• Latest
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

Η διεκδίκηση των εργαζομένων έφερε την προσωρινή διακοπή των εργασιών στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας 5 για να μην υπάρξει εξάπλωση του κορωνοϊού .

1 Απριλίου 2020
Γρεβενά: Με ενδιαφέρον η ημερίδα ενημέρωσης για τα δημόσια έργα του LEADER

Γρεβενά: Με ενδιαφέρον η ημερίδα ενημέρωσης για τα δημόσια έργα του LEADER

4 Ιουνίου 2026
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθμιας Εκπαίδευσης:  Ανακοίνωση  για την έναρξη της  νέας σχολικής  χρονιάς

Αίτημα λήψης άμεσων μεταβατικών μέτρων στήριξης, για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης

4 Ιουνίου 2026
ΓΙΑΓΙΑ ΠΑΠΠΟΥΣ ΠΑΙΔΙ

Νταντάδες της γειτονιάς: Άνοιξε η πλατφόρμα ntantades.gov.gr – Εδώ η αίτηση για voucher

4 Ιουνίου 2026
Νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω» 2026: Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ

«Ανακαίνιση Κατοικίας»: Πώς θα λάβετε έως 36.000 ευρώ για επισκευές και αναβαθμίσεις

4 Ιουνίου 2026
Επιστολή

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό από θεσης ευθύνης στο Δ.Σ.

4 Ιουνίου 2026
Στο Δήμο Αποκορώνου αντιπροσωπεία του Δήμου Βοΐου.  Φωτογραφίες και βίντεο

Στο Δήμο Αποκορώνου αντιπροσωπεία του Δήμου Βοΐου. Φωτογραφίες και βίντεο

3 Ιουνίου 2026
Το Βραβείο Καινοτομίας «Μιχάλης Χρηστάκης» απέσπασε ο Δήμος Κοζάνης για το Γραφείο Απασχόλησης που δημιούργησε η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Το Βραβείο Καινοτομίας «Μιχάλης Χρηστάκης» απέσπασε ο Δήμος Κοζάνης για το Γραφείο Απασχόλησης που δημιούργησε η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη (Βίντεο+Φωτογραφίες)

3 Ιουνίου 2026
Αστυνομικοί ντύθηκαν εργάτες και «έκοψαν» 967 κλήσεις σε οδηγούς!

Καστοριά: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο του έργου, Αντικατάσταση του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Πόλης Καστοριάς

3 Ιουνίου 2026
Αστυνομικοί ντύθηκαν εργάτες και «έκοψαν» 967 κλήσεις σε οδηγούς!

Στην τελική ευθεία το μεγάλο οδικό έργο Κοζάνη-Γέφυρα Ρυμνίου: Οι εξελίξεις που επιταχύνουν την ολοκλήρωσή του

3 Ιουνίου 2026
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

Επιχείρηση «Θερισμός» σε Κοζάνη και Αγρίνιο – Τρίτο κύκλωμα και συλλήψεις για παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ. Βίντεο

3 Ιουνίου 2026
Νέα διεθνής διάκριση για τη Lithos Digital στο Λονδίνο

Νέα διεθνής διάκριση για τη Lithos Digital στο Λονδίνο

3 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026 η Έκθεση «Κόσμημα» του Εικαστικού Εργαστηρίου

3 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η διεκδίκηση των εργαζομένων έφερε την προσωρινή διακοπή των εργασιών στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας 5 για να μην υπάρξει εξάπλωση του κορωνοϊού .

sierafm by sierafm
1 Απριλίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια
6
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κάτω από την πίεση των εργαζομένων και των σωματείων τους διακόπηκαν οι εργασίες στην κατασκευή της μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας 5 που εδώ και εβδομάδες με ευθύνη της εργοδοσίας και της κυβέρνησης λειτουργούσε εγκυμονώντας σοβαρούς κίνδυνους για την ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους λόγο της πιθανής διασποράς του κορωνοϊού. Μπορεί κάποια ελάχιστα μέτρα προστασίας, και αυτό σε περιορισμένο αριθμό εργαζομένων, να πάρθηκαν κάτω από τις απαιτήσεις των εργαζομένων και αυτών που εργάζονται στο κομμάτι της ασφάλειας και της περίθαλψης μέσα στο εργοτάξιο, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί πως η ασφάλεια και η ζωή των εργαζομένων από το κεφάλαιο αντιμετωπίζετε ως κόστος.

Παρόλο που και ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΕΚ Πτολεμαΐδας ζήτησε την διακοπή των εργασιών στην μονάδα ΑΗΣ Πτολεμαΐδας 5 από τις μετέπειτα τοποθετήσεις του δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο για την υπεράσπιση του κύρους της εργοδοσίας αλλά και των κερδών τους. Συγκαλύπτει πως τόσο καιρό το εργοτάξιο αποτελούσε υγειονομική βόμβα με ευθύνη της ανάδοχου εταιρίας και της κυβέρνησης. Η πληροφόρηση δεν είναι μόνο δική του αποκλειστικότητα. Το ΣΕΕΕΝ με αίσθημα ευθύνης δεν πρόκειται να παίξει με την υγεία των εργαζομένων για αυτό εξαρχής απαίτησε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων και στην συνέχεια ζήτησε την άμεση διακοπή των εργασιών στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας 5 ώστε να μην υπάρξει διάδοση του κορωνοϊού.

Στις νέες πλέον συνθήκες διεκδικούμε:

  1. Να δοθεί το επίδομα στους εργαζόμενους που εργάζονται στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V για όσο διάστημα απαιτείται το εργοτάξιο να είναι κλειστό.
  2. Να δοθεί το επίδομα στους αυτοαπασχολούμενους, τους εργαζόμενους με μπλοκάκι και τους μικρούς επαγγελματίες που απασχολούνται στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V για όσο διάστημα απαιτείται το εργοτάξιο να είναι κλειστό.
  3. Καμία απόλυση εργαζομένων, όχι στους εκβιασμούς και τις απειλές. Να κηρυχτούν παράνομες όσες απολύσεις, αν και εφόσον έγιναν, από 1/3/2020 και μετά.
  4. Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους στο εργοτάξιο της κατασκευής της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V έως και 30/3/2020 όπως επίσης και στους εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και είχαν «απομακρυνθεί» από το εργοτάξιο για προληπτικούς λόγους τις τελευταίες 15 ημέρες.
  5. Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τις αντεργατικές διατάξεις που επέβαλλε με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
  6. Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό. Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες.
  7. Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού. Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων.
Previous Post

Ανάρτηση του Μαν. Χριστοδουλάκη για την αναστολή εργασιών του εργοταξίου της Πτολεμαϊδας V

Next Post

Αυτά είναι τα βότανα που καταπολεμούν άγχος και στρες

Next Post
ΒΟΤΑΝΑ

Αυτά είναι τα βότανα που καταπολεμούν άγχος και στρες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γρεβενά: Με ενδιαφέρον η ημερίδα ενημέρωσης για τα δημόσια έργα του LEADER
  • Αίτημα λήψης άμεσων μεταβατικών μέτρων στήριξης, για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης
  • Νταντάδες της γειτονιάς: Άνοιξε η πλατφόρμα ntantades.gov.gr – Εδώ η αίτηση για voucher
  • «Ανακαίνιση Κατοικίας»: Πώς θα λάβετε έως 36.000 ευρώ για επισκευές και αναβαθμίσεις
  • Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό από θεσης ευθύνης στο Δ.Σ.

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr