• Latest

Καμμένος: Καταψηφίζει τη Συμφωνία, αποσύρει τους υπουργούς, αλλά… παραμένει -Το σχέδιο των ΑΝΕΛ

12 Νοεμβρίου 2018
Π. Κουκουλόπουλος: «Η Αλλαγή φέρνει τη Βόρεια Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή»

Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί εξαιρέσατε τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών από την επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης;»

11 Δεκεμβρίου 2025
Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

11 Δεκεμβρίου 2025
Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα

Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα

11 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης

11 Δεκεμβρίου 2025

Ο Δήμος Βοΐου θα τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου Αναστασίου Δάρδα. Το όνομά του στην αίθουσα τελετών του Τραμπάντζειου

11 Δεκεμβρίου 2025
Το ΕΠΑΛ Σιάτιστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή για την παραχώρηση του αυτοκινήτου

Το ΕΠΑΛ Σιάτιστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή για την παραχώρηση του αυτοκινήτου

11 Δεκεμβρίου 2025
Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής.  Βίντεο

Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο

11 Δεκεμβρίου 2025
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

11 Δεκεμβρίου 2025
Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

11 Δεκεμβρίου 2025
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025

11 Δεκεμβρίου 2025
Φωτοβολταϊκά: Πληρώνουμε και τον Ήλιο που ανατέλλει; Ο ΣΕΦΠΕ για την επιβολή τελών από το Δήμο Σερβίων

Σημαντική Συγκέντρωση μελών ΣΕΦΠΕ Δυτικής Μακεδονίας

11 Δεκεμβρίου 2025
«Ενότητα» – Λάζαρος Μαλούτας: Είμαστε περήφανοι για το έργο μας – Χαιρόμαστε με τα έργα που διευρύνουν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες του τόπου μας!

Μαλούτας για δημοτική αρχή: Και ο μήνας έχει 9 …… με αφορμή απένταξη έργου

11 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Καμμένος: Καταψηφίζει τη Συμφωνία, αποσύρει τους υπουργούς, αλλά… παραμένει -Το σχέδιο των ΑΝΕΛ

sierafm by sierafm
12 Νοεμβρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
16
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σχέδιο πολιτικής «διάσωσης» ετοιμάζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, διαπιστώνοντας ότι οι εξελίξεις στα Σκόπια, που οδηγούν στην τελική κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, «τρέχουν» πιο γρήγορα από ό,τι ανέμεναν.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ ο Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσίασε τη φόρμουλα που θα μπορέσει να σώσει πολιτικά το κόμμα, χωρίς όμως να ρίξουν την κυβέρνηση.

Καταψηφίζει τη συμφωνία και αποσύρει τους υπουργούς

Το σχέδιο αυτό προβλέπει πως μόλις έρθει στην ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, οι ΑΝΕΛ θα την καταψηφίσουν και ο κ. Καμμένος θα αποσύρει τους υπουργούς του από την κυβέρνηση. Δεν θα αποσύρει όμως τη στήριξή του από την κυβέρνηση. Με τον τρόπο αυτό ο κυβερνητικός εταίρος θα επιχειρήσει να εκπέμψει το μήνυμα στους ψηφοφόρους του πως ο ίδιος και το κόμμα του έκαναν ό,τι μπόρεσαν για να μπλοκάρουν τη συμφωνία, την οποία όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστεί να ψηφίσει με την ψήφο που θα δώσει το Ποτάμι και ορισμένοι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Ο κ. Καμμένος αναμένεται να εξηγήσει πως δεν συντάσσεται με μια πιθανή νέα πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η πτώση της κυβέρνησης θα ανακόψει την ανοδική πορεία της οικονομίας και τις διαδικασίες «κάθαρσης» από τα σκάνδαλα διαφθοράς. Υπενθυμίζεται πως το σενάριο οι ΑΝΕΛ να καταψηφίσουν την συμφωνία και να αποσύρουν τους υπουργούς από την κυβέρνηση, χωρίς να την ανατρέψουν, είχε παρουσιάσει προ ημερών μιλώντας στην ΕΡΤ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως «αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η κυβέρνηση δεν έχει τους κοινοβουλευτικούς όρους για να ολοκληρώσει τη συνταγματική της θητεία».

Ικανοποίηση αλλά και «μπούρδες» για τη μεσοβέζικη λύση

Η μεσοβέζικη λύση του κ. Καμμένου φαίνεται να ικανοποιεί τα περισσότερα στελέχη των ΑΝΕΛ, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο δυο στελέχη, όπως ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και η Έλενα Κουντουρά να ταχθούν τελικά με την κυβερνητική γραμμή και να υπερψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών, όταν έρθει στη Βουλή. Στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, (από την οποία απουσίαζαν οι κ.κ. Κουίκ και Κουντουρά καθώς βρίσκονταν στο εξωτερικό) σύμφωνα με πληροφορίες δεν εκφράστηκαν σοβαρές ενστάσεις από τους συμμετέχοντες για αυτήν την στρατηγική.

Ωστόσο, στέλεχος των ΑΝΕΛ που συμμετείχε στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, φέρεται να είπε σε συνομιλητές του αμέσως μετά: «Δεν κατάλαβα τίποτα, ή αυτά που ελέχθησαν ήταν πολύ απλά ή ήταν… μπούρδες»! Υπενθυμίζεται πως ο κ. Καμμένος στο Εθνικό Συμβούλιο, τον περασμένο μήνα, είχε αφήσει σοβαρές αιχμές για τους «μακεδονοκλάστες» του κόμματος του, που ο ίδιος έκανε «τζάμπα μάγκες», βάζοντας τους σε υπουργικούς θώκους και τώρα διαφοροποιούνται από την επίσημη γραμμή του κόμματος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανέναν λόγο πια στους ΑΝΕΛ. Αυτοί έχουν τελειώσει», «φωτογραφίζοντας» τον Τέρενς Κουίκ και την Έλενα Κουντουρά.

Ανασχηματισμός μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος «ανανέωσε τους όρκους» του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στη συνάντηση που είχαν στις 16 Οκτωβρίου στη Λέσχη Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, λέγοντας του πως θα καταψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών αλλά ότι δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση. Λίγες ώρες μετά, ακολούθησε το επίμαχο υπουργικό συμβούλιο, που οδήγησε σε παραίτηση τον Νίκο Κοτζιά.

Το σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου προβλέπει ότι αμέσως μετά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, με τη στήριξη βουλευτών από την Κεντροαριστερά, και ενδεχομένως έναν ή δυο από τους ΑΝΕΛ, να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, έτσι ώστε να καλύψει τα κενά που θα αφήσει στην κυβέρνηση το κόμμα του κ. Καμμένου και το νέο κυβερνητικό σχήμα να οδηγήσει στις εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί πως η ΝΔ δεν θα καταθέσει τελικά πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή, αν γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα καταπέσει, και πως θα μπορέσει μετά τον ανασχηματισμό να συνεχίσει, με στόχο να αντιμετωπίσει με αξιώσεις τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019.

Τέσσερα ανοικτά μέτωπα για τους ΑΝΕΛ

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, εκτός από τη Συμφωνία των Πρεσπών, έχουν άλλα τρία ανοικτά μέτωπα να αντιμετωπίσουν.
Η συνταγματική αναθεώρηση, για την οποία τις επόμενες ώρες αναμένεται να δημοσιοποιήσουν την επικαιροποιημένη τους πρόταση, που είχαν καταθέσει το 2016. Οι ΑΝΕΛ διαφοροποιούνται με τον ΣΥΡΙΖΑ σε αρκετά σημεία, όπως είναι το άρθρο 3 για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, ενώ συγκλίνουν με την ΝΔ στο θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων.

Το άλλο ανοικτό μέτωπο είναι η προωθούμενη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, για την οποία όμως, ο κ. Πάνος Καμμένος, αν και εγείρει σοβαρές ενστάσεις, δεν φαίνεται διατεθειμένος στην παρούσα φάση να πάρει επίσημη θέση, καθώς θεωρεί πως τελικά η συμφωνία δεν θα προχωρήσει, με δεδομένη την αντίδραση Μητροπολιτών και κληρικών. Είναι ενδεικτική η αναφορά που έκανε ο κ. Καμμένος, αμέσως μετά την συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, σε συνομιλητές του: «Ας αποφασίσει πρώτα τι θα κάνει η Εκκλησία».

Το άλλο ανοικτό μέτωπο είναι η δημόσια αντιπαράθεση με τον Νίκο Κοτζιά. Ο Πάνος Καμμένος παρά την προσπάθεια του πρώην υπουργού Εξωτερικών με συνεντεύξεις και την δικαστική εξέλιξη, να διατηρήσει το θέμα, δεν επιθυμεί να ρίξει λάδι στη φωτιά. Κάτι τέτοιο φέρεται να του έχει ζητήσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή:iefimerida.gr
Tags: ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Previous Post

Τρεις συμβουλές για καλύτερη σεξουαλική ζωή

Next Post

Θανάσιμος τραυματισμός 32χρονου σε κυνήγι αγριογούρουνου

Next Post

Θανάσιμος τραυματισμός 32χρονου σε κυνήγι αγριογούρουνου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί εξαιρέσατε τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών από την επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης;»
  • Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».
  • Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα
  • Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης
  • Ο Δήμος Βοΐου θα τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου Αναστασίου Δάρδα. Το όνομά του στην αίθουσα τελετών του Τραμπάντζειου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr