• Latest

Ζόραν Ζάεφ: Ο Τσίπρας είναι ειλικρινής και πιστεύει στη λύση του Σκοπιανού

22 Φεβρουαρίου 2018
Έκθεση τοπικών προϊόντων στο Ζάππειο. Ο Ζευκλής στο περίπτερο του Γεωπάρκου. Βίντεο

Έκθεση τοπικών προϊόντων στο Ζάππειο. Ο Ζευκλής στο περίπτερο του Γεωπάρκου. Βίντεο

20 Δεκεμβρίου 2025
Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό»

Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό»

20 Δεκεμβρίου 2025
Θεόδωρος Πήττας: « Όταν δεν έχεις τι να πεις στη λογοδοσία, συκοφαντείς για να προκαλέσεις θόρυβο». Απάντηση στη Λαϊκή Συσπείρωση

Βόιο: Καταδίκη της θανάτωσης ζώων στο Σισάνι

20 Δεκεμβρίου 2025
Πράσσος: Φθηνό ρεύμα στους αγρότες και εγγυημένες τιμές στα Προϊόντα

Πράσσος: Φθηνό ρεύμα στους αγρότες και εγγυημένες τιμές στα Προϊόντα

20 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Να γίνει πράξη η προσωπική διαβεβαίωση του Υπουργού ότι θα λυθεί το πρόβλημα με τις αγροτικές ιδιοκτησίες στην Π.Ε. Κοζάνης»

20 Δεκεμβρίου 2025

ΑΕΚ – ΟΦΗ: Με φόρα από την Ευρώπη

20 Δεκεμβρίου 2025
Η Ένωση Στρατιωτικών Κοζάνης στο Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό νομού Κοζάνης ΄΄Ταξιδευτές της Ελπίδας΄΄

Η Ένωση Στρατιωτικών Κοζάνης στο Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό νομού Κοζάνης ΄΄Ταξιδευτές της Ελπίδας΄΄

20 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Οι εκδηλώσεις της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου

Δήμος Βοΐου: Οι εκδηλώσεις της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου

20 Δεκεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Σε φάση υλοποίησης δύο κομβικά έργα του Δήμου Κοζάνης – Νέα Κοιμητήρια και Πρόγραμμα Αναπλάσεων οδεύουν προς ένταξη στο ΔΑΜ

19 Δεκεμβρίου 2025
Έγιναν οι εκλογές στον Φιλοζωικό Σύλλογο Σιάτιστας “Η Ευθύνη”

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στο Σισάνι για φόλα

19 Δεκεμβρίου 2025
Kλιμάκωση των κινητοποιήσεων από του αγρότες και στο μπλόκο Σιάτιστας-Έκλεισαν για δυο ώρες, μόνο για τα φορτηγά, και τον παλιό δρόμο Κοζάνης-Γρεβενών-Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Βίντεο

Kλιμάκωση των κινητοποιήσεων από του αγρότες και στο μπλόκο Σιάτιστας-Έκλεισαν για δυο ώρες, μόνο για τα φορτηγά, και τον παλιό δρόμο Κοζάνης-Γρεβενών-Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Βίντεο

19 Δεκεμβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Άργος Ορεστικό: Σύλληψη 13χρονου μαθητή με μαχαίρι «πεταλούδα» στο σχολείο – Στο Αυτόφωρο και οι γονείς

19 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ζόραν Ζάεφ: Ο Τσίπρας είναι ειλικρινής και πιστεύει στη λύση του Σκοπιανού

sierafm by sierafm
22 Φεβρουαρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αισιόδοξος ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, λίγο αφότου έγινε δεκτός ως «Μακεδόνας» από την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο – Το ονοματολογικό θα τεθεί στη συνάντηση που θα έχουν Μέρκελ-Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής την Παρασκευή

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ειλικρινής, πιστεύει ότι η λύση στο ζήτημα της ονομασίας θα είναι καλή εξέλιξη για τη χώρα του», δήλωσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ και πρόσθεσε ότι τα δυσκολότερα εμπόδια είναι η οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης καθώς και η εγγύηση ότι η λύση θα είναι οριστική και θα προστατεύει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα και των δύο πλευρών, ενώ τόνισε ακόμη ότι τα Σκόπια δεν έχουν αλυτρωτικές βλέψεις.

«Η οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών – αυτό που κάνουμε τώρα – και το πώς θα εγγυηθούμε και στις δύο πλευρές ότι η τελική λύση θα διαρκέσει για πάντα, ότι θα προστατεύει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα και των δύο πλευρών: αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας», τόνισε ο κ. Ζάεφ, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε την Τετάρτη στο Βερολίνο, όπου έγινε δεκτός από την Άνγκελα Μέρκελ ως ο «Μακεδόνας» πρωθυπουργός.
Ερωτηθείς για την πιθανότητα η λύση να έχει εξευρεθεί πριν από την επόμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, δήλωσε: «Έχουμε τις διαφορές μας στο ζήτημα της ονομασίας. Υπάρχει πιθανότητα να βρούμε λύση, αλλά μόνο αν οικοδομήσουμε τέτοια εμπιστοσύνη και δώσουμε και τις απαραίτητες νομικές εγγυήσεις στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το τι θα είναι αποδεκτό από τον κόσμο. Όχι μόνο από τον Ζάεφ και τον Τσίπρα, ή τον Ντιμιτρόφ και τον Κοτζιά».

Ο κ. Ζάεφ, ο οποίος χθες το βράδυ μίλησε σε κλειστή εκδήλωση του Ιδρύματος Friedrich Ebert στο Βερολίνο, διαβεβαίωσε για την ειλικρινή προσήλωση της κυβέρνησής του στην εξεύρεση λύσης: «Έπειτα από 25 χρόνια, πρέπει να βρούμε λύση. Με την ελπίδα ότι θα παραμείνουμε εταίροι με την Ελλάδα με αξιοπρέπεια. Χωρίς αξιοπρέπεια, δεν γίνεται. Και το αντίστροφο: Αν καταστρέψουμε την αξιοπρέπεια της Ελλάδας, ή τις προσδοκίες της, δεν υπάρχει πιθανότητα επιτυχίας. Με αυτό κατά νου, ξέρω ότι θα βρούμε μια λύση που θα δίνει επαρκείς εγγυήσεις στα δύο έθνη, τις δύο χώρες, και θα δίνει ευκαιρίες για το μέλλον», δήλωσε κι εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «η αριστερά είναι πιο ανοιχτή», «πιο θαρραλέα». «Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να είναι κανείς αληθινός. Ο ομόλογός μου στην άλλη πλευρά, ο κ. Τσίπρας, είναι ειλικρινής. Πιστεύει ότι η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι καλή εξέλιξη για τη χώρα του. Ξέρω ότι η λύση στο θέμα της ονομασίας είναι πολύτιμη για τη χώρα μου. Αλλά και η περιοχή ασφαλώς θα κερδίσει από την λύση του προβλήματος», συνέχισε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, για να καταλήξει εξηγώντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αρκετά προβλήματα στο εσωτερικό της και δεν θέλει κι άλλα. «Επομένως πρέπει να βρούμε λύση πριν γίνουμε μέλος της ΕΕ», έκρινε ο Ζόραν Ζάεφ.

Κατά την ομιλία του στην εκδήλωση, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ χαρακτήρισε το ζήτημα της ονομασίας «σημαντικό εμπόδιο» για την ένταξη της χώρας του στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ κι αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση: «Με την Ελλάδα οικοδομούμε ένα θετικό μομέντουμ προκειμένου να υπερβούμε την μακροχρόνια διαμάχη για την ονομασία. Μαζί έχουμε προσηλωθεί στην διαδικασία οικοδόμησης εμπιστοσύνης και βελτιώνουμε τον διάλογο μεταξύ των δύο χωρών για την πιθανότητα να βρούμε λύση. Για να κάνουμε περαιτέρω βήματα, συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό Τσίπρα στο Νταβός. Με φιλικό και εποικοδομητικό τρόπο, συμφωνήσαμε σε πράξεις που θα βελτιώσουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη», τόνισε ο κ. Ζάεφ και αναφέρθηκε στην αφαίρεση του ονόματος του Μ. Αλεξάνδρου από το όνομα του αεροδρομίου των Σκοπίων και της εθνικής οδού προς την Ελλάδα.

«Οι πράξεις μας δείχνουν την καλή μας βούληση και δείχνουν ότι δεν έχουμε αλυτρωτικές βλέψεις», τόνισε ο κ. Ζάεφ και πρόσθεσε ότι από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα συμφώνησε να άρει τα εμπόδια στη διαδικασία επικύρωσης της δεύτερης φάσης της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης της πΓΔΜ με την ΕΕ, να ανοίξει τις πιθανότητες ένταξης της χώρας στην Πρωτοβουλία Αδριατικής και Ιονίου και να ξεκινήσει τις ενέργειες για το άνοιγμα της συνοριακής διάβασης των Πρεσπών.

Σε ό,τι αφορά την Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Διεύρυνση της ΕΕ και την αναφορά στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, ο Ζόραν Ζάεφ έκανε λόγο για ενθαρρυντική θέση, αν και όχι τόσο θετική όσο θα επιθυμούσε και διευκρίνισε ότι χώρα του θα κινηθεί πολύ γρήγορα, καθώς είναι υποψήφια προς ένταξη από το 2005 και έχει ήδη προχωρήσει σημαντικά στην εφαρμογή νομοθεσίας. Μίλησε πάντως για «καλή στιγμή» για τα κράτη της περιοχής και εξέφρασε την ελπίδα να λυθεί το ζήτημα της ονομασίας ώστε η Αθήνα να μπορεί πλέον να στηρίξει την ευρωπαϊκή προοπτική όλων των χωρών των Δ. Βαλκανίων.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδιαφέρον που δείχνουν για την πΓΔΜ και την ευρύτερη περιοχή μεγάλες δυνάμεις, ο κ. Ζάεφ παραδέχθηκε ότι η Ρωσία, η Κίνα και η Τουρκία διατηρούν έντονο ενδιαφέρον, διευκρίνισε ωστόσο ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική από την Ευρωπαϊκή Ένωση» κι αυτό «όχι επειδή βρισκόμαστε σε ευρωπαϊκό έδαφος, αλλά επειδή μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες».

Κληθείς να συμβουλεύσει το αδελφό κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για το «μυστικό της επιτυχίας», επισήμανε πως «μείναμε 11 χρόνια στην αντιπολίτευση», ενώ τόνισε ότι χρειάζεται άνοιγμα στην κοινωνία των πολιτών και ειλικρίνεια απέναντι στους πολίτες, αναγνώρισε ωστόσο ότι το SPD, ενόψει της ψηφοφορίας για την έγκριση του κυβερνητικού προγράμματος, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Πηγή:protothema.gr

Tags: ΣΚΟΠΙΑ
Previous Post

Γιατί το παιδί αρρωσταίνει εύκολα

Next Post

Κονδύλια 1,2 δισ. ευρώ για ‘έξυπνους’ μετρητές ρεύματος σε όλη την Ελλάδα

Next Post
ΔΕΗ

Κονδύλια 1,2 δισ. ευρώ για 'έξυπνους' μετρητές ρεύματος σε όλη την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Έκθεση τοπικών προϊόντων στο Ζάππειο. Ο Ζευκλής στο περίπτερο του Γεωπάρκου. Βίντεο
  • Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό»
  • Βόιο: Καταδίκη της θανάτωσης ζώων στο Σισάνι
  • Πράσσος: Φθηνό ρεύμα στους αγρότες και εγγυημένες τιμές στα Προϊόντα
  • Καλλιόπη Βέττα: «Να γίνει πράξη η προσωπική διαβεβαίωση του Υπουργού ότι θα λυθεί το πρόβλημα με τις αγροτικές ιδιοκτησίες στην Π.Ε. Κοζάνης»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  2. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  3. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  5. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr