• Latest
ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Καρκίνος: Αυτή η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει στην θεραπεία όλων των μορφών του!

21 Ιανουαρίου 2020
Εράτυρα: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την γνωριμία με αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά.  Βίντεο και φωτογραφίες

Εράτυρα: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την γνωριμία με αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Βίντεο και φωτογραφίες

21 Ιουνίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Παιδιά εντόπισαν νεκρό 70χρονο χωρίς τα ρούχα του στην άκρη του δρόμου

21 Ιουνίου 2026
υπολογιστης

Συνελήφθησαν δύο 17χρονοι για πορνογραφία ανηλίκων – Συνδέονται με εξτρεμιστική-σαδιστική ομάδα κακοποίησης ανηλίκων

21 Ιουνίου 2026
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Νέες Ταυτότητες: Το “λάθος” που μπορεί να σας χαλάσει το ταξίδι

21 Ιουνίου 2026
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Βάσεις 2026: Πώς Φυσική, Χημεία, Οικονομία και Πληροφορική ανακατεύουν την τράπουλα στο 2ο και 4ο πεδίο

21 Ιουνίου 2026
επιδομα παιδιου χρημα

Τα μέτρα και τα επιδόματα που ενεργοποιούνται μέσα στο καλοκαίρι

21 Ιουνίου 2026
Επικηρύχθηκε με 3.000 ευρώ ο οδηγός που σκότωσε το αδέσποτο σκυλάκι

Επικηρύχθηκε με 3.000 ευρώ ο οδηγός που σκότωσε το αδέσποτο σκυλάκι

21 Ιουνίου 2026
Δικαστήριο δικη

Ομόφωνα αθώοι 11 για υπόθεση απιστίας στην «Εγνατία Οδός ΑΕ»

21 Ιουνίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Κουκουλόπουλος σε Παπασταύρου: «Ακούστε τις προτάσεις του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας για παράταση και βελτιώσεις στα προγράμματα “Εξοικονομώ”»

20 Ιουνίου 2026
Τσάφος: Επιβεβλημένη η κατεδάφιση των παλιών μονάδων – Το data center της ΔΕΗ μπορεί να δημιουργήσει υπεραξία που δεν δημιούργησε ποτέ ο λιγνίτης

Τσάφος: Επιβεβλημένη η κατεδάφιση των παλιών μονάδων – Το data center της ΔΕΗ μπορεί να δημιουργήσει υπεραξία που δεν δημιούργησε ποτέ ο λιγνίτης

20 Ιουνίου 2026
Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

20 Ιουνίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Δήμος Βοΐου: Προσλήψεις 8 ατόμων στην Υπηρεσία Πρασίνου

20 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Καρκίνος: Αυτή η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει στην θεραπεία όλων των μορφών του!

sierafm by sierafm
21 Ιανουαρίου 2020
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
2
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ένα νέο είδος ανοσοποιητικού κυττάρου που εξοντώνει σχεδόν όλα τα καρκινικά κύτταρα, ανακαλύφθηκε τυχαία από Βρετανούς επιστήμονες, οι οποίοι -αν και είναι ακόμη νωρίς- αισιοδοξούν ότι ίσως στο μέλλον η ανακάλυψη τους αποδειχθεί ιστορική για τη θεραπεία του καρκίνου. Αλλά αυτό θα πρέπει να επιβεβαιωθεί μετά από κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, με επικεφαλής τον καθηγητή ‘Αντριου Σιούελ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ανοσολογίας “Nature Immunology”, ανέλυαν δείγματα από μια τράπεζα αίματος της Ουαλίας, αναζητώντας ανοσοποιητικά κύτταρα που μπορούν να καταπολεμήσουν τα βακτήρια, όταν βρήκαν ένα νέο τύπο Τ-κυττάρου με σημαντικές αντικαρκινικές ικανότητες.

Το εν λόγω κύτταρο διαθέτει ένα άγνωστο έως τώρα είδος υποδοχέα (TCR), που του επιτρέπει να αναγνωρίζει και να στρέφεται εναντίον των καρκινικών κυττάρων αποκλειστικά, αγνοώντας τα υγιή κύτταρα, μέσω ενός μηχανισμού που δεν είναι ακόμη σαφής στους επιστήμονες. Οι εργαστηριακές μελέτες που ακολούθησαν, έδειξαν ότι αυτά τα ανοσοκύτταρα καταστρέφουν τους καρκίνους του δέρματος, του αίματος, του εντέρου, του μαστού, των οστών, του προστάτη, των ωοθηκών, των νεφρών και του τραχήλου της μήτρας.

Ο δρ Σιούελ δήλωσε ότι είναι «άκρως ασυνήθιστο» να βρίσκεται ένα κύτταρο με τόσες αντικαρκινικές δυνατότητες, πράγμα που δίνει ελπίδες ακόμη και για μια καθολική θεραπεία του καρκίνου στο μέλλον, σύμφωνα με το BBC και τις βρετανικές «Ιντιπέντεντ» και «Τέλεγκραφ».

«Ήταν μια τυχαία ανακάλυψη, κανείς δεν ήξερε ότι αυτό το κύτταρο υπήρχε. Η ανακάλυψη μας εγείρει την προοπτική μιας καθολικής θεραπείας για τον καρκίνο, ένα μοναδικό Τ-κύτταρο που θα είναι ικανό να καταστρέφει πολλούς διαφορετικούς τύπους καρκίνου στον πληθυσμό. Έως τώρα κανείς δεν πίστευε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν δυνατό», τόνισε ο Βρετανός ανοσολόγος.

Δεν απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρχουν άνθρωποι που, χάρη σε αυτό ακριβώς το είδος ανοσοκυττάρου, έχουν ήδη τέλεια ανοσία απέναντι σε οποιονδήποτε καρκίνο. «Το κύτταρο αυτό μπορεί να είναι πολύ σπάνιο ή μπορεί να το έχουν πολλοί άνθρωποι, αλλά για κάποιο λόγο να μην είναι ενεργοποιημένο. Απλώς δεν γνωρίζουμε ακόμη», ανέφερε.

Έως σήμερα υπάρχουν ορισμένες νέου τύπου αντικαρκινικές ανοσοθεραπείες, όπως οι CAR-T και TCR-T, αλλά έχουν σχετική αποτελεσματικότητα μόνο σε λίγα είδη καρκίνου, ιδίως στη λευχαιμία, ενώ δεν έχουν ιδιαίτερα οφέλη για τους συμπαγείς όγκους, που είναι και συχνότεροι. Επίσης είναι αρκετά εξατομικευμένες θεραπείες, πράγμα που αποτελεί πλεονέκτημα όσον αφορά την καταλληλότητα τους για συγκεκριμένα άτομα, αλλά και μειονέκτημα όσον αφορά το εύρος των ασθενών που μπορούν να επωφεληθούν.

Το νέο κύτταρο προσκολλάται σε ένα μόριο (MR1) των καρκινικών κυττάρων, που είναι κοινό στους ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο μια μελλοντική θεραπεία μπορεί να «δουλεύει» για τους περισσότερους καρκίνους, αλλά και για όλους σχεδόν τους ανθρώπους.

Τα πρώτα πειράματα σε ποντίκια, όπου εισήχθησαν τα νέα Τ-κύτταρα, άφησαν «ενθαρρυντικά» αποτελέσματα εξάλειψης των καρκινικών όγκων. Ο Σιούελ δήλωσε ότι η πρόοδος αναμένεται να είναι γρήγορη, όσον αφορά τη δοκιμή και ανάπτυξη μιας πιθανής νέας θεραπείας. Οι πρώτες δοκιμές σε καρκινοπαθείς τελικού σταδίου αναμένεται να ξεκινήσουν φέτος τον Νοέμβριο, εφόσον οι επόμενες εργαστηριακές δοκιμές δείξουν ότι η θεραπεία είναι ασφαλής.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Tags: ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Previous Post

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα και πληρώνονται οι ενστάσεις

Next Post

Ημερίδας για την Ενέργεια με θέμα «Απολιγνιτοποίηση και οι επιπτώσεις της»

Next Post

Ημερίδας για την Ενέργεια με θέμα «Απολιγνιτοποίηση και οι επιπτώσεις της»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εράτυρα: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την γνωριμία με αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Παιδιά εντόπισαν νεκρό 70χρονο χωρίς τα ρούχα του στην άκρη του δρόμου
  • Συνελήφθησαν δύο 17χρονοι για πορνογραφία ανηλίκων – Συνδέονται με εξτρεμιστική-σαδιστική ομάδα κακοποίησης ανηλίκων
  • Νέες Ταυτότητες: Το “λάθος” που μπορεί να σας χαλάσει το ταξίδι
  • Βάσεις 2026: Πώς Φυσική, Χημεία, Οικονομία και Πληροφορική ανακατεύουν την τράπουλα στο 2ο και 4ο πεδίο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr