• Latest
ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ερχεται ανασχηματισμός -Ο Μπίστης, ο Ραγκούσης και τα μυστήρια Αντώναρου

23 Ιανουαρίου 2019
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου

9 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Καστοριάς: Έναρξη Εορταστικής Περιόδου με τη Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου  στην Πλατεία Ομονοίας

Δήμος Καστοριάς: Έναρξη Εορταστικής Περιόδου με τη Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου  στην Πλατεία Ομονοίας

9 Δεκεμβρίου 2025
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων

Εκτροφείς Γουνοφόρων: Έγκριση Χρηματοδότησης της Επιδημιολογικής Μελέτης του ιού της Μόρβας

9 Δεκεμβρίου 2025
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Κάλεσμα από τους Γεωργοκτηνοτρόφους και μελισσοκόμους Δυτικής Μακεδονίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Σιάτιστα την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου

9 Δεκεμβρίου 2025
Στο Μπλόκο των Αγροτών στη Σιάτιστα οι Αντιπεριφερειάρχες  Δυτικής Μακεδονίας. Βίντεο

Στο Μπλόκο των Αγροτών στη Σιάτιστα οι Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας. Βίντεο

9 Δεκεμβρίου 2025
Αναβάλλεται η συναυλία με τον Sicario-Πότε θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τη “Λευκή Νύχτα” στην Κοζάνη

Kοζάνη: Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και Λευκή Νύχτα με SICARIO

9 Δεκεμβρίου 2025
Ευχαριστήριο από τους Λαμπηδόνες

Ευχαριστήριο από τους Λαμπηδόνες

9 Δεκεμβρίου 2025

Δίπλα στους αγρότες και κτηνοτρόφους το Επιμελητήριο Κοζάνης – Ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα

9 Δεκεμβρίου 2025
ΓΡΕΒΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για Συμμετοχή στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό Γρεβενών

9 Δεκεμβρίου 2025

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για τον προϋπολογισμό

9 Δεκεμβρίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Δώστε τώρα ή πραγματικές λύσεις στήριξης των αγροτών ή τη δημοκρατική λύση των εκλογών»

9 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Μαγικά Χριστούγεννα στην «Χώρα των Ξωτικών».

Δήμος Γρεβενών: Μαγικά Χριστούγεννα στην «Χώρα των Ξωτικών».

9 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ερχεται ανασχηματισμός -Ο Μπίστης, ο Ραγκούσης και τα μυστήρια Αντώναρου

sierafm by sierafm
23 Ιανουαρίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ορισμός νέας στρατιωτικής ηγεσίας από το ΚΥΣΕΑ και αναπλήρωση των κενών στο κυβερνητικό σχήμα αναμένονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Κι αν τα στρατιωτικά θέματα έχουν τη δική τους -σχετική- αυτοτέλεια, οι επιλογές προσώπων που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας για να καλύψει το κενό των υπουργών που αποχώρησαν από τους ΑΝΕΛ πιθανότατα θα αποτελέσουν μέρος του πολιτικού σχεδίου που ξεδιπλώνει το Μαξίμου στη «μετά Καμμένο» εποχή, για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου που με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ θα αντιπαρατεθεί με τη ΝΔ.

Ακόμα δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να προχωρήσει σε «βαθύ» ανασχηματισμό για ένα κυβερνητικό σχήμα «εκλογικής μάχης» ή απλά θα επιλέξει να αξιοποιήσει πρόσωπα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς που δεν θέλουν συμπόρευση με τη ΝΔ, ή ακόμα και από τον συντηρητικό χώρο, που διαφωνούν με τις επιλογές Μητσοτάκη.

Πληροφορίες θέλουν πάντως τον κ. Τσίπρα να προχωρά σε τέτοια ανοίγματα. Είναι χαρακτηριστικές οι τοποθετήσεις του Νίκου Παππά, ότι δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλά με όλους, με στόχο τη συγκρότηση νέων προοδευτικών πλειοψηφιών. Εκτίμησε μάλιστα -όταν ερωτήθηκε για τα πιθανά ανοίγματα- ότι ο κάθε ανασχηματισμός έχει πολιτικό πρόσημο.

Πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ

Το πολιτικό φλερτ με τον υπουργό των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου, Γιάννη Ραγκούση, παραμένει σταθερό τον τελευταίο χρόνο. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί έσπευσαν πριν από τον προηγούμενο ανασχηματισμό να πουν ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ θα μπει στην κυβέρνηση. Μπήκε τελικά η πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Αξιόπιστες πληροφορίες πάντως επιμένουν ότι το πιθανότερο είναι να δούμε τον Γ. Ραγκούση να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές και όχι να αναλαμβάνει τώρα υπουργείο.

Άλλο πρόσωπο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ το όνομα του οποίου συνδέουν με τις αλλαγές το κυβερνητικό σχήμα, που θα σηματοδοτήσουν άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά, είναι ο καθηγητής Χάρης Παμπούκης, επίσης υπουργός της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου. Για την ώρα ο κ. Παμπούκης (πρώην γ.γ του υπ. Εξωτερικών, υπουργός Επικρατείας, καθηγητής του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου Διεθνών Συναλλαγών) μετέχει στο επιστημονικό συμβούλιο του υπουργείου Εξωτερικών και έχει υπερασπιστεί τα κέρδη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πρόσωπα, πάντως, που οι πληροφορίες τα θέλουν να αξιοποιούνται σε ενδεχόμενο ευρέος ανασχηματισμού θα πρέπει να τα αναζητήσει κανείς στην εκδήλωση για την προοδευτική συμπαράταξη με αφορμή τις Πρέσπες, που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής και είχε κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Νίκος Μπίστης, που είχε χαρτοφυλάκιο επί διακυβέρνησης Σημίτη, μετέχει ενεργά σε συζητήσεις για τη στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών και τη συγκρότηση προοδευτικού πόλου, ενώ έχει τοποθετηθεί και δημόσια.

Η αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση, για μια σειρά από πρόσωπα όπως ο κ. Μπίστης, άρει τα εμπόδια και ανοίγει τον δρόμο για τη σύγκλιση των σοσιαλιστών με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί εκτιμούν ότι θα μπορούσε στο επόμενο διάστημα να αξιοποιηθεί με τοποθέτησή του στη κυβέρνηση.

Το μυστήριο με Αντώναρο

Και ενώ όλοι αναζητούν με ενδιαφέρον τα στελέχη που πιθανότατα θα βολιδοσκοπήσει ο Αλέξης Τσίπρας για να σηματοδοτήσει το άνοιγμα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, μια νυχτερινή βόλτα στο Μέγαρο Μαξίμου του κυβερνητικού εκπροσώπου επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή τροφοδότησε κι άλλα σενάρια.

Ο νυχτερινός επισκέπτης στο Μαξίμου Ευάγγελος Αντώναρος κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για το ποιον συνάντησε. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κόκκος αληθείας» στα σενάρια που τον θέλουν είτε να υπουργοποιείται είτε να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν ερωτήθηκε, όμως, αν συνάντησε τον πρωθυπουργό, σημείωσε ότι «οι πολιτικοί μπορούν να κάνουν συναντήσεις» και επανέλαβε ότι προχωρά με νέα πολιτική κίνηση.

Ήδη, πάντως, στην κυβέρνηση υπάρχει συντηρητική συνιστώσα, που αποτυπώνεται στα πρόσωπα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Κατερίνας Παπακώστα.

Πηγή: iefimerida.gr
Tags: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
Previous Post

ΚΚΕ: συγκέντρωση για τις πολιτικές εξελίξεις, τη Συμφωνία των Πρεσπών και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια.

Next Post

Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε.: Πρόσληψη 3 ατόμων

Next Post
ΔΕΗ

Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε.: Πρόσληψη 3 ατόμων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου
  • Δήμος Καστοριάς: Έναρξη Εορταστικής Περιόδου με τη Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου  στην Πλατεία Ομονοίας
  • Εκτροφείς Γουνοφόρων: Έγκριση Χρηματοδότησης της Επιδημιολογικής Μελέτης του ιού της Μόρβας
  • Κάλεσμα από τους Γεωργοκτηνοτρόφους και μελισσοκόμους Δυτικής Μακεδονίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Σιάτιστα την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου
  • Στο Μπλόκο των Αγροτών στη Σιάτιστα οι Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr