• Latest
Ταξική ενότητα

Η “Ταξική ενότητα ” (ΠΑΜΕ) για τα επεισόδια που προκάλεσε στο εργατικό Κέντρο

29 Ιανουαρίου 2018
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου

9 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Καστοριάς: Έναρξη Εορταστικής Περιόδου με τη Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου  στην Πλατεία Ομονοίας

Δήμος Καστοριάς: Έναρξη Εορταστικής Περιόδου με τη Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου  στην Πλατεία Ομονοίας

9 Δεκεμβρίου 2025
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων

Εκτροφείς Γουνοφόρων: Έγκριση Χρηματοδότησης της Επιδημιολογικής Μελέτης του ιού της Μόρβας

9 Δεκεμβρίου 2025
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Κάλεσμα από τους Γεωργοκτηνοτρόφους και μελισσοκόμους Δυτικής Μακεδονίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Σιάτιστα την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου

9 Δεκεμβρίου 2025
Στο Μπλόκο των Αγροτών στη Σιάτιστα οι Αντιπεριφερειάρχες  Δυτικής Μακεδονίας. Βίντεο

Στο Μπλόκο των Αγροτών στη Σιάτιστα οι Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας. Βίντεο

9 Δεκεμβρίου 2025
Αναβάλλεται η συναυλία με τον Sicario-Πότε θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τη “Λευκή Νύχτα” στην Κοζάνη

Kοζάνη: Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και Λευκή Νύχτα με SICARIO

9 Δεκεμβρίου 2025
Ευχαριστήριο από τους Λαμπηδόνες

Ευχαριστήριο από τους Λαμπηδόνες

9 Δεκεμβρίου 2025

Δίπλα στους αγρότες και κτηνοτρόφους το Επιμελητήριο Κοζάνης – Ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα

9 Δεκεμβρίου 2025
ΓΡΕΒΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για Συμμετοχή στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό Γρεβενών

9 Δεκεμβρίου 2025

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για τον προϋπολογισμό

9 Δεκεμβρίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Δώστε τώρα ή πραγματικές λύσεις στήριξης των αγροτών ή τη δημοκρατική λύση των εκλογών»

9 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Μαγικά Χριστούγεννα στην «Χώρα των Ξωτικών».

Δήμος Γρεβενών: Μαγικά Χριστούγεννα στην «Χώρα των Ξωτικών».

9 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η “Ταξική ενότητα ” (ΠΑΜΕ) για τα επεισόδια που προκάλεσε στο εργατικό Κέντρο

sierafm by sierafm
29 Ιανουαρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Ταξική ενότητα
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της ΔΑΚΕ, της ΠΑΣΚΕ και της ΑΚΕ (προήλθε από διάσπαση της ΔΑΚΕ) να επιβάλουν σήμερα Κυριακή ένα συνέδριο με νόθους αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Νομού Κοζάνης, μετά τη σθεναρή παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων που επέμεναν να μην πάρουν μέρος οι νόθοι αντιπρόσωποι.

Μετά από 10 μήνες απόλυτου εκφυλισμού του εργατικού κινήματος με την ευθύνη αυτών των παρατάξεων, σήμερα επρόκειτο να γίνει το επαναληπτικό 35ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου.

Σε αγαστή συνεργασία προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν επιπλέον 34 αντιπροσώπους από διάφορα σωματεία, που η διορισμένη διοίκηση φρόντισε να τους νομιμοποιήσει με απόφασή της την περασμένη Παρασκευή 26 Γενάρη.

Συγκεκριμένα:
– Του σωματείου «Σύλλογος Ανέργων και Απασχολουμένων Υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης», στο οποίο «μετακόμισε» ο πρόεδρος του ΕΚΝΚ και το οποίο παρουσίασε αύξηση ψηφισάντων 683% σε σχέση με το 2014, με 650 ψηφίσαντες και 13 αντιπροσώπους.
– Του «Σωματείου Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδας, παράρτημα Κοζάνης», με 6 αντιπρόσωπους, στο οποίο πέτυχαν αύξηση «μόνο» 220%, τη στιγμή που στο καταστατικό του ρητά προβλέπει ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν εργατοτεχνίτες.
– Της ΕΔΟΠ, που από 2 αντιπροσώπους εξέλεξε 6. Το συγκεκριμένο σωματείο αφορά διοικητικό προσωπικό και όμως ψήφισαν μαζικά εργατοτεχνίτες κ.ά.
– Της ΠΕΠ ΔΕΗ που έκανε αρχαιρεσίες με επιστολική ψήφο.
Δηλαδή επιχείρησαν να εμφανίσουν πάνω από 35% νόθους αντιπροσώπους.

Έκαναν το παν για να δέσουν χειροπόδαρα το Εργατικό Κέντρο στα συμφέροντα του κεφαλαίου, για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Κατά τη διαδικασία έναρξης του επαναληπτικού συνεδρίου τα δύο μέλη του προεδρείου από την ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ αρνήθηκαν με το έτσι θέλω να θέσουν στο σώμα την ένσταση επί της νομιμότητας των αντιπροσώπων 5 σωματείων που κατέθεσε η «Ταξική Ενότητα», αναγορεύοντας τον εαυτό τους σε σώμα υπέρτερο και αποφασιστικό πάνω από το σώμα των συνέδρων.

Μετά από αυτήν την εκτροπή ο εκπρόσωπος της «Ταξικής Ενότητας» αποχώρησε από το προεδρείο.

Μη έχοντας εμπιστοσύνη ακόμα και στους δικούς τους συνέδρους, οι δύο αυτές παρατάξεις δια των εκπροσώπων τους στο προεδρείο υποκατέστησαν το κυρίαρχο σώμα των συνέδρων.

Αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις πολλών συνέδρων και από άλλες παρατάξεις εκτός της «Ταξικής Ενότητας».

Έτσι δεν έγινε η διαδικασία της επικύρωσης των αντιπροσώπων και άρα και του μητρώου των αντιπροσώπων που έχουν δικαίωμα ψήφου για την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής.

Μάλιστα, ο προεδρεύων κάλεσε την δικαστική υπάλληλο σε ένα γραφείο όπου για κάλπη της έδωσε μία κούτα που χρησιμοποιείται για σκουπιδοτενεκές, προκειμένου να αρχίσουν εκλογές για την ανάδειξη εφορευτικής επιτροπής, για να επιβληθεί έτσι ντε φάκτο η συμμετοχή των νόθων αντιπροσώπων.

Μεθόδευση που δεν πέρασε κάτω από την παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων και έτσι ματαιώθηκε η προσπάθειά τους να στήσουν νόθο συνέδριο.

Το 34ο Συνέδριο είχε γίνει πέρυσι τον Απρίλη και πριν από αυτό υπήρξαν εσωτερικές διεργασίας και διασπάσεις στην ΔΑΚΕ.

Για τον έλεγχο της κατάστασης ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΚΕ προχώρησαν τρεις μήνες πριν το συνέδριο σε «βιομηχανία παραγωγής αντιπροσώπων», που σκοπό είχαν τον έλεγχο από κάθε μεριά πλειοψηφιών.

Συνολικά η «βιομηχανία αντιπροσώπων» προσέφερε 66 αντιπροσώπους που αντιστοιχεί περίπου σε 3.300 εργαζόμενους, όταν από τα υπαρκτά σωματεία και οι ομόφωνα εκλεγμένοι αντιπρόσωποι είναι 95 που αντιστοιχούν σε περίπου 4.700 εργαζόμενους.

Στο συνέδριο του Απρίλη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν τα σωματεία που ήταν νόθα και τα οποία αποκλείστηκαν από το σώμα.

Τα σωματεία αυτά αποκλείστηκαν, κάποια με τις ψήφους της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ και κάποια με τις ψήφους της ΑΚΕ (η «Ταξική Ενότητα» καταψήφισε όλες τις περιπτώσεις νοθείας).

Μετά από δύο προσφυγές στα δικαστήρια κατάφεραν να ξαναδιορίσουν προσωρινή διοίκηση, ώστε να προχωρήσουν σε νέο συνέδριο. Σε αυτό το συνέδριο που προσπάθησαν σήμερα να πραγματοποιήσουν, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ αποφάσισαν να συμμετέχουν αντιπρόσωποι μέρους των σωματείων που και οι ίδιοι είχαν αποκλείσει.

Μάλιστα, όταν επί της διαδικασίας η «Ταξική Ενότητα» έθεσε το θέμα για τον αποκλεισμό των νόθων αντιπροσώπων, το προεδρείο δεν το έβαλε στο σώμα για ψηφοφορία, γιατί εκείνη την ώρα δεν είχαν πλειοψηφία.

Οι ταξικές δυνάμεις απαίτησαν να πάρουν μέρος μόνο οι 95 αντιπρόσωποι και όχι 129 (34 επιπλέον νόθοι). Μάλιστα πρότειναν στο σώμα την αναβολή του συνεδρίου για τρεις μήνες, ώστε αυτά τα σωματεία που έχουν παρατυπίες να προχωρήσουν σε αρχαιρεσίες για την εκλογή πραγματικών αντιπροσώπων, με την παρακολούθηση των διαδικασιών από διαπαραταξιακή επιτροπή του Εργατικού Κέντρου.
Η ΑΚΕ πρότεινε τη συμμετοχή και των 66 νόθων αντιπροσώπων.

Η Ταξική Ενότητα Εργατικού Κέντρου Κοζάνης καλεί κάθε αντιπρόσωπο από τους 95 να αναλογιστεί τις ευθύνες του. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες πλέον.

Οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για τον ρόλο των παρατάξεων της ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΑΚΕ.

Κοζάνη 28.1.2018

Previous Post

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στην τιμητική εκδήλωση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για τον συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο

Next Post

Νεάπολη: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τους τρεις Ιεράρχες

Next Post

Νεάπολη: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τους τρεις Ιεράρχες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου
  • Δήμος Καστοριάς: Έναρξη Εορταστικής Περιόδου με τη Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου  στην Πλατεία Ομονοίας
  • Εκτροφείς Γουνοφόρων: Έγκριση Χρηματοδότησης της Επιδημιολογικής Μελέτης του ιού της Μόρβας
  • Κάλεσμα από τους Γεωργοκτηνοτρόφους και μελισσοκόμους Δυτικής Μακεδονίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Σιάτιστα την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου
  • Στο Μπλόκο των Αγροτών στη Σιάτιστα οι Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr