• Latest
Ζεμπιλιάδου ελπιδα

Ζεμπιλιάδου: Πριν αλέκτωρ λαλείσαι… κινδυνεύουν να σβήσουν οι Τηλεθερμάνσεις

9 Απριλίου 2020
Ο Κοζανίτης οικοδόμος Νικόλας Πλακοπίτης στους 200 εκτελεσμένους της Πρωτομαγιάς

Ο Κοζανίτης οικοδόμος Νικόλας Πλακοπίτης στους 200 εκτελεσμένους της Πρωτομαγιάς

21 Φεβρουαρίου 2026
Εθιμοτυπική επίσκεψη του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας  στον Μητροπολίτη Γρεβενών

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας στον Μητροπολίτη Γρεβενών

21 Φεβρουαρίου 2026
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Κοζάνη: Εξιχνιάσθηκε απάτη σε βάρος 36χρονου

21 Φεβρουαρίου 2026
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Κοζάνη: Τραβούσε βίντεο την ώρα της δίκης και την συνέλαβαν

21 Φεβρουαρίου 2026
Αμανατίδης: Συνάντηση εργασίας για το θέμα των πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου

Αμανατίδης: Συνάντηση εργασίας για το θέμα των πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου

21 Φεβρουαρίου 2026
ΣΥΛΛΗΨΗ

Καστοριά: 34χρονη μπήκε σε σπίτι και έκλεψε 5.750 ευρώ. Κατέληξε στο τμήμα

21 Φεβρουαρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Κοζάνη: Άρπαξε κοσμήματα 3.000 ευρώ απο 67χρονη

21 Φεβρουαρίου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

4 Συλλήψεις σε Κοζάνη, Γρεβενά και Καστοριάς για ναρκωτικά

21 Φεβρουαρίου 2026
Στο Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027 η αποκατάσταση του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιβαδερού

Στο Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027 η αποκατάσταση του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιβαδερού

20 Φεβρουαρίου 2026
Εθιμοτυπική επίσκεψη της νέας Διευθύντριας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς στον Δήμαρχο Καστοριάς

Εθιμοτυπική επίσκεψη της νέας Διευθύντριας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς στον Δήμαρχο Καστοριάς

20 Φεβρουαρίου 2026
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

Νέο σύγχρονο κτίριο για το 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας – Υπογράφηκε η Απόφαση Ένταξης στο Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027 από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Αμανατίδη

20 Φεβρουαρίου 2026
Kοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΕΠΠΑΙΚ/ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη

Kοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΕΠΠΑΙΚ/ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη

20 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ζεμπιλιάδου: Πριν αλέκτωρ λαλείσαι… κινδυνεύουν να σβήσουν οι Τηλεθερμάνσεις

sierafm by sierafm
9 Απριλίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Ζεμπιλιάδου ελπιδα
5
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με τεράστιο κόστος και μεγάλη δυσκολία οι επιχειρήσεις Τηλεθέρμανσης Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Αμυνταίου προσπαθούν να κρατήσουν σε λειτουργία το σύστημα θέρμανσης εν μέσω Πανδημίας.

Οι αποφάσεις για την  βίαιη απολιγνιτοποίηση άρχισαν να επιφέρουν τα πρώτα πλήγματα στους πολίτες με πρώτο αυτό της επισφαλούς πια λειτουργίας των Τηλεθερμάνσεων.

Σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και με τον πληθυσμό κλεισμένο στα σπίτια του, οι επιχειρήσεις αναγκάζονται να καίνε πανάκριβο πετρέλαιο γιατί οι μονάδες του λιγνίτη που τις τροφοδοτούσαν, δεν μπαίνουν πια κατά προτεραιότητα στο σύστημα ενέργειας της Χώρας και γι αυτό μένουν σβηστές.

Οι κυβερνητικές υποσχέσεις ότι δεν θα υπάρξει κενό στη λειτουργία των Τηλεθερμάνσεων έμειναν μέχρι σήμερα κενό γράμμα, δίνοντας μια πρώτη γεύση για το πόσο θα τηρηθούν και οι υπόλοιπες

Οι Δυτικομακεδόνες εκτός από τη μεγάλη ανεργία και τη βαθιά οικονομική ύφεση που ήδη βιώνουν βλέπουν να προστίθεται  στις πλάτες τους ένα νέο δυσανάλογα μεγάλο για τις αντοχές τους πρόβλημα. Αυτό της διαφαινόμενης πλέον κρίσης της ακριβής θέρμανσης.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να απαιτήσει από την Κυβέρνηση να διασφαλίσει με νομοθετική ρύθμιση, την απρόσκοπτη λειτουργία των τηλεθερμάνσεων Αμυνταίου-Πτολεμαΐδας- Κοζάνης, με παροχή θερμικής ενέργειας από τους λιγνιτικούς σταθμούς μέχρι τη λειτουργία, όταν υπάρξουν, διάδοχων πηγών θερμικής ενέργειας

Γραφείο Τύπου

Η εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

ΘΕΜΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ: «διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των τηλεθερμάνσεων Αμυνταίου-Πτολεμαΐδας- Κοζάνης, με παροχή θερμικής ενέργειας από τους λιγνιτικούς σταθμούς μέχρι την λειτουργία διάδοχων πηγών θερμικής ενέργειας»

Εισήγηση

Ένα από τα βασικά ζητήματα που τέθηκε από το σύνολο σχεδόν των φορέων των ΠΕ Κοζάνης και Φλώρινας, όταν η Κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στη βίαιη απολιγνιτοποίηση το 2028, που τελικά έγινε 2023, ήταν το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί με την λειτουργία των τηλεθερμάνσεων.

Την αγωνία των Δημάρχων, των Φορέων και των Πολιτών έσπευσαν να καθησυχάσουν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης παρουσιάζοντας, στην παρωδία ημερίδας στην Πτολεμαΐδα στις 8 Φεβρουαρίου 2020,  το Κυβερνητικό Σχέδιο με τα 12 βήματα για την Μετάβαση στην Μεταλιγνιτική εποχή.

Το 4ο βήμα από αυτά, όπως τα παρουσίασε ο Υπουργός Ενέργειας έλεγε ότι δεν θα υπάρξει «Κανένα κενό στην τηλεθέρμανση της περιοχής»

Αναλυτικά ο κος Χατζηδάκης ανέφερε «Τέταρτον, υπογραμμίζουμε την αυτονόητη απόφασή μας να μην υπάρξει κανένα απολύτως κενό σε σχέση με την τηλεθέρμανση της περιοχής! Δημιουργούμε λοιπόν τις προϋποθέσεις για την θέρμανση των περιοχών με άλλους τρόπους μετά το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων»

Δυστυχώς η διάψευση ήρθε μόλις ένα μήνα μετά όταν ξεκίνησαν τα προβλήματα  έλλειψης θερμικής ισχύος στις Τηλεθερμάνσεις Αμυνταίου, Πτολεμαϊδας και Κοζάνης.

Οι Δήμαρχοι με επιστολές τους και τηλεφωνικές επικοινωνίες, επεσήμαναν  το  ζήτημα, στην Κυβέρνηση, τους  Βουλευτές και στους αρμόδιους φορείς  της ΔΕΗ ΑΕ και  της ΡΑΕ, κάνοντας αγωνιώδεις εκκλήσεις λόγω και των ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν μέχρι και σήμερα στην περιοχή.

Μαζί με τους Δημάρχους τη δικιά τους φωνή αγωνίας ένωσαν τα Σωματεία εργαζομένων Δ.Ε.ΤΗ.Π. και Δ.Ε.Υ.Α.Κ Εορδαίας και Κοζάνης ενώ σχετικό ερώτημα, για την κατά προτεραιότητα τροφοδοσία της Τηλεθέρμανσης των πόλεων της Δυτικής Μακεδονίας από τις λιγνιτικές μονάδες, προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατέθεσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα και ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης.

Ωστόσο παρά τα επίμονα αιτήματα των Δημάρχων και των θεσμικών Φορέων, οι λιγνιτικές Μονάδες Παροχής Θερμικής Ενέργειας στις Τηλεθερμάνσεις, έμεναν εκτός λειτουργίας,  όχι λόγω βλάβης, αλλά με εντολή του Διαχειριστή συστήματος.

Δυστυχώς μέσα σε ενάμιση μήνα οι Κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για τη μη ύπαρξη κενού στις Τηλεθερμάνσεις διαψεύσθηκαν οικτρά.

Ακόμα χειρότερα, δεν υπήρξε καμία απάντηση στους Δημάρχους από τον αρμόδιο Υπουργό, ενώ η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται.

Οι Επιχειρήσεις σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη αναγκάζονται να καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης από τα λεβητοστάσια αιχμής των Τηλεθερμάνσεων, ενέργεια όμως που εκτοξεύει το κόστος λειτουργίας και καθιστά επισφαλή την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Ταυτόχρονα θέτει σε κίνδυνο την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης των πόλεων λόγων των περιορισμένων δυνατοτήτων των λεβητοστασίων τα οποία έχουν σχεδιασθεί για συμπληρωματική και μόνο κάλυψη των θερμαντικών αναγκών.

Το πρόβλημα είναι ακόμη πιο οξύ για το Αμύνταιο καθώς δεν διαθέτει λεβητοστάσιο αιχμής.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να υπάρξει για πρώτη φορά στη λειτουργία των Τηλεθερμάνσεων τέτοιο μεγάλο έλλειμμα παροχής θέρμανσης  στα σπίτια των κατοίκων της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας και του Αμυνταίου.

Η Δυτική Μακεδονία δυστυχώς βρίσκεται για άλλη μια φορά μπροστά σε ένα νέο δυσανάλογα μεγάλο για τις αντοχές της πρόβλημα.

Η απόφαση για τη βίαιη απολιγνιτοποίηση τον Οκτώβριο, η δυσανάλογα μεγάλη εξάπλωση, λόγω ολιγωριών, του Κορωνοϊού στις ΠΕ Καστοριάς και Κοζάνης και τώρα η οριακή λειτουργία των Τηλεθερμάνσεων δοκιμάζουν τις αντοχές μιας  Περιφέρειας που είναι ήδη σε βαθιά κρίση.

Πώς θα μπορέσουν οι εξαντλημένοι από την ανεργία και οικονομική ύφεση πολίτες να αντιμετωπίσουν την πρόσθετη οικονομική κρίση της απολιγνιτοποίησης, του κορωνοϊού και την διαφαινόμενη πλέον κρίση της ακριβής θέρμανσης;

Ο κίνδυνος εν μέσω τη Πανδημίας να μείνουν χωρίς Τηλεθέρμανση οι πολίτες και κρίσιμες δημόσιες υποδομές όπως τα Νοσοκομεία  είναι μεγάλος και υπαρκτός.

Στο πλαίσιο αυτό

εισηγούμαστε

Το Περιφερειακό Συμβούλιο με απόφαση του  να ζητήσει την τήρηση των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης όπως διατυπώθηκαν από τους δύο αρμόδιους Υπουργούς στην Πτολεμαΐδα στις 8 Φεβρουαρίου 2020, για την διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των τηλεθερμάνσεων Αμυνταίου-Πτολεμαΐδας- Κοζάνης, με παροχή θερμικής ενέργειας από τους λιγνιτικούς σταθμούς.

Η διασφάλιση αυτή να έχει θεσμική κάλυψη με μορφή νομοθετικής ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία οι λιγνιτικές μονάδες που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία των τηλεθερμάνσεων θα παραμείνουν σε λειτουργία και θα μπαίνουν στο σύστημα κατά προτεραιότητα.

Η απόφαση για τη βίαιη μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή ήταν πολιτική και γι αυτό πολιτική πρέπει να είναι και η απόφαση αντιμετώπισης των επώδυνων επιπτώσεων που αυτή θα έχει στη ζωή των Δυτικομακεδόνων.

Η επόμενη μέρα μετά την κρίση του Κορωνοϊού θα πρέπει να σημάνει την συνέχιση ενός αγώνα που οι εξελίξεις της Πανδημίας με τον πιο τραγικό τρόπο δικαίωσαν.

Αγώνα για την αυτάρκεια της Χώρας σε όλους τους τομείς με πρωταρχικούς αυτούς της Ενέργειας από εγχώριες πηγές, τον Λιγνίτη μέχρι την ομαλή απόσυρσή του όπως σε όλη την Ευρώπη και τις ΑΠΕ, την ενδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την κάλυψη των Διατροφικών μας αναγκών.

Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Περιφερειακή Σύμβουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ

Tags: ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ
Previous Post

Το Επιμελητήριο Κοζάνης ζητά από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας την άμεση ενεργοποίηση του ΤΑΔΥΜ

Next Post

Δυτική Μακεδονία: 813 δείγματα, 159 θετικά και 544 αρνητικά

Next Post
κορονοιος, εξεταση

Δυτική Μακεδονία: 813 δείγματα, 159 θετικά και 544 αρνητικά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Κοζανίτης οικοδόμος Νικόλας Πλακοπίτης στους 200 εκτελεσμένους της Πρωτομαγιάς
  • Εθιμοτυπική επίσκεψη του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας στον Μητροπολίτη Γρεβενών
  • Κοζάνη: Εξιχνιάσθηκε απάτη σε βάρος 36χρονου
  • Κοζάνη: Τραβούσε βίντεο την ώρα της δίκης και την συνέλαβαν
  • Αμανατίδης: Συνάντηση εργασίας για το θέμα των πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr