• Latest
ΥΠΝΟΣ

Η τεχνική 4-7-8 θα σας βοηθήσει να κοιμάστε αρκετά

12 Ιουλίου 2019
Όλγα Μαρκογιαννάκη

Όλγα Μαρκογιαννάκη: Στόχος μας να κάνουμε πράξη μια προοδευτική διακυβέρνηση που θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών

5 Ιουνίου 2026
Επίσκεψη του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο Κέντρο Γυναικών Ίριδα στη Θεσσαλονίκη

Επίσκεψη του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο Κέντρο Γυναικών Ίριδα στη Θεσσαλονίκη

5 Ιουνίου 2026
Γρεβενά: Συλλαλητήριο κατοίκων και φορέων για τον ποταμό Βενέτικο

Γρεβενά: Συλλαλητήριο κατοίκων και φορέων για τον ποταμό Βενέτικο

5 Ιουνίου 2026
Ο απολογισμός της Έκθεσης «ΒΑΣΩ ΚΑΤΡΑΚΗ:ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ»

Ο απολογισμός της Έκθεσης «ΒΑΣΩ ΚΑΤΡΑΚΗ:ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ»

5 Ιουνίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ευρεία συνάντηση εργασίας για την πορεία των επενδύσεων στο πλαίσιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και την ενίσχυση της συνεργασίας με την Περιφέρεια.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ευρεία συνάντηση εργασίας για την πορεία των επενδύσεων στο πλαίσιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και την ενίσχυση της συνεργασίας με την Περιφέρεια.

5 Ιουνίου 2026
ΔΕΗ: Επιταχύνει την πράσινη μετάβαση με επενδύσεις €24 δισ. 

ΔΕΗ: Επιταχύνει την πράσινη μετάβαση με επενδύσεις €24 δισ. 

5 Ιουνίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Παραδοχή Τσάφου προς Κουκουλόπουλο: «Καμία αδειοδότηση δεν έχει η ΔΕΗ για το mega data center στην Κοζάνη»

5 Ιουνίου 2026
Το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Πανεπιστημίου Negeri της Τζακάρτα

5 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημερωτική ημερίδα για την ψυχική υγεία και τη στήριξη των ανθρώπων του αθλητισμού στην ΚΔΒΚ

Δήμος Κοζάνης: Ενημερωτική ημερίδα για την ψυχική υγεία και τη στήριξη των ανθρώπων του αθλητισμού στην ΚΔΒΚ

5 Ιουνίου 2026
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Δήμος Καστοριάς: Ευχαριστήριο προς όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη φιλοξενία της αποστολής του εθνικού διαγωνισμού ομορφιάς «Miss Albania 2026»

5 Ιουνίου 2026
Έναρξη εγγραφών στο Δημοτικό Ωδείο Σερβίων

Τριήμερο ρεσιτάλ από νέες μουσικούς στο Δημοτικό Ωδείο Σερβίων

5 Ιουνίου 2026
ΑΡΣΙΣ

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Έκθεση Φωτογραφίας «Διαδρομές στο Παρελθόν»- Εργαστήριο Αστικού Τοπίου -Αφηγήσεις- Jam music session

5 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η τεχνική 4-7-8 θα σας βοηθήσει να κοιμάστε αρκετά

sierafm by sierafm
12 Ιουλίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΥΠΝΟΣ
3
SHARES
7
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Έχετε ακούσει ξανά την τεχνική 4-7-8; Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που υποφέρουν από αϋπνία ή έχετε πολλά προβλήματα και δεν μπορεί να σας πάρει ο ύπνος, είμαστε σίγουροι ότι έχετε ήδη δοκιμάσει τα πάντα· από χαλαρωτικά ροφήματα μέχρι και νυχτερινούς περιπάτους πριν κοιμηθείτε. Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι μια συμβουλή μπορεί για κάποιους να έχει αποτελέσματα ενώ για άλλους όχι. Συνεπώς, αξίζει πάντα να προσπαθείτε να δοκιμάζετε νέες προτάσεις προκειμένου να ανακαλύψετε ποια είναι η κατάλληλη για σας.

Σήμερα, λοιπόν, θα μιλήσουμε για τη δημοφιλή τεχνική 4-7-8. Αν και θα την αναλύσουμε παρακάτω καθώς πρόκειται για ενδιαφέρουσα πρόταση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πολλοί άνθρωποι που την εφαρμόζουν τακτικά όχι μόνο κοιμούνται επαρκώς αλλά παράλληλα καταφέρνουν να διαχειρίζονται καλύτερα τα επίπεδα του στρες και να χαλαρώνουν.

Τι λέτε λοιπόν να τη δοκιμάσουμε από σήμερα κιόλας;

Τι είναι η τεχνική 4-7-8;

Η τεχνική 4-7-8 είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να χαλαρώσουμε μέσω της σωστής αναπνοής. Αυτή η μέθοδος αναπτύχθηκε από τον Andrew Weil, ένα γιατρό στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο γιατρός είναι αρκετά δημοφιλής για τις θεραπείες του σχετικά με τη μείωση των επιπέδων του στρες και του άγχους και για τη βοήθεια που έχει προσφέρει στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα αϋπνίας.

Ο γιατρός αυτός έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό Time δυο φορές και, αν και αληθεύει το γεγονός ότι έχει μια εταιρεία μάρκετινγκ πίσω του, οι τεχνικές και οι συμβουλές του συνεχίζουν να είναι πολύ αποτελεσματικές για τα άτομα που η ζωή τους  είναι γεμάτη από νευρικότητα και στρες.

Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, αξίζει να θυμάστε την απλή τεχνική 4-7-8 για αυτούς τους λόγους:

Αν την ακολουθήσετε για ένα μήνα, θα παρατηρήσετε πόσο εύκολο είναι να κοιμάστε όλο το βράδυ. Το σώμα σας θα συνηθίσει αυτές τις καθημερινές, χαλαρωτικές ασκήσεις μέχρι που η αναπνοή σας θα αρχίσει να γίνεται πιο ρυθμική και αργή μέρα με τη μέρα. Επιπλέον, οι μυς σας θα χαλαρώνουν και το μυαλό σας θα είναι πολύ πιο ήρεμο· τότε είστε έτοιμοι για να κοιμηθείτε όλο το βράδυ.

Η τεχνική 4-7-8 είναι πολύ χρήσιμη για την καταπολέμηση του καθημερινού στρες. Μας βοηθά να μπορούμε να διαχειριζόμαστε καλύτερα το θυμό ή την οργή που κατά καιρούς μπορεί να μας κατακλύζει.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα, θα εφαρμόζετε την τεχνική 4-7-8 τέσσερις φορές την ημέρα. Αργότερα δυο φορές θα είναι αρκετές· μια φορά το πρωί και μισή ώρα πριν κοιμηθείτε. Αυτό αρκεί για να συνηθίσει το σώμα και ο εγκέφαλός σας αυτήν την τεχνική και σχεδόν αυτόματα θα σας βοηθά να κοιμάστε.

Πώς εφαρμόζεται η τεχνική 4-7-8;

Η εφαρμογή της τεχνικής 4-7-8 είναι πολύ εύκολη. Για να την εφαρμόσετε το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες. Δώστε προσοχή:

Κατά τον πρώτο μήνα

Κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα θα εφαρμόζουμε την τεχνική 4-7-8 τέσσερις φορές την ημέρα. Πρώτη φορά κατά το πρωινό σας ξύπνημα, τη δεύτερη φορά μετά το μεσημεριανό σας γεύμα, την τρίτη φορά όταν φτάνετε στο σπίτι το απόγευμα και την τέταρτη μισή ώρα πριν κοιμηθείτε. Είναι πολύ εύκολο, θέλετε να μάθετε πώς να την εφαρμόζετε;

  • Κάθεστε σε ένα άνετο μέρος με την πλάτη σας σε ευθεία θέση.
  • Τοποθετείτε τη γλώσσα σας πίσω από τα μπροστινά σας δόντια, ακριβώς στο σημείο όπου ξεκινά ο ουρανίσκος.
  • Τώρα κλείνετε το στόμα σας και εισπνέετε μέσω της μύτης σας και καθώς το κάνετε αυτό ΜΕΤΡΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 4.
  • Τώρα κρατάτε την αναπνοή σας ΓΙΑ 7 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ.
  • Έπειτα, εκπνέετε τον αέρα από τους πνεύμονές σας για 8 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ενώ παράλληλα αποβάλλετε την κούραση, τις πιέσεις και τα άγχη σας. Αυτό θα σας χαρίσει ένα αίσθημα απελευθέρωσης.
  • Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία τέσσερις φορές.
  • Αυτό ήταν όλο. Όπως βλέπετε είναι κάτι πραγματικά απλό που μας βοηθά να ρυθμίζουμε την αναπνοή μας και να απελευθερωνόμαστε από το καθημερινό μας στρες. Το πιο σημαντικό από όλα είναι να μην ξεχνάτε να το εφαρμόζετε καθημερινά για ένα μήνα, τέσσερις φορές την ημέρα.

Κατά τους επόμενους μήνες

Μετά τον πρώτο μήνα, το σώμα και το μυαλό θα συνηθίσουν αυτήν την τεχνική. Πρόκειται για ένα χρήσιμο τρόπο ώστε να διαχειρίζεστε τις εξωτερικές πηγές του στρες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτές αλλάζουν το ρυθμό της αναπνοής μας με αποτέλεσμα να συγκεντρώνεται αρκετή ένταση μέσα μας. Κάτι που σημαίνει ότι στο τέλος της ημέρας, το βράδυ, δεν μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχα.

Αφού περάσουν οι πρώτες 30 μέρες, αρκεί να εφαρμόζετε την τεχνική 4-7-8 δυο φορές την ημέρα. Πρώτη φορά κατά το πρωινό ξύπνημα και δεύτερη μισή ώρα πριν κοιμηθείτε. Ωστόσο, αν κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας αισθανθείτε πολύ αγχωμένοι ή θυμωμένοι λόγω μιας διαφωνίας, για παράδειγμα, μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική καθώς θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.

Συνεπώς, είναι πολύ σημαντικό να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ακολουθείτε αυτές τις συμβουλές για να απολαύσετε έναν επαρκή ύπνο:

  • Να ακολουθείτε πάντα τη ρουτίνα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό σημαίνει ότι θα τρώτε το μεσημεριανό και το βραδινό σας γεύμα την ίδια ώρα κάθε μέρα και θα εφαρμόζετε την τεχνική 4-7-8 τις ίδιες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Να τρώτε ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα τουλάχιστον δυο ώρες πριν κοιμηθείτε.
  • Να κάνετε ένα χαλαρωτικό ντους πριν ξαπλώσετε.
  • Είναι πολύ σημαντικό, δυο ώρες πριν ξαπλώσετε, να απενεργοποιείτε πάντα τον υπολογιστή και το κινητό σας τηλέφωνο, όποτε είναι εφικτό, καθώς οι οθόνες δρουν ως τονωτικά και σας εμποδίζουν να κοιμάστε καλά και αρκετά.

Πηγή:meygeia.gr

Tags: ΥΠΝΟΣ
Previous Post

Αποτελεσματικοί τρόποι για να μειώσετε το ροχαλητό

Next Post

Χάστε βάρος χωρίς δίαιτα: Επτά αλλαγές που θα σας βοηθήσουν

Next Post
παχυσαρκια διαιτα

Χάστε βάρος χωρίς δίαιτα: Επτά αλλαγές που θα σας βοηθήσουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Όλγα Μαρκογιαννάκη: Στόχος μας να κάνουμε πράξη μια προοδευτική διακυβέρνηση που θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών
  • Επίσκεψη του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο Κέντρο Γυναικών Ίριδα στη Θεσσαλονίκη
  • Γρεβενά: Συλλαλητήριο κατοίκων και φορέων για τον ποταμό Βενέτικο
  • Ο απολογισμός της Έκθεσης «ΒΑΣΩ ΚΑΤΡΑΚΗ:ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ»
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ευρεία συνάντηση εργασίας για την πορεία των επενδύσεων στο πλαίσιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και την ενίσχυση της συνεργασίας με την Περιφέρεια.

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr