• Latest
ΠΟΝΟΣ ΚΑΡΔΙΑ

Η διαλειμματική νηστεία οκτώ ωρών διατροφής φαίνεται να συνδέεται με 91% υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακού θανάτου

20 Μαρτίου 2024
Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

7 Νοεμβρίου 2025
Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού

Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού

7 Νοεμβρίου 2025
Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025

Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025

7 Νοεμβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε δεκτό το αίτημα να συμπεριληφθεί και η Αιανή στις περιοχές όπου μειώνεται και καταργείται ο ΕΝΦΙΑ τα επόμενα δύο χρόνια.».

7 Νοεμβρίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος για την Αιανή: «Το Νομοσχέδιο διορθώθηκε – Η κοινοβουλευτική προσπάθεια απέδωσε καρπούς»

7 Νοεμβρίου 2025
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης στην Καστοριά

7 Νοεμβρίου 2025
ΔΙΑΙΤΑ, ΖΥΓΑΡΙΑ

7 fitness μύθοι που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

7 Νοεμβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συνελήφθη 41χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή της Κοζάνης 

7 Νοεμβρίου 2025

Έφτιαχνε πισίνα στο σπίτι του, βρήκε θησαυρό και τον κράτησε

7 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: 8η Γουρ’νοχαρά στη Βουχωρίνα από το Σύλλογο Βοιωτών Κοζάνης ” Η Αγία Παρασκευή”

Δήμος Βοΐου: 8η Γουρ’νοχαρά στη Βουχωρίνα από το Σύλλογο Βοιωτών Κοζάνης ” Η Αγία Παρασκευή”

7 Νοεμβρίου 2025
ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

7 Νοεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση ούτε θέλει, ούτε μπορεί να πάρει γενναία μέτρα για τη μείωση των ανισοτήτων και την στήριξη των πολιτών»

7 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η διαλειμματική νηστεία οκτώ ωρών διατροφής φαίνεται να συνδέεται με 91% υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακού θανάτου

sierafm by sierafm
20 Μαρτίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΠΟΝΟΣ ΚΑΡΔΙΑ
0
SHARES
16
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μια μελέτη σε περισσότερους από 20.000 ενήλικες στις ΗΠΑ διαπίστωσε ότι όσοι ακολουθούσαν ένα είδος διαλειμματικής νηστείας, όπου έτρωγαν οκτώ ώρες την ημέρα, είχαν 91% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα σε σύγκριση με όσους έτρωγαν 12-16 ώρες την ημέρα.

Στην προκαταρκτική μελέτη, οι ερευνητές επανεξέτασαν πληροφορίες σχετικά με τα διατροφικά πρότυπα για τους συμμετέχοντες στις ετήσιες εθνικές έρευνες για την υγεία και τη διατροφή στις ΗΠΑ την περίοδο 2003-2018 και τις συνέκριναν με δεδομένα σχετικά με άτομα που πέθαναν στις ΗΠΑ, από το 2003 ως το 2019, από τη βάση δεδομένων του Εθνικού Δείκτη Θανάτου των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Όπως εντόπισαν, η χρονικά περιορισμένη διατροφή δεν μείωσε τον συνολικό κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία. Αντίθετα, όσοι ακολουθούσαν διαλειμματική νηστεία με κατανάλωση φαγητού σε διάστημα οκτώ ωρών την ημέρα είχαν 91% αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο.

Διαπίστωσαν ότι ο αυξημένος κίνδυνος καρδιαγγειακού θανάτου παρατηρήθηκε και σε άτομα που ζούσαν με καρδιακή νόσο ή καρκίνο. Επίσης, μεταξύ των ατόμων με υπάρχουσα καρδιαγγειακή νόσο, η διάρκεια διατροφής λιγότερο από δέκα ώρες την ημέρα συσχετίστηκε με 66% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αντίθετα, η διάρκεια φαγητού άνω των 16 ωρών ημερησίως συσχετίστηκε με χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας από καρκίνο μεταξύ των ατόμων με καρκίνο.

«Ο περιορισμός του καθημερινού χρόνου κατανάλωσης φαγητού σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως οκτώ ώρες την ημέρα, έχει κερδίσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια ως ένας τρόπος απώλειας βάρους και βελτίωσης της υγείας της καρδιάς», αναφέρει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Βίκτορ Γουένζε Ζονγκ, καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Shanghai Jiao Tong στη Σαγκάη της Κίνας. «Παρόλο που αυτός ο τύπος διατροφής ήταν δημοφιλής λόγω των πιθανών βραχυπρόθεσμων οφελών του, η έρευνά μας δείχνει σαφώς ότι, σε σύγκριση με ένα τυπικό εύρος χρόνου διατροφής 12-16 ωρών ημερησίως, η μικρότερη διάρκεια διατροφής δεν σχετιζόταν με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής», προσθέτει.

Οι περιορισμοί της μελέτης περιλάμβαναν την εξάρτησή της από αυτοαναφερόμενες διατροφικές πληροφορίες, οι οποίες μπορεί να επηρεάζονται από τη μνήμη των συμμετεχόντων και μπορεί να μην αξιολογούν με ακρίβεια τις τυπικές διατροφικές συνήθειες. Παράγοντες που μπορεί επίσης να παίζουν ρόλο στην υγεία, εκτός της ημερήσιας διάρκειας κατανάλωσης φαγητού και της αιτίας θανάτου, δεν συμπεριλήφθηκαν στην ανάλυση.

«Συνολικά η μελέτη αυτή υποδηλώνει ότι η περιορισμένη χρονικά κατανάλωση τροφής μπορεί να έχει βραχυπρόθεσμα οφέλη, αλλά μακροπρόθεσμα δυσμενείς επιπτώσεις. Όταν η μελέτη παρουσιαστεί στο σύνολό της, θα είναι ενδιαφέρον και χρήσιμο να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες της ανάλυσης, όπως την ποιότητα των θρεπτικών συστατικών της δίαιτας των διαφόρων υποομάδων των συμμετεχόντων», δηλώνει ο Κρίστοφερ Γκάρντνερ, καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια και πρόεδρος της επιτροπής σύνταξης της επιστημονικής δήλωσης της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας για τις διατροφικές οδηγίες το 2023. Ο ίδιος επισημαίνει ότι θα είναι επίσης κρίσιμο να δούμε εάν έχει συμπεριληφθεί μια σύγκριση των δημογραφικών και άλλων χαρακτηριστικών των συμμετεχόντων και των παραδοσιακών παραγόντων καρδιομεταβολικού κινδύνου, όπως το βάρος και το άγχος.

Τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής έρευνας παρουσιάστηκαν σε συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Σικάγο.

Πηγή: Newsbeast.gr

Tags: ΘΑΝΑΤΟΣΚΑΡΔΙΑ
Previous Post

Δήμος Βοΐου: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την επέτειο της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821

Next Post

ΔΕΥΑΚ: Πέμπτη 21-3, διακοπή υδροδότησης, 07.00-12.00, στην Τ.Κ. Κτενίου λόγω καθαρισμού της δεξαμενής

Next Post
ΔΕΥΑΚ

ΔΕΥΑΚ: Πέμπτη 21-3, διακοπή υδροδότησης, 07.00-12.00, στην Τ.Κ. Κτενίου λόγω καθαρισμού της δεξαμενής

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας
  • Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού
  • Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025
  • Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε δεκτό το αίτημα να συμπεριληφθεί και η Αιανή στις περιοχές όπου μειώνεται και καταργείται ο ΕΝΦΙΑ τα επόμενα δύο χρόνια.».
  • Π. Κουκουλόπουλος για την Αιανή: «Το Νομοσχέδιο διορθώθηκε – Η κοινοβουλευτική προσπάθεια απέδωσε καρπούς»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  3. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  5. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr