• Latest
Επιστολή

Η απάντηση του εκδότη της εφημερίδας Πτολεμαίος στον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα ΕΣΠΑ Σταύρο Γιαννακίδη

13 Σεπτεμβρίου 2018
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Σε φάση υλοποίησης δύο κομβικά έργα του Δήμου Κοζάνης – Νέα Κοιμητήρια και Πρόγραμμα Αναπλάσεων οδεύουν προς ένταξη στο ΔΑΜ

19 Δεκεμβρίου 2025
Έγιναν οι εκλογές στον Φιλοζωικό Σύλλογο Σιάτιστας “Η Ευθύνη”

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στο Σισάνι για φόλα

19 Δεκεμβρίου 2025
Kλιμάκωση των κινητοποιήσεων από του αγρότες και στο μπλόκο Σιάτιστας-Έκλεισαν για δυο ώρες, μόνο για τα φορτηγά, και τον παλιό δρόμο Κοζάνης-Γρεβενών-Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Βίντεο

Kλιμάκωση των κινητοποιήσεων από του αγρότες και στο μπλόκο Σιάτιστας-Έκλεισαν για δυο ώρες, μόνο για τα φορτηγά, και τον παλιό δρόμο Κοζάνης-Γρεβενών-Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Βίντεο

19 Δεκεμβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Άργος Ορεστικό: Σύλληψη 13χρονου μαθητή με μαχαίρι «πεταλούδα» στο σχολείο – Στο Αυτόφωρο και οι γονείς

19 Δεκεμβρίου 2025
Νέες προσθήκες στο δυναμικό του Δήμου Σερβίων

Νέες προσθήκες στο δυναμικό του Δήμου Σερβίων

19 Δεκεμβρίου 2025
Η Δυτική Μακεδονία στρέφει το βλέμμα στον ουρανό: Παρουσιάστηκε το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα

Η Δυτική Μακεδονία στρέφει το βλέμμα στον ουρανό: Παρουσιάστηκε το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα

19 Δεκεμβρίου 2025
Ο Δήμος Κοζάνης στο Πρόγραμμα Μάθησης Αδελφοποίησης, στο πλαίσιο της αποστολής Κλιματικά Ουδέτερες – Έξυπνες πόλεις

Ο Δήμος Κοζάνης στο Πρόγραμμα Μάθησης Αδελφοποίησης, στο πλαίσιο της αποστολής Κλιματικά Ουδέτερες – Έξυπνες πόλεις

19 Δεκεμβρίου 2025
Μοίρασε τρόφιμα και είδη υγιεινής του Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Γρεβενών

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Γρεβενών δίπλα στους συμπολίτες μας, με πράξεις αλληλεγγύης ενόψει των εορτών

19 Δεκεμβρίου 2025
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης

Κασαπίδης: Υπονόμευση της Δημοκρατικής Λειτουργίας και του Κύρους του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας από τον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

19 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Ο δίκαιος αγώνας των αγροτών για την επιβίωση του πρωτογενούς τομέα, έχει ως σύμμαχο όλη την κοινωνία»

Στολισμός χριστουγεννιάτικων δέντρων μουσείων ΕΦΑ Κοζάνης

19 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Ο δίκαιος αγώνας των αγροτών για την επιβίωση του πρωτογενούς τομέα, έχει ως σύμμαχο όλη την κοινωνία»

Καλλιόπη Βέττα: «Ο δίκαιος αγώνας των αγροτών για την επιβίωση του πρωτογενούς τομέα, έχει ως σύμμαχο όλη την κοινωνία»

19 Δεκεμβρίου 2025
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Σερβίων για το 2026

19 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η απάντηση του εκδότη της εφημερίδας Πτολεμαίος στον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα ΕΣΠΑ Σταύρο Γιαννακίδη

sierafm by sierafm
13 Σεπτεμβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Επιστολή
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε το δελτίο Τύπου του εντεταλμένου συμβούλου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Νότιας Μακεδονίας.

Το εν λόγω δελτίου Τύπου στοχοποιεί την εφημερίδα μας άνευ λόγου, με αφορμή ρεπορτάζ που κάναμε για απεντάξεις έργων της Περιφέρειας στον Τομέα της Υγείας, βάσει αντικειμενικών στοιχείων, εγγράφων που υπογράφτηκαν από τον Θοδωρή Καρυπιδη και αναρτήθηκαν στη Διαύγεια. Θα θέλαμε να κάνουμε κάποιες επισημάνσεις για το θλιβερό περιεχόμενο του Δελτίου Τύπου του Σταύρου Γιαννακιδη.

1. Κάθε λέξη του ρεπορτάζ του Πτολεμαίου βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα, δηλαδή στοιχεία από τη Διαύγεια συνεπώς δεν αντικρούεται ούτε μία λέξη του.

2. Ο κύριος Γιαννακίδης πετάει την μπάλα στην εξέδρα λέγοντας ποια έργα εντάσσει και όχι ποια απεντάσσει η Περιφερειακή Αρχή. Θα δούμε ποια εξ αυτών στο τέλος θα υλοποιηθούν.

3. Ο κύριος Γιαννακίδης μας επιβεβαιώνει για την απένταξη των 9 συγκεκριμένων έργων στον τομέα της Υγείας και τον ευχαριστούμε γι” αυτό. Αυτή είναι και η μεγάλη μας επιτυχία. Ότι βγήκε δημόσια εντός λίγων ωρών και επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ μας σχετικά με την απένταξη των 9 έργων.

4. Μη γνωρίζοντας τη στοιχειώδη δεοντολογία ο κ. Γιαννακίδης, δεν απέστειλε την απάντηση του ως επιστολή προς δημοσίευση ως είθισται στο Μέσο που δημοσίευσε το ρεπορτάζ, αλλά έστειλε «δελτίο τύπου» στο οποίο μας συκοφαντεί. Τον ευχαριστούμε γι” αυτό γιατί μεγάλωσε μόνος του τον κύκλο των πολιτών που γνωρίζουν πλέον για την απένταξη των 9 έργων των 17,5 εκ. ευρώ. Το άσχημο είναι πως διέσυρε περαιτέρω την Περιφερειακή Αρχή την οποία εκπροσωπεί.

5. Επί της ουσίας της απώλειας χρημάτων: Στις 15/12/2015 το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας είχε 495,3εκ€, στο κλείσιμο του προγράμματος στις 31/12/2015 το πρόγραμμα έκλεισε με 421 εκ€ στο πλαίσιο της 4ης αναθεώρησης. Χάθηκαν δηλαδή 74εκ€ μόνο από το ΠΕΠ της Δυτικής Μακεδονίας και μέσα σε αυτά και τα 17,5 εκ. € της υγείας.

6. Όλη η ουσία του θέματος βρίσκεται στην εξής φράση του Εντεταλμένου Συμβούλου ΕΣΠΑ Νότιας Μακεδονίας: «………..για τεχνικούς λόγους θα έπρεπε να απενταχθούν τόσo αυτά τα έργα που αναφέρονται στο δημοσίευμα όσο και άλλα έργα που δεν «προλάβαιναν» να υλοποιηθούν και να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα». Άραγε τι έκανε ο κ. Γιαννακίδης τώρα τέσσερα χρόνια και δεν …προλάβαινε; Γιατί δεν υλοποιήθηκαν τα έργα εντός χρονοδιαγράμματος; Γιατί οι καθυστερήσεις; Γιατί χάθηκαν 74 εκ€ από το ΠΕΠ και γιατί μειώθηκε το Πρόγραμμα της Δυτικής Μακεδονίας; Μια Περιφέρεια με τεράστιες ανάγκες και υψηλή ανεργία επιτρέπεται να χάνει πόρους από το ΠΕΠ; Επειδή ο κ. Γιαννακίδης δεν «πρόλαβε» σύμφωνα με τα γραφόμενα του; Ας αποφασίσουν οι πολίτες, εάν ο χρόνος που είχαν από την εκλογές της Ανατροπής του Μαΐου του 2014 ήταν λίγος ή πολύς.

7. Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας όπως γνωρίζουμε καλά εδώ και τριάντα χρόνια. Θεωρούμε πέρα και πέρα άδικη την επίθεση του κ. Γιαννακίδη, που μας έγινε αποκλειστικά επειδή φέραμε στο φως έγγραφα από τη Διαύγεια που φέρουν την υπογραφή του κ. Καρυπίδη (ανατρέξτε στους σχετικούς ΑΔΑ). Το αν η Περιφερειακή Αρχή είναι καλή ή όχι, θα κριθεί από το πόσες κορδέλες θα «κόψει» σε τελετές εγκαινίων έργων.

8. Θεωρούμε χρέος του κ. Περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη όσο και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κεχαγιά να επαναφέρουν στην τάξη τον κ. Γιαννακίδη καθώς η φρασεολογία και υβρεολογία του έχει ξεπεράσει κάθε όριο και τείνει να διασύρει το κύρος της Αυτοδιοίκησης. Άλλωστε ο κ. Γιαννακίδης ως νέος στα κοινά πρέπει να γνωρίζει ότι οφείλει να δέχεται την κριτική τόσο από τους πολίτες όσο και από τα ΜΜΕ. Πόσο μάλλον όταν εμείς δεν του κάναμε κριτική, αλλά σταθήκαμε απλά και μόνο σε στοιχεία από τη «Διαύγεια». Τίθενται ξεκάθαρα θέματα Δημοκρατίας και Ελευθεροτυπίας.

9. Παρακαλούμε θερμά τον κ. Γιαννακίδη να ανακαλέσει εντός 24 ωρών και δημόσια τους ιδιαίτερα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του τύπου «κακοήθεις ανακρίβειες που παραποιούν την πραγματικότητα» και «Η αμηχανία και ο πανικός των εγκάθετων μαύρων κονδυλοφόρων βγάζουν μάτι». Ειδάλλως θα αναγκαστούμε να κάνουμε χρήση των δικαιωμάτων που μας δίνει ο Νόμος, και θα ακολουθήσουμε το δρόμο της Δικαιοσύνης για να αποκαταστήσουμε το όνομα που προσπαθεί να μας σπιλώσει ο κ. Γιαννακίδης.

10. Η πολιτική επιβίωση των αυτοδιοικητικών σχημάτων εξαρτάται από την ταπεινή μας άποψη από τη συλλογική δουλειά, την αλήθεια και την προσφορά. Ο κ. Γιαννακίδης μη μπορώντας να διαχειριστεί τη φυγή δεκάδων συντρόφων του λόγω της ανακολουθίας της παράταξης του στο θέμα της παραχώρησης της γλώσσας και εθνότητας Μακεδονίας, του ξεπουλήματος της ΔΕΗ, αλλά και λόγω του ότι χάλασε η μοιρασιά στις καρέκλες, ξεσπάει στα ΜΜΕ. Είναι άδικο. Ας ξεσπάσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

11. Επειδή σύμφωνα με το «δελτίο τύπου» του κ. Γιαννακίδη, δημιουργείται μία εικόνα πρωτοφανούς αναπτυξιακής τροχιάς στην περιοχή, κάτι που προς το παρόν δεν αποτυπώνεται γύρω μας, δεσμευόμαστε εντός της επόμενης εβδομάδας, να κάνουμε μία δεύτερη, συνολικότερη έρευνα. Αυτή θα αφορά θα ερευνήσουμε βάσει επίσημων στοιχείων την απορροφητικότητα των κονδυλίων, και θα παρουσιάσουμε ενδελεχώς τα ποσοστά απορροφητικότητας από τους πίνακες πορείας υλοποίησης του επιχειρησιακού προγράμματος ανά άξονα προτεραιότητας. Μένουμε πάντα ανοιχτοί στο δημόσιο διάλογο.

Αντώνης Κ. Πουγαρίδης Εκδότης

Tags: ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ
Previous Post

Δείτε το φοβερό βίντεο από τη στιγμή της κατολίσθησης στο «Ναυάγιο» της Ζακύνθου

Next Post

Δεν θα γίνει τζαμί η Αγιά Σοφιά

Next Post
ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Δεν θα γίνει τζαμί η Αγιά Σοφιά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σε φάση υλοποίησης δύο κομβικά έργα του Δήμου Κοζάνης – Νέα Κοιμητήρια και Πρόγραμμα Αναπλάσεων οδεύουν προς ένταξη στο ΔΑΜ
  • Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στο Σισάνι για φόλα
  • Kλιμάκωση των κινητοποιήσεων από του αγρότες και στο μπλόκο Σιάτιστας-Έκλεισαν για δυο ώρες, μόνο για τα φορτηγά, και τον παλιό δρόμο Κοζάνης-Γρεβενών-Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Βίντεο
  • Άργος Ορεστικό: Σύλληψη 13χρονου μαθητή με μαχαίρι «πεταλούδα» στο σχολείο – Στο Αυτόφωρο και οι γονείς
  • Νέες προσθήκες στο δυναμικό του Δήμου Σερβίων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  2. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  3. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  5. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr