• Latest
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα στη «ΜτΚ»: Το αίτημα για παραίτηση της κυβέρνησης είναι πάνδημο

24 Μαρτίου 2025
κινητο τηλεφωνο ιντερνετ wifi

Αυτοί είναι οι κίνδυνοι που «κρύβουν» τα δημόσια Wi-Fi

25 Φεβρουαρίου 2026
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

Π. Κουκουλόπουλος: Να βρεθεί τώρα λύση για τη διακοπή χορήγησης ταινιών μέτρησης γλυκόζης σε 20.000 συμπολίτες μας με Σακχαρώδη Διαβήτη

25 Φεβρουαρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Καστοριά: Ηλικιωμένος επιτέθηκε σε αστυνομικούς για ένα πρόστιμο 30 ευρώ

25 Φεβρουαρίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, αρρυθμία και πιθανή διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Καρυδίτσας λόγω εργασιών

25 Φεβρουαρίου 2026
Άρθρο του βουλευτή Ν Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για την 88η ΔΕΘ

Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που εργάστηκαν για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις και την Καθαρά Δευτέρα

24 Φεβρουαρίου 2026
Ο Ηλίας Θεοχάρους στο 15ο International Swiss Talent Forum.

Ο Ηλίας Θεοχάρους στο 15ο International Swiss Talent Forum.

24 Φεβρουαρίου 2026
αγροτες δασικοι χαρτες

Π. Κουκουλόπουλος: Να δοθεί η παράταση που ζητά ο Δήμος Βοΐου στην προθεσμία διορθώσεων “monitoring”

24 Φεβρουαρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Έναρξη εργασιών ανακατασκευής πεζοδρομίων στην οδό Παύλου Μελά από τις 25 Φεβρουαρίου 2026 για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL)

Δήμος Κοζάνης: Έναρξη εργασιών ανακατασκευής πεζοδρομίων στην οδό Παύλου Μελά από τις 25 Φεβρουαρίου 2026 για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL)

24 Φεβρουαρίου 2026
Έναρξη εγγραφών στο Δημοτικό Ωδείο Σερβίων

Διπλωματικό Ρεσιτάλ Πιάνου της Νάνσυς Σουλιώτη στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων

24 Φεβρουαρίου 2026
Η λειτουργία των τουριστικών δομών του Δήμου Καστοριάς για την εορταστική περίοδο 2025-2026

Περισσότεροι από 3.000 επισκέπτες στις τουριστικές δομές του Δήμου Καστοριάς το τετραήμερο της Αποκριάς

24 Φεβρουαρίου 2026
Διοργάνωση ημερίδας με θέμα: «Δημογραφικό πρόβλημα: Κοινωνικές και εκπαιδευτικές παράμετροι. Κριτικές προσεγγίσεις, εκπαιδευτικές διεκδικήσεις».

Διοργάνωση ημερίδας με θέμα: Δημογραφικό πρόβλημα: Κοινωνικές και εκπαιδευτικές παράμετροι. Κριτικές προσεγγίσεις, εκπαιδευτικές διεκδικήσεις

24 Φεβρουαρίου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο  Γ. Ζιμπιλίδης

Τσοτύλι: Ο Ειδικός Γαστρεντερολόγος Νίκος Ελευθεριάδης στις 26 Φεβρουαρίου στο Ιατρείο του Γ. Ζιμπιλίδη

24 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καλλιόπη Βέττα στη «ΜτΚ»: Το αίτημα για παραίτηση της κυβέρνησης είναι πάνδημο

sierafm by sierafm
24 Μαρτίου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Βέττα Καλλιόπη
0
SHARES
9
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει μέσω της «ΜτΚ» η βουλευτής Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Καλλιόπη Βέττα. Μιλά για το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες στα μαζικά συλλαλητήρια για την τραγωδία των Τεμπών, τον πρόσφατο ανασχηματισμό και τη διαδικασία ανασυγκρότησης του κόμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κουμουνδούρου.

Ζητάτε παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος για εκλογές; Στις δημοσκοπήσεις παρατηρείται μία στασιμότητα του κόμματός σας σε μονοψήφια ποσοστά. Θεωρείτε ότι είναι αναστρέψιμη αυτή η εικόνα;

Το αίτημα για παραίτηση της κυβέρνησης είναι πάνδημο, καθώς ο συνδυασμός ανεπάρκειας, νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας, συγκάλυψης και επικοινωνιακού εξωραϊσμού δεν πείθει πια κανέναν πολίτη. Εμείς, συντασσόμαστε με αυτό το αίτημα, εργαζόμαστε σε όλα τα επίπεδα για την υλοποίησή του, την αποπομπή της ΝΔ και την αποκατάσταση της προοπτικής για την χώρα. Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρώ ότι πολύ σύντομα, αφήνοντας πίσω την πρόσφατη εσωστρέφεια, με έμφαση στην πολιτική και την παραγωγή λύσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκτήσει ξανά τη δυναμική που του έχει εμπιστευτεί μαζικά στο πρόσφατο παρελθόν η κοινωνία. Γιατί οι πολίτες έχουν υψηλές προσδοκίες από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος έχει αποδείξει, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, την πολιτική και ηθική του επάρκεια. Και, να είστε σίγουρος, ότι πολύ σύντομα, θα του αναθέσουν ξανά την εκπροσώπησή τους.

Για εσάς ποιο είναι το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες που κατέβηκαν μαζικά στους δρόμους για την τραγωδία των Τεμπών;

Το κεντρικό μήνυμα ήταν η απονομή δικαιοσύνης, η εδραίωση των θεσμικών διαδικασιών και η πολιτική λογοδοσία για την αποκατάσταση της διαφάνειας και της Δημοκρατίας. Παράλληλα, ενυπήρχαν αιτήματα για την ακρίβεια, το κόστος διαβίωσης, στέγασης και διατροφής, καθώς και την κατακρήμνιση του κράτους πρόνοιας και των συνταγματικών διατάξεων. Σε όλα τα παραπάνω, η κυβέρνηση έχει να επιδείξει από αρνητικό βαθμό, μέχρι σκαιά καταπάτηση του αισθήματος της συλλογικής αξιοπρέπειας, γεγονός που ώθησε εκατομμύρια πολίτες στην Ελλάδα και διεθνώς να συμμετάσχουν σε αυτές τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις.

Η κυβέρνηση λέει ότι εργαλειοποιείτε τα Τέμπη για να αποκομίσετε κομματικά οφέλη. Τι απαντάτε;

Η ανάδειξη των κυβερνητικών ευθυνών, τόσο με το έγκλημα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, όσο και με το αντίστοιχο της συγκάλυψης, είναι μία πραγματικότητα την οποία συμμερίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, κάθε κομματικής προέλευσης. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να καταγγέλλουμε τις πτυχές αυτής της όζουσας υπόθεσης, διεκδικώντας δικαιοσύνη για τα θύματα, αποκατάσταση της διαφάνειας και εδραίωση αξιόπιστων, δημόσιων μέσων μεταφοράς. Η κυβέρνηση ας μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, το παρελθόν της είναι νωπό.

Πώς σχολιάζετε τον πρόσφατο ανασχηματισμό;

Η κυβέρνηση έχει χάσει οριστικά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο ανασχηματισμός ήταν μία κίνηση επιβαλλόμενη από τις συνθήκες, με την απονομιμοποίησή της να φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ. Οι δυσμενείς εξελίξεις με τον διασυρμό και την αποπομπή Δοξιάδη, που ήταν ο επίσημος εκπρόσωπος των καρτέλ στο υπουργικό συμβούλιο, ήταν μόνο η αρχή. Τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη, με γκρίζο παρελθόν (Τσάφος, Ευθυμίου), αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση, και σε αυτόν τον ανασχηματισμό, είχε στο μυαλό της πως θα εξυπηρετηθεί η ίδια και τα οικεία της συμφέροντα.

Το κόμμα σας τάσσεται υπέρ των συνεργασιών των κομμάτων του προοδευτικού χώρου. Θα μπορούσε η κοινή πρωτοβουλία της πρότασης μομφής να αποτελέσει την αφετηρία για μια εκλογική συνεργασία; Με ποιους συζητάτε και υπό ποιες προϋποθέσεις; Παράλληλα, θεωρείτε ότι το κάλεσμα επιστροφής στα στελέχη που απομακρύνθηκαν, ιδιαίτερα στην Νέα Αριστερά, είναι ώριμο και επιβεβλημένο;

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είναι η εκλεγμένη αξιωματική αντιπολίτευση και διεκδικεί ρόλο αντίστοιχο με την ευθύνη που του έχουν εμπιστευτεί οι πολίτες εδώ και 13 χρόνια, ήτοι της κυβέρνησης ή του εναλλακτικού πόλου εξουσίας. Ωστόσο, θεωρούμε ότι οι κοινές κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, με κόμματα του ιδίου τόξου, είναι χρήσιμες για να ασκηθεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην καταρρέουσα κυβέρνηση, οπότε θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση. Αναφορικά με το κάλεσμα για επιστροφή, έχω να πω το εξής. Η κυβερνώσα, μαχητική και αποτελεσματική Αριστερά, η Αριστερά που πάλεψε, διεκδίκησε και πέτυχε την προοπτική και το όραμα για τους πολλούς, ήταν η πληθυντική Αριστερά, με πολλαπλές καταβολές και διαδρομές. Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρώ, ότι με πολιτικό θάρρος και ειλικρίνεια, είναι ευκταία η επιστροφή στελεχών και πολιτών με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινές αξίες, ανάγκες και οράματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται σε μία περίοδο ανασυγκρότησης με ζητούμενο την ισχυροποίησή του. Ποια είναι τα μεγάλα στοιχήματα για την Κουμουνδούρου μετά το «κεφάλαιο Κασσελάκης»;

Έπειτα από μία περίοδο εσωστρέφειας, ο ΣΥΡΙΖΑ ανασυγκροτείται με γοργά βήματα. Οι προτάσεις του για την οικονομία, τον αγροτικό κόσμο την συνταγματική αναθεώρηση, οι δράσεις του εντός και εκτός Κοινοβουλίου, οι επαφές με την κοινωνία, αναδεικνύουν την ζωτικότητα και την πολιτική του αναγκαιότητα. Η παρακαταθήκη υπάρχει: η μεγάλη πλειοψηφία αναγνωρίζει ότι περνούσε καλύτερα το 2019, αναδεικνύοντας, αφενός την αποτελεσματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ και, αφετέρου, την ανικανότητα και τη μεροληψία της ΝΔ. Στόχος μας είναι να φανούμε αντάξιοι των κοινωνικών προσδοκιών, αποκαθιστώντας πλήρως την σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες σε μια κρίσιμη εποχή για τους θεσμούς, την Δημοκρατία και την χώρα.

Σε πολλές περιοχές της Ευρώπης παρατηρείται το φαινόμενο του υπερτουρισμού. Πώς αξιολογείτε την πολιτική της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και τι προτείνει το κόμμα σας;

Υπάρχει μία ανακολουθία μεταξύ κυβερνητικών εξαγγελιών και πεπραγμένων, καθώς οι πολιτικές της στοχεύουν στην προσέλκυση μαζικού τουρισμού, με στρεβλή διαχείριση των φυσικών, κοινωνικών και πολιτιστικών πόρων της χώρας, ενάντια στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Κριτήριο της τουριστικής ανάπτυξης δεν μπορεί να είναι μόνο οι οικονομικοί δείκτες, καθώς αυτή η ανάπτυξη δεν είναι βιώσιμη. Χρειαζόμαστε συνολικό σχεδιασμό, σεβασμό στο περιβάλλον, τις έτερες παραγωγικές δραστηριότητες, τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ώστε να εξασφαλιστεί η ανθεκτικότητα και η βιωσιμότητα του κλάδου, και της κοινωνίας.

*Δημοσιεύθηκε στη «ΜτΚ» στις 23.03.2025

Tags: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ
Previous Post

ΔΥΠΑ: Νέα ειδική δράση με επιδότηση έως 1.185€ το μήνα στη Δυτική Μακεδονία

Next Post

Εκφώνηση Πανηγυρικού λόγου στο πλαίσιο εορτασμού της Εθνικής Επετείου της «25ης Μαρτίου» στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας

Next Post
Εκφώνηση Πανηγυρικού λόγου στο πλαίσιο εορτασμού της Εθνικής Επετείου της «25ης Μαρτίου» στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας

Εκφώνηση Πανηγυρικού λόγου στο πλαίσιο εορτασμού της Εθνικής Επετείου της «25ης Μαρτίου» στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Αυτοί είναι οι κίνδυνοι που «κρύβουν» τα δημόσια Wi-Fi
  • Π. Κουκουλόπουλος: Να βρεθεί τώρα λύση για τη διακοπή χορήγησης ταινιών μέτρησης γλυκόζης σε 20.000 συμπολίτες μας με Σακχαρώδη Διαβήτη
  • Καστοριά: Ηλικιωμένος επιτέθηκε σε αστυνομικούς για ένα πρόστιμο 30 ευρώ
  • Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, αρρυθμία και πιθανή διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Καρυδίτσας λόγω εργασιών
  • Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που εργάστηκαν για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις και την Καθαρά Δευτέρα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr