρίου 2025
Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

10 Δεκεμβρίου 2025
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Συνελήφθησαν ο ανιψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ στη Φοινικούντα και ο επιχειρηματίας φίλος του – Αναζητείται κι άλλος

10 Δεκεμβρίου 2025
Δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ για τα βεγγαλικά στην κεντρική πλατεία Κοζάνης- Ενημερώθηκε η Εισαγγελία

Δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ για τα βεγγαλικά στην κεντρική πλατεία Κοζάνης- Ενημερώθηκε η Εισαγγελία

10 Δεκεμβρίου 2025
Νεάπολη: Ημερίδα για παιδιά και γονείς για το διαδίκτυο

Νεάπολη: Ημερίδα για παιδιά και γονείς για το διαδίκτυο

10 Δεκεμβρίου 2025
Νίκος Κατσαούνης: Πρόταση για ίδρυση μουσείου Υπεραστικών Λεωφορείων στο ΒΙΟΠΑ Εράτυρας

Νίκος Κατσαούνης: Πρόταση για ίδρυση μουσείου Υπεραστικών Λεωφορείων στο ΒΙΟΠΑ Εράτυρας

10 Δεκεμβρίου 2025
Συνάντηση Έναρξης του Έργου CARED – Κυκλική Γεωργία για την Αγροτική Οικονομική Ανάπτυξη

Συνάντηση Έναρξης του Έργου CARED – Κυκλική Γεωργία για την Αγροτική Οικονομική Ανάπτυξη

10 Δεκεμβρίου 2025
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για την Εγνατία Οδό Α.Ε. Βίντεο

10 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: «Η Καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας»

Δήμος Γρεβενών: «Η Καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας»

10 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εργασία σε συνθήκες καύσωνα. Η ζωή των εργαζομένων πρώτα και πάνω από όλα

sierafm by sierafm
16 Ιουλίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΑΙΡΟΣ
0
SHARES
37
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Να πάρουμε την προστασία της ζωής μας στα δικά μας χέρια ,να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε μέτρα προστασίας για τον καύσωνα. Παύση των εργασιών όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 38ο C ή και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες ανάλογα με τη σχετική υγρασία. Καταβολή του μεροκάματου χωρίς καμία περικοπή.

Η κυβέρνηση για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας με μια απαράδεκτη εγκύκλιο έρχεται να επιβάλλει δουλειά μέχρι και 40ο  C , προσπερνώντας ακόμα και το νόμο που επέτρεπε εργασίες σε εξωτερικούς χώρους μέχρι και 38ο  C.

Αντιμέτωποι θα βρεθούμε τις επόμενες ημέρες αλλά και συνολικά τους καλοκαιρινές μήνες με πρωτοφανή κύματα καύσωνα με βάση τις επισημάνσεις των μετεωρολόγων. θα κληθούμε να δουλέψουμε σε ανυπόφορες και εξαντλητικές συνθήκες εργασίας σε χώρους-καμίνια.

Η κατάσταση στους χώρους εργασίας και τα εργοτάξια, λόγο της εντατικοποίησης της εργασίας με 10ωρη εργασία, των μηδαμινών ελέγχων από τα αρμόδια κρατικά όργανα , την σχεδιαζόμενη επιβολή της 12ωρης εργασίας, καθιστά ακόμα πιο ασφυκτική την κατάσταση. Το κυνήγι του κέρδους από τις εταιρίες είναι και η ρίζα που ενισχύει εκείνα τα δεδομένα που καθιστούν ακόμα πιο επικίνδυνή για εμάς τους εργαζόμενους την κατάσταση στους χώρους δουλειάς.

Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, τα έκτακτα μέτρα για τον καύσωνα, η διακοπή εργασιών όπου χρειάζεται αντιμετωπίζονται από το κράτος και την εργοδοσία ως κόστος που τους επιβαρύνει. Βρισκόμαστε μπροστά στο κίνδυνο της εξουθένωσης από τις συνθήκες που διαμορφώνει ο καύσωνας.

Η κυβέρνηση αντί να επιβάλλει μέτρα για την προστασία της ζωής μας, είτε αρκείται σε κάποιες ανακοινώσεις, κλείνει το μάτι στην μεγαλοεργοδοσία και τους δίνει το ελεύθερο να μην εφαρμόζουν μέτρα είτε με εγκύκλιους και άλλες διαδικασίες επιτρέπει στην εργοδοσία να δουλεύουμε μέσα στο λιοπύρι.

Στα εργοτάξια της περιοχής μας, φ/β σταθμοί, αιολικά πάρκα, στα έργα οδοποιίας, αναπλάσεων κλπ διαμορφώνονται αντίξοες συνθήκες εργασίας  και απαιτούνται να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφάλεια μας, όπως και διακοπή των εργασιών όπου χρειάζεται λόγο υψηλής θερμοκρασίας. Οι επιπτώσεις από την εργασία σε  υψηλές θερμοκρασίες έχει άμεσες συνέπειες όπως η καταπόνηση, η αφυδάτωση, η θερμοπληξία, η αύξηση του κινδύνου εργατικών ατυχημάτων κοκ όπως και μακροχρόνια επίδραση σε χρόνιες παθήσεις που μπορεί να έχουμε.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων

Απαιτεί:

  • Άμεση διακοπή όλων των υπαίθριων εργασιών όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 38 οC ή και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες ανάλογα με τη σχετική υγρασία (π.χ. Υ.Α. Δ7/Α/οικ.12050/2223/23-5-2011, Αρθ.23 Παρ.4, Εγκύκλιος 52903/26-5-2023). Αντίστοιχα, άμεση διακοπή εργασιών σε ιδιαίτερα επιβαρυμένους θερμικά χώρους (γιαπιά, μηχανοστάσια, χυτήρια, ναυπηγικές εργασίες, υαλουργίες, μηχανουργεία, θερμοκήπια κ.λπ.). Πλήρης καταβολή του ημερομισθίου χωρίς καμία περικοπή.
  • Να εκδοθεί άμεσα Υπουργική Απόφαση που θα δεσμεύει τους εργοδότες για τα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων με απαγόρευση εργασιών από τους 38 βαθμούς Κελσίου και πάνω.
  • Πλήρη αποχή από την εργασία, όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα, των εργαζομένων που εντάσσονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, νεφροπαθείς, εγκυμονούσες κ.λπ.). Πλήρης καταβολή του ημερομισθίου.
  • Συχνά διαλείμματα κατάλληλης διάρκειας, ανάλογα με τις συνθήκες περιβάλλοντος και τα χαρακτηριστικά της εργασίας, της έντασης εργασίας και της χρησιμοποιούμενης στολής εργασίας – ΜΑΠ, για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων.
  • Διάθεση σε συνεχή βάση στους εργαζόμενους πόσιμου δροσερού νερού κοντά στη θέση εργασίας τους.
  • Δημιουργία κατάλληλων κλιματισμένων χώρων διαλείμματος για την ανάπαυση των εργαζομένων. Διαμόρφωση σκιερών χώρων διαλλείματος για τους εργαζόμενους.
Tags: ΕΡΓΑΣΙΑΚΑΥΣΩΝΑΣΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Θερινό σινεμά «Σ’ Αγαπώ Μέχρι Θανάτου

Next Post

Τι φόρο θα πληρώσουν 430.000 ελεύθεροι επαγγελματίες

Next Post
εφορια φορολογια

Τι φόρο θα πληρώσουν 430.000 ελεύθεροι επαγγελματίες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού σε όλο το Δήμο Βοΐου λόγω προβλήματος στην Πραμόριτσα
  • Μαλούτας για τα βεγγαλικά στην Κοζάνη: Η δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη συνεχίζει να λειτουργεί με ανευθυνότητα
  • Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: Μακεδονικός Σιάτιστας – ΑΣ Ιωνικός 0-0
  • Σιάτιστα: Σύσκεψη αγροτών στο μπλόκο της Μπάρας
  • Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr