• Latest
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

Κάλεσμα για ετοιμότητα και αγώνα.

27 Μαρτίου 2018
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Ερώτηση για την πορεία υλοποίησης του εναλλακτικού σχεδίου για την Ακρινή κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης.  

19 Νοεμβρίου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος πήγε στο σχολείο με μπαλτά 29 εκατοστών!

19 Νοεμβρίου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ

Ελληνοαμερικανίδα σκότωσε τα παιδιά της «για να ξανασμίξουμε όλοι στον παράδεισο»

19 Νοεμβρίου 2025
ΠΟΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΕΦΗΒΟΙ

Απαγόρευση πώλησης καπνού και αλκοόλ σε ανήλικους – Τα τρία ψηφιακά εργαλεία

19 Νοεμβρίου 2025
ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΡΟΣ

ΕΟΠΥΥ: Απάτη 12 εκατ. ευρώ με παράνομες συνταγογραφήσεις -Πρόστιμα σε 32 ιατρούς και 62 φαρμακεία

19 Νοεμβρίου 2025
Εξοικονομώ

Νέο «Ανακαινίζω» για σπίτια πριν το 1990- Πότε θα ανοίξει, τι επιδοτεί

19 Νοεμβρίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Σκότωσε στο ξύλο τον οδηγό γιατί του έκλεισε τον δρόμο: Η ομολογία του 29χρονου για τον θάνατο του 58χρονου

19 Νοεμβρίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Απαξιωμένοι οι απόφοιτοι Ιατρικών Σχολών στο Δημόσιο Τομέα  – Αναγκαία η αναγνώριση της επιστημονικής κατάρτισης και προσφοράς τους»

19 Νοεμβρίου 2025
ΣΤΡΑΤΟΣ

Πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων 

19 Νοεμβρίου 2025
 Όμιλος ΔΕΗ: Στρατηγικές επενδύσεις €10,1 δισ. την τριετία 2026-28 με στόχο EBITDA €2,9 δισ.

 Όμιλος ΔΕΗ: Στρατηγικές επενδύσεις €10,1 δισ. την τριετία 2026-28 με στόχο EBITDA €2,9 δισ.

19 Νοεμβρίου 2025
Αμανατίδης και Κασαπίδης συζήτησαν με ένταση για τα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων

Αμανατίδης και Κασαπίδης συζήτησαν με ένταση για τα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων

19 Νοεμβρίου 2025
Σιάτιστα: 14 Δεκεμβρίου η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με την Ευαγγελία

Σιάτιστα: 14 Δεκεμβρίου η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με την Ευαγγελία

19 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κάλεσμα για ετοιμότητα και αγώνα.

sierafm by sierafm
27 Μαρτίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κάλεσμα για ετοιμότητα και αγώνα.

        Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν να κατατεθεί το νομοσχέδιο για την πώληση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ Α.Ε. στα πλαίσια του παραπέρα βήματος απελευθέρωσης του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας όπως απαιτούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι, η Ε.Ε με τις οδηγίες της και οι κυβερνήσεις. Η ιδιωτικοποίηση προωθείται παράλληλα με την συρρίκνωση αξιοποίησης του λιγνίτη όπως επιβάλλουν τα συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων που επενδύουν σε ΑΠΕ, φυσικό αέριο με μοναδικό γνώμονα την κερδοφορία τους.

Οι εξελίξεις αυτές θα είναι τραγικές για τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής αλλά και συνολικά για τα εργατικά- λαϊκά νοικοκυριά. Θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας στην περιοχή, η όξυνση του ανταγωνισμού θα αυξήσει την πίεση στα δικαιώματα των εργαζομένων. Ήδη η ΔΕΗ στα πλαίσια όξυνσης του ανταγωνισμού με τους ανταγωνιστές της, προωθεί την υπογραφή ΕΣΣΕ με μειώσεις, έκοψε τα δώρα στους οκταμηνίτες, ετοιμάζει την αξιολόγηση που στόχο έχει την τρομοκράτηση των εργαζομένων και τις μειώσεις μισθών, εξαντλεί την αυστηρότητα της με διώξεις σε εργαζόμενους που κινητοποιήθηκαν για τα δίκαια αιτήματα του χωρίου τους κ.α.

Ο λαός συνολικά θα πληρώσει ακριβότερα το ηλεκτρικό ρεύμα ενώ ανοίγουν μια σειρά ζητήματα όπως η λειτουργία και η τιμή της τηλεθέρμανσης, οι μετεγκαταστάσεις οικισμών, οι αποκαταστάσεις των εδαφών, η μόλυνση του περιβάλλοντος που λόγω του ανταγωνισμού για μεγιστοποίηση των κερδών θα λυθούν εις βάρος των εργαζόμενων και του λαού.

Έχουμε πλέον εμπειρία από το τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση. Ο ανταγωνισμός που θα μείωνε τις τιμές αποδείχτηκε παραμύθι αφού η τιμή του ρεύματος εκτοξεύθηκε, η ενεργειακή φτώχια στη χώρα μας έφτασε στο 30%. Οι καλοπληρωμένες θέσεις που θα προέκυπταν τελικά ήταν μια απάτη αφού άνθισε το δουλεμπόριο στις εργολαβίες με μήνες απλήρωτη εργασία και μισθούς πείνας, επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας όπως τα οκτάμηνα χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Τα μέτρα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων επιδεινώθηκαν. Οι μετεγκαταστάσεις κατέληξαν σε «Οδύσσεια» για τους κατοίκους των πληττόμενων οικισμών κ.α. Όλα έγιναν θυσία για τις τσέπες των μετόχων της ΔΕΗ Α.Ε.

Σήμερα δεν χρησιμοποιούν τα ίδια επιχειρήματα αφού ο λαός έχει εμπειρία. Τώρα καλλιεργούν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία, ότι αυτά είναι εντολές από Ε.Ε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, δεν γίνεται αλλιώς αφού τα δημοσιονομικά της χώρας είναι σε κακή κατάσταση κ.α. Περιφερειακή αρχή, δήμαρχοι, εργοδοτικοί συνδικαλιστές έχουν αναλάβει να προωθήσουν τα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση με τις λιγότερες αντιδράσεις. Όλοι τους συμφωνούν με την απελευθέρωση, την Ε.Ε, την ανταγωνιστικότητα διαφωνούν με το μοντέλο ιδιωτικοποίησης που θα επιλεγεί ανάλογα με το ποια επιχειρηματικά συμφέροντα υπηρετούν.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο, ο λαός της περιοχής δεν έχουν τίποτα να περιμένουν. Ο μόνος δρόμος που του έχει μείνει, είναι ο δρόμος του αγώνα. Αγώνας που δεν θα υπερασπίζεται την μία μορφή ιδιωτικοποίησης ενάντια στην άλλη, αλλά ένας αγώνας που θα βάζει στο επίκεντρο του την δυνατότητα που υπάρχει σήμερα ο κλάδος της ενέργειας να λειτουργεί με γνώμονα την ικανοποίηση των εργατικών –λαϊκών αναγκών και όχι το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων.

Μόνο ένας τέτοιος αγώνας στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων μπορεί να βάλει φρένο στα σχέδια τους, να αποσπάσει επιμέρους κατακτήσεις, να ανοίξει το δρόμο για συνολικότερες αλλαγές προς όφελος του λαού.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής σε ετοιμότητα για αγωνιστική απάντηση μπροστά στα σχέδια της ιδιωτικοποίησης.

Πτολεμαΐδα 26/3/2018

Tags: ΣΕΕΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Previous Post

«Κώστας Ντιός: Ο ζωγράφος πέρα από τα όριά του»

Next Post

Η ταινία «Ένα κορίτσι γυρίζει σπίτι μόνο του τη νύχτα», της Ana Lily Amirpour, την Τετάρτη 28 Μαρτίου, από την Κινηματογραφική Ομάδα της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

Next Post
ΑΡΣΙΣ

Η ταινία «Ένα κορίτσι γυρίζει σπίτι μόνο του τη νύχτα», της Ana Lily Amirpour, την Τετάρτη 28 Μαρτίου, από την Κινηματογραφική Ομάδα της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Ερώτηση για την πορεία υλοποίησης του εναλλακτικού σχεδίου για την Ακρινή κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης.  
  • Ανήλικος πήγε στο σχολείο με μπαλτά 29 εκατοστών!
  • Ελληνοαμερικανίδα σκότωσε τα παιδιά της «για να ξανασμίξουμε όλοι στον παράδεισο»
  • Απαγόρευση πώλησης καπνού και αλκοόλ σε ανήλικους – Τα τρία ψηφιακά εργαλεία
  • ΕΟΠΥΥ: Απάτη 12 εκατ. ευρώ με παράνομες συνταγογραφήσεις -Πρόστιμα σε 32 ιατρούς και 62 φαρμακεία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr