• Latest

Ζεμπιλιάδου: Ο κ. Καρυπίδης  θα… σώσει το περιβάλλον  αφού έχασε έτοιμα  ενταγμένα έργα   36 εκ€ !

21 Οκτωβρίου 2017
Φωτορεπορτάζ από τα Μπουμπουσάρια της Εράτυρας.  Δείτε πολλές φωτογραφίες

Φωτορεπορτάζ από τα Μπουμπουσάρια της Εράτυρας. Δείτε πολλές φωτογραφίες

2 Ιανουαρίου 2026
Εράτυρα: Ξεκαρδιστική σάτιρα στα Μπουμπουσάρια.  Βίντεο

Εράτυρα: Ξεκαρδιστική σάτιρα στα Μπουμπουσάρια. Βίντεο

2 Ιανουαρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για Φυσικό Αέριο και Ενεργειακές Κοινότητες – Χρήστος Ζευκλής: Μειώνουμε το ενεργειακό κόστος για τους Δημότες

Η επίσημη απόφαση για ορισμό αντιδημάρχων στο Δήμο Βοΐου

2 Ιανουαρίου 2026
λίμνη Πολυφύτου

Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου

2 Ιανουαρίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Πτολεμαΐδα: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής κατά συναυτουργία

2 Ιανουαρίου 2026
πανσελινος

«Φεγγάρι του Λύκου»: Πότε θα δούμε την πρώτη πανσέληνο του 2026, γιατί ονομάστηκε έτσι

2 Ιανουαρίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Στη ΜΕΘ 16χρονος που τραυματίστηκε από όπλο στο κεφάλι – Υποβλήθηκε σε πολύωρη εγχείρηση

2 Ιανουαρίου 2026
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Δημόσιο -Νέο πειθαρχικό: Τέθηκε σε ισχύ από την Πρωτοχρονιά με εξοντωτικές ποινές

2 Ιανουαρίου 2026
bullying, βια, ξυλο, σχολειο, ξυλοδαρμος

43χρονος παρενόχλησε 20χρονη σε μπαρ και αυτή τον έδειρε μαζί με τον σύντροφό της

2 Ιανουαρίου 2026
Εντυπωσιακή υποδοχή του νέου έτους στην Καστοριά με τον Τόνι Σφήνο

Εντυπωσιακή υποδοχή του νέου έτους στην Καστοριά με τον Τόνι Σφήνο

2 Ιανουαρίου 2026
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Μόνο ηλεκτρονικά οι συναλλαγές με το Ταμείο του Δήμου Κοζάνης έως την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026

2 Ιανουαρίου 2026
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροκάστρου έψαλε τα κάλαντα στο Μοναστήρι. Βίντεο και φωτογραφίες

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροκάστρου έψαλε τα κάλαντα στο Μοναστήρι. Βίντεο και φωτογραφίες

2 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 3 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ζεμπιλιάδου: Ο κ. Καρυπίδης  θα… σώσει το περιβάλλον  αφού έχασε έτοιμα  ενταγμένα έργα   36 εκ€ !

sierafm by sierafm
21 Οκτωβρίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο κ. Καρυπίδης μη έχοντας έργο να παρουσιάσει, εκδίδει δελτία τύπου ακόμα και για υπηρεσιακές συσκέψεις καθημερινής ρουτίνας.

Σύντομα, θα μας ενημερώνει και πότε μετακινείται από το ένα γραφείο του κτιρίου στο άλλο.

Επειδή, όμως, ο.. διάβολος, όπως λένε, κρύβεται στις λεπτομέρειες, αλλά και στις συσκέψεις ρουτίνας, ο κ. Καρυπίδης, άθελα του προφανώς και ενώ ήθελε να διαφημίσει, κατά πώς το συνηθίζει, τον εαυτό του, μας υπενθύμισε μια ακόμα μεγάλη ευθύνη που φέρει ο ίδιος προσωπικά για την καταστροφή του περιβάλλοντος στο οικοσύστημα της λίμνης Βεγορίτιδας και του ποταμού Σουλού.

Μέσω επισήμου Δελτίου Τύπου, με το οποίο μας ενημερώνει για τη συνάντηση του με τους Δημάρχους Εορδαίας και Αμυνταίου προκειμένου να βρεθεί λύση για το περιβαλλοντικό πρόβλημα των δύο αυτών περιοχών, μάθαμε πως ο κ. Καρυπίδης μίλησε για «… Δίκαιη ανάπτυξη, βιώσιμη και με περιβαλλοντική προσέγγιση…» και ενημέρωσε τους πολίτες ότι «… Ένα έγκλημα στο περιβάλλον θα λάβει τέλος…»

 

Φυσικά, αποσιώπησε και πάλι την αλήθεια, που οδηγεί στις δικές του τεράστιες ευθύνες για το θέμα αυτό, καθώς αυτός ήταν ο Περιφερειάρχης που ΑΠΕΝΤΑΞΕ με αποφάσεις του  τρία  έργα συνολικού προϋπολογισμού 36,2εκ€ που είχαν στόχο την προστασία του ποταμού Σουλού και κατ’ επέκταση της Λίμνης Βεγορίτιδας από τα λύματα της περιοχής των Δήμων Εορδαίας και Αμυνταίου.

Επισημαίνουμε ότι για την ένταξη αυτών των έργων είχε προηγηθεί από τη Διαχειριστική Αρχή ανάθεση για την  «Τεχνική αξιολόγηση της ορθότητας και πληρότητας των μελετών και αδειοδοτήσεων» των   έργων ( πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά).

Τα τρία  έργα που απεντάχθηκαν από τον κο Καρυπίδη είναι:

1ο  « Μελέτες και έργα αποχέτευσης για την αποκατάσταση του ποταμού Σουλού στο δήμο Εορδαίας (εκτός της Δ.Ε. Πτολεμαίδας) με προϋπολογισμό 5,963,287.76€ (κωδικός ΟΠΣ 453214) ! (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά)

Το έργο θα έλυνε το πρόβλημα της επεξεργασίας λυμάτων των οικισμών της Εορδαίας   (εξωτερικά δικτύα μεταφοράς λυμάτων Κρυόβρυσης,  Άρδασσας Φούφα, Μηλοχωρίου, Εμπορίου και Αναρράχης,  εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης λυμάτων Καρυοχωρίου, συνδέσεις με συνδετήριους αγωγούς και με τον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό μεταφοράς στον Βιολογικό Καθαρισμό Πτολεμαΐδας, καθώς και τη μελέτη του εξωτερικού δικτύου μεταφοράς λυμάτων Αγίου Χριστοφόρου και Καρυοχωρίου στον Βιολογικό Καθαρισμό της Πτολεμαΐδας.

Ο κος Καρυπίδης , βρήκε το έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ από τον Φεβρουάριο του 2014   (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά).

2ο «Μελέτες και έργα αποχέτευσης για την αποκατάσταση του ποταμού Σουλού στη Δ.Ε. Πτολεμαίδας του δήμου Εορδαίας» με προϋπολογισμό 13.950.047€ ( κωδικός  ΟΠΣ 453391) (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά)

Το έργο  αφορούσε  στην κατασκευή δικτύων αποχέτευσης (εσωτερικών και εξωτερικών), στην ΔΕ Πτολεμαΐδας, για  τη μεταφορά λυμάτων  στον Βιολογικό Καθαρισμό  της Πτολεμαίδας  και στην  αναβάθμιση  της εγκατάστασης. .

Ο κος Καρυπίδης , βρήκε το έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ απόν Φεβρουάριο του 2014   (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά)

3ο « Κατασκευή και λειτουργία Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Φιλώτα και αποχετευτικού δικτύου Φιλώτα – Αντίγονου – Πελαργού – Μανιακίου – Λεβαίας – Βεγόρας του δήμου Αμυνταίου της Π.Ε. Φλώρινας με σκοπό την περιβαλλοντική αποκατάσταση του ποταμού Σουλού»  με προϋπολογισμό 16.386.179 € (ΟΠΣ 453337) (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά)

Το έργο αφορούσε  στην κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και την κατασκευή νέας εγκατάστασης Επεξεργασίας λυμάτων  της Δημοτικής Ενότητας  Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου.

Ο κος Καρυπίδης , βρήκε το έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ από τον Φεβρουάριο του 2014     (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά)

Tο χρονοδιάγραμμα  των έργων  και των μελετών προέβλεπε την ολοκλήρωση τους έως 31.12.2015.

Δυστυχώς η ολιγωρία και η ανικανότητά  της Περιφερειακής Αρχής του κου Καρυπίδη οδήγησαν, στην απένταξη των  έργων , ουσιαστικά το Μάιο του 2015 (Στοιχεία Υπουργείου Ανάπτυξης/ΟΠΣ) και τυπικά στις 27/1/2017.

Και ενώ γνώριζε ότι τα έργα  είναι απενταγμένα από το Μάιο του 2015, και παρά το γεγονός ότι τα έργα αυτά λόγω της ετοιμότητάς τους  χαρακτηρίσθηκαν εμπροσθοβαρή έργα για το νέο ΕΣΠΑ,  δεν φρόντισε, εδώ και τρία χρόνια να τα  εντάξει έγκαιρα και μάλιστα να διεκδικήσει πόρους από το Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος (Ταμείο Συνοχής).

Έρχεται λοιπόν σήμερα να δηλώσει ότι « …. σύντομα θα βγει μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, η πρόσκληση που θα περιλαμβάνει και τη διαχείριση λυμάτων που θα καταλήγουν σε ευαίσθητους αποδέκτες (λίμνες, ποτάμια κτλ.).»

Δηλαδή ακόμη δεν βγήκε καν η πρόσκληση για την ένταξη των έργων; Ακόμη δεν διασφάλισε πόρους, και μιλάει ότι θα λάβει τέλος ένα έγκλημα στο περιβάλλον;

Μα εδώ  βρήκε τα έργα με έτοιμες μελέτες, αδειοδοτημένα και ενταγμένα και δεν πρόλαβε να τα τελειώσει και  θα τα τελειώσει τώρα στον ενάμιση χρόνο που απέμεινε μέχρι την λήξη της θητείας του, όταν ακόμη δεν βγήκε καν η πρόσκληση….!!!

Θέλοντας να προλάβουμε τη συνήθη του τακτική να αναζητήσει αλλού ενόχους και γι’ αυτό το… κατόρθωμα του (π.χ. τους Δήμους), οφείλουμε να του θυμίσουμε ότι τη συνολική ευθύνη για το ΕΣΠΑ την έχει ο ίδιος, με τις εξής  επιδόσεις:

  • τελευταίος στην απορρόφηση του νέου ΕΣΠΑ από όλες τις Περιφέρειες, και
  • απώλεια 230εκ€ από το προηγούμενο ΕΣΠΑ.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που η ανικανότητα του κ. Καρυπίδη μας κοστίζει ακριβά και μάλιστα σ’ ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως το περιβάλλον. Ούτε βέβαια μας εκπλήσσει το θράσος του να κάνει το άσπρο μαύρο. Το άσχημο είναι πως όλα αυτά τα πληρώνουν πολύ ακριβά οι πολίτες και ο τόπος.

Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Περιφερειακή Σύμβουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

Previous Post

Οι σημαντικότεροι «μύθοι» για τον καρκίνο του μαστού

Next Post

Ιωαννίδης σε Μαλούτα: Δεν έχουμε προλάβει να διορθώσουμε το “χάλι” των αθλητικών χωρών που παραλάβαμε μετά την 25ετη σας θητεία

Next Post
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Ιωαννίδης σε Μαλούτα: Δεν έχουμε προλάβει να διορθώσουμε το "χάλι" των αθλητικών χωρών που παραλάβαμε μετά την 25ετη σας θητεία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Φωτορεπορτάζ από τα Μπουμπουσάρια της Εράτυρας. Δείτε πολλές φωτογραφίες
  • Εράτυρα: Ξεκαρδιστική σάτιρα στα Μπουμπουσάρια. Βίντεο
  • Η επίσημη απόφαση για ορισμό αντιδημάρχων στο Δήμο Βοΐου
  • Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου
  • Πτολεμαΐδα: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής κατά συναυτουργία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr