• Latest
Νικόλαος Λυσσαρίδης

Η κατάσταση της «δορυφορικής οικονομίας» της ΔΕΗ Α.Ε. στη Δυτική Μακεδονία, του Νίκου Λυσσαρίδη

20 Μαρτίου 2020
Τραγικό περιστατικό στην Κοζάνη – Άντρας έδωσε τέλος στη ζωή του

Τραγικό περιστατικό στην Κοζάνη – Άντρας έδωσε τέλος στη ζωή του

9 Ιανουαρίου 2026
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Κανονικά η κυκλοφορία στην Παλαιά Εθνική Οδό και στην Εγνατία με μικρή έξοδο στη γέφυρα Σιάτιστας

9 Ιανουαρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ’ Εθνική: Η πρώτη σέντρα του 2026 για Κοζάνη και Εορδαϊκό

9 Ιανουαρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

ΕΠΣ Κοζάνης: Στη σέντρα και πάλι μετά τις γιορτές

9 Ιανουαρίου 2026
Γρεβενά: Εορταστικό Πρόγραμμα Εμπορικών Καταστημάτων Πάσχα 2025

 Οι νικητές του Διαγωνισμού Καλύτερης Χριστουγεννιάτικης Βιτρίνας 2025–2026

9 Ιανουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Συνεχίζεται η εγκατάλειψη των καπνοκαλλιεργητών Δυτικής Μακεδονίας από την κυβέρνηση

9 Ιανουαρίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «320 οικογένειες καπνοκαλλιεργητών της Δυτικής Μακεδονίας εγκλωβισμένες στην κυβερνητική αδιαφορία»

9 Ιανουαρίου 2026
Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

Αύξηση έκπτωσης στο 50% για τα ΑμεΑ στο νερό – Αποτέλεσμα τεκμηριωμένης πρότασης του Συλλόγου ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

9 Ιανουαρίου 2026
Δήμος Γρεβενών: Κάλεσμα αλληλεγγύης για συνδημότη μας που επλήγη από πυρκαγιά στην Καλλονή

Δήμος Γρεβενών: Κάλεσμα αλληλεγγύης για συνδημότη μας που επλήγη από πυρκαγιά στην Καλλονή

9 Ιανουαρίου 2026
Μοναδικές στιγμές στο Καστοριανό Καρναβάλι «Ραγκουτσάρια 2026». Φωτογραφίες

Μοναδικές στιγμές στο Καστοριανό Καρναβάλι «Ραγκουτσάρια 2026». Φωτογραφίες

9 Ιανουαρίου 2026
Γρεβενά: Συναντήσεις στο Υπουργείο Υποδομών για τον Ε65

Κλειστός ο κάθετος άξονας της Εγνατίας από Άργος Ορεστικό έως Αλιάκμονα

9 Ιανουαρίου 2026
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Ο πρωθυπουργός περιμένει οδηγίες για την «Mercosur»

9 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η κατάσταση της «δορυφορικής οικονομίας» της ΔΕΗ Α.Ε. στη Δυτική Μακεδονία, του Νίκου Λυσσαρίδη

sierafm by sierafm
20 Μαρτίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Νικόλαος Λυσσαρίδης
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τις τελευταίες ημέρες η χώρα μας αλλά και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ειδικά, ζει πραγματικά μια πρωτόγνωρη κατάσταση, χωρίς προηγούμενο.

Όλοι μας προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στα δεδομένα του κορωνοϊού και να προσαρμοστούμε στις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας έτσι ώστε να μην μεταδοθεί ο ιός σε περισσοτέρους συνανθρώπους μας.

Η κυβέρνηση από την πρώτη κιόλας στιγμή, πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τα οποία έχουν ως στόχο την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού. Τα καταστήματα κλείσανε και η μοναδική προτροπή που ακούγεται είναι το «Μένουμε Σπίτι». Βέβαια σε όλη αυτήν την κατάσταση, είχαμε, δυστυχώς, και κάποιες απώλειες συνανθρώπων μας, αλλά και την επιβολή καραντίνας σε ορισμένα ορεινά χωριά του Βοΐου τα οποία πραγματικά ζουν δύσκολες στιγμές. Από την άλλη, στις επιχειρήσεις που αναγκαστικά παρέμειναν κλειστές για να διαφυλαχτεί το ανώτατο αγαθό της δημόσιας υγείας, εκμηδενίστηκε ο τζίρος τους ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκε η ανησυχία της απώλειας θέσεων εργασίας.

Ορισμένοι επιχειρηματίες -δικαίως- φοβήθηκαν για το οριστικό κλείσιμο των καταστημάτων τους εξαιτίας της αδυναμίας ανταπόκρισης στις ασφαλιστικές εισφορές, στα τραπεζικά δάνεια και γενικότερα σε όλες τις υποχρεώσεις που έχει μία επιχείρηση απέναντι στο κράτος και τους πιστωτές της. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση εξήγγειλε μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Αρκετά από αυτά είναι πραγματικά ανακουφιστικά για τις επιχειρήσεις αλλά και για τους εργαζόμενους.

Εντός του αυτού του πλαισίου των δυσμενών οικονομικών συνθηκών, υπάρχουν, δυστυχώς, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι στη Δυτική Μακεδονία που συνεχίζουν να εργάζονται γιατί κανείς δεν μερίμνησε ειδικά για αυτούς. Αναφέρομαι στις ήδη «τραυματισμένες» από την απολιγνιτοποίηση επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα ορυχεία αλλά και γενικότερα στις «δορυφορικές» των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ Α.Ε. επιχειρήσεις, σε αυτό που αποκαλούμε «δορυφορική οικονομία».

Η επιδημία του κορονοϊού είναι ένα ακόμη ισχυρό οικονομικό πλήγμα για όλες αυτές τις επιχειρήσεις που το τελευταίο διάστημα με την ανακοίνωση της απολιγνιτοποίησης και τον πολύ μεγάλο περιορισμό των δραστηριοτήτων τους, κυριολεκτικά δυσκολεύονται να επιβιώσουν. Δυστυχώς ακόμη και σε αυτή τη συγκυρία, δεν υπήρξε καμία στοχευμένη πρόνοια για αυτές τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους αυτών. Από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες νοιώθουν μία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση και από την μεριά τους οι υπάλληλοι αισθάνονται ότι δεν τους ακούει κανείς.
Εύλογα απορεί κανείς πως γίνεται μέσα σε λίγες ώρες να λαμβάνονται -και ορθά- τόσο ισχυρά μέτρα σε επίπεδο χώρας λόγω πανδημίας και να μην μπορούν να ληφθούν κατ’ αντιστοιχία, οικονομικά μέτρα για τη στοιχειώδη επιβίωση των επιχειρήσεων αυτών οι οποίες διέπονται από δυο βασικά χαρακτηριστικά. Πρώτον, είναι άμεσα πληττόμενες από την απολιγνιτοποίση και δεύτερον τους οφείλονται δεδουλευμένα άνω του εξαμήνου από τη ΔΕΗ Α.Ε.

Περιμένουμε, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, την άμεση στήριξη της κυβέρνησης σε όλες αυτές τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γύρω από το λιγνίτη, παρέχοντάς τους οικονομικές ελαφρύνσεις αλλά κυρίως την άμεση εξόφληση των ληξιπρόθεσμων δεδουλευμένων τους.

#ΜΕΝΟΥΜΕ_ΣΠΙΤΙ

Previous Post

Στη Δυτική Μακεδονία βρέθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Next Post

Κορωνοϊός: 31 νέα κρούσματα και 495 καταγεγραμμένοι ασθενείς- 3 νεκροί σε 24 ώρες στην Ελλάδα

Next Post
κορονοιος

Κορωνοϊός: 31 νέα κρούσματα και 495 καταγεγραμμένοι ασθενείς- 3 νεκροί σε 24 ώρες στην Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τραγικό περιστατικό στην Κοζάνη – Άντρας έδωσε τέλος στη ζωή του
  • Κανονικά η κυκλοφορία στην Παλαιά Εθνική Οδό και στην Εγνατία με μικρή έξοδο στη γέφυρα Σιάτιστας
  • Γ’ Εθνική: Η πρώτη σέντρα του 2026 για Κοζάνη και Εορδαϊκό
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Στη σέντρα και πάλι μετά τις γιορτές
  •  Οι νικητές του Διαγωνισμού Καλύτερης Χριστουγεννιάτικης Βιτρίνας 2025–2026

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr