• Latest
παιδι

Η παγίδα του «θέλω να μεγαλώσει σαν πριγκίπισσα, όχι όπως μεγάλωσα εγώ»

21 Οκτωβρίου 2019
Καστοριά: Ενημερωτική Ημερίδα Εκτροφέων Saga Furs

Καστοριά: Ενημερωτική Ημερίδα Εκτροφέων Saga Furs

13 Νοεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Ο αγροτικός κόσμος πληρώνει το τίμημα της κυβερνητικής ανικανότητας»

13 Νοεμβρίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Πρέσπες: Τρία τα νεαρά θύματα του φοβερού τροχαίου. Κατέληξε και ο 18χρονος Νίκο μετά από 11 μήνες

13 Νοεμβρίου 2025
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Π. Κουκουλόπουλος: «Το 41%, παρελθόν χωρίς επιστροφή για τη ΝΔ»

13 Νοεμβρίου 2025
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μ.Π.Σ Γαλατινής

Εκλογές Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατινής. Το νέο ΔΣ

13 Νοεμβρίου 2025
Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη με τον Διοικητή της ΕΥΔΑΜ, Πελοπίδα Καλλίρη

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη με τον Διοικητή της ΕΥΔΑΜ, Πελοπίδα Καλλίρη

13 Νοεμβρίου 2025
Επιμελητήριο Κοζάνης: Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου η ημερίδα με θέμα «Υποστήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω Τραπεζικών Υπηρεσιών»

Επιμελητήριο Κοζάνης: Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου η ημερίδα με θέμα «Υποστήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω Τραπεζικών Υπηρεσιών»

13 Νοεμβρίου 2025
Εκδηλώσεις με τίτλο «Δρόμοι Ασφαλείς για όλους» από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης και το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης

Εκδηλώσεις με τίτλο «Δρόμοι Ασφαλείς για όλους» από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης και το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης

13 Νοεμβρίου 2025
«Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»: Ο Δεύτερος Ψηφιακός Οδηγός από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

«Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»: Ο Δεύτερος Ψηφιακός Οδηγός από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

13 Νοεμβρίου 2025
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

13 Νοεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία, συνελήφθησαν συνολικά -3- άτομα, στην πόλη της Πτολεμαΐδας

13 Νοεμβρίου 2025
ΔΕΗ: Αναβάθμιση κατά 17 μονάδες από την S&P Global  σε θέματα εταιρικής βιωσιμότητας

Όμιλος ΔΕΗ: Αναβάθμιση αξιολόγησης από τον MSCI σε βαθμίδα “A” για θέματα ESG 

13 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η παγίδα του «θέλω να μεγαλώσει σαν πριγκίπισσα, όχι όπως μεγάλωσα εγώ»

sierafm by sierafm
21 Οκτωβρίου 2019
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
παιδι
3
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Εμείς θα θυσιαστούμε για να μην σου λείψει τίποτα»
«Θέλω να μεγαλώσει σαν πριγκίπισσα, όχι όπως μεγάλωσα εγώ»
«Είναι ένας ‘Παπαδόπουλος’ και πρέπει να έχει ότι θέλει»

Οι παραπάνω, είναι κάποιες από τις φράσεις, που ίσως φανερώνουν, πως το παιδί μεγαλώνει με την αίσθηση μεγαλείου, μέσα στην οποία πιστεύει πως όλα μπορεί να του ανήκουν αρκεί να τα θελήσει.

Το παιδί αυτό, θα γίνει έφηβος και μετά ενήλικας όπου θα έχει μάθει να δίνει μεγάλη σημασία στην απόκτηση υλικών αγαθών και θα θεωρεί αυτονόητο πως αυτά θα έρχονται άμεσα και εύκολα.

H παγίδα του αυτονόητου δικαιώματος, τις περισσότερες φορές, δεν σχετίζεται μόνο με τα υλικά πράγματα. Το αυτονόητο δικαίωμα μπορεί να καλλιεργηθεί και ως ένα δικαίωμα του ατόμου ότι μπορεί να κερδίζει και θα πετυχαίνει πάντα, ότι είναι αυτονόητο πως θα είναι πάντα μπροστά από τους άλλους και θα προηγείται, ότι θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε μία ομάδα, ότι γενικότερα θα υπερισχύει σχεδόν σε όλα.

Το αυτονόητο δικαίωμα που δεν σχετίζεται με τα υλικά αγαθά, επηρεάζει το άτομο στις διαπροσωπικές του σχέσεις.

Οι γονείς δεν αντιλαμβάνονται συχνά, πως στην περίπτωση που οι προσδοκίες του αυτονόητου δικαιώματος δεν ικανοποιούνται το παιδί τους θα υποφέρει ως έφηβος, ενήλικας και ίσως υποφέρει και ως παιδί όποτε βρίσκεται εκτός της σπιτικής ασφάλειας.

Τα άτομα με την πεποίθηση του αυτονόητου δικαιώματος, συνήθως φαίνονται λειτουργικά και μάλιστα λόγω κάποιων αυξημένων δεξιοτήτων, μπορεί να αποτελούν πόλο έλξης για προσωπικές σχέσεις ή ηγετικές θέσεις. Ωστόσο, το άτομο νιώθει ένα μόνιμο άγχος και μεγάλη απογοήτευση και στεναχώρια όποτε διαπιστώνει ότι μπορεί να μην είναι ανώτερο ή απορρίπτεται κάποιο αίτημά του.

Έτσι, ψάχνει άτομα να του παρέχουν μια σειρά από προνόμια όπως εγκωμιαστικά σχόλια, εκδήλωση αγάπης και ενδιαφέροντος, επιβράβευση για την υπεροχή σε επίπεδο δεξιοτήτων ή εμφάνισης. Η σχέση δηλαδή δεν είναι ουσιαστικά ισότιμη.

Επίσης, το άτομο βιώνει συνεχείς απογοητεύσεις στα ιδιαίτερα αιτήματά του. Έτσι, υποφέρει το ίδιο νιώθοντας απόρριψη, αδιαφορία και θυμό καθώς δεν ανέχεται μόνο τη ματαίωση αλλά ούτε και την ισότιμη σχέση.

Η πεποίθησή του είναι πως πάντοτε θα βρίσκει σχέσεις που το συμφέρουν και θα καλύπτουν τις ανασφάλειές του και τις προσδοκίες του για ειδική μεταχείριση.

Όταν το παιδί παρατηρεί πως ο γονέας στερείται ο ίδιος για να έχει εκείνο, αναπτύσσει την ιδέα ότι το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και στην μετέπειτα ζωή του.

Πριν λίγα χρόνια γνώρισα την Δ. Η Δ. είναι μοναχοπαίδι και όταν ήρθε πρώτη φορά στο γραφείο μου, μόλις είχε τελειώσει το μεταπτυχιακό της. Η αφορμή ήταν ο πρόσφατος χωρισμός της από έναν άντρα ο οποίος «προτίμησε κάποια άλλη». Είχε πάρα πολύ άγχος, αίσθηση ότι μονίμως αποτυγχάνει, έλεγε πως ένιωθε πως δεν έχει αληθινούς φίλους και είχε να πει ένα παράπονο για όλους με έντονο θυμό και απογοήτευση. Η Δ. μετά από πολλές ώρες ψυχοθεραπείας συνειδητοποίησε τον εσωτερικό πανικό που βίωνε όποτε δεν εισέπραττε την ειδική μεταχείριση που εισέπραττε από το σπίτι της. Συνειδητοποίησε πόσο υπέφερε όταν δεν είχε την άνεση να πάρει αυτά που ήθελε όσον αφορά στα υλικά αγαθά, αλλά και την μεγάλη απογοήτευση που βίωνε κάθε φορά που στην ουσία αντιμετωπιζόταν ως ισότιμη. Η εσωτερική της διάλυση φυσικά ερχόταν όταν βίωνε την απόρριψη που τόσο πολύ απέφευγε αλλά όμως προκαλούσε.

Η συνειδητοποίηση ότι το αν αντιμετωπίζεται ισότιμα, το ότι οι άλλοι άνθρωποι έχουν όρια και αξία αλλά και το ότι δεν μπορεί πάντα στη ζωή να έχουμε αυτό που θέλουμε εάν δεν προσπαθούμε, ήταν συνειδητοποιήσεις που τις άλλαξαν τη ζωή.

Το παιδί σου δεν χρειάζεται να νιώσει μικρός πρίγκιπας ή μικρή πριγκίπισσα. Χρειάζεται να νιώσει τη ρεαλιστική του θέση στην οικογένεια, να λαμβάνει σταθερότητα, όρια και σεβασμό στην προσωπικότητά του.

Πηγή: missbloom.gr

Tags: ΠΑΙΔΙ
Previous Post

Πώς να κάνετε ένα παιδί συνεργάσιμο χωρίς να του φωνάζετε

Next Post

Το μυστικό όφελος του πράσινου τσαγιού για την υγεία

Next Post
ΤΣΑΙ

Το μυστικό όφελος του πράσινου τσαγιού για την υγεία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Καστοριά: Ενημερωτική Ημερίδα Εκτροφέων Saga Furs
  • Καλλιόπη Βέττα: «Ο αγροτικός κόσμος πληρώνει το τίμημα της κυβερνητικής ανικανότητας»
  • Πρέσπες: Τρία τα νεαρά θύματα του φοβερού τροχαίου. Κατέληξε και ο 18χρονος Νίκο μετά από 11 μήνες
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Το 41%, παρελθόν χωρίς επιστροφή για τη ΝΔ»
  • Εκλογές Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατινής. Το νέο ΔΣ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  5. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr