• Latest

Καταγγελία- Σύλλογος για την Καταπολέμηση της Ανεργίας και για την Ανάπτυξη της περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου

17 Αυγούστου 2022
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού σε όλο το Δήμο Βοΐου λόγω προβλήματος στην Πραμόριτσα

11 Δεκεμβρίου 2025
Επικίνδυνα πυροτεχνήματα μέσα στον κόσμο, στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Κοζάνης. Βίντεο

Μαλούτας για τα βεγγαλικά στην Κοζάνη: Η δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη συνεχίζει να λειτουργεί με ανευθυνότητα

10 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Το πρώτο φιλικό παιχνίδι του Μακεδονικού

Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: Μακεδονικός Σιάτιστας – ΑΣ Ιωνικός 0-0

10 Δεκεμβρίου 2025
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Σύσκεψη αγροτών στο μπλόκο της Μπάρας

10 Δεκεμβρίου 2025
Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

10 Δεκεμβρίου 2025
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Συνελήφθησαν ο ανιψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ στη Φοινικούντα και ο επιχειρηματίας φίλος του – Αναζητείται κι άλλος

10 Δεκεμβρίου 2025
Δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ για τα βεγγαλικά στην κεντρική πλατεία Κοζάνης- Ενημερώθηκε η Εισαγγελία

Δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ για τα βεγγαλικά στην κεντρική πλατεία Κοζάνης- Ενημερώθηκε η Εισαγγελία

10 Δεκεμβρίου 2025
Νεάπολη: Ημερίδα για παιδιά και γονείς για το διαδίκτυο

Νεάπολη: Ημερίδα για παιδιά και γονείς για το διαδίκτυο

10 Δεκεμβρίου 2025
Νίκος Κατσαούνης: Πρόταση για ίδρυση μουσείου Υπεραστικών Λεωφορείων στο ΒΙΟΠΑ Εράτυρας

Νίκος Κατσαούνης: Πρόταση για ίδρυση μουσείου Υπεραστικών Λεωφορείων στο ΒΙΟΠΑ Εράτυρας

10 Δεκεμβρίου 2025
Συνάντηση Έναρξης του Έργου CARED – Κυκλική Γεωργία για την Αγροτική Οικονομική Ανάπτυξη

Συνάντηση Έναρξης του Έργου CARED – Κυκλική Γεωργία για την Αγροτική Οικονομική Ανάπτυξη

10 Δεκεμβρίου 2025
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για την Εγνατία Οδό Α.Ε. Βίντεο

10 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: «Η Καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας»

Δήμος Γρεβενών: «Η Καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας»

10 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καταγγελία- Σύλλογος για την Καταπολέμηση της Ανεργίας και για την Ανάπτυξη της περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου

sierafm by sierafm
17 Αυγούστου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το 2019 μετά από καταγγελία του Συλλόγου μας, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας βεβαίωσε παράβαση και όρισε πρόστιμο για τη μη τήρηση των Περιβαλλοντικων Όρων, όσον αφορά το σύστημα διαβροχής στους ταινιοδρόμους μεταφοράς τέφρας από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στα Ορυχεία.

Με επιστολή μας στον Διευθυντή Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, στις 07-06- 2022, αναφέραμε τη μη συμμόρφωση της Διεύθυνσης των Ορυχείων και την μη αποκατάσταση της λειτουργίας του Συστήματος Διαβροχής, δηλαδή μπεκάκια ανά 20 μέτρα κατά μήκος των ταινιοδρομων μεταφοράς τέφρας.

Το πρόβλημα παραμένει και παρόλο που επισημάνθηκε εκ νέου στην παραπάνω επιστολή μας, κατά έναν περίεργο τρόπο η Διεύθυνση Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, ενώ το 2019 βεβαίωσε την παράβαση ορίζοντας και το ανάλογο πρόστιμο, μετά από τρία (3) χρόνια, μέχρι και σήμερα το 2022, η κατάσταση παραμένει η ίδια χωρίς να έχει αλλάξει κάτι και χωρίς η Αρμόδια Υπηρεσία να κάνει κάτι για αυτό !!!

Στην επιστολής μας τονίζουμε ότι το Σύστημα Διαβροχής δεν επισκευάστηκε – αποκαταστάθηκε ποτέ από τότε !!!

Τίς τελευταίες δύο ημέρες 16 & 17-08-2022, στον κύριο ταινιόδρομο μεταφοράς τέφρας από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου προς τα Ορυχεία γίνεται συντήρηση, με αποτέλεσμα να λειτουργεί ο εφεδρικός ταινιοδρομος, ο οποίος δεν τηρεί τους Περιβαλλοντικούς Όρους με μπεκ ανά 20μ. και για τον οποίο είχε επιβληθεί το πρόστιμο το 2019 !!!

Επικοινωνήσαμε με το Διευθυντή της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος στις 16-08-2022 και αναφέραμε ακόμα μια φορά το γεγονός, για να πάρουμε την απάντηση πως θα γίνει έλεγχος από την Υπηρεσία του εάν βρεθεί αυτοκίνητο !!!

Το πρωί 17-08-2022, επικοινωνήσαμε και πάλι με το Διευθυντή της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, ο οποίος μας δήλωσε ότι δεν έγινε επιτόπου έλεγχος στους ταινιοδρόμους από την υπηρεσία του, αλλά επικοινώνησε με τον αρμόδιο Διευθυντή του ορυχείου και του είπε ότι όλα λειτουργούν κανονικά, στέλνοντας του μάλιστα και σχετικό βιντεάκι !!!

Τώρα, αυτή τη στιγμή, συνεχίζει να υφίσταται η παράβαση των Περιβαλλοντικων Όρων από την πλευρά των Ορυχείων !!!!

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, αδυνατεί να κάνει επί τόπου ελέγχους όπως υποχρεούται και αρκείται σε τηλεφωνικές επιβεβαιώσεις από τους ελεγχόμενους της !!!

Ενημερώσαμε το γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδη και της Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης κ. Δαδαμόγια για όλα τα παραπάνω και περιμένουμε να γίνουν άμεσα οι ανάλογες και προβλεπόμενες από τον Νόμο ενέργειες από τους Αρμόδιους Φορείς, έτσι ώστε να εφαρμοστεί ο Νόμος όπως ορίζεται από τους Περιβαλλοντικους Όρους και να ενημερωθούν τόσο ο Σύλλογος αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής που υφίστανται τις συνέπειες από τους ταινιοδρόμους μεταφοράς τέφρας !!!

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την Μελέτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία ρητά αναφέρει πως : Η κακή διαχείριση της ΔΕΗ όσον αφορά την τέφρα, είναι η αιτία για τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα με εξασθενές χρώμιο στην περιοχή μας !!!

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως μέχρι και τον Απρίλιο του 2013 που “ανακαλύφθηκε”, αλλά και για πολλά χρόνια πριν οι κάτοικοι της περιοχής έπιναν αυτό το ακατάλληλο νερό για ανθρώπινη χρήση και κατανάλωση, με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία μας..!!!

Υ.Γ. 1 : Από την Μελέτη του Α.Π.Θ. για το Εξασθενές Χρώμιο στο πόσιμο νερό, στην περιοχή του Ελλησπόντου, αποδεικνύεται ότι για την παρουσία του ευθύνεται η διαχείριση της τέφρας από την Επιχείρηση της ΔΕΗ, κάτι που επιβεβαιώνεται και σε Μελέτες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που έχουν πραγματοποιήσει πριν από το 2013 !!!

Στην τελευταία Μελέτη όμως του Ε.Μ.Π. η οποία μάλιστα έγινε εν κρυπτό, για λογαριασμό της ΔΕΗ, όταν προέκυψε το πρόβλημα με το νερό δηλητήριο μετά το 2013, αναφέρει ότι αυτή η τέφρα (η οποία ευθυνόταν μέχρι πριν), ότι τώρα είναι αθώα, όμως στην Μελέτη αυτή που δεν παρουσιάστηκε ακόμα, δεν υπάρχει πρόσβαση και δυνατότητα από όποιον ενδιαφέρεται να την μελετήσει !!!

Υ.Γ. 2 : .Όσον αφορά την Μελέτη του Α.Π.Θ. η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμος Κοζάνης δεν έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις από το 2013 απέναντι στο Πανεπιστήμιο και κανείς δεν ενημερώνει για το τι συμβαίνει !!!

Υ.Γ. 3 : Στους Περιβαλλοντικούς Όρους είναι σαφές ότι πρέπει νά υπάρχουν μπεκ διαβροχής ανά 20 μέτρα στους ταινιοδρόμους μεταφοράς τέφρας και από αυτό βγαίνει το συμπέρασμα πως οι Αρμόδιες Υπηρεσίες δεν ελέγχουν (μόνο) αν υπάρχει σκόνη τέφρας μια συγκεκριμένη στιγμή, αλλα οφείλουν να ελέγχουν (και) αν υπάρχουν μπεκ και αν λειτουργούν σωστά έτσι ώστε όταν θα χρειαστεί να γίνει η καταβροχη της σκόνης τέφρας !!!

Υ.Γ. 4 : Τίθενται σημαντικά και μεγάλα ερωτήματα για το πως λειτουργούν οι Δημόσιες Υπηρεσίες και Αρχές και αν εν τέλει προστατεύουν το Δημόσιο συμφέρον και τους πολίτες, ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο…;;;!

Tags: ΔΕΗΛΙΓΝΙΤΗΣ
Previous Post

Δήμος Γρεβενών: Δωρεάν αστικές συγκοινωνίες για τα αποψινά εγκαίνια των εκθέσεων “Γρεβενά, Πόλη του Μόχθου 1904-1993, Μαρτυρίες”

Next Post

Συγχαρητήρια του Δήμου Κοζάνης για το «χρυσό» άλμα του Μίλτου Τεντόγλου

Next Post
τεντογλου

Συγχαρητήρια του Δήμου Κοζάνης για το «χρυσό» άλμα του Μίλτου Τεντόγλου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού σε όλο το Δήμο Βοΐου λόγω προβλήματος στην Πραμόριτσα
  • Μαλούτας για τα βεγγαλικά στην Κοζάνη: Η δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη συνεχίζει να λειτουργεί με ανευθυνότητα
  • Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: Μακεδονικός Σιάτιστας – ΑΣ Ιωνικός 0-0
  • Σιάτιστα: Σύσκεψη αγροτών στο μπλόκο της Μπάρας
  • Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr