• Latest
φωτοβολταικα

Η απάντηση του ΥΠΕΝ στην ερώτηση του ΚΚΕ για τα φωτοβολταϊκά στη θέση «Προζύμι»

13 Φεβρουαρίου 2024
Καστοριά: Ενημερωτική Ημερίδα Εκτροφέων Saga Furs

Καστοριά: Ενημερωτική Ημερίδα Εκτροφέων Saga Furs

13 Νοεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Ο αγροτικός κόσμος πληρώνει το τίμημα της κυβερνητικής ανικανότητας»

13 Νοεμβρίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Πρέσπες: Τρία τα νεαρά θύματα του φοβερού τροχαίου. Κατέληξε και ο 18χρονος Νίκο μετά από 11 μήνες

13 Νοεμβρίου 2025
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Π. Κουκουλόπουλος: «Το 41%, παρελθόν χωρίς επιστροφή για τη ΝΔ»

13 Νοεμβρίου 2025
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μ.Π.Σ Γαλατινής

Εκλογές Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατινής. Το νέο ΔΣ

13 Νοεμβρίου 2025
Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη με τον Διοικητή της ΕΥΔΑΜ, Πελοπίδα Καλλίρη

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη με τον Διοικητή της ΕΥΔΑΜ, Πελοπίδα Καλλίρη

13 Νοεμβρίου 2025
Επιμελητήριο Κοζάνης: Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου η ημερίδα με θέμα «Υποστήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω Τραπεζικών Υπηρεσιών»

Επιμελητήριο Κοζάνης: Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου η ημερίδα με θέμα «Υποστήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω Τραπεζικών Υπηρεσιών»

13 Νοεμβρίου 2025
Εκδηλώσεις με τίτλο «Δρόμοι Ασφαλείς για όλους» από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης και το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης

Εκδηλώσεις με τίτλο «Δρόμοι Ασφαλείς για όλους» από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης και το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης

13 Νοεμβρίου 2025
«Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»: Ο Δεύτερος Ψηφιακός Οδηγός από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

«Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»: Ο Δεύτερος Ψηφιακός Οδηγός από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

13 Νοεμβρίου 2025
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

13 Νοεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία, συνελήφθησαν συνολικά -3- άτομα, στην πόλη της Πτολεμαΐδας

13 Νοεμβρίου 2025
ΔΕΗ: Αναβάθμιση κατά 17 μονάδες από την S&P Global  σε θέματα εταιρικής βιωσιμότητας

Όμιλος ΔΕΗ: Αναβάθμιση αξιολόγησης από τον MSCI σε βαθμίδα “A” για θέματα ESG 

13 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η απάντηση του ΥΠΕΝ στην ερώτηση του ΚΚΕ για τα φωτοβολταϊκά στη θέση «Προζύμι»

sierafm by sierafm
13 Φεβρουαρίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
φωτοβολταικα
0
SHARES
57
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας  και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων 

Θέμα: Να μην γίνει το Φωτοβολταϊκό πάρκο στη θέση «Προζύμι» ανάμεσα στις Δημοτικές Κοινότητες Κομνηνών και Μεσοβούνου της Δημοτικής Ενότητας Βερμίου του Δήμου Εορδαίας στην Π.Ε. Κοζάνης.

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι των Δημοτικών κοινοτήτων Κομνηνών και Μεσοβούνου της Δημοτικής Ενότητας Βερμίου του Δήμου Εορδαίας στην Π.Ε. Κοζάνης και διαμαρτύρονται εξαιτίας των σχεδιασμών κατασκευής του Φωτοβολταϊκού πάρκου 50MWp, κατά μήκος του επαρχιακού δρόμου, που ενώνει τις δύο κοινότητες με την Πτολεμαΐδα, στη θέση «Προζύμι» του όρους Βέρμιο. Η τοποθεσία αυτή περιλαμβάνει δάση, δασικές εκτάσεις και δημόσιες χορτολιβαδικές εκτάσεις (Κατά ΕΓΣΑ X: 312.382,574, Υ: 4.496.988,547 και αντίστοιχα σε WGS84 Lat: 21.7842004558, Lon 21.7842004558).

Το συγκεκριμένο έργο προβλέπεται να εγκατασταθεί σε 598,19 στρέμματα δασικής έκτασης σύμφωνα με το δασικό χάρτη και ανάμεσα στους δύο οικισμούς Κομνηνά και Μεσόβουνο.

Να τονίσουμε ότι στην περιοχή αυτή έγινε δενδροφύτευση εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που παρατηρούνταν σε περίπτωση έντονης βροχής με τη μεταφορά φερτών υλικών στον επαρχιακό δρόμο Πτολεμαΐδας- Κομνηνά- Μεσόβουνο. Προβλήματα επίσης  θα δημιουργηθούν και σε κτηνοτρόφους,  που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Εξαιτίας αυτής της εξέλιξης, οι κάτοικοι των δύο οικισμών είναι αγανακτισμένοι και έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις. Έχουν συγκροτήσει Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που με πρωτοβουλία της έχουν συγκεντρώσει χίλιες (1.000) υπογραφές, με αίτημα να μην εγκατασταθεί το συγκεκριμένο φωτοβολταϊκό σε καμιά περιοχή και για ένα επιπλέον βασικό λόγο,  γιατί πρόκειται για ακόμη ένα έργο εξαιτίας της απολιγνιτοποίσης και της πράσινης μετάβασης  στην ήδη υποβαθμισμένη περιοχή από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ, κορεσμένη από εγκατεστημένες  ανεμογεννήτριες και  φωτοβολταϊκά πάρκα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύει να αλλάξει το μικροκλίμα της περιοχής με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους και τις αγροτικές δραστηριότητες-δεντροκαλλιέργειες (μήλα κλπ).

Υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση είναι η πολιτική της ιδιωτικοποίησης, της απελευθέρωσης και της “πράσινης ενέργειας”, πολιτική της Ε.Ε., που στηρίζουν και υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά αλλά και εφαρμόζουν η περιφερειακή και δημοτική αρχή.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, έτσι ώστε να ακυρωθεί το συγκεκριμένο έργο στη θέση «Προζύμι» στις Δ.Κ. Κομνηνών – Μεσοβούνου του Δήμου Εορδαίας στην Π.Ε. Κοζάνης.

 

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας

 

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τους ανωτέρω αναφερόμενους Βουλευτές, σας γνωστοποιούμε τα εξής:

Τα ζητήματα που αφορούν στις επιπτώσεις από την εγκατάσταση σταθμών ΑΠΕ στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον εξετάζονται για το κάθε έργο ξεχωριστά στο στάδιο της περιβαλλοντικής αδειοδότησής του, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ν. 4014/2011 (Α’ 209) «Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων ….», όπως τροποποιημένος ισχύει.

Ως προς το ζήτημα της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του αναφερόμενου στην Ερώτηση φωτοβολταϊκού σταθμού, η διαδικασία διενεργείται από τη Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δυτικής Μακεδονίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο της σχετικής διαβούλευσης, έχει υποβληθεί αίτημα προς το Δασαρχείο Κοζάνης για γνωμοδότηση επί Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο «Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στη θέση «Προζύμι» των Τ.Κ. Κομνηνών και Μεσοβούνου, Δ.Ε. Βερμίου στην Π.Ε. Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας» και η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο εξέτασης του φακέλου της υποβληθείσας ΜΠΕ.

Tags: ΚΚΕΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ
Previous Post

«Δραματική η κατάσταση στο Κοιμητήριο της Κοζάνης» – Ολόκληρη η εισήγηση του Δημάρχου Γιάννη Κοκκαλιάρη που ψηφίστηκε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Next Post

Αγρότες μετά τη συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη: Στα μπλόκα οι τελικές αποφάσεις -Δεν ικανοποιήθηκαν όλα μας τα αιτήματα

Next Post
Κάλεσμα μπλόκου αγροτών Φιλώτα: Συνεχίζουμε τις δράσεις μας, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, όλοι το Σάββατο στην Agrotica στις 12:00.

Αγρότες μετά τη συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη: Στα μπλόκα οι τελικές αποφάσεις -Δεν ικανοποιήθηκαν όλα μας τα αιτήματα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Καστοριά: Ενημερωτική Ημερίδα Εκτροφέων Saga Furs
  • Καλλιόπη Βέττα: «Ο αγροτικός κόσμος πληρώνει το τίμημα της κυβερνητικής ανικανότητας»
  • Πρέσπες: Τρία τα νεαρά θύματα του φοβερού τροχαίου. Κατέληξε και ο 18χρονος Νίκο μετά από 11 μήνες
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Το 41%, παρελθόν χωρίς επιστροφή για τη ΝΔ»
  • Εκλογές Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατινής. Το νέο ΔΣ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  5. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr