• Latest
Ζεμπιλιάδου

Ζεμπιλιάδου: Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο: Πάνδημο το αίτημα για την απόσυρσή του και κοινή απόφαση για Προσφυγή. Παραδοχή και αμηχανία του Υπουργού. Θλιβερά απομονωμένος ο Περιφερειάρχης

27 Σεπτεμβρίου 2024
Έρχεται το πιο μαγικό ταξίδι των Χριστουγέννων – Το «Πολικό Εργαστήρι» στην Καστοριά!

Ξεκινούν τα δρομολόγια του Χριστουγεννιάτικου Τρένου προς και από τη «Μαγική Λιμνοπολιτεία»

19 Δεκεμβρίου 2025
Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας.  Φωτογραφίες

Λάζαρος Γκερεχτές: Εντάσσεται σε χρηματοδότηση ο κόμβος της Μπάρας Σιάτιστας

18 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκο Αντιγόνου: Συνεχίζουμε τον αγώνα μας!

Μπλόκο κόμβου Φιλώτα Δ. Αμυνταίου: Την Παρασκευή 19/12 στις 15:30 συνέλευση στο μπλόκο και 16:00-19:00 κλείσιμο δρόμου

18 Δεκεμβρίου 2025
Βελβεντό: Χριστουγεννιάτικες μελωδίες

Βελβεντό: Χριστουγεννιάτικες μελωδίες

18 Δεκεμβρίου 2025
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Π. Κουκουλόπουλος: «Ανεπίτρεπτη αιφνιδιαστική ταλαιπωρία για τους αγρότες και κτηνοτρόφους στη Δημοτική Κοινότητα Λιβαδερού»

18 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2025 το «2ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Τοπικής Γευσιγνωσίας»

Δήμος Κοζάνης: Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2025 το «2ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Τοπικής Γευσιγνωσίας»

18 Δεκεμβρίου 2025
Καστοριά: Υποδεχόμαστε όλοι μαζί το 2026 παρέα με τον μοναδικό Τόνι Σφήνο!

Καστοριά: Υποδεχόμαστε όλοι μαζί το 2026 παρέα με τον μοναδικό Τόνι Σφήνο!

18 Δεκεμβρίου 2025
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Δευτέρα 22-12-2025

18 Δεκεμβρίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

7 Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Κοζάνης και της Φλώρινας

18 Δεκεμβρίου 2025
Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

26.026.943,28 € για αποζημιώσεις από την ευλογιά. Λάρισα Σέρρες και Ξάνθη παίρνουν πάνω από τα μισά χρήματα

18 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή

Κοζάνη: Άρπαξαν 4.500 ευρώ παριστάνοντας τον λογιστή

18 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα.  Βίντεο

Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο

18 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ζεμπιλιάδου: Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο: Πάνδημο το αίτημα για την απόσυρσή του και κοινή απόφαση για Προσφυγή. Παραδοχή και αμηχανία του Υπουργού. Θλιβερά απομονωμένος ο Περιφερειάρχης

sierafm by sierafm
27 Σεπτεμβρίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Ζεμπιλιάδου
0
SHARES
33
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η 16η Σεπτέμβρη, θα μείνει στην συλλογική μας μνήμη, ως μια ημέρα κατά την οποία η Δυτική Μακεδονία – μέσω των εκπροσώπων της – όρθωσε το ανάστημα της.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ακούστηκε ένα ηχηρό ΦΤΑΝΕΙ!

Το βροντοφώναξαν, οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας, οι δύο(2) Βουλευτές Π.Ε Κοζάνης, κος Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ) και κα Βέττα (ΣΥΡΙΖΑ), εκπρόσωποι των Παρατάξεων του ΓΕΩΤΕΕ (ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ), Συλλογικότητες ενάντια στην ασύδοτη ανάπτυξη των ΑΠΕ και πλήθος Πολιτών, στη συνεδρίαση με θέμα την ακύρωση του νέου Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου, που έφερε προς συζήτηση σύσσωμη η Αντιπολίτευση.

Αιτία;

Η πρωτοφανής υποβάθμιση της Περιφέρειας, με το εκδοθέν στις 19/6/2024 Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο εγκρίθηκε χωρίς προηγουμένως να έρθει προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν την Αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου να προκαλέσει την έκτακτη συνεδρίαση ήταν: Αφενός ότι στις 18.09.2024 έληγε η προθεσμία προσφυγής για την ακύρωση του ΦΕΚ του Χωροταξικού και αφετέρου η ανάγκη να αναδειχθούν οι λόγοι της Προσφυγής.

Στην εισήγησή μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο αναδείξαμε πέντε(5) βασικά σημεία που πρέπει άμεσα να αλλάξουν τόσο στη διαδικασία έγκρισης του χωροταξικού, όσο και στην ουσία του περιεχομένου του, προκειμένου να μην υποβαθμιστεί πλήρως όλη η Περιφέρεια:

1. Η παράνομη παράκαμψη της Υποχρεωτικής Διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία όπως αυτή εκφράζεται από το Περιφερειακό Συμβούλιο, σύμφωνα με την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία. Διαβούλευση που έπρεπε να γίνει πριν τη δημοσίευση της αναθεώρησης του Χωροταξικού .

2. Η υποβάθμιση των Πόλεων της Περιφέρειας μας σε σχέση με το Περιφερειακό Χωροταξικό του 2003. Η Πρωτεύουσα της, η πόλη της Κοζάνης από 1ου επιπέδου πόλη το 2003 (διεθνούς και ευρωπαϊκής εμβέλειας) γίνεται πλέον 3ου επιπέδου (περιφερειακής σημασίας). Η Πτολεμαΐδα μαζί με τα Γρεβενά από 2ου επιπέδου (εθνικής σημασίας) γίνονται 5ου επιπέδου (τοπικής σημασίας). Η Καστοριά και η Φλώρινα από 2ου επιπέδου (εθνικής σημασίας) γίνονται 4ου επιπέδου (ενδοπεριφερειακής σημασίας). Και όλα αυτά κατά παράβαση ακόμη και του Γενικού Πλαισίου Χωρικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης του 2008.

Η κατάταξη των πόλεων συνδέεται άμεσα με το επίπεδο των Υπηρεσιών που μπορούν να φιλοξενούν, τις Τεχνικές Υποδομές που προβλέπονται και τις Κοινωνικές τους δομές, παράλληλα με την στήριξη της οικονομίας τους. Η εξέλιξη αυτή μετατρέπει την Περιφέρεια σε Νομό…

3. Η εξαφάνιση από το Περιφερειακό Χωροταξικό του χαρακτηρισμού των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών που διατρέχουν την Περιφέρεια και του Διεθνούς Αεροδρομίου της Καστοριάς.

4. Η απόφαση για την Καύση των Απορριμμάτων της Χώρας στη Δυτική Μακεδονία.

5. Ο κατακλεισμός με ΑΠΕ κάθε σπιθαμής γης, όπως αποτυπώνεται και στον Χάρτη ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στο κείμενο του Χωροταξικού που αφενός ακυρώνει την προοπτική ανάπτυξης του αγροτικού τομέα και του τουρισμού στην Περιφέρεια, ακυρώνει τον Ολοκληρωμένο Χωρικό Σχεδιασμό Επενδύσεων Λιμνών και Ποταμών και την ανάπτυξη των Γεωπάρκου Τηθύος και αφετέρου νομιμοποιεί εκ των υστέρων τα τεράστια Φωτοβολταϊκά Πάρκα στα Ορυχεία και σε περιοχές για τις οποίες έχουμε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με το επιχείρημα ότι δεν προβλεπόταν στο Περιφερειακό Χωροταξικό.

Όλα τα παραπάνω ένωσαν όλους τους μετέχοντες Δημάρχους μέσω της ΠΕΔ, τους Βουλευτές και σύσσωμη την Αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μαζί με το Σύλλογο Περιβάλλοντος Ακρινής, να καταθέσουν εμπρόθεσμες Προσφυγές για την ακύρωση του εν λόγω ΦΕΚ.

Θλιβερή μειοψηφία στην Πάνδημη αντίδραση ήταν ο Περιφερειάρχης και οι σύμβουλοι του, που κρύφτηκαν πίσω από πρωτοφανείς δικαιολογίες.

Στην πρόσφατη επερώτηση του Βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ κου Κουκουλόπουλου, σχετικά με το θέμα της πρωτοφανούς υποβάθμισης της Περιφέρειας με το νέο Χωροταξικό Πλαίσιο, και της παράκαμψης της διαβούλευσης, η απάντηση του Αρμόδιου Υπουργού δείχνει αφενός αμηχανία ως προς τα θέματα της υποβάθμισης, τα οποία δήλωσε ότι δεν τα γνωρίζει και αφετέρου παραδοχή του γεγονότος της παράκαμψης της Διαβούλευσης.

Ανάλογη ήταν η απάντηση του Υπουργού και σε επερώτηση για το ίδιο θέμα, με έμφαση στην απαράδεκτη παράκαμψη της Διαβούλευσης, που κατέθεσε και η Βουλευτής της Νέας Αριστεράς κα Πέρκα.

Οι παραδοχές του αρμόδιου Υπουργού επιβεβαιώνουν την ορθότητα της Προσφυγής μας για τα προφανή και επιπλέον καθιστούν ιστορικής σημασίας τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 16ης Σεπτεμβρίου.

Το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο, είναι το όχημα για την ανάπτυξη της Περιφέρειας για την επόμενη εικοσαετία.

Είναι η κληρονομιά που αφήνουμε στις επόμενες γενιές και η μάχη για την απόσυρση του, είναι η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Συνδέεται άμεσα με την θέση μας στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Συνδέεται με την ανάπτυξη των επενδύσεων, την επιλεξιμότητα των δαπανών για τις Μεταφορικές υποδομές εθνικού και ευρωπαϊκού επιπέδου και την κατανομή επιδοτήσεων από χρηματοδοτικά εργαλεία.

Τις ευκαιρίες αυτές μας στερεί το εν λόγω Περιφερειακό Χωροταξικό, με εξαιρετικά αρνητικό κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο, με τις επιλογές που έγιναν για εμάς …. χωρίς εμάς.

Ήταν μια ευκαιρία σύσσωμοι να αντιταχθούμε στην πρωτοφανή υποβάθμιση της Περιφέρειας μας….

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν μια ευκαιρία κατά στην οποία επιβάλλονταν να πάρουν θέση όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, τιμώντας το ρόλο τους …. Τόσο οι λαλίστατοι των κοινωνικών δικτύων, όσο και όσοι διακρίθηκαν δια της αφωνίας τους.

Δυστυχώς όμως ο Περιφερειάρχης και οι σύμβουλοί του αποδείχτηκαν κατώτεροι της κρισιμότητας της περίστασης.

Όσοι όμως συμπαραταχθήκαμε για το αυτονόητο, για το καθήκον απέναντι στο τόπο μας, έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη μάχη:

Την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης και την επαναφορά της Νομιμότητας, με την εισαγωγή της για Διαβούλευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και την Κοινωνία των Πολιτών.

Για τον Συνδυασμό «ΕΛΠΙΔΑ»

Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Περιφερειακή Σύμβουλος Επικεφαλής

 

 

 

 

Tags: ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ
Previous Post

Παίκτες της Κοζάνης επισκέφτηκαν το 9ο νηπιαγωγείο και μοίρασαν χαμόγελα και μπάλες στα παιδιά

Next Post

Ανακοίνωση ΦΣ Κοζάνη για αποδεσμεύσεις των: Ντούκα Τριανταφυλλίδη και Ουσταγιαννίδη

Next Post
Έναρξη προετοιμασίας για την ομάδα της ΚΟΖΑΝΗΣ και Αγιασμός την Πέμπτη 8 Αυγούστου

Ανακοίνωση ΦΣ Κοζάνη για αποδεσμεύσεις των: Ντούκα Τριανταφυλλίδη και Ουσταγιαννίδη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ξεκινούν τα δρομολόγια του Χριστουγεννιάτικου Τρένου προς και από τη «Μαγική Λιμνοπολιτεία»
  • Λάζαρος Γκερεχτές: Εντάσσεται σε χρηματοδότηση ο κόμβος της Μπάρας Σιάτιστας
  • Μπλόκο κόμβου Φιλώτα Δ. Αμυνταίου: Την Παρασκευή 19/12 στις 15:30 συνέλευση στο μπλόκο και 16:00-19:00 κλείσιμο δρόμου
  • Βελβεντό: Χριστουγεννιάτικες μελωδίες
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Ανεπίτρεπτη αιφνιδιαστική ταλαιπωρία για τους αγρότες και κτηνοτρόφους στη Δημοτική Κοινότητα Λιβαδερού»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr