• Latest
ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Καρκίνος: Αυτή η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει στην θεραπεία όλων των μορφών του!

21 Ιανουαρίου 2020
Δήμος Κοζάνης: Ευρωπαϊκός Αγώνας Χάντμπολ Γυναικών ΠΑΟΚ – Μόλντε στο Κλειστό της Λευκόβρυσης.(Βίντεο)

Δήμος Κοζάνης: Ευρωπαϊκός Αγώνας Χάντμπολ Γυναικών ΠΑΟΚ – Μόλντε στο Κλειστό της Λευκόβρυσης.(Βίντεο)

7 Οκτωβρίου 2026
Αγιασμός και έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στο Παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη

Αγιασμός και έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στο Παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη

7 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για συντήρηση δημοτικού οδικού δικτύου στη Δημοτική Ενότητα Δημητρίου Υψηλάντη

Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για συντήρηση δημοτικού οδικού δικτύου στη Δημοτική Ενότητα Δημητρίου Υψηλάντη

7 Οκτωβρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: Να επανεξεταστεί άμεσα ο υπολογισμός των ενισχύσεων για τις ζημιές από τον παγετό του 2025

7 Οκτωβρίου 2026
Η Μόρφη Βοΐου συστήνεται ψηφιακά – Μια πρόσκληση γνωριμίας με τον τόπο και την ιστορία του

Η Μόρφη Βοΐου συστήνεται ψηφιακά – Μια πρόσκληση γνωριμίας με τον τόπο και την ιστορία του

7 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Γρεβενών: Νέες παρεμβάσεις και ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αναβάθμιση του Γηπέδου της ΕΠΣ Γρεβενών «Χρήστος Ευαγγελόπουλος»

Δήμος Γρεβενών: Νέες παρεμβάσεις και ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αναβάθμιση του Γηπέδου της ΕΠΣ Γρεβενών «Χρήστος Ευαγγελόπουλος»

7 Οκτωβρίου 2026
Ανακύκλωση στην πράξη στο Τσοτύλι!

Ανακύκλωση στην πράξη στο Τσοτύλι!

7 Οκτωβρίου 2026
Ημερίδα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  «Το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά τη διενέργεια του προσυμβατικού ελέγχου  των δημοσίων συμβάσεων»

Η απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΒ, Κώστα Δούβλου στον Γ. Μαγιάγκα. Κάθε κυβικό επιβαρύνει τη ΔΕΥΑΒ με 2 ευρώ!

7 Οκτωβρίου 2026
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Υποβολή προτάσεων και παρατηρήσεων στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Δυτικής Μακεδονίας 2026-2030 – Άξονας Προτεραιότητας «Υγεία και Κοινωνική Συνοχή»

7 Οκτωβρίου 2026
Γεωπονικός Σύλλογος Νομού Κοζάνης: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του συναδέλφου Θεόδωρου Θεοδωρόπουλου

Data Center στην Π.Ε. Κοζάνης: Ανάπτυξη με επιστημονική τεκμηρίωση και προστασία του περιβάλλοντος και της αγροτικής παραγωγής

7 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: 16οι Ευθύμιοι Ιππικοί Αγώνες στη Σιάτιστα

Δήμος Βοΐου: 16οι Ευθύμιοι Ιππικοί Αγώνες στη Σιάτιστα

7 Οκτωβρίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Να ανακληθεί η αδικαιολόγητη υπαγωγή του νέου Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πολυμύλου της Εγνατίας Οδού στη Δ/νση Αστυνομίας Ημαθίας»

7 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Καρκίνος: Αυτή η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει στην θεραπεία όλων των μορφών του!

sierafm by sierafm
21 Ιανουαρίου 2020
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
2
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ένα νέο είδος ανοσοποιητικού κυττάρου που εξοντώνει σχεδόν όλα τα καρκινικά κύτταρα, ανακαλύφθηκε τυχαία από Βρετανούς επιστήμονες, οι οποίοι -αν και είναι ακόμη νωρίς- αισιοδοξούν ότι ίσως στο μέλλον η ανακάλυψη τους αποδειχθεί ιστορική για τη θεραπεία του καρκίνου. Αλλά αυτό θα πρέπει να επιβεβαιωθεί μετά από κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, με επικεφαλής τον καθηγητή ‘Αντριου Σιούελ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ανοσολογίας “Nature Immunology”, ανέλυαν δείγματα από μια τράπεζα αίματος της Ουαλίας, αναζητώντας ανοσοποιητικά κύτταρα που μπορούν να καταπολεμήσουν τα βακτήρια, όταν βρήκαν ένα νέο τύπο Τ-κυττάρου με σημαντικές αντικαρκινικές ικανότητες.

Το εν λόγω κύτταρο διαθέτει ένα άγνωστο έως τώρα είδος υποδοχέα (TCR), που του επιτρέπει να αναγνωρίζει και να στρέφεται εναντίον των καρκινικών κυττάρων αποκλειστικά, αγνοώντας τα υγιή κύτταρα, μέσω ενός μηχανισμού που δεν είναι ακόμη σαφής στους επιστήμονες. Οι εργαστηριακές μελέτες που ακολούθησαν, έδειξαν ότι αυτά τα ανοσοκύτταρα καταστρέφουν τους καρκίνους του δέρματος, του αίματος, του εντέρου, του μαστού, των οστών, του προστάτη, των ωοθηκών, των νεφρών και του τραχήλου της μήτρας.

Ο δρ Σιούελ δήλωσε ότι είναι «άκρως ασυνήθιστο» να βρίσκεται ένα κύτταρο με τόσες αντικαρκινικές δυνατότητες, πράγμα που δίνει ελπίδες ακόμη και για μια καθολική θεραπεία του καρκίνου στο μέλλον, σύμφωνα με το BBC και τις βρετανικές «Ιντιπέντεντ» και «Τέλεγκραφ».

«Ήταν μια τυχαία ανακάλυψη, κανείς δεν ήξερε ότι αυτό το κύτταρο υπήρχε. Η ανακάλυψη μας εγείρει την προοπτική μιας καθολικής θεραπείας για τον καρκίνο, ένα μοναδικό Τ-κύτταρο που θα είναι ικανό να καταστρέφει πολλούς διαφορετικούς τύπους καρκίνου στον πληθυσμό. Έως τώρα κανείς δεν πίστευε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν δυνατό», τόνισε ο Βρετανός ανοσολόγος.

Δεν απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρχουν άνθρωποι που, χάρη σε αυτό ακριβώς το είδος ανοσοκυττάρου, έχουν ήδη τέλεια ανοσία απέναντι σε οποιονδήποτε καρκίνο. «Το κύτταρο αυτό μπορεί να είναι πολύ σπάνιο ή μπορεί να το έχουν πολλοί άνθρωποι, αλλά για κάποιο λόγο να μην είναι ενεργοποιημένο. Απλώς δεν γνωρίζουμε ακόμη», ανέφερε.

Έως σήμερα υπάρχουν ορισμένες νέου τύπου αντικαρκινικές ανοσοθεραπείες, όπως οι CAR-T και TCR-T, αλλά έχουν σχετική αποτελεσματικότητα μόνο σε λίγα είδη καρκίνου, ιδίως στη λευχαιμία, ενώ δεν έχουν ιδιαίτερα οφέλη για τους συμπαγείς όγκους, που είναι και συχνότεροι. Επίσης είναι αρκετά εξατομικευμένες θεραπείες, πράγμα που αποτελεί πλεονέκτημα όσον αφορά την καταλληλότητα τους για συγκεκριμένα άτομα, αλλά και μειονέκτημα όσον αφορά το εύρος των ασθενών που μπορούν να επωφεληθούν.

Το νέο κύτταρο προσκολλάται σε ένα μόριο (MR1) των καρκινικών κυττάρων, που είναι κοινό στους ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο μια μελλοντική θεραπεία μπορεί να «δουλεύει» για τους περισσότερους καρκίνους, αλλά και για όλους σχεδόν τους ανθρώπους.

Τα πρώτα πειράματα σε ποντίκια, όπου εισήχθησαν τα νέα Τ-κύτταρα, άφησαν «ενθαρρυντικά» αποτελέσματα εξάλειψης των καρκινικών όγκων. Ο Σιούελ δήλωσε ότι η πρόοδος αναμένεται να είναι γρήγορη, όσον αφορά τη δοκιμή και ανάπτυξη μιας πιθανής νέας θεραπείας. Οι πρώτες δοκιμές σε καρκινοπαθείς τελικού σταδίου αναμένεται να ξεκινήσουν φέτος τον Νοέμβριο, εφόσον οι επόμενες εργαστηριακές δοκιμές δείξουν ότι η θεραπεία είναι ασφαλής.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Tags: ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Previous Post

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα και πληρώνονται οι ενστάσεις

Next Post

Ημερίδας για την Ενέργεια με θέμα «Απολιγνιτοποίηση και οι επιπτώσεις της»

Next Post

Ημερίδας για την Ενέργεια με θέμα «Απολιγνιτοποίηση και οι επιπτώσεις της»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Ευρωπαϊκός Αγώνας Χάντμπολ Γυναικών ΠΑΟΚ – Μόλντε στο Κλειστό της Λευκόβρυσης.(Βίντεο)
  • Αγιασμός και έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στο Παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη
  • Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για συντήρηση δημοτικού οδικού δικτύου στη Δημοτική Ενότητα Δημητρίου Υψηλάντη
  • Καλλιόπη Βέττα: Να επανεξεταστεί άμεσα ο υπολογισμός των ενισχύσεων για τις ζημιές από τον παγετό του 2025
  • Η Μόρφη Βοΐου συστήνεται ψηφιακά – Μια πρόσκληση γνωριμίας με τον τόπο και την ιστορία του

Πρόσφατα σχόλια

  1. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  2. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  3. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  4. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  5. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr