• Latest
ΦΑΓΗΤΟ

Η διατροφή μπορεί να παίξει ρόλο στη θεραπεία του καρκίνου, λένε ερευνητές

5 Αυγούστου 2019
ΑΡΣΥ: Ανοιχτή επιστολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Να ανακληθούν οι απολύσεις στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας

ΑΡΣΥ: Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» – «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ»

16 Νοεμβρίου 2025
Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

16 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Γ Εθνική: Ήττα για την Κοζάνη από την πρωτοπόρο Βέροια. Άνετα ο Εορδαϊκός

16 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα

ΕΠΣ Κοζάνης: Η κορυφή μένει ίδια στις δύο κατηγορίες. Αποτελέσματα και βαθμολογίες

16 Νοεμβρίου 2025
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας: Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ μετά την σύσκεψη!

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας: Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ μετά την σύσκεψη!

16 Νοεμβρίου 2025
Ευχέλαιο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου εξ αφορμής της ενάρξεως της Σαρακοστής των Χριστουγέννων

Ιερό Ευχέλαιο την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2025 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης

16 Νοεμβρίου 2025
ΤΡΑΠΕΖΑ

Εθνική Τράπεζα: Βάζει «λουκέτο» σε ένα ακόμα κατάστημα στη Δυτική Μακεδονία

16 Νοεμβρίου 2025
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Πώς να μπλοκάρετε τις ανεπιθύμητες κλήσεις μία για πάντα – Ποιος δικαιούται αποζημίωση 10.000 ευρώ

16 Νοεμβρίου 2025
ταξιδι διακοπες

Πώς θα δείτε αν είστε στους νέους δικαιούχους στο «Τουρισμός για Όλους»

16 Νοεμβρίου 2025
καιρος

Καιρός: Πότε αλλάζει από την άνοιξη στα πρώτα δείγματα χειμώνα

16 Νοεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε πολίτες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας- Έγιναν 45 συλλήψεις

16 Νοεμβρίου 2025
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Όσα αλλάζουν για e-shops και καταναλωτές με το κλείσιμο του «παραθύρου» για τα αφορολόγητα μικροδέματα από τις αρχές του 2026

16 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 16 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η διατροφή μπορεί να παίξει ρόλο στη θεραπεία του καρκίνου, λένε ερευνητές

sierafm by sierafm
5 Αυγούστου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΦΑΓΗΤΟ
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η διατροφή είναι ήδη καθοριστικής σημασίας για τη διαχείριση ασθενειών όπως ο διαβήτης ή η υπέρταση, όμως μια νέα μελέτη, που ακόμη είναι σε προκαταρκτικό στάδιο, ενισχύει προηγούμενες έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες θα μπορούσε επίσης να παίξει σημαντικό ρόλο και στη θεραπεία του καρκίνου.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nature και την οποία επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δείχνει ότι ο δραστικός περιορισμός ενός αμινοξέος, το οποίο βρίσκεται κυρίως στο κόκκινο κρέας και τα αυγά, αύξησε την αποτελεσματικότητα της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας στα ποντίκια, επιβραδύνοντας την ανάπτυξη των όγκων.

Είναι ωστόσο πάρα πολύ νωρίς ακόμη για να εξαχθούν συμπεράσματα για τον άνθρωπο, υπογράμμισε ο Τζέισον Λόκασεϊλ, ο βασικός συντάκτης του άρθρου, που είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο Ντιουκ της Βόρειας Καρολίνας. Η ομάδα του περιόρισε την πρόσληψη μεθειονίνης στα ποντίκια, ενός αμινοξέος που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του οργανισμού αλλά λαμβάνεται μόνο μέσω της τροφής, επειδή το σώμα δεν την παράγει από μόνο του.

Το αμινοξύ αυτό χρησιμοποιείται επίσης από τα καρκινικά κύτταρα για να αναπτυχθούν.

Οι ερευνητές πειραματίστηκαν με αυτήν την περιοριστική δίαιτα σε υγιή ποντίκια, για να επαληθεύσουν αρχικά ότι θα είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα στον μεταβολισμό τους. Κατόπιν την επέβαλαν και σε ποντίκια που έπασχαν από καρκίνο του παχέος εντέρου ή από σάρκωμα των μαλακών ιστών, έναν σπάνιο τύπο καρκίνου. Η χορήγηση μιας πολύ ήπιας δόσης χημειοθεραπείας, που από μόνη της δεν αναμενόταν να έχει κάποιο αποτέλεσμα στον καρκίνο του παχέος εντέρου, διαπιστώθηκε ότι προκάλεσε μια «αξιοσημείωτη μείωση της ανάπτυξης του όγκου».

Το ίδιο αποτέλεσμα παρατηρήθηκε όταν συνδύασαν τη μείωση της μεθειονίνης με την ακτινοβολία στα ποντίκια που έπασχαν από σάρκωμα μαλακών ιστών.

«Τα καρκινικά κύτταρα λιμοκτονούν όταν τους στερούμε ορισμένες θρεπτικές ουσίες», εξήγησε ο Τζέισον Λόκασεϊλ στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Ασφαλώς δεν πρόκειται για το φάρμακο κατά του καρκίνου» όμως «δείχνει ότι υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες αλληλεπιδράσεις με την τροφή που καταναλώνουμε, το πώς αυτό αλλάζει τον μεταβολισμό (…) και πώς αυτές οι αλλαγές στον μεταβολισμό των κυττάρων θα μπορούσαν να έχουν κάποια επίπτωση στην ανάπτυξη των όγκων», πρόσθεσε.

Σε ένα πρώτο βήμα για να επεκτείνουν τη μελέτη τους και στον άνθρωπο, οι ερευνητές χορήγησαν αυτήν τη φτωχή σε μεθειονίνη δίαιτα σε έξι υγιείς ανθρώπους επί τρεις εβδομάδες. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι επιπτώσεις στον μεταβολισμό τους ήταν παρόμοιες με εκείνες που παρατηρήθηκαν στα ποντίκια, κάτι που ενισχύει την υπόθεση ότι μια τέτοια διατροφή θα μπορούσε να έχει κάποια επίπτωση και σε ορισμένους όγκους στον άνθρωπο.

«Προτού να εξάγουμε συμπεράσματα για τους διατροφικούς περιορισμούς ως προσέγγιση για τη θεραπεία του καρκίνου, απαιτούνται μελέτες στον άνθρωπο», προειδοποίησε ο Πολ Φαρόα, καθηγητής επιδημιολογίας του καρκίνου στο πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ, που δεν συμμετείχε στη μελέτη.

Ο καθηγητής Λόκασεϊλ επισήμανε από την πλευρά του ότι οι κλινικές μελέτες για τη διατροφή συχνά δυσκολεύονται να βρουν χρηματοδότη, γιατί τα αποτελέσματά τους είναι δύσκολο να αξιοποιηθούν από οικονομικής άποψης.

Πηγή:Newsbeast.gr

Tags: ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Previous Post

Πώς να πείσετε το παιδί σας να τρώει όσπρια

Next Post

Αυτά είναι τα 14 νέα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας

Next Post
επιδομα παιδιου χρημα

Αυτά είναι τα 14 νέα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • ΑΡΣΥ: Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» – «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ»
  • Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»
  • Γ Εθνική: Ήττα για την Κοζάνη από την πρωτοπόρο Βέροια. Άνετα ο Εορδαϊκός
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Η κορυφή μένει ίδια στις δύο κατηγορίες. Αποτελέσματα και βαθμολογίες
  • Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας: Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ μετά την σύσκεψη!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr