• Latest

Κάλεσμα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για κινητοποίηση στις 17/9 στις 18:30 στην πλατεία Κοζάνης

17 Σεπτεμβρίου 2020
Συνάντηση του Υπευθύνου Έργου του Μηχανισμού Στήριξης Επιχειρήσεων με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κοζάνης

Συνάντηση του Υπευθύνου Έργου του Μηχανισμού Στήριξης Επιχειρήσεων με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κοζάνης

16 Σεπτεμβρίου 2025
Έγραψε ιστορία ο Εμμανουήλ Καραλής: Πέρασε τα 6 μέτρα συντρίβοντας το πανελλήνιο ρεκόρ – Δείτε το απίστευτο άλμα

Ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 6 μέτρα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο

16 Σεπτεμβρίου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Έκτακτα μέτρα κατά της ευλογιάς αιγοπροβάτων – Το σχέδιο 10 ημερών, τι ανέφερε ο Κ. Τσιάρας

16 Σεπτεμβρίου 2025
Δυτική Μακεδονία: Καθολικό “ΟΧΙ” για τη μονάδα καύσης απορριμμάτων

Δυτική Μακεδονία: Καθολικό “ΟΧΙ” για τη μονάδα καύσης απορριμμάτων

16 Σεπτεμβρίου 2025
ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ένας ξεχασμένος καρκίνος αρχίζει να αυξάνεται μεταξύ των νέων – Και οι ειδικοί προσπαθούν να καταλάβουν το γιατί

16 Σεπτεμβρίου 2025
φρουτα λαχανικα

Τα 12 πιο θρεπτικά φρούτα που μπορείτε να φάτε και όσα πρέπει να ξέρετε γι’ αυτά

16 Σεπτεμβρίου 2025
Ηλεκτρονικό τσιγάρο εξερράγη στο στόμα άνδρα

Ηλεκτρονικό τσιγάρο εξερράγη στο στόμα άνδρα

16 Σεπτεμβρίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του

16 Σεπτεμβρίου 2025
Καύσιμα: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης- Πόσο θα κοστίσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Οδηγός φορτηγού πιάστηκε στα πράσα να κλέβει καύσιμα από το βενζινάδικο που δούλευε

16 Σεπτεμβρίου 2025
τρενο, συγκρουση, τεμπη

Τέμπη: Οδηγούνται σε δίκη 36 μη πολιτικά πρόσωπα – Ξεπερνά τις 990 σελίδες η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών της Λάρισας

16 Σεπτεμβρίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Έκλεψαν ρολόγια, παπούτσια μέχρι και το… αλουμινόχαρτο σε διάρρηξη

16 Σεπτεμβρίου 2025
bullying, βια, ξυλο, σχολειο

14χρονος αυτοκτόνησε μετά από μπούλινγκ και ομοφοβικές επιθέσεις

16 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κάλεσμα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για κινητοποίηση στις 17/9 στις 18:30 στην πλατεία Κοζάνης

sierafm by sierafm
17 Σεπτεμβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

  Ως Αγωνιστική Συσπείρωση  Εκπαιδευτικών Κοζάνης, στο πλαίσιο των πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων  που γίνονται  σε όλες τις πόλεις της χώρας μας,  καλούμε  εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, καθαρίστριες  κι όλους τους εργαζόμενους, να  πάρουν μέρος στην κινητοποίηση της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 6.30 μμ στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για την έλλειψη μέτρων ασφάλειας  και υγιεινής στα σχολεία.

Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς έχει ήδη χτυπήσει και χιλιάδες εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς προσπαθούν να διαχειριστούν την οριακή κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία  καθώς  η  κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται να ικανοποιήσει τις διεκδικήσεις, που εδώ και μήνες, εκπαιδευτικά σωματεία μαζί με τις ενώσεις γονέων, έχουν αναδείξει σε σχέση με την εξεύρεση σχολικών αιθουσών, την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια και οι μαθητές να  βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον.

Σε σχέση με την καθαριότητα φέτος στο Δήμο Κοζάνης έχουν προσληφθεί κατά μία λιγότερες καθαρίστριες από πέρυσι που είναι και πιο αυξημένες οι ανάγκες,  λόγω πανδημίας. Μάλιστα στα περισσότερα σχολεία λόγω των ελαστικών σχέσεων εργασίας δεν υπάρχει καθαρίστρια καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Επίσης, δεδομένου ότι έχουν προσληφθεί  25.000 αναπληρωτές από τους 42.000 που εργάζονταν πέρυσι είναι φανερό ότι υπάρχουν πολλά κενά. Στην περιοχή της Κοζάνης υπάρχουν κενά ακόμα σε ειδικότητες και  τμήματα υποδοχής. Ιδιαίτερα οξυμένο είναι το ζήτημα των κενών σε παράλληλη στήριξη όπου ορισμένοι γονείς των μαθητών αυτών αναγκάζονται να προσλάβουν ιδιωτική παράλληλη στήριξη!

Αναφορικά με τις κτιριακές υποδομές είναι οξυμένο το ζήτημα στα σχολεία της πόλης μας, γιατί  ακόμα και κάποιες τάξεις με  μικρό αριθμό μαθητών, στοιβάζονται σε   αίθουσες κλουβιά, χωρίς να μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις και να υπάρχει συγχρωτισμός.  Όσον αφορά τα νηπιαγωγεία,  υπάρχουν  6 νηπιαγωγεία που στεγάζονται κάτω από οικοδομές και 2 ακόμη που φιλοξενούνται σε δημοτικά σχολεία με ακατάλληλες υποδομές όπου είναι αδύνατο σε αυτές τις συνθήκες να τηρηθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Τα κρούσματα κορονοϊού  σε σχολεία άλλων πόλεων μας δημιουργούν μεγάλη ανησυχία και πολλά ερωτηματικά καθώς φαίνεται ότι τα πρωτόκολλα του  ΕΟΔΥ γίνονται λάστιχο και αφήνονται εντελώς απροστάτευτοι γονείς και εκπαιδευτικοί από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση  της ανασφάλειας και του ανοίγματος των σχολείων χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΕΠΕ Κοζάνης,   οι πλειοψηφούσες παρατάξεις αρνήθηκαν να πάρουν οποιαδήποτε αγωνιστική πρωτοβουλία όπως κινητοποίηση 17/9, Γενική Συνέλευση, κήρυξη απεργίας – αποχής από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, ενεργοποίηση  της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ για την αποχή από την on – line αναμετάδοσης του μαθήματος,   συναντήσεις με συλλόγους γονέων ώστε από κοινού να διεκδικήσουμε  εδώ και τώρα μέτρα  υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών, των   οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών.

Η υγεία των μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών δεν είναι εμπόρευμα! Είναι ανεκτίμητο δικαίωμα και θα το υπερασπιστούμε!

Τέρμα πια στην κοροϊδία! Να αναλάβει η κυβέρνηση την κρατική ευθύνη!

Διεκδικούμε:

  • Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί τους 15, το πολύ, μαθητές ανά τμήμα.
  • Εδώ και τώρα να γίνει Β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών, για όλα τα κενά σε όλες τις ειδικότητες, χωρίς αποκλεισμούς από τους πίνακες.
  • Μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Κατάργηση εδώ και τώρα του απαράδεκτου θεσμού των ΑΜΩ και των 3μηνιαίων αναπληρωτών. Κατάργηση του ν. 4692/20 της Κεραμέως και του νόμου Γαβρόγλου.
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου. Κανένας αποκλεισμός μετανάστη/ριας.
  • Ουσιαστική προστασία των συναδέλφων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
  • Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την επαρκή προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομική Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κλπ.)
  • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.
  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα:

  • Καλούμε τους τοπικούς συλλόγους  του ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Κοζάνης να πάρουν αποφάσεις  για κινητοποιήσεις σε Δ/νσεις Εκπ/σης και Δήμους για τα χιλιάδες κενά και τις ελλείψεις σε καθαριότητα και Μέσα Ατομικής Προστασίας.
  • ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, να πάψουν πια να χρονοτριβούν και να κρύβονται. Οφείλουν τώρα να προχωρήσουν σε αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με την απαιτούμενη υγειονομική ασφάλεια και με το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.  Κήρυξη εδώ και τώρα 24ωρης απεργίας!
Tags: ΠΑΜΕ
Previous Post

Βελτίωση των υποδομών ύδρευσης σε εννέα Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καστοριάς, συνολικού προϋπολογισμού 1.838.000€ από τη ΔΕΥΑΚ

Next Post

Το ΣΕΕΝ για τις ελλείψεις  υγειονομικού προσωπικού στο Ορυχείο Καρδιάς στην ΔΕΗ Α.Ε

Next Post
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

Το ΣΕΕΝ για τις ελλείψεις  υγειονομικού προσωπικού στο Ορυχείο Καρδιάς στην ΔΕΗ Α.Ε

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συνάντηση του Υπευθύνου Έργου του Μηχανισμού Στήριξης Επιχειρήσεων με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κοζάνης
  • Ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 6 μέτρα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο
  • Έκτακτα μέτρα κατά της ευλογιάς αιγοπροβάτων – Το σχέδιο 10 ημερών, τι ανέφερε ο Κ. Τσιάρας
  • Δυτική Μακεδονία: Καθολικό “ΟΧΙ” για τη μονάδα καύσης απορριμμάτων
  • Ένας ξεχασμένος καρκίνος αρχίζει να αυξάνεται μεταξύ των νέων – Και οι ειδικοί προσπαθούν να καταλάβουν το γιατί

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αλεξανδρος ΜΠΟΥΡΑΝΟΠΟΥΛΟΣ στο Άγνωστοι άρπαξαν τάματα μεγάλης αξίας από ιερή εικόνα – Αναζητούνται από τις αρχές
  2. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  3. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  4. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr