• Latest
ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Καρκίνος εντέρου: Ποιες τροφές αυξάνουν τον κίνδυνο

19 Φεβρουαρίου 2021
Βόιο: Διεγράφη ο Γιώργος Μαγιάγκας από μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή. Βίντεο

Δήμος Βοΐου: Διπλή συνεδρίαση με λογοδοσία. Βίντεο

24 Οκτωβρίου 2025
Καστοριά: Νέα σύλληψη μεθυσμένου οδηγού – Πέντε φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο έδειξε το αλκοτέστ

Καστοριά: Νέα σύλληψη μεθυσμένου οδηγού – Πέντε φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο έδειξε το αλκοτέστ

24 Οκτωβρίου 2025
πορτοφολι, χρημα

Άργος Ορεστικό: Ηλικιωμένος βγήκε στον δρόμο και πετούσε 50ευρα σε πολίτες και αστυνομικούς

24 Οκτωβρίου 2025
φυσικο αεριο

Γαλατινή: Παίρνει μπροστά το Φυσικό αέριο. Ξεκινούν τα έργα και στη Νεάπολη

24 Οκτωβρίου 2025
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μ.Π.Σ Γαλατινής

Γαλατινή: Γενική Συνέλευση και Εκλογές στον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο

24 Οκτωβρίου 2025
Βόιο: Διεγράφη ο Γιώργος Μαγιάγκας από μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή. Βίντεο

Βόιο: Διεγράφη ο Γιώργος Μαγιάγκας από μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή. Βίντεο

24 Οκτωβρίου 2025
Συνάντηση εργασίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνάντηση εργασίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

24 Οκτωβρίου 2025
Γρεβενά: Ομαδικός Περίπατος Ευαισθητοποίησης για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού

Γρεβενά: Ομαδικός Περίπατος Ευαισθητοποίησης για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού

24 Οκτωβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Γ Εθνική: Στη Βέροια ο Εορδαϊκός, εντός η Κοζάνη

24 Οκτωβρίου 2025
Στην Άρδασσα ο Μακεδονικός Σιάτιστας για την Γ’ φάση του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης

Στην Άρδασσα ο Μακεδονικός Σιάτιστας για την Γ’ φάση του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης

24 Οκτωβρίου 2025
Φίλοι της Παράδοσης: Ευχαριστήρια επιστολή

Σύλλογος Καρκινοπαθών Κοζάνης: Ευχαριστήριο Μήνυμα

24 Οκτωβρίου 2025
Ταξική ενότητα

Ταξική Ενότητα Ε.Κ. Κοζάνης: «Χρήσιμοι» για τα αφεντικά, «άχρηστοι» για τους εργάτες

24 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 25 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Καρκίνος εντέρου: Ποιες τροφές αυξάνουν τον κίνδυνο

sierafm by sierafm
19 Φεβρουαρίου 2021
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου εμφανίζεται στο χαμηλότερο μέρος του πεπτικού συστήματος.

Τα αίτια που προκαλούν καρκίνο στο παχύ έντερο δεν είναι πάντοτε σαφή.

Σημαντικό ρόλο για την ανάπτυξή του παίζουν οι γενετικές ασθένειες του εντέρου, οι χρόνιες κολίτιδες και οι πολύποδες στο έντερο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο κίνδυνος εξέλιξής τους σε καρκίνο του παχέος εντέρου είναι υψηλός.

Έρευνες αναφέρουν ότι η νόσος μπορεί να σχετίζεται και με τον παράγοντα της κακής διατροφής του ατόμου. Η αυξημένη κατανάλωση σε ζωικό λίπος και η χαμηλή πρόσληψη φυτικών ινών, δηλαδή λαχανικών, φρούτων και οσπρίων, αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης του καρκίνου στο παχύ έντερο.

Όχι: Αλκοόλ και κόκκινο κρέας

Σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης, η υψηλή κατανάλωση αλκοόλ και κόκκινου κρέατος αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο παχύ έντερο.

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ συνδέθηκε με αύξηση του κινδύνου κατά σχεδόν 60%, ενώ η κατανάλωση κόκκινου κρέατος αύξησε περαιτέρω τον κίνδυνο κατά περισσότερο από 10%.

Ναι: Φυτικές ίνες

Αντίθετα, η υψηλή πρόσληψη ασβεστίου, φυτικών ινών και γιαουρτιού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο κατά περίπου 20%.

Σύμφωνα με τον ερευνητή, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα, Nathorn Chaiyakunapruk, τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη αυξημένης πρόσληψης φρούτων, λαχανικών, δημητριακών και γαλακτοκομικών με χαμηλά λιπαρά και μείωσης του κόκκινου κρέατος και του αλκοόλ για τον περιορισμό του κινδύνου.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι η υψηλή πρόσληψη διατροφικού ασβεστίου μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου στο παχύ έντερο κατά 23% σε σύγκριση με τη χαμηλότερη πρόσληψη.

Η υψηλή πρόσληψη φυτικών ινών αντίστοιχα, φάνηκε να μειώνει τον κίνδυνο κατά 16% σε σύγκριση με τη χαμηλότερη πρόσληψη, ενώ η υψηλή πρόσληψη γιαουρτιού μειώνει τον κίνδυνο κατά 19%.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση JAMA Network Open

Πηγή: aftodioikisi.gr

Tags: ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Previous Post

Πότε ο ΕΦΚΑ βάζει κόφτη στη σύνταξη χηρείας

Next Post

Προσλήψεις 4 ατόμων στην ΕΦΑ Κοζάνης

Next Post
ΑΝΑΣΚΑΦΗ

Προσλήψεις 4 ατόμων στην ΕΦΑ Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Βοΐου: Διπλή συνεδρίαση με λογοδοσία. Βίντεο
  • Καστοριά: Νέα σύλληψη μεθυσμένου οδηγού – Πέντε φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο έδειξε το αλκοτέστ
  • Άργος Ορεστικό: Ηλικιωμένος βγήκε στον δρόμο και πετούσε 50ευρα σε πολίτες και αστυνομικούς
  • Γαλατινή: Παίρνει μπροστά το Φυσικό αέριο. Ξεκινούν τα έργα και στη Νεάπολη
  • Γαλατινή: Γενική Συνέλευση και Εκλογές στον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
  2. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  3. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  4. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr