• Latest

Ετοιμη η λύση στο Σκοπιανό; Ο Κοτζιάς ονειρεύεται ωραία γιορτή στα σύνορα

30 Μαΐου 2018
ΑΡΣΥ: Ανοιχτή επιστολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Να ανακληθούν οι απολύσεις στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας

ΑΡΣΥ: Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» – «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ»

16 Νοεμβρίου 2025
Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

16 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Γ Εθνική: Ήττα για την Κοζάνη από την πρωτοπόρο Βέροια. Άνετα ο Εορδαϊκός

16 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα

ΕΠΣ Κοζάνης: Η κορυφή μένει ίδια στις δύο κατηγορίες. Αποτελέσματα και βαθμολογίες

16 Νοεμβρίου 2025
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας: Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ μετά την σύσκεψη!

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας: Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ μετά την σύσκεψη!

16 Νοεμβρίου 2025
Ευχέλαιο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου εξ αφορμής της ενάρξεως της Σαρακοστής των Χριστουγέννων

Ιερό Ευχέλαιο την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2025 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης

16 Νοεμβρίου 2025
ΤΡΑΠΕΖΑ

Εθνική Τράπεζα: Βάζει «λουκέτο» σε ένα ακόμα κατάστημα στη Δυτική Μακεδονία

16 Νοεμβρίου 2025
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Πώς να μπλοκάρετε τις ανεπιθύμητες κλήσεις μία για πάντα – Ποιος δικαιούται αποζημίωση 10.000 ευρώ

16 Νοεμβρίου 2025
ταξιδι διακοπες

Πώς θα δείτε αν είστε στους νέους δικαιούχους στο «Τουρισμός για Όλους»

16 Νοεμβρίου 2025
καιρος

Καιρός: Πότε αλλάζει από την άνοιξη στα πρώτα δείγματα χειμώνα

16 Νοεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε πολίτες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας- Έγιναν 45 συλλήψεις

16 Νοεμβρίου 2025
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Όσα αλλάζουν για e-shops και καταναλωτές με το κλείσιμο του «παραθύρου» για τα αφορολόγητα μικροδέματα από τις αρχές του 2026

16 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ετοιμη η λύση στο Σκοπιανό; Ο Κοτζιάς ονειρεύεται ωραία γιορτή στα σύνορα

sierafm by sierafm
30 Μαΐου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πολιτική σφραγίδα σε συμφωνία για το ονοματολογικό ετοιμάζονται να βάλουν το επόμενο διάστημα οι πρωθυπουργοί Τσίπρας-Ζάεφ, με τις Πρέσπες να παραμένουν ο…ιδανικός τόπος για να κλείσει και συμβολικά το ζήτημα σε επίπεδο πρωθυπουργών.

«Αυτή η συμφωνία έγινε προς το δικό μας και προς το δικό τους συμφέρον» είπε χθες από τη Γερμανία και χωρίς περιστροφές ο υπουργός των Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στέλνοντας κατά τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του το μήνυμα ότι έχει επί της ουσίας επιτευχθεί λύση.

Απαντώντας, μάλιστα σε ερώτηση διπλωμάτη στην πρεσβεία της ΠΓΔΜ στην Γερμανία, o κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι το όνομα είναι «πολύ λίγο»:

«Έχουμε ένα συνολικό σκεπτικό, με το οποίο, μέσω της επίλυσης του θέματος της ονομασίας, θα εμβαθύνουμε την συνεργασία μας σε όλα τα πεδία της πολιτικής.

Από την συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων μέχρι την συνεργασία μεταξύ των πανεπιστημίων, την συνεργασία των κοινωνιών», δήλωσε ο κ. Κοτζιάς και ανέφερε ότι ονειρεύεται την υπογραφή αυτής της συμφωνίας σε ένα σημείο στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, με μια ωραία γιορτή.

Το Μαξίμου, βέβαια, σε εμφανώς πιο συγκρατημένους τόνους, «δικαιολόγησε» τις αναφορές Κοτζιά ερμηνεύοντάς τες ως αναφορά στη δουλειά που έχει γίνει σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.

«Βρισκόμαστε σε μια τελική ευθεία. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί το αποτέλεσμα σε μία τόσο πολύπλοκη διαπραγμάτευση» αρκέστηκε να δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, δίχως να ανοίξει τα χαρτιά του περαιτέρω.

Εν αναμονή του τηλεφωνήματος Τσίπρα-Ζάεφ

Εν αναμονή της τηλεφωνικής επικοινωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, η οποία πιθανόν να γίνει και σήμερα, διπλωματικές πηγές μιλώντας στο iefimerida αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Περιμένουμε να μας πει ο Ζάεφ τι δέχεται και τι δεν δέχεται».

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο δεν κρύβουν ότι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός χρειάζεται πολιτικό χρόνο με δεδομένες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της χώρας του. «Είχε κρατήσει επιφυλάξεις για erga omnes και Συνταγματική αναθεώρηση για τα ονόματα των προτάσεων Νίμιτς», θυμίζει με νόημα υπουργός της κυβέρνησης λέγοντας ότι το κλειδί το κρατούν τα Σκόπια.

Φαβορί το «Βόρεια Μακεδονία» 

Όσο για το γρίφο του ονόματος, από την κυβέρνηση μιλούν για γεωγραφικό προσδιορισμό και ειδικότερα για το «Βόρεια Μακεδονία» ή το «Άνω Μακεδονία».

Μετά τον Αλέξη Τσίπρα, πάντως, που αποκάλεσε «βόρειους γείτονές μας» από τη Θεσσαλονίκη τους κατοίκους της ΠΓΔΜ, χθες και ο Νίκος Κοτζιάς μίλησε για «τους καλούς μας φίλους και γείτονές μας από το Βορρά», όπερ και σημαίνει ότι η ονομασία Severna Makedonija κερδίζει έδαφος. Την ίδια ώρα  και τα Σκοπιανά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι είναι το πιθανό συμφωνημένο όνομα.

Αγωνία για τα συλλαλητήρια

Ενδεικτικό της αγωνίας που υπάρχει στα υψηλά κλιμάκια του Μαξίμου για πιθανές κοινωνικές αντιδράσεις, με δεδομένο ότι προετοιμάζονται συλλαλητήρια το επόμενο διάστημα, αποτελεί η επιλογή του πρωθυπουργού χθες από τον ΣΕΒ να καθησυχάσει, διαβεβαιώνοντας ότι χειρίζεται το Σκοπιανό με αίσθημα πατριωτισμού.

«Εμείς χωρίς περιστροφές τοποθετηθήκαμε και δουλέψαμε υπέρ της λύσης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε υπογραμμίζοντας ότι «έτσι πιστεύουμε ότι μπορούμε να αποκαταστήσουμε την πρωταγωνιστική θέση της χώρας στα Βαλκάνια». Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι με αυτό τον τρόπο θα υπάρξουν «ευρύτερες ευεργετικές συνέπειες όχι μόνο στη γεωπολιτική σκακιέρα, αλλά και στον τομέα της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας». Μάλιστα πρόσθεσε ότι η λύση θα οδηγήσει σε διεργασίες οι οποίες με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν δυναμική ανάπτυξης και συνεργασίας με όλες τις χώρες της περιοχής των Βαλκανίων, ενώ ταυτόχρονα «θα ανακόψει βλέψεις οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας άλλων δυνάμεων, όπως της Τουρκίας για παράδειγμα».

Πηγή: iefimerida.gr
Tags: ΖΑΕΦ
Previous Post

5 σημάδια ότι μεγαλώσατε με μια τοξική μητέρα

Next Post

Γραφείο… ταξιδίων για εξωπλανήτες με την «υπογραφή» της NASA

Next Post
Γαλαξίας Πλανήτες μαυρη τρυπα

Γραφείο... ταξιδίων για εξωπλανήτες με την «υπογραφή» της NASA

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • ΑΡΣΥ: Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» – «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ»
  • Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»
  • Γ Εθνική: Ήττα για την Κοζάνη από την πρωτοπόρο Βέροια. Άνετα ο Εορδαϊκός
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Η κορυφή μένει ίδια στις δύο κατηγορίες. Αποτελέσματα και βαθμολογίες
  • Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας: Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ μετά την σύσκεψη!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr