• Latest
super market καταστηματα

«Καλάθι του νοικοκυριού», market pass, επίδομα στα τιμολόγια ρεύματος ήρθαν για να μείνουν

5 Ιουλίου 2023
Στην Αιανή πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο Φορέων, θέτοντας τις βάσεις για το Forum 2026 με τίτλο “Πολιτισμός και Οικονομία”

Στην Αιανή πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο Φορέων, θέτοντας τις βάσεις για το Forum 2026 με τίτλο “Πολιτισμός και Οικονομία”

4 Δεκεμβρίου 2025
Ο Εμπορικός Σύλλογος Σιάτιστας, στηρίζει τον Σύλλογο Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σιάτιστας εκφράζει τη στήριξή του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών

4 Δεκεμβρίου 2025
Ένα νέο πιάνο για το Δημοτικό Ωδείο Σερβίων

Ένα νέο πιάνο για το Δημοτικό Ωδείο Σερβίων

4 Δεκεμβρίου 2025
ΔΕΗ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Τι συνέβη μέσα στο λεωφορείο – Η περιγραφή του διευθυντή του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, για την ανακοπή του οδηγού και τη σωτήρια επέμβαση εργαζομένου

4 Δεκεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, τη Δευτέρα 8-12

4 Δεκεμβρίου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

ΕΕΕΔΕΕ: Επικαιροποιημένα συγκεντρωτικά στοιχεία για την πορεία της ευλογιάς στη χώρα (εβδομάδα αναφοράς 24-30 Νοεμβρίου)

4 Δεκεμβρίου 2025
ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Σινεμά Δευτέρα βράδυ – «Μαζί Σου Για Πάντα»

4 Δεκεμβρίου 2025
ΔΕΥΑΚ

ΔΕΥΑΚ: Σε ποιες οδούς δεν λειτουργεί προσωρινά η τηλεθέρμανση, λόγω διαρροής, την Πέμπτη 4/12

4 Δεκεμβρίου 2025
Κωνσταντινίδης

Στάθης Κωνσταντινίδης: Αν δεν είχε νομοθετηθεί το αλκοτέστ πριν από 55 χρόνια, σήμερα κάποια κόμματα θα το καταψήφιζαν

4 Δεκεμβρίου 2025
Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια: Πόσο ρεύμα καίνε, τι να προσέχετε στο στόλισμα

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος»

4 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθησαν 2 άτομα για λήψη φωτογραφίας κατά τη διάρκεια δικαστικής συνεδρίασης στο Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης

4 Δεκεμβρίου 2025
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

Οικογένεια Ρομά άρπαξε 16χρονη για να τη βιάσει ο 19χρονος γιος τους

4 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Καλάθι του νοικοκυριού», market pass, επίδομα στα τιμολόγια ρεύματος ήρθαν για να μείνουν

sierafm by sierafm
5 Ιουλίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
super market καταστηματα
0
SHARES
48
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αρνητικός ο κλάδος των σούπερ μάρκετ

Στη συνέχιση της επιδοματικής πολιτικής των «pass» προσβλέπει η κυβέρνηση για αντιμετώπιση της ακρίβειας κυρίως στα τρόφιμα.

Η καταπολέμηση της ακρίβειας και η στήριξη των πιο ευάλωτων νοικοκυριών βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης που ήδη από τις πρωτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων της, προχώρησε στη λήψη δέσμης μέτρων.

Παίρνει παράταση το «Καλάθι του νοικοκυριού»

Η πορεία του πληθωρισμού στα τρόφιμα οδήγησε την κυβέρνηση στην πρόβλεψη για παράταση μέχρι το τέλος του έτους του “Καλαθιού του νοικοκυριού” αλλά και του μέτρου του μέγιστου περιθωρίου κέρδους για τις επιχειρήσεις που εμπορεύονται βασικά καταναλωτικά προϊόντα και καύσιμα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας.

Εξετάζεται για market pass

Ένα επιπλέον και διαχρονικό όπλο αποτελούν οι εντατικοί έλεγχοι σε όλο το εύρος της αγοράς, ενώ ταυτόχρονα εξετάζεται και η παράταση του market pass. Αλλά και σε ό,τι αφορά στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, ανακοινώθηκαν χθες για τον Ιούλιο, ενισχύσεις για ευάλωτα νοικοκυριά και αγρότες.

 Υπενθυμίζεται ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα υποχώρησε στο 2,7% τον Ιούνιο, από 4,1% το Μαΐο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat, ενώ στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 5,5%, έναντι 6,1% τον Μάιο. Τον Ιούνιο του 2022 ο πληθωρισμός είχε φθάσει και το 11,6%. Ωστόσο, με βάση τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, τρόφιμα, αλκοόλ και καπνός καταγράφουν τις υψηλότερες ανατιμήσεις τον Ιούνιο (11,7%, έναντι 12,5% τον Μάιο), ακολουθούμενες από τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (5,5%, σε σύγκριση με 5,8% τον Μάιο), υπηρεσίες (5,4%, έναντι 5,0% τον Μάιο) και ενέργεια (-5,6%, σε σύγκριση με -1,8% τον Μάιο).

Αρνητικός ο κλάδος των σούπερ μάρκετ για παράταση στο Καλάθι του νοικοκυριού: «Πρόκειται για μια παρέμβαση που διαστρεβλώνει την αγορά»

«Οτιδήποτε θεσμοθετήσει η πολιτεία για το καλό των καταναλωτών, όλες οι επιχειρήσεις των σούπερ μάρκετ θα το εφαρμόσουν» επισημαίνει σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος, Απόστολος Πεταλάς.

Όπως σημειώνει, η πρωτοβουλία “Καλάθι του νοικοκυριού” ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο με στόχο να βοηθήσει η πολιτεία τους ευάλωτους πολίτες και υιοθετήθηκε από το σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου. «Το μέτρο έχει ήδη συμπληρώσει οκτώ μήνες  ύπαρξης και ενώ στην αρχή είχε κερδίσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών, βλέπουμε ότι σιγά σιγά ατονεί, καθώς οι καταναλωτές αναζητούν συνεχώς νέες προσφορές σε νέες κατηγορίες προιόντων», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον κ. Πεταλά, η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να συνεχίσει την εφαρμογή του μέτρου μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2023 ίσως να μην ικανοποιήσει απόλυτα τους καταναλωτές που καλούνται να επιλέξουν μόνο μέσα από συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων τις εκπτώσεις στις τιμές.

 «Πρόκειται για μια παρέμβαση που διαστρεβλώνει την αγορά. Οι επιχειρήσεις των σούπερ μάρκετ πάντα προσπαθούν να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές τιμές και προσφορές στους καταναλωτές τους. Με τη διάταξη αυτή είναι υποχρεωμένες τις περισσότερες επενδύσεις σε εκπτώσεις να τις κάνουν κυρίως στις συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων. Αυτό δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στον ανταγωνισμό και στη λειτουργία του κλάδου» τονίζει ο κ. Πεταλάς.

Σημιεώνει, επίσης, ότι «οτιδήποτε προσπαθεί να ρυθμίσει την αγορά δεν δίνει τη δυνατότητα και την ελευθερία στις αλυσίδες του κλάδου να κάνουν ό,τι πρέπει για να δώσουν στον δικό τους καταναλωτή τη δική τους καλύτερη προσφορά στις διάφορες κατηγορίες προϊόντων».

Σε κάθε περίπτωση οι επιχειρήσεις του κλάδου, σύμφωνα με τον κ. Πεταλά, θα συνεχίσουν να προσφέρουν στον καταναλωτή τα ποιοτικά προϊόντα τους στις καλύτερες δυνατές τιμές αφουγκραζόμενες τη δύσκολη και πιεσμένη κατάσταση που βιώνουν

Tags: Market PassΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Previous Post

Τραγωδία με θύμα ένα 14χρονο αγόρι: Τον καταπλάκωσαν οι παλέτες που μετέφερε ο πατέρας του

Next Post

Πρόστιμο 55.000 ευρώ σε e-shop που δεν παρέδιδε τα προϊόντα

Next Post
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Πρόστιμο 55.000 ευρώ σε e-shop που δεν παρέδιδε τα προϊόντα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Στην Αιανή πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο Φορέων, θέτοντας τις βάσεις για το Forum 2026 με τίτλο “Πολιτισμός και Οικονομία”
  • Ο Εμπορικός Σύλλογος Σιάτιστας εκφράζει τη στήριξή του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών
  • Ένα νέο πιάνο για το Δημοτικό Ωδείο Σερβίων
  • Τι συνέβη μέσα στο λεωφορείο – Η περιγραφή του διευθυντή του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, για την ανακοπή του οδηγού και τη σωτήρια επέμβαση εργαζομένου
  • Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, τη Δευτέρα 8-12

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr