• Latest

Η Ελληνική Ορθόδοξος Ενορία Αγίου Ιακώβου Αδελφοθέου Φλωρεντίας για τον Μητροπολίτη Καστοριάς

30 Δεκεμβρίου 2020
Γαλατινή: Τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5

Αποτελέσματα στα Μπαράζ ανόδου για τη Γ Εθνική

25 Μαΐου 2025
Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας με το Erasmus+ στην Ισπανία

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας με το Erasmus+ στην Ισπανία

25 Μαΐου 2025
Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες

Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες

25 Μαΐου 2025
παιδικη χαρα

Κοζάνη: Περίεργο περιστατικό σε παιδική χαρά κατά 9χρονου που επιχείρησαν να τον βάλουν σε βανάκι

25 Μαΐου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοκαΐνη στη Πτολεμαΐδα. Δύο συλλήψεις

25 Μαΐου 2025
Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σιάτιστας 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2024

Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου 25 και 26 Μαΐου

25 Μαΐου 2025
Δήμος Βοΐου: Ενημερωτικά σημειώματα από τη Δημοτική Αστυνομία για την έναρξη εφαρμογής του Κ.Ο.Κ. στο κέντρο της Σιάτιστας

Κοζάνη: Συλλήψεις για οδήγηση σε κατάσταση μέθης και ανηλίκου χωρίς δίπλωμα

25 Μαΐου 2025
H θεατρική παράσταση «Χόρεψε με πατέρα» της Κατερίνας Αντωνιάδου ,έρχεται στα Σιάτιστα, την Κυριακή 25/5

Ακύρωση της θεατρικής Παράστασης στη Σιάτιστα: «Χόρεψέ με πατέρα» Της Κατερίνα Αντωνιάδου

25 Μαΐου 2025
συνταξιουχοι, συνταξη

Οι εκκρεμείς συντάξεις σε όλους τους νομούς της χώρας [πίνακες]

25 Μαΐου 2025
Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας

Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας

25 Μαΐου 2025
Διασώστες του ΕΚΑΒ ξεγέννησαν γυναίκα στο σπίτι της

Γλάστρα έπεσε από μπαλκόνι πάνω σε τουρίστρια

25 Μαΐου 2025
Άδειασαν το παγκάρι της εκκλησίας ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα

Σπείρα ξάφριζε παγκάρια και τάματα σε εκκλησίες: Πάνω από 200.000 η λεία

25 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 26 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Ελληνική Ορθόδοξος Ενορία Αγίου Ιακώβου Αδελφοθέου Φλωρεντίας για τον Μητροπολίτη Καστοριάς

sierafm by sierafm
30 Δεκεμβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Χρέος ιερό, αλλά και καρδιακή επιταγή σεβασμού και αγάπης πολλής, μας παρακινούν επιτακτικά να καταθέσουμε ετούτη τη σύντομη και ολιγόγραφη ταπεινή αλλά ειλικρινή μαρτυρία μας.
Ένα νοερό κερί και μια αγκαλιά με άνθη ευλάβειας στη μνήμη ενός ανθρώπου που έφυγε από κοντά μας για τον Ουρανό, μιάς και γι’ αυτόν υπήρξε σ´ όλη του τη ζωή.
Μέσα στην κατανυκτική περίοδο των γεγονότων του Αγίου Δωδεκαήμερου, «ο εν σπηλαίω γεννήθεις και εν φάτνη ανακληθείς», Κύριος της ζωής και του θανάτου, κάλεσε σε ηλικία ώριμη αλλά όχι σε γήρας προχωρημένο -κατ´ άνθρωπο νέον ακόμη- στη χαρά του ουράνιου Θυσιαστηρίου Του, τον ήδη μακαριστό Μητροπολίτη Καστορίας κυρό Σεραφείμ.
Ο αείμνηστος Δεσπότης μας, αφήνει μνήμη τίμιου, αφιλάργυρου, ανεξίκακου, ταπεινού, ελεήμονως, φιλάγιου και φιλόπατρη Μακεδόνα Ιεράρχη, ο οποίος δεν επέτρεψε στον εαυτό να έχει την παραμικρή ανθρώπινη επιδίωξη και φιλοδοξία κοσμικού χαρακτήρα.
Υπήρξε άνδρας εκκλησιαστικός με υψηλό το αίσθημα της επισκοπικής ευθύνης και του καθήκοντος. Αγάπησε τη Μακεδονία και υπεραγάπησε την αρχόντισσα της δυτικής Μακεδονίας, την όμορφη Καστοριά! Αγάπησε πολύ και αγαπήθηκε από τους κληρικούς του και το ποίμνιο του. Αγάπησε πολύ αλλά και τον αγάπησαν, επίσης, οι αδελφοί του συνεπίσκοποι.
Γι αυτό και η είδηση της προς Κύριον εκδημίας του, συγκίνησε τόσο πολύ σύσσωμη την Εκκλησία μας.
Ο ίδιος πνευματικό παιδί αγίου και υποδειγματικού Επισκόπου, του πολυδοκιμασμένου από το βάρος της πολυετούς ασθένειας, Σεβ. Μητροπολίτη πρ. Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθονίκου, αξιώθηκε από τον φιλάνθρωπο Θεό, με τη διδάσκουσα ιεροπρέπειά του και το γνήσιο και πηγαίο εκκλησιαστικό του ήθος, να αποκτήσει πολλά πνευματικά τέκνα που σήμερα κοσμούν την Εκκλησία.
Πρωτότοκοι εξ αυτών οι Σεβ. Μητροπολίτες Φθιώτιδος κ. Συμεών και Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, αδάμαντες που αφήνει πίσω του και μεταξύ πολλών άλλων ευλογημένων, πολυχαριτωμένων και αξιέπαινων κληρικών όπως και ο Προϊστάμενος του Ναού μας Αρχιμ. π. Νικόλαος Παπαδόπουλος, ο εκ Καστοριάς ορμώμενος.
Ο πολύκλαυστος κεκοιμημένος Μητροπολίτης, ως Ιεράρχης των Νέων Χωρών έτρεφε αγάπη υποδειγματική και μοναδική αφοσίωση προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τη Μητέρα Εκκλησία, καθώς και αισθήματα έμπρακτης συμπάθειας και αδελφικής συναντίληψης προς όλες τις Επαρχίες του Θρόνου, ασφαλώς και για την Ιερά Μητρόπολη Ιταλίας και Μελίτης.
Στήριζε την Ενορία μας κατά τρόπο ηθικό αλλά και με κάθε πρόσφορο υλικό μέσο, το οποίο μπορούσε να μάς διαθέσει από το περίσσευμα της αρχοντικής και ευρύχωρης καρδιάς του, που αγκάλιαζε τους πάντες αδιακρίτως. Θα του είμαστε εσαεί ευγνώμονες και θα τον μνημονεύουμε πάντοτε μεταξύ των ονομάτων των πολύτιμων ευεργετών της ζωής μας, έχοντάς τον πάντοτε στις πρώτες θέσεις της ταπεινής μας προσευχής. Με τη σύντομη αυτή αναφορά μας προς το αγιασμένο και αξέχαστο πρόσωπό του, δεν επιθυμούμε να του αποδώσουμε κάποιο ανθρώπινο έπαινο, λιβανωτούς και μετά θάνατον αναγνώριση. Μη γένοιτο! Άλλωστε η καλή του ψυχή, ψυχή παιδική, προετοιμασμένη συστηματικά, σμιλευμένη πνευματικά και πυρωμένη στο «χωνευτήρι» της δοκιμασίας του φονικού ιού, έχει απαλλαγεί απ´ οτιδήποτε φθαρτό και μάταιο του κόσμου τούτου και αναπαύεται ήδη «εν χώρα ζώντων και σκηνές δικαίων». Θα θέλαμε μόνο ετούτη την ώρα της ανθρώπινης δοκιμασίας από τα βάθη της πονεμένης μας καρδιάς και με δάκρυα στα μάτια, συλλιτανεύοντας προσευχητικά και εν σιωπή την έξοδό του προς την ατελεύτητη μακαριότητα της χαράς του Ανεσπέρου Φωτός, να του εκφράσουμε ένα περιεκτικό και πολύ μεγάλο ευχαριστώ για όλα, περισσότερο, όμως, για όσα μας έμαθε φιλότιμα και με διδάσκουσα υπομονή με το αγιασμένο και αξιομίμητο παράδειγμά του, για τον ολοφώτεινο και χειροπιαστό παράδεισο που άνοιγε μπροστά μας η κάθε μας συναναστροφή μαζί του.
Εκεί στη χαρά της Άνω Ιερουσαλήμ, στην όντως ζωή, όπου θα συγχαίρει αναπαυόμενος «εν κολποις Αβραάμ και Ισαάκ και Ιακώβ» συναρμοσμένος στο χορό με τους τοπικούς Αγίους της Εκκλησίας Καστορίας, που ο ίδιος λάτρεψε τόσο, αλλά και στην αγκαλιά του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ και των γονέων του Νικολάου και Γεωργίας, ας εύχεται για την πνευματική πρόοδο και προκοπή της ταπεινής μας Ενορίας, που τόσο αγάπησε και στήριξε στην επίγεια ζωή του.
Ας μας συνοδεύει όλους η δραστική ευχή του. Σεραφείμ Αρχιερέως, είη η μνήμη άληστος και αιωνία!
Εκ του Ιερού Ναού.
Tags: ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Previous Post

Ζεμπιλιάδου: Μια απάντηση που εκθέτει τον κο Τσιούμαρη

Next Post

Κίνημα Αλλαγής Κοζάνης: Ως εδώ κύριοι της Κυβέρνησης – Ταχύτερα τα εμβόλια στην Π.Ε. Κοζάνης

Next Post
κινημα αλλαγης, κιναλ

Κίνημα Αλλαγής Κοζάνης: Ως εδώ κύριοι της Κυβέρνησης – Ταχύτερα τα εμβόλια στην Π.Ε. Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Αποτελέσματα στα Μπαράζ ανόδου για τη Γ Εθνική
  • Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας με το Erasmus+ στην Ισπανία
  • Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  • Κοζάνη: Περίεργο περιστατικό σε παιδική χαρά κατά 9χρονου που επιχείρησαν να τον βάλουν σε βανάκι
  • Κοκαΐνη στη Πτολεμαΐδα. Δύο συλλήψεις

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  2. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
  3. Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου – kastoria365 – καστορια 365 στο Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου
  4. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  5. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr