• Latest

Καταγγελία- Σύλλογος για την Καταπολέμηση της Ανεργίας και για την Ανάπτυξη της περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου

17 Αυγούστου 2022
Υπερχείλισε ο ποταμός Αλιάκμονας – Εικόνες καταστροφής

Υπερχείλισε ο ποταμός Αλιάκμονας – Εικόνες καταστροφής

19 Νοεμβρίου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας στηρίζει τους κτηνοτρόφους της ΠΕ Κοζάνης με δωρεά ζωοτροφών αξίας 40.000 ευρώ

19 Νοεμβρίου 2025
Άγιος Δημήτριος

Σιάτιστα: Αγρυπνία στον Άγιο Δημήτριο την Παρασκευή

19 Νοεμβρίου 2025
Πραγματοποιήθηκε στη Σιάτιστα η εκδήλωση του Επιμελητηρίου για το ηλεκτρονικό εμπόριο.  Βίντεο και φωτογραφίες

Πραγματοποιήθηκε στη Σιάτιστα η εκδήλωση του Επιμελητηρίου για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Βίντεο και φωτογραφίες

19 Νοεμβρίου 2025
Νέο Πρυτανικό Σχήμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Φλώρινα: Κατάληψη της Σχολής εικαστικών τεχνών – Aίτημα για νέο κτίριο

19 Νοεμβρίου 2025
Ευχαριστήριο μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών προς το Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών

Γρεβενά: Νέο συλλαλητήριο ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου

19 Νοεμβρίου 2025
Ο Τάσος Ροβυθάκης λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στην Κοζάνη

Λαμπαδηδρομία Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Milano-Cortina 2026: Η Φλόγα φωτίζει την Καστοριά

19 Νοεμβρίου 2025
Φίλοι της Παράδοσης: Ευχαριστήρια επιστολή

Ευχαριστήριο Συσσιτίου Δήμου Κοζάνης

19 Νοεμβρίου 2025
Ενημερωτική εκδήλωση από το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης και το Ι.Ν.Ε της Γ.Σ.Ε.Ε

Ενημερωτική εκδήλωση από το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης και το Ι.Ν.Ε της Γ.Σ.Ε.Ε

19 Νοεμβρίου 2025
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

19 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Δηλώσεις συμμετοχής στο έθιμο των κλαδαριών και των μπουμπουσαριών της Σιάτιστας

Δήμος Βοΐου: Δηλώσεις συμμετοχής στο έθιμο των κλαδαριών και των μπουμπουσαριών της Σιάτιστας

19 Νοεμβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε στην πόλη της Καστοριάς

19 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καταγγελία- Σύλλογος για την Καταπολέμηση της Ανεργίας και για την Ανάπτυξη της περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου

sierafm by sierafm
17 Αυγούστου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το 2019 μετά από καταγγελία του Συλλόγου μας, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας βεβαίωσε παράβαση και όρισε πρόστιμο για τη μη τήρηση των Περιβαλλοντικων Όρων, όσον αφορά το σύστημα διαβροχής στους ταινιοδρόμους μεταφοράς τέφρας από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στα Ορυχεία.

Με επιστολή μας στον Διευθυντή Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, στις 07-06- 2022, αναφέραμε τη μη συμμόρφωση της Διεύθυνσης των Ορυχείων και την μη αποκατάσταση της λειτουργίας του Συστήματος Διαβροχής, δηλαδή μπεκάκια ανά 20 μέτρα κατά μήκος των ταινιοδρομων μεταφοράς τέφρας.

Το πρόβλημα παραμένει και παρόλο που επισημάνθηκε εκ νέου στην παραπάνω επιστολή μας, κατά έναν περίεργο τρόπο η Διεύθυνση Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, ενώ το 2019 βεβαίωσε την παράβαση ορίζοντας και το ανάλογο πρόστιμο, μετά από τρία (3) χρόνια, μέχρι και σήμερα το 2022, η κατάσταση παραμένει η ίδια χωρίς να έχει αλλάξει κάτι και χωρίς η Αρμόδια Υπηρεσία να κάνει κάτι για αυτό !!!

Στην επιστολής μας τονίζουμε ότι το Σύστημα Διαβροχής δεν επισκευάστηκε – αποκαταστάθηκε ποτέ από τότε !!!

Τίς τελευταίες δύο ημέρες 16 & 17-08-2022, στον κύριο ταινιόδρομο μεταφοράς τέφρας από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου προς τα Ορυχεία γίνεται συντήρηση, με αποτέλεσμα να λειτουργεί ο εφεδρικός ταινιοδρομος, ο οποίος δεν τηρεί τους Περιβαλλοντικούς Όρους με μπεκ ανά 20μ. και για τον οποίο είχε επιβληθεί το πρόστιμο το 2019 !!!

Επικοινωνήσαμε με το Διευθυντή της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος στις 16-08-2022 και αναφέραμε ακόμα μια φορά το γεγονός, για να πάρουμε την απάντηση πως θα γίνει έλεγχος από την Υπηρεσία του εάν βρεθεί αυτοκίνητο !!!

Το πρωί 17-08-2022, επικοινωνήσαμε και πάλι με το Διευθυντή της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, ο οποίος μας δήλωσε ότι δεν έγινε επιτόπου έλεγχος στους ταινιοδρόμους από την υπηρεσία του, αλλά επικοινώνησε με τον αρμόδιο Διευθυντή του ορυχείου και του είπε ότι όλα λειτουργούν κανονικά, στέλνοντας του μάλιστα και σχετικό βιντεάκι !!!

Τώρα, αυτή τη στιγμή, συνεχίζει να υφίσταται η παράβαση των Περιβαλλοντικων Όρων από την πλευρά των Ορυχείων !!!!

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, αδυνατεί να κάνει επί τόπου ελέγχους όπως υποχρεούται και αρκείται σε τηλεφωνικές επιβεβαιώσεις από τους ελεγχόμενους της !!!

Ενημερώσαμε το γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδη και της Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης κ. Δαδαμόγια για όλα τα παραπάνω και περιμένουμε να γίνουν άμεσα οι ανάλογες και προβλεπόμενες από τον Νόμο ενέργειες από τους Αρμόδιους Φορείς, έτσι ώστε να εφαρμοστεί ο Νόμος όπως ορίζεται από τους Περιβαλλοντικους Όρους και να ενημερωθούν τόσο ο Σύλλογος αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής που υφίστανται τις συνέπειες από τους ταινιοδρόμους μεταφοράς τέφρας !!!

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την Μελέτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία ρητά αναφέρει πως : Η κακή διαχείριση της ΔΕΗ όσον αφορά την τέφρα, είναι η αιτία για τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα με εξασθενές χρώμιο στην περιοχή μας !!!

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως μέχρι και τον Απρίλιο του 2013 που “ανακαλύφθηκε”, αλλά και για πολλά χρόνια πριν οι κάτοικοι της περιοχής έπιναν αυτό το ακατάλληλο νερό για ανθρώπινη χρήση και κατανάλωση, με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία μας..!!!

Υ.Γ. 1 : Από την Μελέτη του Α.Π.Θ. για το Εξασθενές Χρώμιο στο πόσιμο νερό, στην περιοχή του Ελλησπόντου, αποδεικνύεται ότι για την παρουσία του ευθύνεται η διαχείριση της τέφρας από την Επιχείρηση της ΔΕΗ, κάτι που επιβεβαιώνεται και σε Μελέτες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που έχουν πραγματοποιήσει πριν από το 2013 !!!

Στην τελευταία Μελέτη όμως του Ε.Μ.Π. η οποία μάλιστα έγινε εν κρυπτό, για λογαριασμό της ΔΕΗ, όταν προέκυψε το πρόβλημα με το νερό δηλητήριο μετά το 2013, αναφέρει ότι αυτή η τέφρα (η οποία ευθυνόταν μέχρι πριν), ότι τώρα είναι αθώα, όμως στην Μελέτη αυτή που δεν παρουσιάστηκε ακόμα, δεν υπάρχει πρόσβαση και δυνατότητα από όποιον ενδιαφέρεται να την μελετήσει !!!

Υ.Γ. 2 : .Όσον αφορά την Μελέτη του Α.Π.Θ. η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμος Κοζάνης δεν έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις από το 2013 απέναντι στο Πανεπιστήμιο και κανείς δεν ενημερώνει για το τι συμβαίνει !!!

Υ.Γ. 3 : Στους Περιβαλλοντικούς Όρους είναι σαφές ότι πρέπει νά υπάρχουν μπεκ διαβροχής ανά 20 μέτρα στους ταινιοδρόμους μεταφοράς τέφρας και από αυτό βγαίνει το συμπέρασμα πως οι Αρμόδιες Υπηρεσίες δεν ελέγχουν (μόνο) αν υπάρχει σκόνη τέφρας μια συγκεκριμένη στιγμή, αλλα οφείλουν να ελέγχουν (και) αν υπάρχουν μπεκ και αν λειτουργούν σωστά έτσι ώστε όταν θα χρειαστεί να γίνει η καταβροχη της σκόνης τέφρας !!!

Υ.Γ. 4 : Τίθενται σημαντικά και μεγάλα ερωτήματα για το πως λειτουργούν οι Δημόσιες Υπηρεσίες και Αρχές και αν εν τέλει προστατεύουν το Δημόσιο συμφέρον και τους πολίτες, ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο…;;;!

Tags: ΔΕΗΛΙΓΝΙΤΗΣ
Previous Post

Δήμος Γρεβενών: Δωρεάν αστικές συγκοινωνίες για τα αποψινά εγκαίνια των εκθέσεων “Γρεβενά, Πόλη του Μόχθου 1904-1993, Μαρτυρίες”

Next Post

Συγχαρητήρια του Δήμου Κοζάνης για το «χρυσό» άλμα του Μίλτου Τεντόγλου

Next Post
τεντογλου

Συγχαρητήρια του Δήμου Κοζάνης για το «χρυσό» άλμα του Μίλτου Τεντόγλου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Υπερχείλισε ο ποταμός Αλιάκμονας – Εικόνες καταστροφής
  • Η ΔΕΠΑ Εμπορίας στηρίζει τους κτηνοτρόφους της ΠΕ Κοζάνης με δωρεά ζωοτροφών αξίας 40.000 ευρώ
  • Σιάτιστα: Αγρυπνία στον Άγιο Δημήτριο την Παρασκευή
  • Πραγματοποιήθηκε στη Σιάτιστα η εκδήλωση του Επιμελητηρίου για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Φλώρινα: Κατάληψη της Σχολής εικαστικών τεχνών – Aίτημα για νέο κτίριο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr