• Latest
λουνα παρκ

Θάνατος 19χρονου στη Χαλκιδική: «Κάποια από τα μηχανήματα στο λούνα παρκ είναι κλεμμένα από την Βουλγαρία, τα έβαψε και τα λειτουργεί εδώ και χρόνια»

23 Αυγούστου 2024
ΑΡΣΙΣ

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού για ενήλικες

15 Οκτωβρίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Δευτέρα 19/10

15 Οκτωβρίου 2026

Προκήρυξη διασυλλογικών αγώνων κωπηλασίας 2026

15 Οκτωβρίου 2026
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Μετεγκατάσταση σε ακριτικές περιοχές: Πώς θα δοθεί η ενίσχυση των 10.000 ευρώ

15 Οκτωβρίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Απάτη με «ψεύτικο» αστυνομικό και λεία άνω των 150.000 ευρώ

15 Οκτωβρίου 2026
ΕΓΝΑΤΙΑ

Πάνω από 70 κιλά κάνναβης κατασχέθηκαν στην Εγνατία

15 Οκτωβρίου 2026
Καύσιμα: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης- Πόσο θα κοστίσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Πρεμιέρα για το πετρέλαιο θέρμανσης: Όλα για τις εκπτώσεις, το επίδομα και τις τιμές – Οι δικαιούχοι, οι αιτήσεις και η προκαταβολή

15 Οκτωβρίου 2026
ΦΑΓΗΤΟ

10 κορυφαίες αντιφλεγμονώδεις τροφές για τον οργανισμό σας

15 Οκτωβρίου 2026
ΣΚΥΛΙΑ

45χρονη είχε 120 σκυλιά, 70 γάτες και 10 κατσίκες στο σπίτι της

15 Οκτωβρίου 2026
«Τσίμπησαν» σπείρα που εξαπατούσε με… δορυφορική εφορία!

Απάτη με λεία… 4.766 χρυσές λίρες: Πάνω από 4,5 εκατ. ευρώ τα κλοπιμαία

15 Οκτωβρίου 2026
Περιοδεία κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Βοΐου

Περιοδεία κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Βοΐου

15 Οκτωβρίου 2026
7,3 εκατ. ευρώ για αστική αναζωογόνηση και πράσινες υποδομές στην Πτολεμαΐδα

7,3 εκατ. ευρώ για αστική αναζωογόνηση και πράσινες υποδομές στην Πτολεμαΐδα

15 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Θάνατος 19χρονου στη Χαλκιδική: «Κάποια από τα μηχανήματα στο λούνα παρκ είναι κλεμμένα από την Βουλγαρία, τα έβαψε και τα λειτουργεί εδώ και χρόνια»

sierafm by sierafm
23 Αυγούστου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
λουνα παρκ
0
SHARES
104
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου βρήκε τον θάνατο ο 19χρονος Γιάννης, ενώ διασκέδαζε με την οικογένειά του. Τα κενά στην ασφάλεια, ο παμπάλαιος εξοπλισμός, οι παραλείψεις και τα τραγικά λάθη αποδείχτηκαν μοιραία.

Εργαζόμενος που δούλεψε στο λούνα παρκ του τρόμου στην Χαλκιδική σπάει τη σιωπή του και αποκαλύπτει στο MEGA τι συνέβαινε στην επιχείρηση. «Τα μηχανήματα όλα του Κ. 9 στα 10 είναι άχαρτα πρώτον, κάποια είναι κλεμμένα από την Βουλγαρία, ασυντήρητα σε πολύ άθλια κατάσταση. Ήτανε να πάνε σε σκραπ και πήγε και τα βούτηξε έξω από την σκραπ, τα έβαψε και τα λειτουργεί… και όχι τώρα, εδώ και πολλά χρόνια», ανέφερε πρώην εργαζόμενος του λούνα παρκ.

«Για να χειριστείς ένα μηχάνημα μιλάμε για κάποιο μηχάνημα επικίνδυνο όχι τώρα σε μία σκοποβολή σε ένα τρενάκι που πάει γύρω-γύρω τα παιδικά έτσι για τέτοιου είδους μηχανήματα επικίνδυνα πρέπει πρώτον να πας σε σεμινάριο ας πούμε εννιά μήνες στην Ιταλία, όπου σου μαθαίνουνε πιο πολύ θέματα ασφαλείας. Δίνεις κάποιες τυπικές εξετάσεις αφού το πάρεις αυτό το χαρτάκι μετά πρέπει να αποφασίσεις σε ποιο παιχνίδι θες να βγάλεις την πιστοποίηση σου, για να είσαι χειριστής και να πας να ξαναδώσεις εξετάσεις για να πάρεις πιστοποίηση χειριστή στο συγκεκριμένο μηχάνημα», συμπλήρωσε.

Πόσοι όμως εργαζόμενοι είχαν την αντίστοιχη πιστοποίηση στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής; «Πολύ πιθανόν και κανένας σε εκείνο το πάρκο μέσα δύο χρόνια που δούλεψα εγώ ο μοναδικός άνθρωπος που είχε πιστοποίηση ήμουν εγώ. Και μιλάμε ο άνθρωπος έχει παιχνίδια ψιλό επικίνδυνα», είπε ο πρώην εργαζόμενος του λούνα παρκ.

Τα στόματα ανοίγουν και από τους επισκέπτες του λούνα πάρκ στο Πευκοχώρι μετά από τον τραγικό θάνατο του 19χρονου αγοριού. Όπως καταγγέλλει στο MEGA αυτόπτης μάρτυρας δεν ήταν η πρώτη φορά που ένα παιδί είχε τραυματιστεί παίζοντας στις σκουριασμένες μηχανές του ίδιου λούνα παρκ.

«Είχε γίνει ένα περιστατικό με την μπαλαρίνα και ένα περιστατικό που είχε παλινδρόμηση είχε κολλήσει και δε μπορούσε να σταματήσει. Με την μπαλαρίνα κάτι πέσανε παιδιά τώρα χτυπήσανε; Το δούλευε πολύ γρήγορα και χτυπήσανε», αναφέρει η καταγγελία.

Oι γονείς των παιδιών που επισκέπτονταν το λούνα παρκ της Χαλκιδικής κάνουν λόγο για εγκαταστάσεις που έκρυβαν παγίδες, με ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας.

«Περιμένανε συγκεκριμένα στην ουρά και να κάνουν τραμπολίνο, που είχε αρκετά τρία ή τέσσερα στο ίδιο σημείο, χωρίς δίχτυ ασφαλείας ήτανε. Δενόντουσαν τα παιδάκια με έναν ιμάντα και ταλαντεύονταν πάνω και πήγαιναν στον αέρα τέλος πάντων. Όσο περιμέναμε, επειδή διαπίστωσα ότι ο ένας ιμάντας ήταν σχισμένος, δεν κάναμε, φύγαμε. Ήταν λίγο επικίνδυνο, σου δημιουργούσε την αίσθηση της αμέλειας», ανέφερε γονέας.

Τα περισσότερα μηχανήματα που καθημερινά έπαιζαν δεκάδες παιδιά ήταν μεταχειρισμένα από το εξωτερικό, τουλάχιστον 15ετίας. Ο χρόνος και η θάλασσα που βρίσκεται δίπλα από τις εγκαταστάσεις ρήμαζε τον ήδη παλαιό στόλο των παιχνιδιών. Τα σίδερα που στήριζαν τα καθίσματα ήταν σάπια και σκουριασμένα.

«Δυο τρεις μέρες πριν ήμουν εκεί πηγαίναμε σχεδόν καθημερινά. Η εικόνα που βλέπει κανείς μπαίνοντας στον χώρο και μπορεί να το καταλάβει με μια στοιχειώδη αντίληψη και λογική καταλαβαίνει ότι τα μηχανήματα είναι παλαιά περασμένων δεκαετιών, βλέπει το πως έχουν τοποθετηθεί στον χώρο και καταλαβαίνει ότι είναι το ελάχιστο και το πιο ελαφρύ που μπορώ να πω ότι είναι πλημμελώς τοποθετημένα και συντηρημένα», ανέφερε γονέας και συμπλήρωσε:

«Έμπαινε το ερώτημα στο μυαλό μου, το σκεφτόμουν πολλές φορές. Ήταν εάν αυτό είχε ελεγχθεί από κάποιον, εάν έχει πάρει μια πιστοποίηση. Γενικά ήταν μια κατάσταση χύμα, δεν συνάδει αυτό που έβλεπε κάποιος με το σημείο εκείνο και την επισκεψιμότητα».

Η έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος είναι σε πλήρη εξέλιξη, με πάρα πολλά ερωτήματα να παραμένουν προς το παρόν αναπάντητα.

Τίποτα δεν λειτουργούσε όπως θα έπρεπε

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η άδεια που πήρε πέρυσι ο ιδιοκτήτης από τον δήμο Κασσάνδρας είχε ισχύ για δύο μήνες. Αποδεικνύεται πως για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν δεν λειτουργούσε νόμιμα, καθώς η επιχείρησή του βρισκόταν σε λειτουργία από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ φέτος δεν είχε την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας.

Παράλληλα, υπάρχουν καταγγελίες που αναφέρουν ότι τα μηχανήματα που αγόραζε ο ιδιοκτήτης του λούνα πάρκ ήταν μεταχειρισμένα από Βουλγαρία και Κύπρο, ενώ δεν είναι μέχρι στιγμής γνωστό εάν διέθετε κάποια πιστοποίηση για τα μηχανήματα που χρησιμοποιούσε.

Δείτε το σχετικό video

Πηγή: enikos.gr

Tags: ΘΑΝΑΤΟΣκλεμμέναΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ
Previous Post

Η Καστοριά υποδέχεται τους Ολυμπιονίκες της Κωπηλασίας την Τρίτη 27 Αυγούστου

Next Post

Ζευγάρι το «έσκασε» από πιτσαρία χωρίς να πληρώσει – Η αντίδραση όταν τους εντόπισε ντελιβεράς του καταστήματος

Next Post
,φαγητο,καταστήματα εστιατορια

Ζευγάρι το «έσκασε» από πιτσαρία χωρίς να πληρώσει – Η αντίδραση όταν τους εντόπισε ντελιβεράς του καταστήματος

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού για ενήλικες
  • Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Δευτέρα 19/10
  • Προκήρυξη διασυλλογικών αγώνων κωπηλασίας 2026
  • Μετεγκατάσταση σε ακριτικές περιοχές: Πώς θα δοθεί η ενίσχυση των 10.000 ευρώ
  • Απάτη με «ψεύτικο» αστυνομικό και λεία άνω των 150.000 ευρώ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  2. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  3. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  4. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  5. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr