• Latest
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ

Καμπανάκι κινδύνου για τις ουρολοιμώξεις και τα λάθος αντιβιοτικά

16 Αυγούστου 2019
Σιάτιστα: Η όμορφη εκδήλωση με τίτλο:«Κορίτσια σε Κίνηση: Δεδομένα – Κίνδυνοι – Προστασία» από το Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Η όμορφη εκδήλωση με τίτλο:«Κορίτσια σε Κίνηση: Δεδομένα – Κίνδυνοι – Προστασία» από το Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου. Βίντεο και φωτογραφίες

15 Νοεμβρίου 2025
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Τετάρτη 19-11-2025

15 Νοεμβρίου 2025
Ο Σπάρτακος για το Πολυτεχνείο: Ημέρα μνήμης, τιμής, σκέψης

Ο Σπάρτακος για το Πολυτεχνείο: Ημέρα μνήμης, τιμής, σκέψης

15 Νοεμβρίου 2025
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί τον Σύλλογο Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Αη Συμιός» και τη Φιλαρμονική Κέρκυρας

14 Νοεμβρίου 2025
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

14 Νοεμβρίου 2025
Ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2025-2028 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών

Ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2025-2028 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών

14 Νοεμβρίου 2025
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τη Δευτέρα 17-11-2025

14 Νοεμβρίου 2025
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

18η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

14 Νοεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2025

14 Νοεμβρίου 2025
Βόιο: Διεγράφη ο Γιώργος Μαγιάγκας από μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή. Βίντεο

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου για ισολογισμό 2021

14 Νοεμβρίου 2025
Διεθνής Διάκριση για την Ελληνική Γουνοποιία στο “Furmark Futures Competition 2026”

Διεθνής Διάκριση για την Ελληνική Γουνοποιία στο “Furmark Futures Competition 2026”

14 Νοεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Στη Βουλή η ταλαιπωρία των ογκολογικών ασθενών της Δυτικής Μακεδονίας. Απαιτείται ενίσχυση της Ογκολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου και ίδρυση ακτινοθεραπευτικής μονάδας»

14 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 16 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καμπανάκι κινδύνου για τις ουρολοιμώξεις και τα λάθος αντιβιοτικά

sierafm by sierafm
16 Αυγούστου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ
5
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι γιατροί για τις ουρολοιμώξεις και τα ανεπαρκή τεστ για την διάγνωσή τους. Όπως τονίζουν υπάρχει επείγουσα ανάγκη για ένα ακριβές και γρήγορο τεστ ώστε να μειωθεί η υπερσυνταγογράφηση των αντιβιοτικών, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.

Μην διαθέτοντας ένα αξιόπιστο τεστ οι γιατροί συχνά συνταγογραφούν περιττά και ακατάλληλα αντιβιοτικά, τα οποία αυξάνουν τον κίνδυνο οι ασθενείς να αναπτύξουν βακτήρια με αντίσταση στα φάρμακα.

Τα σημερινά τεστ, που βασίζονται σε ανάλυση ούρων, είναι είτε ανακριβή, είτε αργά. Η ουρολοίμωξη είναι ένα σχετικά κοινό πρόβλημα, αλλά μερικές φορές προκαλούν επιπλοκές, όταν π.χ. η λοίμωξη εξαπλώνεται στα νεφρά ή όταν προκαλεί σήψη μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λιντς, με επικεφαλής τον δρ. Μαρς Πουχάντες Ροδρίγκεθ, που έκαναν τη δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό EClinicalMedicine-The Lancet, μελέτησαν σχεδόν 500.000 περιστατικά ουρολοιμώξεων. Σε λιγότερο από το ένα πέμπτο των περιπτώσεων (17%) είχε γίνει σωστή διάγνωση του προβλήματος μέσω τεστ ούρων, ώστε να χορηγηθεί το κατάλληλο αντιβιοτικό.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι σε έναν στους πέντε ασθενείς που επιστρέφει στο γιατρό για ένα δεύτερο γύρο θεραπείας, επειδή το πρόβλημα του δεν θεραπεύθηκε αρχικά, συνταγογραφείται το ίδιο αντιβιοτικό με την πρώτη φορά, κάτι που δεν ενδείκνυται και μπορεί να αυξήσει την μικροβιακή αντίσταση στον οργανισμό του.

Χιλιάδες ασθενείς, ιδιαίτερα άνδρες (περίπου το 6% των ανδρών ασθενών), αντιμετωπίζουν επίμονο πρόβλημα ουρολοιμώξεων και παίρνουν ξανά την ίδια θεραπεία με αντιβιοτικά, παρόλο που έχουν πιθανότητα να αποκτήσουν μικρόβια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά.

Η νέα έρευνα τονίζει αφενός ότι χρειάζεται ένα νέο πιο ακριβές και πιο γρήγορο τεστ διάγνωσης για τις ουρολοιμώξεις και αφετέρου ότι πρέπει να δίνονται διαφορετικά αντιβιοτικά, αν τα πρώτα αποτύχουν. Επιπλέον, επισημαίνει ότι όχι σπάνια οι ασθενείς κάνουν τα πράγματα χειρότερα, επειδή μόνοι τους -χωρίς συνταγή γιατρού- παίρνουν διάφορα αντιβιοτικά που τους έχουν περισσεύσει από το παρελθόν.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο πιο πρόσφατα έχει πάρει κανείς αντιβιοτικά, τόσο πιθανότερο είναι η ουρολοίμωξη του να μην «καθαρίσει» με την πρώτη φορά και να χρειασθεί ένα δεύτερο γύρο αντιβιοτικών.

Όσοι είχαν πάρει κάποιο αντιβιοτικό τους τελευταίους τρεις έως έξι μήνες, είχαν 37% μεγαλύτερη πιθανότητα να χρειασθούν δεύτερο γύρο αντιβιοτικών για την αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης, σε σχέση με όσους δεν είχαν πάρει καθόλου αντιβιοτικά τον τελευταίο χρόνο πριν την ουρολοίμωξη.

Όσοι είχαν πάρει κάποιο αντιβιοτικό τους τελευταίους έναν έως τρεις μήνες, είχαν σχεδόν διπλάσια πιθανότητα για δεύτερο γύρο αντιβιοτικών σε περίπτωση ουρολοίμωξης, σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν πάρει καθόλου αντιβιοτικά το προηγούμενο έτος. Αυτό δείχνει, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ότι η αιτία της αποτυχίας του πρώτου γύρου των αντιβιοτικών είναι η μικροβιακή αντίσταση που έχει πλέον αναπτυχθεί στον οργανισμό του ασθενούς.

Πηγή:Newsbeast.gr

Tags: ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Previous Post

ΚΚΕ: Σχέδια και Ανταγωνισμοί για την Ενέργεια..

Next Post

Επίδομα Παιδιού: Κάθε πότε υποβάλλεται Α21 -Τι ισχύει για τα παιδιά που γεννιούνται

Next Post
επιδομα παιδιου χρημα

Επίδομα Παιδιού: Κάθε πότε υποβάλλεται Α21 -Τι ισχύει για τα παιδιά που γεννιούνται

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Η όμορφη εκδήλωση με τίτλο:«Κορίτσια σε Κίνηση: Δεδομένα – Κίνδυνοι – Προστασία» από το Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Τετάρτη 19-11-2025
  • Ο Σπάρτακος για το Πολυτεχνείο: Ημέρα μνήμης, τιμής, σκέψης
  • Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί τον Σύλλογο Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Αη Συμιός» και τη Φιλαρμονική Κέρκυρας
  • Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  5. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr